Vartotojo moniss pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-06-07 17:33:08 | Nuoroda
viksva rašė:
moniss rašė:

Pamenu kaip jaučiaus prieš metus, kai laikiau biologiją... :D atrodė,kad vos 70 surinksiu... nors visad sekės :D
Turbūt dauguma jūsų į mediciną stosit? Tai, patikėkit, tas jausmelis dažnai lydės (nieko nemoku, nieko nespėju, gausiu mažai) ten studijuojant :D

Hm, o kaip sekėsi biologija mokykloj? Pvz bandomasis  :)ar daug prarasdavai taškų senesnių metų egzus darydama ? man tai irgi visada sekėsi bio ,o dabar atrodo gausiu mažai ir pasibaigs mandrumai ;D

Bandomojo gavau lyg 94 taškus...bet nepamenu iš kiek :) kažkaip ten įdomiai buvo... gal 104 taškai buvo išvis :) negaliu dabar pasakyt :)
Kontroliniai mokykloj irgi gerai sekės, nors rašėm vien iš egzamininių užduočių :) pvz jei kokią kraujotaką atsiskaitinėjam, tai mokytoja surenka kokių trijų metų egzaminų užduotis iš tos temos:)
Tad jei mokykloj sekės- pasiseks ir čia :) Čia ne kokia lietuvių, kad būtų siurprizų :) .
Aš grįžus po egzo nunešiau savo mokytojai juodraštį, tai sakė,kad praradau kažkur 6 taškus :). Sakė jog mažiau nei 95% nebus. Tą patvirtino ir vertinimo instrukcija, pagal kurią man dar kartą patikrino :) Taigi, 94taškai = 96%

O šiaip, jei kas domina apie KMU- klauskit :) pati iš OF :)

Žinutė parašyta: 2011-06-07 18:03:24 | Nuoroda

Amžinas visų klausimas (ir mano pačios, prieš stojant) :D
Na, žiūrint kaip greitai sugebat įsimint daug daug daug daug naujos info :D na, aš tai tikrai turiu pakankamai laiko bimbinėjimui ir mokaus gerai ;) . Svarbiausia turėt gerą atmintį ir nebus jokių problemų :). Anatomijoj oiiii kaip praverčia ji, nes info kiekiai nežmoniški :D kaip kokie 10 biologijos VBE :D sunku net lygint... 

Žinutė parašyta: 2011-06-07 19:04:36 | Nuoroda
Angelina rašė:

Kas planuojate stoti šiais metais į mediciną? nors man dar du metai, bet labai bijau, kad neįstosiu ir kad vnf vietos balą užkels. Dar labai nerimauju dėl to, kad kuo toliau tuo daugiau stojančių į mediciną ir bijau, kad gydytojai ateityje negaus darbo.

Vaje, net 4 baimės :D gal nestok? juokauju ;)

Žinutė parašyta: 2011-06-20 20:24:28 | Nuoroda

Klausėt apie odontologus? :) Aš čia :)
Na ką galiu pasakyt? Sakyčiau draugiškai sugyvenam, va neseniai buvom susirengę išvyką su palapinėm :) Aišku būna ir nesklandumų, tokių kaip piktybiškas laiškų trinimas iš bendro kurso el. pašto... Bet dauguma iš mūsų pasirengę vienas kitam padėti :) Aš patenkinta mūsų bendravimu :)

Apie barakus. Pati gyvenu LSMU 5 barake. Nu ką... Sąlygos idealios :) Plastikiniai langai, dušas ir tualetas bendras dviems kambariams. Naujos virtuvės. Turim skambimo mašiną :). Bet chebrytė tai lieva gyvena :D Jei norit siaust tai nieko nebus:D Lietuvių čia nedaug, o ir tie nusiteikę mokytis :D Su užsieniečiais kita kalba :D Jei gerai mokat angliškai tai bus su kuo arbatėlės pagert tikrai :D Daug jų ten gyvena... iki 9 aukšto net :) (10-12 lietuviai). Kai nėra ką veikt išeinam pasivaikščiot per aukštus. Kiekvienam vis kitokia atmosfera: vienur neplautų kojinių kvapai, kitur indiškų prieskonių :D Panelės norinčios  turėt užsienietį vaikiną čia jausis itin gerai :D liftas- puiki naujų pažinčių vietą :D Pati angliškai prastai kalbu, tai kai pamatau kad koks juodukas į liftą eis, nueinu geriau pas budėtoją papliurpt, kad nereiktų kartu važiuot :DD
Budėtojai mūsų visai geri, beje :D Reikia tik mokėt kalbėt :D
-Teta, o gal gali ateit kursiokas blynų pavalgyt? (5h ryto)
Viską reik sakyt plonu balseliu ir ok bus :D

Dėl laisvo laiko. Turim jo :D

Žinutė parašyta: 2011-06-20 21:01:39 | Nuoroda

Taip, aš mokamam. Jei LT VBE išlaikysiu geriau gal pavyks įstot į nemokamą :)... O jei ne... tai gal šiaip pavyks pereit :) nes gerai mokaus.:)

Kaip kiti barakai? Na, galiu tik papasakot apie 4, nes esu jame buvus daug kartų :) Ten irgi fainai, plastikiniai langai, yra skalbenkės, tualetas ir kriauklė bendri 2kambariams, tik dušas bendras aukštui :) :) Aš noriu į jį labiau nei į 5...  Tik budėtojai ten žiauresni nei mūsų :D
Dar 3 esu buvus :) Ten dušai rusy :D Tualetai irgi nekokieee :D Bet nors linksmai chebrytė gyvena :D

Žinutė parašyta: 2011-06-20 22:25:17 | Nuoroda
Queen rašė:
moniss rašė:

Taip, aš mokamam. Jei LT VBE išlaikysiu geriau gal pavyks įstot į nemokamą :)... O jei ne... tai gal šiaip pavyks pereit :) nes gerai mokaus.:)

Kaip kiti barakai? Na, galiu tik papasakot apie 4, nes esu jame buvus daug kartų :) Ten irgi fainai, plastikiniai langai, yra skalbenkės, tualetas ir kriauklė bendri 2kambariams, tik dušas bendras aukštui :) :) Aš noriu į jį labiau nei į 5...  Tik budėtojai ten žiauresni nei mūsų :D
Dar 3 esu buvus :) Ten dušai rusy :D Tualetai irgi nekokieee :D Bet nors linksmai chebrytė gyvena :D

o tai tu kai perstojinėsi tau bus vienodos sąlygos su mumis? ir jei istosi i nemokamą,tai vėl į pirmą kursą ar jau į antrą,klausiu nes parašiau antru numeriu mokamą ir galvoju ar bus galimybė vėliau perstoti

dėl bendrabučių kaip supratau 4 geriausias ;D

Konkuruosiu su pirmakursiais, bet jei įstosiu krepšelį persinešiu į antrą kursą :)

Žinutė parašyta: 2011-06-20 22:27:16 | Nuoroda

LSMU 1,2,3 barakai kainuoja 115lt; 4,5 125lt :)

Žinutė parašyta: 2011-06-20 22:30:31 | Nuoroda

Jėzau Maryte, kaip užknisa tos amžinos diskusijos dėl VU ar LSMU gerumo... :D Man asmeniškai LSMU labai patinka tuo, kad čia mokomasi ciklais ir kad yra galimybė anatomiją mokytis ant tikrų organų, o ne muliažų :)

Žinutė parašyta: 2011-06-20 22:33:38 | Nuoroda
Ighnaz rašė:

o keliavieciai dazniausiai kambariai buna kmu?

dviviečiai ir triviečiai :) kažkuriam yra ir vienviečių :) dabar nepamenu... ar 3 ar 1 barake :)
nebijokit jūs tų kambariokų :D aš gyvenu triviečiam ir manęs dabar nieks neprivers į dvivietį eit (nebent nebus galimybės visai ) :D kaip smagu žinokit... :D oi siaučiam :D

Žinutė parašyta: 2011-06-20 22:43:44 | Nuoroda
x-az2010 rašė:

Taip! Butent apie barakus, labaratorijas ir pan papasakokit, kokie destytojai (krienai ar jauni), kokios galimybes ding i uzsieni pagal mainu programas ir pan. ;]]]

Apie dėstytojus. Man patinka. Visi jie žmoniški, š nemala, nesodina be reikalo :) bent jau man tokie visi pakliuvo :) aišku kiekvienam cikle yra dėstytojas kurio nieks nenori gaut :D Pvz:
Citologijoj- Gutauskas, nes labai giliai klausinėja per egzą.
Chemijoj- Kondratas, nes mėgsta pasišaipyt :D na, bet linksmas jis :D man patiko :D Apskritai, šis ciklas liuks :D
Anatoj- Vaičekauskas, nes kietas jis :D aš pati jo bijojau per egzą, bet gavau patį lengviausią kraujotakos klausimą ir nesuvartė :D
Fizikoj- Grigaliūnas, nes labai pasipūtęs yra... Fui.
Biochemijoj- visi geri :D
Matiekoj- irgi :D
Histologijoj- man tai visi blogi :DDD nepatiko tas ciklas.
O apie etiką ir filosofiją... hm... Man šie dalykai nesiseka, tai patylėsiu :D

Žinutė parašyta: 2011-06-21 20:05:00 | Nuoroda
x-az2010 rašė:
moniss rašė:
x-az2010 rašė:

Taip! Butent apie barakus, labaratorijas ir pan papasakokit, kokie destytojai (krienai ar jauni), kokios galimybes ding i uzsieni pagal mainu programas ir pan. ;]]]

Apie dėstytojus. Man patinka. Visi jie žmoniški, š nemala, nesodina be reikalo :) bent jau man tokie visi pakliuvo :) aišku kiekvienam cikle yra dėstytojas kurio nieks nenori gaut :D Pvz:
Citologijoj- Gutauskas, nes labai giliai klausinėja per egzą.
Chemijoj- Kondratas, nes mėgsta pasišaipyt :D na, bet linksmas jis :D man patiko :D Apskritai, šis ciklas liuks :D
Anatoj- Vaičekauskas, nes kietas jis :D aš pati jo bijojau per egzą, bet gavau patį lengviausią kraujotakos klausimą ir nesuvartė :D
Fizikoj- Grigaliūnas, nes labai pasipūtęs yra... Fui.
Biochemijoj- visi geri :D
Matiekoj- irgi :D
Histologijoj- man tai visi blogi :DDD nepatiko tas ciklas.
O apie etiką ir filosofiją... hm... Man šie dalykai nesiseka, tai patylėsiu :D

Aciu, kd atsakei. ;]] O kaip su kruviu? didelis, sunku panest? ar daug mokaisi? mazai miegi? ;DDD

Krūvis kiekvienam cikle vis skirtingas :)
Citologijoj mokytis reikia kasdien, nes kasdien yra apklausos ir keli koliai. Prisimenu ją su siaubu, nes esu iš tų kuri viską pasilieka paskutinėms dienoms, todėl buvo žiauru :D. Bet medžiagos nebuvo daug.
Chemijoj apimtys jau didesnės, bet kažkaip nesunku buvo... Laisvo laiko buvo užtektinai. Aišku, jei mokais tik iš laborų knygutės :). Nors dėstytojas sakydavo, kad jos užtenka tik norint gaut 5 :D na nežinau, aš tai vadovaujuos ta taisykle, kad geriau mokėt pačius pagrindus tvirtai, nei daug smulkmenų, bet paviršutiniškai. Ir turėjau 10.
Anatomijoj, o brolyti...taip lengvai nepraslysit :DDD nors.... aš, sakyčiau, praslydau visai neblogai... :D egze nemokėjau raumenų, limfos, sąnarių ir ką.... :D vistiek maksimumą ištempiau :). Šiame cikle pajusit kas yra MIEGO TRŪKUMAS, jei nesimokysit kasdien :D aš atidėliodavau kiek galėdavau kol galiausiai prieš kolį reikdavo gultis 00h, o keltis 5h ryte ir mokytis...
Fizikoj baikit bajerius, koks dar krūvis :D atostogos. Bet įvertinimai daugumos vidutiniški :) mano taip pat.
Biochemijoj nesunku, jei nesimokysit iš žalios storos "telefonų knygos". Užtenka vien skaidrių ir laisvo laiko turėsit ir įvertinimus gerus taip pat :)
Matiekoj taip kaip fizikoj :D egzas sunkus.
Histologijoj mokytis yra ką, apimtys nemažos.

Aš iš OF, čia šiek tiek lengviau nei MF :) jiems sunkesnė chemija, matematika, anatomija ( nors pvz galva mums detaliau)

Žinutė parašyta: 2011-06-21 20:33:08 | Nuoroda
Medicus rašė:

ZYWIEC kvietė į temą apie medikus ir alų, o čia pasirodo pirmo kurso konspektas :D Patarimas vienas - NIEKADA neklausykite kitų patarimų apie blogus ir gerus dėstytojus, apie sunkius ir lengvus dalykus. Nes nusiteikimas priešiškai iš anksto nieko gero neduoda. Beto man niekada šitos kalbos nepasitvirtindavo, nei apie baisius dėstytojus, nei apie sunkius modulius. Tie patys "baisiausi" pasirodo labai geri ir protingi, tik pyksta jeigu studentai tinginiai ir nieko nežino (man irgi pikta būtų) :D

Kadangi manęs paklausė apie krūvi tai aš ir atsakiau :). Nors šiaip jo, nereikia nusiteikt :). Atsimenu visi dėl  chemijos labai gasdino, dėl biochemijos irgi, o va kaip gavos :) 

Žinutė parašyta: 2011-06-21 21:24:27 | Nuoroda

Lietuviškų nieks nenaudoja :D Geriausi Sinelnikovo (rusiški) arba vokiški :) bent man :) kai turi konspektus kuriuose yra ir lotyniškas ir lietuviškas pavadinimas tai nereikia nieko rašinėt ant tų atlasų...kam? Pvz:
crista galli- gaidžio skiauterė
Pasiimi atlasą ir susirandi kur pažymėta ta crista galli :D kam ten tu lietuviškų pavadinimų atlase? :D

Žinutė parašyta: 2011-06-21 21:25:22 | Nuoroda

Oh, klaidų klaidelių mano pasisakyme :) TŲ ne TU :)

Žinutė parašyta: 2011-06-21 21:43:44 | Nuoroda
Medicus rašė:

Nu kai susirašai tai viskas ant vieno lapo būna, nereikia niekur dairytis :D Nu čia kiekvienas savaip mokosi, kaip sugalvoja ir pagal savo atmintį. Aš tai naudojaus Sinelnikovo, bet dabar kiek girdėjau tai jie jau nebe lygis :D

lygis lygis ;) visi išgraibstyti būna :)

Žinutė parašyta: 2011-06-22 00:01:35 | Nuoroda

Yra vienviečių, tik nepamenu kuriam barake :D ar 1, ar 3.. :) LSMUSA kai rašysit prašymą- paklausit.
Bet neįdomu juk vienam gyvent :) kai mokslai tokie nelengvi tai bent kambariokai prablaško :) patariu nebijot žmonių :)

Žinutė parašyta: 2011-07-01 08:27:17 | Nuoroda

Sveiki visi :) Kas planuojat stoti į odontologiją? :) 

P.S. Pasigirkit su kokiu balu :)

Žinutė parašyta: 2011-07-01 08:28:42 | Nuoroda
bamborina rašė:

Kaip manot su 19.20 i nemokama medicinos istosiu? ;x

Labai ribinis balas :) Melskis, kad nekiltų balas į vf:D

Žinutė parašyta: 2011-07-01 08:45:04 | Nuoroda

Na, tikiuosi, kad bus daugiau norinčių į mediciną :D chi chi

Žinutė parašyta: 2011-07-01 08:49:44 | Nuoroda

Tos apeliacijos nieko gero neduoda... Praeitais metais pati daviau... Ir ką, nieko neišpešiau :D Buvo tik dar blogiau, nes kuo arčiau buvo ta diena, kai paaiškės rezultatai- tuo labiau bijojau, kad sumažins :D