Vartotojo vysniu-uogiene pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-08-06 14:30:55 | Nuoroda

Sveiki, visi. Laukiu jau kada prasiės paskaitos ir praes šitas kvailas mėnuo, kai reikia susirasti, kur gyventi, nes barako negavau. Gal kas nori ieškotis butelio kartu? ;D tiesa, kažkas klausė ar i MJR nelekia. Jei tik atsiras pionigų - būtinai lėksiu, taip norisi. ten tikra jėga.

Žinutė parašyta: 2009-08-12 11:30:15 | Nuoroda

klausykit, gal norit pasidaryti meetą - susipažinti, susitikti, susimatyti prieš studijas. būtų visai smagu - vietoj fux'ų stovyklos.. nes nelabai supratau, kaip ten tą stovyklą daro, kaip supratau, ne kiekvienas fakultetas, ne kiekvienai specialybei atskirą daro, o kažkokią bendrą mišrainę.. kas man atrodo nelabai protingai. - jei turit idėjų ar ką, rašykit. aš pati nesu iš Kauno, galima susigalvoti klaidžiojimo po miestą dieną..

Žinutė parašyta: 2009-08-13 10:48:27 | Nuoroda

praėjusiais metais sakė buvo labai mažai.26 berods. šiais metais 46, kiek klausiau, kai sutartį pasirašinėjau.

Žinutė parašyta: 2009-08-14 14:02:58 | Nuoroda

gali būti, kad visi nesusirinksim, nes kai pasirašinėjau sutartį jau paskutinėm dienom, buvo pasirašiusiųjų vos pusė, sakė, kažkaip keistai renkasi žmonės. nors kas ten žino. manau, kad įdomių žmogiukų prisirinks, laukiu kuo greičiau studijų pradžios.

Žinutė parašyta: 2009-08-21 13:00:20 | Nuoroda

;D žiūriu kol kas visi puikiai nuseitikę. Bus linskma, kai mus kratys dabar iš visų pusių..

Žinutė parašyta: 2009-08-25 18:04:03 | Nuoroda

Nedaug liko iki tos labai laukiamos gedulo ir vilties dienos - Rugsėjo pirmosios [Gedulo, todėl, kad už nieką žmogų pasodina dvylikai metų už suolo, o vilties, todėl, kad po tų dvylikos metų yra vilties, kad negausi darbo.] Musiet tik šį savaitgalį visi susivažinės į tą Kauną ir nebebus kadu tiktis.

Žinutė parašyta: 2009-08-29 16:35:55 | Nuoroda

Aš juk kalbu apie mokyklas. Ką aš veikiau dvyliką metų mokykloje ir ne tik aš ;)

O šiaip čia tai tik "šūtka" buvo. Ką, jūs Kazlo baikų nežinot?

Žinutė parašyta: 2009-08-29 16:47:21 | Nuoroda

Aš ir klausiau tėvo, sakau:

-Tėti, kodėl mano visi bendraamžiai dabar devintokai, dešimtokai, o aš vis kaip pirmokas taip pirmokas?

O tėvas sako:

-Nenervuok, gerk, tavo eilė.

Vaikai yra mūsų gyvenimo gėlės. O gėles reikia lasityti.

Žinutė parašyta: 2009-09-01 23:04:44 | Nuoroda

Palinkėjo kestukass aštuntą valandą vakaro, kai rytoj jau į testus laikaskeltis ;D Gaila, kad filosofai taip nedraugiškai et neparėkė kokio "Jei gyvenimas tau blogas tau padės tik filosofas" per eiseną. Pravaikščiojau su viešojo administravimo pirmakursiais ir politikų pirmakurisiais, nes nė vieno filosofo neteko pažinti, tik Inetą, kuri ir toji pabėgo kažkur ;/

Žinutė parašyta: 2010-06-11 20:35:30 | Nuoroda

 Ateik į VDU (;

Žinutė parašyta: 2010-06-11 20:40:18 | Nuoroda

Niekas, matyt,  nemato šito.

Žinutė parašyta: 2010-06-20 13:06:39 | Nuoroda

 Jau į VU kažkodėl tai man mažiausiai norisi ;D

Žinutė parašyta: 2010-06-21 19:55:29 | Nuoroda

Ką galima dirbti? Galima sakyti beveik viską (: 

Žinutė parašyta: 2010-06-21 20:01:41 | Nuoroda

Galiu patarti nebijoti stoti, rašyti, svarbiausia yra rašyti tai, ką tikrai norite, nesvarbu, kad ir atrodo mažai tikimybės įstoti. Aš taip įstojau į TSPMI, nes nepakėliau filosofijos vienu aukščiau, o būčiau ten pataikiusi. Tad tikrai nebijokite. Man taip teko keisti specą, tik kitais metais jau stojau  iš naujo, ir į VU nepavyko įstoti jau, nors prieš metus būčiau pataikius į vf. Bet nesigailiu, kad patekau į VDU filosofiją vf, tad siūlau neišsigąsti to Kauno, viskas čia smagiai vyksta ir gan įdomiai. Svarbiausia yra studijuoti tai, kas tikrai veža (: o jei ir nepataikysite iš pirmo karto - tikrai ne pasaulio pabaiga.

Žinutė parašyta: 2010-06-21 20:24:50 | Nuoroda
Etant Donnes rašė:

Taigi, žmonės pasakoja. Ir man pasakojo, bet viskas pasirodė veikiai visiškai kitaip. Studijų kokybė yra labai gera, vertinimai objektyvūs, dėstytojai šaunūs - dar neteko sutikti tokio, kuris neitų į dialogą su studentu, mes skatinami savarankiškai mąstyti. Puiku.

Bet problema egzistuoja. Tik ne studijų kokybėje, o studentų kokybėje. Ir tai yra rimta.

 Tikra teisybė. Daugelis nori įstoję neaišku patys ko. Tik atėję iš mokyklų, gimnazijų nežino kaip viskas yra, o rėkia visa gerkle, kad universitete kokybė prasta. Pusė univero pirmakursių studijuoti nemoka, tai ne dėstytojo problema, o pačių studentų. Pirmą semestrą, galima sakyti, jie mokosi studijuoti, nes universitete viskas visai kitaip, negu mokykloj. 

Lietuvos universitetai tikrai neprastesni už tuos pačius nemokamus univerus kokioj Anglijoj.. O visi tik kad važiuoja mokėdami už pragyvenimą ten, gaudami nemokamą išsilavinimą, kokį čia nemokamai gautų kolegijoje per tris metus. 

Žinutė parašyta: 2010-06-21 20:34:42 | Nuoroda

Jūs manot, kad filosofas tai kažkoks durnius, kuris moka tik postringauti ir žongliruoti gražiomis frazėmis.. Svarbu yra įžvalga, loginis mąstymas, kritinis mąstymas, pastabumas, įvairių kritikų žinios ir panašūs dalykai. Štai, baigęs filosofiją gali juk keliauti kažkur toliau - magistras, doktorantūra.. Jau veikti tikrai yra ką. Teko girdėti vieno dėstytojo patirtį,kuris dirbo reklamos agentūroje ne vienoje, kaip puikiai tos žinios pravertė, pasirodo patys darbuotojai jų pristigę buvo. Dažniausiai visi galvoja, kad tik etikos mokytojo arba dėstytojo darbas šviečiasi baigus filosofiją, daugiau nieko. Viskas priklauso nuo paties žmogaus, kur ir ko jis nori, ką jis gali, kuo domisi, ten save ir "įkiš". Visiems mokykloje prikemša kažkokią nuostatą, kad būtinai reikia eiti į universitetą, o jį pabaigus kažkuo būti. Juk bakalauru viskas nesibaigia, per tą laiką tikrai supranti, ką nori veikti, ten save ir nukreipi. (: 

Žinutė parašyta: 2010-06-21 21:16:28 | Nuoroda
Rent boy rašė:

o tokiu briedu kaip tu parasei daznai pasakoja universitetuose suinteresuoti pritraukti zmoniu i bevertes studijas :))

 Nenusimanančios minios nuomonė - viena iš keturių nemokšiškumo priežasčių (Roger'is Bacon'as) (:

Žinutė parašyta: 2010-06-22 23:39:51 | Nuoroda
živilė rašė:
vysniu-uogiene rašė:

Galiu patarti nebijoti stoti, rašyti, svarbiausia yra rašyti tai, ką tikrai norite, nesvarbu, kad ir atrodo mažai tikimybės įstoti. Aš taip įstojau į TSPMI, nes nepakėliau filosofijos vienu aukščiau, o būčiau ten pataikiusi. Tad tikrai nebijokite. Man taip teko keisti specą, tik kitais metais jau stojau  iš naujo, ir į VU nepavyko įstoti jau, nors prieš metus būčiau pataikius į vf. Bet nesigailiu, kad patekau į VDU filosofiją vf, tad siūlau neišsigąsti to Kauno, viskas čia smagiai vyksta ir gan įdomiai. Svarbiausia yra studijuoti tai, kas tikrai veža (: o jei ir nepataikysite iš pirmo karto - tikrai ne pasaulio pabaiga.

 As taip i filosofija noriu, kad jau naktim sapnuoju, tik va zinau, kad su VU tikrai labanakt, per daug silpnai bus su rezultatais. Ilga laika dievagojaus, kad "jau Kauno tai tikrai nerasysiu'', bet dabar pradejo kirbet mintys apie VDU. Tik bijau kazkaip... Papasakok ka nors placiau apie filosofijos studijas Kaune, jei gali ir turi noro. Ir dar norejau pasiteiraut, ar gyveni bendrabutyje?

 Instrukcija sako teisybę, nereikia galvoti, kad jau basta. Aš taip galvojau, tai pkėliau vieną dalyką aukščiau ir įstojau ne ten. ;D tekoperstoti po metų.

Bet esu labai laiminga.Lygiai taip pat galvojau - pyp, tas Kaunas, bet, visas septynias vietas tik teužpildžiau vien filosofijos, galvojau, velniop, bet kur studinsiu, bet tik filosofiją - net nežinau kodėl tiksliai (beje, šis klausimas labai jus visus užknis, kurie įstos į filosofiją - o kodėl filosofija???) atsakymus ilgainiui atranda dauguma..studijuodami ir nebesigailėdami.

Pirmas semestras buvo įdomus toks, Kauną, visi pamato skirtingai, toks nepiktybiškas miestas, man tinka viskas. Negyvenu bendrabuty, geresnes sąlygas galima rasti ir taip nuomojantis kambarį, tikrai apsimoka. Kaunas - tai akademinis miestas, neretai susirodo, kad ten daugiau studentų nei pačių gyventojų ;D Tai kažkaip užpildo viską viduje.

nepamirškim, kad turime tai, ką patys susikuriame.

Žinutė parašyta: 2010-06-22 23:43:11 | Nuoroda

Studijos VDU yra tikrai neblogos, tikėjausi, kad bus tragiškiau, o gavau tikra gerą įspūdį. čia sesijos greitai praeina, dėstytojai įdomūs, smagūs, daug savarankiškumo, viskas kažkaip sava. Tą patį tvarkaraštį pats kuriesi, imi dalykus praktiškai visus kokius nori, nukreipi save kur leidžia širdis, žinoma, prisilaikydamas savo ašies. Plačiau apie filosofiją VDU filosofija.vdu.lt/

:) sunku papasakoti - viskas jėga. 

Žinutė parašyta: 2010-06-29 11:29:16 | Nuoroda
muskietininx rašė:
sidas rašė:
sandriote rašė:
sidas rašė:

sveiki, noriu paklausti ar stojant i filosofija butina buti apsiskaiciusiam? Nes nelabai iki siol knygas skaitydavau, o studijos domina

 na nemanau, kad viskas remiasi į knygų skaityma. Yra išmintingų žmonių, kurie nebūtinai graužia knygas. Žinoma jei galvojama apie apsiskaičiusį žmogų, kaip apie tą, kuris daug žino tada manyčiau yra vertinga stojant, bet gi stojam tam, kad sužinotumėm, taip, kad jeigu domina tai - pirmyn.

Knygos man patinka, bet neturedavau laiko skaityti. Daug mokiausi, aisku kartais si bei ta paskaitydavau, o prisedes prie knygos negaledavau sustot, skaitydavau diena nakti. Tik vat dabar ziuriu kad mano zinios skurdzios.  Labiausiai man baisu, ar studijuojant filosofija, literaturines zinios yra neatsiejamai reikalingos ar kol kas galeciau apsieiti ir be ju?:)

 Aš irgi nemėgstu "žaistis" su viena knygą ilgą laiko tarpą. Jei skaityti, tai skaityti. Pabaigti knygą per kelias dienas, ar net per dieną. O šiaip, kiek knygų vidutiniškai per metus reikia perskaiyti jei nori save laikyti daug skaitančiu žmogumi ? Nors čia gan kvailas klausimas, nes knyga, nelygi knygai, bet gal pabandykit atsakyti ? Na kas jau studijuoja, kokie reikalvavimai ten ?

Žiūrėk, "literatūrinės žinios", kiek suprantu yra knygos,informacija apie rašytojus ir aišku jų kūrinius. Nemanau, kad jie ten gali būti tiesiogiai reikalingi. čia nebent filologams. O pačios tos "literatūrinės žinios", manau gali pravesri kaip pavyzdžiai tam tikroms mintims pagrįsti. Ar ne taip ? Tad be literatūros nelabai sugebėsim įrodit ką norim pasakyti. Nors galėtų kas nors jau studijuojantis pasaisakyti. :)

 Sveiki, pastebėjau daug įdomių klausimų (:

Apie literatūrą galėčiau pasakyti taip: skaityti reikia. Bet dar nereiškia, kaip čia kažkas klausė apie knygų kiekį permetus, kiek reikėtų pervaryt, kad jaustis apsiskaičiusiam, kad kiekis svarbiausias. Galima perskaityti ir šimtą knygų per mėnesį ir likti nesupratusiam nė vieno sakinio, ir galima perskaityti vos kelias, tačiau suprasti bent minimalius dalykus, su laiku juos gilinant. Jei neskaitėte anksčiau daug, nieko baisaus, niekada nebus vėlu. Įtsosite, skaitysite neskaičiuodami, kiek knygų perskaitėt.

Nebūtina išpažinti kokią religiją,kad studijuoti filosofiją. Bet pasidomėti būtų pravartu. Bet juk tai irgi nėra privaloma. Visos studijos turi teikti malonumą, o malonumas filosofijoje yra domėjimasis, žinių gilinimas - kas taip pat ateina su skaitymu. Lygiai taip pat nereiškia, kad viskas ką perskaitote turi patikti - su laiku turėtų ateiti ir kritinis mąstymas.

Pirmas semestras, mano galva, yra mokymasis studijuoti, rinktis literatūrą, pajautimas krypčių ir pan. Tie, kurie mano, kad atėję iš karto gali pasakyti kas gerai, o kas blogai, ko iš tikrųjų nori, ne visi, manau, daro teisingai. Juk išankstinis nusistatymas - didžiulis priešas. O juo labiau įpūstas minios ir dar neįgudusiam.

VU ir VDU skiriasi dalykų pasirinkimo sistema. VDU yra laisviau tuo, kad gali pats rinktis kalbas, kurios patinka, korios domina, pasirinkti iš privalomų dalykų tai, kas prie širdies, nors yra keli dalykai, kuriuos per dvejus metus būtina išklausyti, tačiau juos tip pat pats renkiesi, kada nori juos mokytis,dabar ar kitais metais. Kažkaip tvarkaraščio susidarymas pačiam suteikia savarankiškumo, jauti galbūt ir didesnę atsakomybę - ką rinktis - tai ko tikrai nori, tai, kas tikrai įdomu tau pačiam. Man tai patinka.

Jei ką pamiršau pridėti, gal pastebėsiu tai vėliau ir parašysiu.