Vartotojo Uncle_Sam pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-15 15:31:00 | Nuoroda

Jei kas kitas nesuprato apie kokią aš temą: www.studijos.lt/busimiems_studentams/forumas/getTopic/29851

Viskas. Nebekvaršinsiu Riomeriui galvos :)

Žinutė parašyta: 2010-07-15 15:31:35 | Nuoroda

Keliu temą.

Žinutė parašyta: 2010-07-15 19:49:15 | Nuoroda
Visaine rašė:

Ta kolegija yra privati, tai jei ir gausi krepšelį, vis tiek reikės susimokėti skirtumą tarp kolegijos nustatytos studijos kainos (5200) ir krepšelio sumos (3238). Per metus gautųsi apie 2000.

Taip, šitą niuansą žinau.

Thotu > Tiesiog svarstau galimybes, just all, bet tavo žodis geležinis, ko gero teks teks pasikliaut

Apsimoka naują temą kurt - TTVAM vs SMK? Ar ir taip aiškus nugalėtojas? :) Na pagal reitingus TTVAM užėma aukštesnę vietą, tačiau SMK neatsilieka, o seka įkandin.

Žinutė parašyta: 2010-07-16 00:05:48 | Nuoroda

Rankų miškas :)

ka_tu_kaip_tu > That's what I'm talking 'bout. Nuo žmogaus perspektyvos priklauso. Nemanau, jog realizuosiu save kitose srityse, tad pasielieku prie teisės. Pasirodo, jog galima vesti visai sveiką diskusiją, be tam tikrų epitetų, am I right? Klausimas retorinis.

sanemis > Nenoriu laukti dar metų. Aplinkybes ne tokios. Taip, žinoma, kad geriau perlaikius egzaminus atsiveria KUR KAS didesnės galimybės. Bet visgi, lai lieka taip kaip yra, ir nesvarbu, laukčiau metus, ar du, teisė man išliks priimtiniausia.

Harrison > Žmogus mane užsipuolė, tai apsigint gal reikia, sakau. :) Neimkit jūs į galvą tų ginčų, tai tik internetinis portalas. Parašiau ir pamiršau. Visada mėgstu pasimėtyti kaštais žodžiais. :) Statistikos manęs nejaudina, kadangi tai velniškai abstraktus dalykas. Kas dėl mokyklos - rinksiuos kolegija, nes egzaminų rezultatai riboja stojimo galimybes.

Ramu.ne > Anoks ir stradalinimas. Pasikalbėjau su žmogum gražiai, ir baigtas kriukis. Oi tikrai neiškeliu savo balų, tai buvo kaip atkirtis į tą netinkamai nuskambėjusį "pijoką". O uliavojimas nėra apibrėžta alkoholio vartojimo savoka. Aplamai, prie ko čia tas alkoholis? Yra kur kas geresnių būdų praleisti laikui.

Berods visiems viską atsakiau. Let's proceed with caution :)

Žinutė parašyta: 2010-07-16 00:31:30 | Nuoroda

O ba. Paieška to nerado, dėkui, dėkui :) Turiu likusių klausimų apie SMK, tu dar ten mokaisi? Jei taip, gal išeitų persimest Skype kontaktais, ar kažkuo, kad bereikalingai neduplikuot temų. Galų gale galim diskutuot per AŽ :)

Žinutė parašyta: 2010-07-16 00:53:01 | Nuoroda

nenukrc > Objektyvus post'as, tačiau visgi, ar verta taip aklai pasikliauti rinka? Statistikom? 2012 Nibiru atskrenda, tad kažin kas po 5 metų bus, iškepsim visi, arba paukščiai užvaldys pasaulį :) Gerai, surimtėkim. Ką siūlai daryti žmogui kuris neturi pinigų universitetinių studijų tarifui užmokėti (Univeras, vf be šansų), ir kuris nori mokytis (Kolegija, vf garantuotai)? Kas liečia tavo post'o trečia punktą, labai norėčiau realių įrodymų apie tą balų bei kreditų stoką. Netikiu, kad net baigus išlyginamąsias studijas, tau neatsivers tokios pat magistratūros stojimo galimybės kaip universiteto absolventui. Tikrai nieko asmeniško, 100% sutinku, kad galiu klysti, todėl ir norisi viską išsiaiškinti iki galo, nes už ačiausio kampo laukia dideli spendimai.

Žinutė parašyta: 2010-07-16 00:55:39 | Nuoroda

Hey hey hey,

Gyvi čia kažkas? Įdomu būtų sužinoti 2009 konkursinius balus stojant į šią mokyklą. Tad jei galite padėti, su mielu noru laukiu info :)

Žinutė parašyta: 2010-07-16 09:36:52 | Nuoroda

NONcom > Tą ir ruošiuosi daryti. Taip, sutinku, teisininkų kaip prišikta, tačiau daugelis tėra krūva pesimistų kurie vadovaujasi principu "gavau diplomą, tai dabar darbas pats mane turi susirast". 0 iniciatyvos.

ka_tu_kaip_tu > Ne, paguodos man tikrai nereikia :) Neesu toks žmogus. Man reikia diskusijos, įdėjų, patarimų. Na ir ko gero man jau pavyko šiek tiek pasikalbėti su jumis, ir mintyse suformuoti pašymo prioritetus.

Žinutė parašyta: 2010-07-16 09:38:16 | Nuoroda

O ne atvirkščiai, krenta?

Žinutė parašyta: 2010-07-16 09:39:38 | Nuoroda

Aišku įvairūs faktoriai įtakoja KB kritimą/kilimą. šiais metais pognozuojamas kritimas, kadangi daugelis studentų išvažiuoja į užsienį, bei daugelis blogai išlaikė egzaminus.

Žinutė parašyta: 2010-07-16 09:42:40 | Nuoroda

Jo, tereikia užpildyti prašymą, ir laukti liepos 23.

Žinutė parašyta: 2010-07-16 09:59:57 | Nuoroda

Taip, taip, tik savaitė, pats laikas prašymą rašyti :D

Žinutė parašyta: 2010-07-16 12:43:00 | Nuoroda
Thotu rašė:
Uncle_Sam rašė:

Taip, taip, tik savaitė, pats laikas prašymą rašyti :D

Na, prašymui rašyti tai tik trys dienos

Tai ir sakau, kad jau laikas abiturientam prašymus rašyt :))

Žinutė parašyta: 2010-07-16 14:03:17 | Nuoroda

Ruošiuosi studijuoti teisę kolegijoje (jeigu kažkas skaitė praeitas mano temas, supras). Tad paskutinis mano klausimas (ir daugiau jūsų nebekankinsiu :)), kas geriau, SMK ar TTVAM? Būtų malonu išgirst ne vien nuomones, bet ir keletą argumentų. Aš lieku prie SMK.

Žinutė parašyta: 2010-07-16 15:46:34 | Nuoroda

Tai nėra baimė, tai stojimo sindromas :)

Žinutė parašyta: 2010-07-17 06:40:04 | Nuoroda

Mėgink rast info www.smk.lt, tačiau abejoju ar Vilniaus filialas labai jau skirtingas, na nebent jau studentų grupėmis :)

Žinutė parašyta: 2010-07-17 22:37:45 | Nuoroda

Juk viskas elementariai paaiškinta, nejau rimtai nesupranti? Skaityk kas tau rašoma :)

Žinutė parašyta: 2010-07-18 12:57:44 | Nuoroda

www.mokslas.lt/lt/mokslo_ir_studiju_sistemos_per/blogas/maksimalios_2010_m_valstybes_f

Žinutė parašyta: 2010-07-19 11:00:15 | Nuoroda

Thotu - ;)

Zirklutes - bp.lamabpo.lt/bp/bpapp_main.html, pamėgink čia prisijungt, tada mano manymu pradeda rodyti atestato duomenis

Žinutė parašyta: 2010-07-19 11:10:19 | Nuoroda
oniponi rašė:
juodaroze rašė:

Liūdesys apėmė beskaitant daugumos komentarus. Gerai išlaikyti egzaminai dar ne viskas. Reikia gerbti žmogų, kad ors ir nekaip išlaikė, bet nori studijuoti, įstoti, o ne į profkę ar pan... O susirinko žmonės ir spaudžia į kampą panelę, kuri tik paprašė patarimo. Nesuprantu, gaila patart ir nepamokslaut, ar kaip. Daug girdėjau apie draskymąsi dėl pažymių gimnazijose ir pan, apie tai, kad tie, kas prastai mokosi ar prastai išlaikė egzus tai jau 'ne lygis' ir tiesiog ne vieta aukštosiose mokyklose. Bet kai pamačiau, kaip čia užsipuola, tai ką aš žinau. Tegu džiaugiasi kiti, jei išlaikė gerai egzus, tegu stoja į prestižines specialybes, bet kam čia kitam aiškint, kad JAM NE VIETA universitete? Kas mes tokie, kad galėtume spręst, kam vieta, o kam ne ? Jei įstoji,tai vadinas esi vertas įstot... Daug pažįstamų turiu, kuriem nepasisekė egzaminai, kad ir praeitais metais...Tai va galima stot į VPU ar MRU ir po pusmečio perstot į VU...net su mokykliniais egzaminais VU galima studijuot mokamoj vietoj, aišku bus labai sunku, reikia daug dirbti, stengtis, bent kad išlaikyt ir neturėt skolų. Jei žmogus stengiasi, pasiekti visko galima. Linkiu sėkmės temos autorei ir mažiau kreipt dėmesio į tokius "nuleidinėtojus ant žemės".

Pala pala, o kuo blogai ta pati profkė? Ne visi mes sutverti aukštąjam mokslui, tuo labiau ne visi sugebam realiai įvertinti savo galimybes, pasirinkdami tolesnį kelią. Siūlai gerbti, tikėtina, iš aplinkos primestą liguistą norą studijuoti kartu su visais? Aišku, tema buvo ne apie tai, bet tai neatsiejama nuo jos. Neturiu nieko prieš autorę -- nei mes žinom, kodėl jos tokie egzaminų rezultatai, nei mes galim teisti, bet mane liūdina mintis, jog Lietuvoj tai įprasta: stoti, nes visi stoja, bet kur, nes kažkur vis tiek reikia. Aukštojo išsilavinimo Lietuvoje siekia iškreiptai daug jaunuolių, kai paties mokslo norisi vienetams -- nejau čia viskas gerai?

Taip visada buvo ir bus, stojimas iš reikalo įprastas dalykas. Nemanau, kad reikia dėl to jaudintis, visgi, tai mūsų neliečia, tegu stoja kur nori, jei žmogus į mokslus nežiūrės rimtai, tai iš jo nieko gero ir neišeis.