Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2010-06-10
20:09:48
| Nuoroda
eikit į www.baluskaiciuokle.lt ir viską, ko reikia, rasit. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-10
21:45:25
| Nuoroda
Pagal savo apskaičiavimus surinkau 78 balus. Įdomu, kiek šiais metais čia bus procentų, gal rezultatų kreivė pagaliau pasidarys palankesnė, kai kartu ir B lygis rašė, o ir egzaminas naujoviškas buvo.. Ech, taip tikiuosi 80, būtų taaaip gerai... Panika man, kad į mediciną neįstosiu |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-10
21:50:00
| Nuoroda
Alchemikė... rašė:
sanemis rašė:
aš dar kaip tik egzamino išvakarėse organinę kartojau, jau tiap stipriai jaučiausi, galvoju, tikrai neblogai moku, atsiverčiu egzaminą, nežinau, nežinau.... Surinkau apie 70 taškų, o gal ir dar mažiau... Mano situacija panaši ir balų tik apie 70... O taip tikėtasi daugiau, daug darbo ir pastangų įdėta ir šiaip žinant, kad supranti ir moki chemiją pasidaro taip apmaudu, kad to neparodys egzamino rezultatas... Jei tikrai suprastum ir mokėtum, tai daugiau ir surinktum Čia be jokių įžeidinėjimų ar ką, bet jei kažko neatsakei, tai reiškias, kad trūko žinių, viską ten įmanoma buvo parašyt. Pvz. aš niekad gerai nemokėjau chemijos, viską pritempinėjau paskutinėm dienom, na, tai tiek ir gavau. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-10
22:02:06
| Nuoroda
Alchemikė... rašė:
robotas rašė:
Alchemikė... rašė:
sanemis rašė:
aš dar kaip tik egzamino išvakarėse organinę kartojau, jau tiap stipriai jaučiausi, galvoju, tikrai neblogai moku, atsiverčiu egzaminą, nežinau, nežinau.... Surinkau apie 70 taškų, o gal ir dar mažiau... Mano situacija panaši ir balų tik apie 70... O taip tikėtasi daugiau, daug darbo ir pastangų įdėta ir šiaip žinant, kad supranti ir moki chemiją pasidaro taip apmaudu, kad to neparodys egzamino rezultatas... Jei tikrai suprastum ir mokėtum, tai daugiau ir surinktum Čia be jokių įžeidinėjimų ar ką, bet jei kažko neatsakei, tai reiškias, kad trūko žinių, viską ten įmanoma buvo parašyt. Pvz. aš niekad gerai nemokėjau chemijos, viską pritempinėjau paskutinėm dienom, na, tai tiek ir gavau. Lengva sakyti, kai jau esi užtikrintas savimi... O aš kad ir kokia tvirta, emociškai nepalaužiama buvau visa tą laiką,bet vistiek egzamine tai atsiliepė, nes net skaitydama užduotis ne taip jas supratau... Tai manai čia taip buvo dėl žinių trukumo? Aj, žodžiu nepažindamas žmogaus apie jį neprojektuok savo nuomonės pagal save ar savo aplinkinius.. Koks čia mano savim užtikrintumas, kai žinai, kad į egzaminą eini tik su tokiu žinių bagažu, kurį sugebi susigliaudyt per pusmetį iš mokytojo, pas kurį eini papildomai, ir iš pagraužtų knygų tris dienas prieš pat tą BIG DAY? Belekiek nervinausi. Ir man atrodo, kad per rimtai priėmei mano nuomonę, nieko čia aš neprojektuoju, tiesiog sakau, kaip galvoju, nes dažniausiai taip ir būna :}} |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-10
22:05:26
| Nuoroda
Aš tai, rodos, atidaviau jau kažkam vietą medfake :} žiauriai apmaudu :}} Ir čia gal net labiau ne dėl chemijos, o dėl lietuvių, nes balažin, kiek gausiu. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-10
23:28:51
| Nuoroda
golden rašė:
Sonix rašė:
As ir visada galvodavau kad egzaminas yra 50% sekmes 50% ziniu, bet po triju egzu visiskai pakeiciau nuomone, sekmes cia yra geriausiu atveju 10%, o jei jaudinates dedat i kelnes cia jau jusu problema, nes bent jau man reikedavo nuteikinet save, kad cia valstybinis egzas, kad cia reikia susikaupti ir.t.t, kad reikia pasistengti tiek kiek tik galiu - budavau perdaug atsiputes, atsipalaidaves, per tas 10h kol sededavau egzaminuose. Jei jau esat ne kurie psichologiskai isteze tai verciau gal nestokit i medicina, kurioje ypac reikia turet saltus nervus Kam cia taip piktintis nesuprantu. Svajoniu visi turim ir normalu kazko noret, siekt. Medicinoj reikia saltu nervu, bet pazistu tokiu zmoniu, kurie atsparus tik besimokydami patapo, o kai kurie isvis istojo nesuvokiamai- mokykloj pirmunai nebuvo, o su egzais apdejo ne viena. Tada tikrai labai apmaudu, kai saziningai mokaisi, domiesi tuo dalyku tiek metu, o finale sugebi pasikabint ant kabliuku Visko buna, o absoliuciai viska moket yra neimanoma ir neitin sveika, sakyciau I medicina, verciau stotu tie, kurie turi tam polinki, o ne tie, kurie iskale kelias knygutes ir simtais issilaike egzaminus. Egzaminai toli grazu visu tavo ziniu neparodo. Kai kuriu net negauni galimybes pademonstruot. Aisku, cia mano nuomone :) Aš tai niekaip negaliu suprast, kam jūs taip save teisinat. Nu mokyklinis kursas tikrai nėra toks, kuriam nepasiruoši ar kažko neišmoksi. O dėl medikų.. Kas tas polinkis? Medicina - sausas mokslas, o ne vien humaniškumas, siekis visus išgelbėt ir pagydyt. Aš tikrai mieliau eičiau pas tokį daktarą, kuris iškalęs knygas ir žino, kaip elgtis, kad sutvarkyt man sveikatą, negu pas tokį, kuris labiau koncentruojas į "socialią" medicinos pusę. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-10
23:39:30
| Nuoroda
golden rašė:
robotas rašė:
golden rašė:
Sonix rašė:
As ir visada galvodavau kad egzaminas yra 50% sekmes 50% ziniu, bet po triju egzu visiskai pakeiciau nuomone, sekmes cia yra geriausiu atveju 10%, o jei jaudinates dedat i kelnes cia jau jusu problema, nes bent jau man reikedavo nuteikinet save, kad cia valstybinis egzas, kad cia reikia susikaupti ir.t.t, kad reikia pasistengti tiek kiek tik galiu - budavau perdaug atsiputes, atsipalaidaves, per tas 10h kol sededavau egzaminuose. Jei jau esat ne kurie psichologiskai isteze tai verciau gal nestokit i medicina, kurioje ypac reikia turet saltus nervus Kam cia taip piktintis nesuprantu. Svajoniu visi turim ir normalu kazko noret, siekt. Medicinoj reikia saltu nervu, bet pazistu tokiu zmoniu, kurie atsparus tik besimokydami patapo, o kai kurie isvis istojo nesuvokiamai- mokykloj pirmunai nebuvo, o su egzais apdejo ne viena. Tada tikrai labai apmaudu, kai saziningai mokaisi, domiesi tuo dalyku tiek metu, o finale sugebi pasikabint ant kabliuku Visko buna, o absoliuciai viska moket yra neimanoma ir neitin sveika, sakyciau I medicina, verciau stotu tie, kurie turi tam polinki, o ne tie, kurie iskale kelias knygutes ir simtais issilaike egzaminus. Egzaminai toli grazu visu tavo ziniu neparodo. Kai kuriu net negauni galimybes pademonstruot. Aisku, cia mano nuomone :) Aš tai niekaip negaliu suprast, kam jūs taip save teisinat. Nu mokyklinis kursas tikrai nėra toks, kuriam nepasiruoši ar kažko neišmoksi. O dėl medikų.. Kas tas polinkis? Medicina - sausas mokslas, o ne vien humaniškumas, siekis visus išgelbėt ir pagydyt. Aš tikrai mieliau eičiau pas tokį daktarą, kuris iškalęs knygas ir žino, kaip elgtis, kad sutvarkyt man sveikatą, negu pas tokį, kuris labiau koncentruojas į "socialią" medicinos pusę. na,cia musu nuomones ir issiskiria bent as tai negaliu kalti, kita diena vistiek viska pamirstu. Ir tikrai suprantu ka reiskia kalt ir ka reiskia tiesiog suprast. Gyvenime biologijos nesu kalus, o einasi puikiai. Ko nepasakyciau apie chemija, kurie vien kalimo budu imu na, anyway, man medicina ir mokslas ir ne tik. Bijociau gydytojo, kuris gydytu tik pagal knygas. Nei vienas mokslas nera sausas, jei tave domina ir moki mokytis, net matematika :) Ten turėjo būt "medicina - ir sausas mokslas, o ne vien..". Turiu omeny, jog vien suvokimo būdu neišmoksi ligų, jų priežasčių ir gydymo, organizmo vidinių savybių. Kaip, darling, jei ne knygas skaitant ir kemšant viską sau į galvą, tai suprasti? Kai viską įsisavini ir tai sėkmingai smegeninėj susiguli, taip, tada tai nebėra kalimas, o supratimas, nes vėliau įgyji dar daugiau žinių, kurios praplečia akiratį, ir padeda suprast pagrindus iki menkiausios detalytės ;} |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-11
18:40:34
| Nuoroda
Polikondensacija rašė:
Sveiki o jūs bandėt skaičiuot,kiek daugmaž taškų netekot?AŠ tai primečiau tai apie -22...žiauru Turėtų irgi būt -22, nebent dar koks atsakymas neįtiks ar formuluotė, tada išvis DAR mažiau gaučiau. Na, bet kaip yra, taip yra, nieko vis tiek nebepakeisiu. Nebent kitais metais perlaikyčiau egzaminą |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-11
23:03:19
| Nuoroda
infyou rašė:
Zuvedra rašė:
o ten 6.2 tikrai 4,8 proc? as dvigubai daugiau gaunu ir drauge mano,kuri,beje,is licejaus ,, tiek gavo,tai gal gerai? Gauni todel dvigubai daugiau,matyt,kad ne pagal Na2S203 skaiciuoji,o pagal Na2S206 .Bent jau as sitoj vietoj butent taip ziolpliskai ziauriai susimoviau :< Vis per ta neatiduma. Dar kazkas rase 3.4 kad Na2C03 reaguoja su Ca0 pagal lakumo principa.Bet as sitoj vietoj nesutikciau,kadangi rugstiniai oksidai reaguoja tokiose rakcijose su druskom lakumo principu,o ne baziniai.Sitoj vietoj rasiau as asmeniskai Ca(0H). Dabar del 1.4 man kilo klaustuku cia jusu komentarus pasiskaicius,kad neva Benzenas nuseda i kieta pavidala ir taip yra surenkamas.O man atrodo priesingai,kad benzenas islekia i ora duju pavidalu,todel taip ir netampa uzterstas vanduo. Tai visumoj man ne itin aiskios vietos yra sios (i jas KAIP atsakiau): Testas. 13.D (bet dabar manau,kad gali buti B) 18.B (Bet galbut gali buti teisingas ir D) 24.C II dalis .Cia klaustuku man nekilo ,tik 8-ajame velgi is zioplumo nepriskaiciavau Al.Cia atsakymas turejo buti tikrai 5 III dalis. 3.7 Parasiau,kad Nenutraukiami rysiai jungiantys gliukozes molekules. 5.4. Mano skaiciuotuvas raso,kad gaunasi [H+]= 3.98 * 10 minus septintuoju.Nors daugelis kitaip gauna kazkkodel.
O kas liecia del viso egzamino sudetingumo,tai tikrai nepasakyciau,kad jis buvo itin sunkus,netgi priesingai-gana lengvas visumoj paemus. Kaip benzenas gali išlėkt dujom, jei virimo temp 80 laipsnių? Parašyta, kad oro temperatūra buvo neigiama, reiškias benzenas sukietėjo (nes skystėja tik ties 5.4), kietos agregatinės būsenos jis plūduriavo jūros paviršiuje, nes tankis mažesnis. 13. B 18. D 24. D 3.7 Gliukozė yra monomeras, ji vandenyje gali sudaryti daug vandenilinių ryšių, savotiškai polinė (dėl funkcinių grupių), o celiuliozė netirpsta dėl tarp monomerų susidariusių ryšių ir didelės molekulinės masės. 5.4 Egzamino metu irgi taip suskaičiavau, bet matyt, kad kažką ne taip suspaudžiau :} Negeras atsakymas čia. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-11
23:39:52
| Nuoroda
Kristepistee rašė:
Atsakymai,pagal mano mokytoją: dėl 26 nesutinku, sakau, kad C. (: |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-11
23:43:05
| Nuoroda
o 23. D |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-12
00:18:11
| Nuoroda
Kristepistee rašė:
infyou rašė:
Kristepistee rašė:
Ai,dar vienas klausimas, ten 3 dalies 5 klausime turi būti 6p elektronų sistema ar 6 py elektronų sistema? toks pats simbolis kaip rasai matematikoj ~3.14 arba rusiska p Nu blemba,o mano mokytoja sakė,kad tikrai p raidė..nesuprantu..pati ir tą simbolį parašiau Tikrai graikiška PI :} |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-14
17:00:34
| Nuoroda
emerge Klausyme tikrai sakė merged, o jūsų tas emerged net pagal prasmę netinka. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-17
12:52:28
| Nuoroda
Deivizs rašė:
MyMMu rašė:
2dalis 8klausymas- tiks H+ ? Ne, nes glikolizėje susidaro piruvatai, o ne H+ ATP, o ne piruvatai. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-17
13:26:11
| Nuoroda
Polikondensacija rašė:
Deivizs rašė:
Wyšnia rašė:
o koks ats turėjo būti III dalies 4klausimo 2? Turbūt XY O pagal ką jūs rašėt XY? juk galėjo būt ir XX aš rašiau XX, bet šiaip turėjo būt heterozigota :} |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-17
13:27:08
| Nuoroda
Deivizs rašė:
Polikondensacija rašė:
Deivizs rašė:
Wyšnia rašė:
o koks ats turėjo būti III dalies 4klausimo 2? Turbūt XY O pagal ką jūs rašėt XY? juk galėjo būt ir XX P spermatozoidas, o R kiaušialąstė nes ten dešinėj pusėj iš susidariusių 4 gametų, 3 buvo mažesnės, o 1 didesnė spermatozoidas gali būt ir X, ir Y ;} |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-17
13:41:58
| Nuoroda
sanemis rašė:
robotas rašė:
Deivizs rašė:
Polikondensacija rašė:
Deivizs rašė:
Wyšnia rašė:
o koks ats turėjo būti III dalies 4klausimo 2? Turbūt XY O pagal ką jūs rašėt XY? juk galėjo būt ir XX P spermatozoidas, o R kiaušialąstė nes ten dešinėj pusėj iš susidariusių 4 gametų, 3 buvo mažesnės, o 1 didesnė spermatozoidas gali būt ir X, ir Y ;} Va, va, bent vienas žmogus normaliai argumentavo, taip, juk gali būti ir X ir Y chromosoma. Ir net jei genotipą rašyt tokį, kuris nurodytų lytį, vis tiek teisingesnis atsakymas yra XX, atsižvelgiant į spalvas, kurios nurodo fenotipą : ) |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-17
16:53:13
| Nuoroda
Greta- rašė:
Smeterling rašė:
robotas rašė:
sanemis rašė:
robotas rašė:
Deivizs rašė:
Polikondensacija rašė:
Deivizs rašė:
Wyšnia rašė:
o koks ats turėjo būti III dalies 4klausimo 2? Turbūt XY O pagal ką jūs rašėt XY? juk galėjo būt ir XX P spermatozoidas, o R kiaušialąstė nes ten dešinėj pusėj iš susidariusių 4 gametų, 3 buvo mažesnės, o 1 didesnė spermatozoidas gali būt ir X, ir Y ;} Va, va, bent vienas žmogus normaliai argumentavo, taip, juk gali būti ir X ir Y chromosoma. Ir net jei genotipą rašyt tokį, kuris nurodytų lytį, vis tiek teisingesnis atsakymas yra XX, atsižvelgiant į spalvas, kurios nurodo fenotipą : ) man mokytoja sake , kad ten turejo buti 2n , Aš rasiau XX arba XY Gerai, jei toks atsakymas ir yra iš tikrųjų. Kažkaip aš netyčia 2n ir parašiau;D bet čia kažkokia keista klausimo formuluotė.. tada gal turėtų būti koks chromosomų rinkinys. O dabar keistai labai.. 2n yra chromosomų skaičius rinkinyje (somatinės ląstelės), kuris nurodo, kad tai diploidinis rinkinys. Na o genotipas apibūdinamas žodžiais dominantinė heterozigota/homozigota, recesyvinė homozigota ir raidėm, žyminčiom alelius pvz Aa, AA, aa. Užduoties sąlygoje buvo prašyta nurodyti GENOTIPĄ, o ne chromosomų skaičių rinkinyje. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-17
16:57:50
| Nuoroda
luknei rašė:
Kiek paklausau, tai daug kad rase ne apie konkrecia profesija, o kaip pasrinkti geriausia profesija(tarp ju ir as) Visu pirma tai geriausios profesijos nera, tai kas per suknista tema gali buti? anyway rasiniai nera mano stiprioji puse, taip kad is tos dalis per daug nesitikiu ir nesigruzinu del to Jei būtų reikėję parašyti, KAIP pasirinkt geriausia profesiją, tema būtų "How to choose the right/best profession" ar panašiai. Šiaip reikėjo rašyt apie konkrečią kažkokią ir jos pliusus, bet mūsų mokyklos anglistės sakė, kad užskaitys ir tuos rašinius, kuriuose buvo rašoma kokia turi būt profesija (na, atlyginimas, sąlygos ir pan.), kad ji būtų geriausia. |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-01
10:15:18
| Nuoroda
mūsų mokykloj pasakė, kad siųst duomenis iš nec pradės tik 17 val. kas per nesąmonės... |