Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2011-06-09
13:11:13
| Nuoroda
III dalis Viduląstelinio kvėpavimo metu sintetina ATP
Baltymų sintezė, egzocitozė ( bet galima ir kitus)
Susintetinti iRNR A
Kai daugiau mitochondrijų padidėja susintetintų ATP molekulių skaičius. Taip ląstelės greičiau aprūpinamos reikiama energija miozinui ir aktinui susitraukti.
Tai universalus energijos šaltinis, panaudojamas visuose, energijos reikalaujančiuose, procesuose. |
||
Žinutė parašyta:
2011-06-09
13:24:28
| Nuoroda
antrą kl. taip ir atsakiau. trečias kl. Reasorbcija A ir B struktūros yra viensluoksnės ir turinčios didelį pav. plotą. Visa tai pagreitina medžiagų įsiurbimą vykstantį plonojoje žarnoje Kasoje vyksta fermentų sintezė( amilazės, lipazės, tripsino), kurie išskiriami į plonąją žarną, kur vyksta virškinimas: amilazė skaido krakmolą, lipazė - riebalus, o tripsinas - baltymus; kepenys gamina tulžį, kuri išskirta į plonąją žarną emulguoja riebalus ir neutralizuoja pH ( iki 7) , t.y tinkamos fermentams. Netirpios medžiagos paverčiamos tirpiomis ir stampios medžiagos suskaidomos iki smulkesnių. Tik tada organizmas medžiagas gali įsisavinti |
||
Žinutė parašyta:
2011-06-09
13:29:04
| Nuoroda
Deja, bet atsakymas A. Sutinku, kad anglies(IV) oksidas minėtoje reakcijoje reikalingas, bet ne naktį. Nes Kalvino ciklas vyksta diena. |
||
Žinutė parašyta:
2011-06-09
13:36:10
| Nuoroda
ketvirtas kl. A- hipofizė, B- Skydliaukė C- Antinkščiai
E- kiaušidės. Jos išskiria estrogenus ir progesteroną. Šie hormonai dalyvauja oogenezėje, moteriškėjimo procesuose( klubų platėjime, moteriško plaukuotumo atsiradime) F- sėklidės. Jos išskiria testosteroną, kuris dalyvauja spermatogenezėje ir vyriškėjimo procesuose ( raumenų vystymąsi, balso ,,mutacijoje'', skatina vyriško plaukuotumo atsiradimą)
Gliukagonas ir insulinas
Žinoma sutriktų gliukozės homeostazė kraujyje. Sumažėjus insulinui, padaugėtų gliukozės, o sumažėjus gliukagonui, padaugėtų gliukozės koncentracija. Todėl žmogus susirgtų cukriniu diabetu.
Ilga - -- - Trumpa Lėtas----- Greitas |
||
Žinutė parašyta:
2011-06-09
13:38:08
| Nuoroda
Nu jau kas nors kitas. Man jau atsibodo |
||
Žinutė parašyta:
2011-06-09
13:39:56
| Nuoroda
Aij va kažkas klausė apie tuos organoidus, kokie ten matosi. Taigi, mano žvitri akis įžvelgė (be sienelės ) branduolį. Toks šviesesnis taškas. Matot? |
||
Žinutė parašyta:
2011-06-09
13:41:58
| Nuoroda
Dėl penkto abejoju. Pilka ir juoda kūno spalvos ( nes vienas požymis) GgRr x ggrr
Dihibridinis kryžminimas GR, Gr, gR, gr
G ir R aleliai ; g ir r aleliai |
||
Žinutė parašyta:
2011-06-09
13:42:55
| Nuoroda
Yahoo |
||
Žinutė parašyta:
2011-06-09
13:44:30
| Nuoroda
Grinai. Tarptautinių olimpiadų nugalėtojams šis egzaminas gali pasirodyti netgi sunkus, nes jie tiek daug gali įžvelgti, kad net pasimeta. |
||
Žinutė parašyta:
2011-06-09
13:45:25
| Nuoroda
Sniegena rašė:
Jeepay rašė:
HappyWyy rašė:
Light Arus rašė:
Aij va kažkas klausė apie tuos organoidus, kokie ten matosi. Taigi, mano žvitri akis įžvelgė (be sienelės ) branduolį. Toks šviesesnis taškas. Matot? Jo mano žvitri akis įžvelgė branduolį ir sienelę ;DDD Oho, mano irgi pastebėjo ;D Pas mane tai du branduoliai vienoj ląstelėj matosi Aha rimtai |
||
Žinutė parašyta:
2011-06-09
13:46:19
| Nuoroda
Žinokit evoliuciją tikrai nerašysiu ten vos ne rašinėlis |
||
Žinutė parašyta:
2011-06-09
13:49:09
| Nuoroda
asnezofilas rašė:
4 rašiau GR ir gr Tada nebūtų susidarę palikuonys su genotipu - Ggrr. Bet jie yra. |
||
Žinutė parašyta:
2011-06-09
13:55:33
| Nuoroda
Na , tiek to. šeštas kl. Paveldimumas
Anot Č. Darvino, visi organizmai yra genetiškai skirtingi. Veikiami skirtingų aplinkos sąlygų išlieka ir susilaukia palikuonių tie organizmai, kurie adaptavosi prie aplinkos To tikrai nežinau, bet spėjau. Populiacijos požymių įvairumas, populiacijos individų skaičius ir konkurencija
Visose salose yra skirtingos aplinkos sąlygos, priešingai nei žemyne( pvz: skirtingas maistas), kurios skirtingai veikia organizmus.
Kryptingoji |
||
Žinutė parašyta:
2011-06-09
13:58:15
| Nuoroda
Reanimator rašė:
Dėl testinio dar vienas niuansas kliuvo man ir mokytojai. 12 klausime pažymėjau B, kaip ir dauguma, bet mokytojai kliūva tai, kad pačiuose kapiliaruose jau baltymų negalėtų būti (per siauri kapiliarai baltymams). Ką jūs apie tai manot? Man atmetimo būdu vis tiek B realiausias. Logiškai mąstant baltymai niekur negali pradingti. Visas kraujas pereina per inkstus, o tai reiškia, kad ir per glomerulės kapiliarus. Taigi atsakymas B |
||
Žinutė parašyta:
2011-06-09
14:00:05
| Nuoroda
Ace Of Spades rašė:
jus visi atsaket blogai penkto antra ten turi but: GgRr x GgRr. tyngiu aiskint kode, isiskaitykit, bet cia yra 100proc teisingas ats Sutinku |
||
Žinutė parašyta:
2011-06-09
14:03:36
| Nuoroda
Kryptingoji , pagal mane, nes organizmai gyveno skirtingose sąlygose. Išskiriančioji tiktų, jeigu mes kikilius laikytume, tarkime, žemyne. Ir jei tada atsirastų tiek daug kikilių rūšių ir tikrai būtų išskiriančioji. Na šis klausimas, bentjau man, ganėtinai slidus.Pamatysim kaip ten bus |
||
Žinutė parašyta:
2011-06-09
14:09:51
| Nuoroda
Reanimator rašė:
Light Arus rašė:
Kryptingoji , pagal mane, nes organizmai gyveno skirtingose sąlygose. Išskiriančioji tiktų, jeigu mes kikilius laikytume, tarkime, žemyne. Ir jei tada atsirastų tiek daug kikilių rūšių ir tikrai būtų išskiriančioji. Na šis klausimas, bentjau man, ganėtinai slidus.Pamatysim kaip ten bus Bet kryptingosios metu tiesiog labiau pasireiškia kuris nors kraštitinis požymis, o ne keli iš karto. Taigi, taip ir yra.Visi kikiliai gyvena skirtingose salose. |
||
Žinutė parašyta:
2011-06-09
14:19:39
| Nuoroda
Aha plėšrūnai yra neteisingai, nes Pelėdos , ežiai, lapės irgi plėšrūnai, bet tinka tik gyvatės |
||
Žinutė parašyta:
2011-06-09
14:28:57
| Nuoroda
ok 8kl. 1.,1 232mm. (M palaipų) ir 125mm. (N palaipų) 1.2 Čia sau skryriau nulį taškų M palaipos augalas yra pilnai išsivystęs, o N palaipos - besivystantis, nes jo šaknys trumpos ir pats augalas nedidelis. Kartu su augalu vystosi ir palaipa. 2. Skirtinga drėgmė ir dirvos pH 3.1 Keletas individų atsitiktinai turėjo mutaciją, kuri suteikė atsprarumo pesticidams. Šie augalai dauginosi ir perdavė atsparumo geną palikuonims. 3.2 Šis dauginimasis yra greitas ir jo metu susidaro identiški palikuonys, kurie turi savybių padedančių išlikti prie nekintamų aplinkos sąlygų.
|
||
Žinutė parašyta:
2011-06-09
14:44:05
| Nuoroda
Mano nuomone, panašaus sunkumo egzaminai. |