Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2010-08-09
01:05:19
| Nuoroda
Sunney rašė:
Zahara rašė:
Sunney rašė:
Sveikos merginos kaip dziaugiuosi uz jus, kad jus cia istojot.. as kitais metais bandysiu stoti, tad buti idomu suzinoti su kokiais balais istojot? koki jusu egzaminu rezultatai? buciau labai dekinga uz sia informacija:)
Labas, džiugu, kad jau žinai, ką nori studijuoti. Mano konkursinis balas buvo 18,74. Egzaminų rezultatai nebuvo labai stebuklingi (iš nė vieno nesurinkau virš 90 %, daugiausiai - 89 iš anglų), tačiau metiniai pažymiai buvo geri ir jau iš anksto buvau apsiskaičiavusi, kokios mano galimybės gauti vf vietą. Kadangi lietuvių k. egzaminas sudaro 0,4 balo, užsienio kalbos - 0,2, istorijos -0,2 ir antros užsienio kalbos metinis pažymys - 0,2, tai buvau rami, kad įstosiu. Ką gi, ir įstojau. Vienas patarimas - jei nusprendei studijuoti humanitarinius mokslus, jokiu būdu nesirinkt laikyti matematikos egzamino, ruošimasis jam atims marias laiko (nebent iš prigimties puikiai supranti tą matematiką). Sakau iš patirties - 11 klasėje kankinausi su matematika. O šiaip - sėkmės Tau. Aš nuo pat mažens mėgstu kalbas. Taigi jau seniai mąstau apie šią specialybę. matematikos tai aš sau b lygį laiminga sėdžiu, man niekad tikslieji nesisekė. man lietuvių tai gerai sekasi, anglų sunkoka, bet eisiu papildomai tai gal ir išlaikysiu neblogai. tik tiek kad man neleido pasiimti antros užsienio kalbos, nes nesusidarė grupė ir jaučiu tas man numuš balų. bet viskas bus matyt kitais metais dėkui už info Pagirtinas Tavo noras anglų mokytis papildomai ir tai, jog apskritai žinai, kas silpniau sekasi. Iki 12 klasės aš anglų toli gražu nemokėjau stebuklingai gerai, tačiau per metus susisteminau visas savo žinias ir supratau, kad dėl egzamino galiu būti rami. Kaip kuo geriau pasiruošti anglų egzaminui? Per daug savęs neprievartauk. Stenkis kuo daugiau išmokti "netyčia" - žiūrėdama angliškus filmus (jei jie dar būtų su angliškais subtitrais, kaip pvz. "Žemė", tai išvis nerealu būtų), klausydama muzikos, kartas nuo karto perskaitydama kokį anglišką straipsnelį internete. Pravartu būtų turėti kokią vieną kitą gerą gramatikos ir testų knygutę. O šiaip - labiausiai treniruokis daryti tą, kas sunkiausiai sekasi, kartok tai, ką gerai supranti, ir problemų neturėsi. O dėl antros užsienio kalbos - galbūt bent jau dvyliktoje klasėje ją būtų galima pasirinkti, gal susidarytų reikiama grupė? Nes šiaip jau turbūt iš niekur nėra taip lengva gauti gerą balą kaip iš metinio pažymio, jei vietoj jo tektų rašyti nulį, ženkliai smuktų balas. |
||
Žinutė parašyta:
2010-08-09
16:28:26
| Nuoroda
lietuvaitė rašė:
Hey kas gavot bendriką adresu PRAMONĖS 30? :] Negavom, ne, bent jau aš. Gavau nekaip pagarsėjusį A. Gustaičio 6. |
||
Žinutė parašyta:
2010-08-09
18:06:47
| Nuoroda
Sunney rašė:
dėkui labai už patarimus supranti, man mokyklos administracija pasakė, kad turi būti bent 5 vaikai, kad susidaryų grupė, o jų yra 2. taip kad jau niekaip nesudarys, jie net per daug dėmesio nekreipia. o istorija gerai tau sekesi? as tai nzn.. man patinka ja mokytis, bet vos viena pradedu mokytis, kita uzmirstu, galiausiai viska maisau.. nzn kaip geriau isiminti.. Užuojauta dėl grupės nesusidarymo. O istorija man niekada nebuvo pats mėgstamiausias dalykas. Iki 10 kl. ėjau pas mokytoją, kuris neliepdavo jokių datų mokytis mintinai, tik suvokti priežastis, prielaidas ir pasekmes. Kadangi nemaniau, kad teks laikyti egzaminą, 11 klasėje pasirinkau istoriją eiti b lygiu. Tiesą pasakius, pakliuvau pas mokytoją, kuri mokė tarsi ž lygiu - nieko per jos pamokas taip ir neišmokdavau, net pradėjau užmiršti tai, ką anksčiau mokėdavau. 12 klasėje supratau, kad niekas kitas neišmoks istorijos už mane, kad reikia imti iniciatyvos pačiai. Mokinausi savarankiškai namuose. Naudodavausi sesės knygomis (2009 ji laikė istorijos vbe). Kadangi ne taip jau daug ir skyriau dėmesio tai istorijai, ne taip jau daug ir tegavau - 60 %. Tačiau vis tiek džiaugiausi, nes kiti, nors ir ėjo pas prestižines mokytojas, sugebėjo tik kelis procentus gauti. Ką galiu patarti dėl istorijos? Nesistenk kelių temų ar asmenybių "išmokti" kone atmintinai, žinoti apie jas kone viską, o kitą medžiagą tarsi nustumti į šalį. Geriau jau žinoti apie visas epochas po truputį. Visų pirma persiskaityk kokį labai glaustą istorijos konspektą apie visus laikus, įsigilink į tai, kas kokiu metu vyko (kas viduramžiais, kas senovėje), koks įvykis ką paskatino ir t.t. O tada jau lieka gilintis į tas temas, kurias esi labiausiai primiršusi ar kurios atrodo nesuprantamiausios. Jei būčiau šitaip dariusi nuo pat mokslo metų pradžios, jokių problemų nebūčiau turėjusi. Aišku, kiekvienas turi individualų mokymosi stilių ir manasis toli gražu neturi Tau ar kitiems tikti ir patikti. Svarbu rasti sau priimtiną sistemą (bet ne chaosą). |
||
Žinutė parašyta:
2010-08-09
18:08:16
| Nuoroda
Justian rašė:
Sveiki as irgi cia istojau Malonu malonu. |
||
Žinutė parašyta:
2010-08-11
22:12:22
| Nuoroda
ginne rašė:
pagaliau VU!!!!! Vuhu, pagaliau ir mane VU pripažino! |
||
Žinutė parašyta:
2010-08-12
11:36:22
| Nuoroda
bri! rašė:
O tai tu susimokėjai už jį? niekur aš nerandu kaip ir kada už jį susimokėti. Visų pirma, pasirink, KUR mokėsi, o tada, maždaug po dviejų savaičių, kai LSP jau bus pagamintas, pasirinksi, KADA mokėsi. |
||
Žinutė parašyta:
2010-08-14
15:37:28
| Nuoroda
Vis dar parduodu tokias knygas (atnaujinu sąrašą nebepaminėdama jau parduotų knygų): MATEMATIKA Pavadinimas: “Matematika. Uždavinynas 11 klasei” Pavadinimas: “Matematikos atmintinė moksleiviams”
Pavadinimas: “Lietuvos geografija. Atlasas 9 klasei” Pavadinimas: “Lietuvos geografijos atlasas. IX klasei” Pavadinimas: “Pasaulio atlasas 10 klasei” Pavadinimas: “Europa. Geografijos atlasas 8 klasei” Pavadinimas: “Pasaulio atlasas VII klasei”
Pavadinimas: “Vaizdingi posakiai ir jų ištakos” Pavadinimas: “Lietuvių kalbos taisyklių sąvadas”
Pavadinimas: “Anglų kalbos gramatikos lentelės” Pavadinimas: ”14 english topics. Exam practice” Pavadinimas: “Assistant to enterprise 4″ Pavadinimas: “Anglų-lietuvių lietuvių-anglų kalbų žodynėlis (16 000+16 000 žodžių ir žodžių junginių)"
Pavadinimas: “Lietuvos istorijos konspektai” Pavadinimas: “Istorija. Viskas, ko reikia egzaminui (egzaminui renguosi pats!)” Pavadinimas: “Visuotinės istorijos atlasas mokykloms” Pavadinimas: “Istorija. Politologija. Kurso santrauka istorijos egzaminui. Ketvirtasis papildytas leidimas”
|
||
Žinutė parašyta:
2010-08-27
16:31:11
| Nuoroda
goldilocks rašė:
Sveiki dar karta kilo ideja dar pries rugsejo 1-aja, kur nors bent valandelei susibegti ir susipazinti (zinoma jei butu norinciu) . Gal tarkim tiktu kokia rugpjucio 30d, pirmadienis, nes manau, kad daugelis is kitu miestu jau busite atvyke i Kauna. Jei si ideja tinka ir patinka, tai parasykite , kas noretu dalyvauti. Parasykite arba cia, arba man i skype : besisypsanti_saule Visomis keturiomis (oi, dvejomis) UŽ idėją. |
||
Žinutė parašyta:
2010-08-27
16:35:10
| Nuoroda
Atnaujinu knygų sąrašą. Vis dar parduodu tokias knygas: MATEMATIKA Pavadinimas: “Matematika. Uždavinynas 11 klasei” Pavadinimas: “Matematikos atmintinė moksleiviams”
Pavadinimas: “Lietuvos geografija. Atlasas 9 klasei” Pavadinimas: “Lietuvos geografijos atlasas. IX klasei” Pavadinimas: “Pasaulio atlasas 10 klasei” Pavadinimas: “Europa. Geografijos atlasas 8 klasei” Pavadinimas: “Pasaulio atlasas VII klasei”
Pavadinimas: “Vaizdingi posakiai ir jų ištakos” Pavadinimas: “Lietuvių kalbos taisyklių sąvadas”
Pavadinimas: “Anglų kalbos gramatikos lentelės” Pavadinimas: ”14 english topics. Exam practice” Pavadinimas: “Assistant to enterprise 4″ Pavadinimas: “Anglų-lietuvių lietuvių-anglų kalbų žodynėlis (16 000+16 000 žodžių ir žodžių junginių)"
Pavadinimas: “Istorija. Viskas, ko reikia egzaminui (egzaminui renguosi pats!)”
|
||
Žinutė parašyta:
2010-08-27
16:37:29
| Nuoroda
Dar neparduotos knygutės: Matematikos uždavinynas 11 kl. Matematikos atmintinė |
||
Žinutė parašyta:
2010-09-05
14:20:21
| Nuoroda
Tai visgi kas gyvena ne pramonėje, o Gustaityje? |
||
Žinutė parašyta:
2011-02-28
13:47:06
| Nuoroda
MATEMATIKA Pavadinimas: “Matematikos atmintinė moksleiviams”
Pavadinimas: “Anglų kalbos gramatikos lentelės” Pavadinimas: “Assistant to enterprise 4″ Pavadinimas: “Anglų-lietuvių lietuvių-anglų kalbų žodynėlis (16 000+16 000 žodžių ir žodžių junginių)"
|
||
Žinutė parašyta:
2011-02-28
13:52:36
| Nuoroda
Atnaujinu knygų sąrašą: MATEMATIKA Pavadinimas: “Matematikos atmintinė moksleiviams”
Pavadinimas: “Anglų kalbos gramatikos lentelės” Pavadinimas: “Assistant to enterprise 4″ Pavadinimas: “Anglų-lietuvių lietuvių-anglų kalbų žodynėlis (16 000+16 000 žodžių ir žodžių junginių)"
|
||
Žinutė parašyta:
2011-02-28
13:52:52
| Nuoroda
|
||
Žinutė parašyta:
2011-02-28
13:52:55
| Nuoroda
|
||
Žinutė parašyta:
2011-02-28
13:52:58
| Nuoroda
Atnaujinu knygų sąrašą: MATEMATIKA Pavadinimas: “Matematikos atmintinė moksleiviams”
|
||
Žinutė parašyta:
2011-02-28
13:53:05
| Nuoroda
|