Vartotojo Grace pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-06-09 14:07:40 | Nuoroda
multipartite rašė:

7 klausimas rasiau taip :

1. pakalnute(pirmas lygmuo) --> simtakojis(antras lygmuo) --> zvirblis(trecias lygmuo) --> peleda(ketvirtas lygmuo

2. pirmajame

3. lape, peleda, gyvate

4. gyvate, peleda, ezys

5. didetu

6.1. plesrunai

6.2. atsiranda maisto stygius, padideja konkurencija

5. manau reikejo biski paaiskinti, nes visgi klausimas apibudinkite.

6.1 gyvates (nes reikejo organizmus)

6.2. gyvates turi vieninteli maisto saltini, .t.y. peles

Žinutė parašyta: 2011-06-09 14:08:14 | Nuoroda
povelniu rašė:

jei 7 klausimas 4 parasiau ne peleda, ezys, gyvate. o tik peleda, gyvato tai tasko nebus ane?

nebus

Žinutė parašyta: 2011-06-09 14:08:14 | Nuoroda
povelniu rašė:

jei 7 klausimas 4 parasiau ne peleda, ezys, gyvate. o tik peleda, gyvato tai tasko nebus ane?

nebus

Žinutė parašyta: 2011-06-09 14:15:09 | Nuoroda
Reanimator rašė:
Gourmandises rašė:

9klausimas.

1 ląstelės sienelė, citoplazma

2plonas,išmirkytas distiliuotame vandenyje

3plazmolizė priklauso nuo  tirpalo koncentracijos

4hipertoninis tirpalas

5nuo tirpalo koncentracijos, membranų laidumo

6po plazmolizės ląstelės citoplazma atsitraukė nuo sienelės

7hipotoninį tirpalą

3. Manau, kad reikėjo kažką rašyt panašaus į "Ląstelės koncentruotame gliukozės tirpale plazmolizuosis". Priklausomybė nuo koncentracijos tiriama keliais tirpalais, o čia buvo tik vienas tirpalas.

teisingai

Žinutė parašyta: 2011-06-09 14:16:50 | Nuoroda
multipartite rašė:
Vaideisen rašė:

o gal parasykit 8 kjlausima dar

jo, dar 8 kas nors :))

manau 8 buvo pati durniausia uzduotis, todel niekas nenori savo atsakymu skelbt :D

Žinutė parašyta: 2011-06-09 14:17:34 | Nuoroda
Reanimator rašė:
GintasV rašė:

O 7 testiniam neturėtų būti A, nes individų R vietoje daugiau, tankis didesnis, mielės užpakaliais pradeda trintis..? 

Aš irgi taip parašiau. Kuo labiau populiacija didėja, tuo labiau didėja aplinkos pasipriešinimas, todėl kuo mažesnė mielių populiacija, tuo mažesnis aplinkos pasipriešinimas :)

taip, 7A

Žinutė parašyta: 2011-06-09 14:25:38 | Nuoroda

8 KLAUSIMAS ( mano nuomone)

1.2 M augalas yra didesnis, jo saknys ilgesnes, is dirvozemio jis siurbia daugiau h2o ir mineraliniu medz., todel jis gali isauginti ilgesnes palaipas. N augalas mazas, trumpos saknys, mazi ziedai, todel negali isauginti ilgu palaipu, nes neturi energijos.

2. augo skirtingame apsvietime, gavo nevienodai dregmes ( cia dar buvo galima sneketi apie temperatura, dirvozemio derlinguma ir pan.)

3.1. Nezinau kodel bet man cia toks labiau evoliucijos klausimas, ir galejo biski kita linkme but pakreiptas, bet stai mano atsakymas

Del paveldimo kintamumo padideja genetine ivairove, todel atsiranda augalu su ivairiais pozymiai, pvz vieni turi atsparumo gena pesticidams, o kiti neturi.

Augale ivyko mutacija ir augalas igavo atsparumo gena pesticidams

3.2. dauginant vegetatyviniu budu, t.y. nelytiniu budu, gaunami organizmai su ta pacia genetine informacija, nes nevyko krosingoveris, interfazeje vyko dnr replikacija, todel islaikomos rusies savybes

Žinutė parašyta: 2011-06-09 14:26:21 | Nuoroda
Ighnaz rašė:

Hey o kodel vaikis su pesticidais piktzoles naikino? kodel ne su herbicidais? cia siaip taip parasyta ar cia koki suktuma reikejo izvelgt?

pesticidas yra bendras tu nuodu pavadinimas, kurie jau veliau skirstomi i insekticidus, fungicidus ir tavo herbicidus

Žinutė parašyta: 2011-06-09 14:26:55 | Nuoroda
Reanimator rašė:
Ighnaz rašė:

Hey o kodel vaikis su pesticidais piktzoles naikino? kodel ne su herbicidais? cia siaip taip parasyta ar cia koki suktuma reikejo izvelgt?

Šitas ir man užkliuvo :D Apsimečiau, kad ten herbicidai. Bet ko gero klaida sudarinėtojų. Nes kitaip tiktų atsakymas "Nes šis augalas nėra vabzdys" ;DD

vabzdziai naikinami insekticidais btw

Žinutė parašyta: 2011-06-09 14:29:03 | Nuoroda
derekas15 rašė:

1. m-232, n-125

1.2 M palaipos yra beveik dvigubai ilgesnės negu N palaipos. M palaipos auga iš augalų, kurių gerai  išsikerojusios šaknys, pakankamai gauna medžiagų. N palaipos priklauso augalams, kurie gana prastai išsikeroję, neaprūpina pakankamai maistu. M palaipos daug ilgiau auga nei n palaipos ( cia iš tiesų spėliojau)

2. Dėl modifikacinio kintamumo. M palaipos gaudavo skirtingą šviesos kiekį, skirtingą vandens kiekį, skirtingai konkuravo, etc

3.1 Jo genetinėje medžiagoje DNR įvyko mutacija. Augalas įgavo požymių, atsparumą, kurie jam padėjo išlikti,  augalo nebeveikė pesticidai.

3.2 Dauginantis vegetatyviškai išsaugomos visos rūšiai būdingos savybės, palikuonys yra genetiškai identiški motininiam organizmui. Be to, dauginantis nelytiškai nereikia subrandinti sėklų, rūšis plinta daug greičiau :DDDD

paskutinis sakinys biski nesamone :D

Žinutė parašyta: 2011-06-09 14:42:06 | Nuoroda
derekas15 rašė:

Ką norite tą sakykite, bet šiemet užduotys, mano manymu, buvo daug sunkesnės negu ankstesniais metais.

man irgi, ypac nusivyliau 6, 8 ir 9 klausimais...

Žinutė parašyta: 2011-06-09 14:49:08 | Nuoroda
multipartite rašė:
Grace rašė:
derekas15 rašė:

Ką norite tą sakykite, bet šiemet užduotys, mano manymu, buvo daug sunkesnės negu ankstesniais metais.

man irgi, ypac nusivyliau 6, 8 ir 9 klausimais...

as irgi, o kas svarbiausia tu klausimu temos tai labai lengvos, nu bet kaip jau patys klausimai suformuluoti, tai nera zodziu...

vat vat, botanika mokejau idealiai, o paklausia kazkokiu nesamoniu. butu dave koki augalu lytini dauginimasi geriau, tada nors zinai ka atsakinet

Žinutė parašyta: 2011-06-09 14:50:51 | Nuoroda
Queen rašė:

Nu tai kiek taškų praradot?

na manau daugiau 8 neturejau prarast , bet paaiskes man vakare, nes man mokytoja istaisys sasiuvini :)

Žinutė parašyta: 2011-06-09 14:51:29 | Nuoroda
derekas15 rašė:

Praėjusiais metais, žmonės surinkę 95 balus dar gavo 100 proc. Tai šiemet, manau, užteks 94 - 93, kad gautum šimtuką. O kad nebūčiau daugiau įvėlęs klaidų. Turėtų būti apie 96-100.

oho, o as visada galvodavau kad reik surinkt 100 tasku jei nori 100% gauti

Žinutė parašyta: 2011-06-09 16:38:22 | Nuoroda

gamtines atrankos rusis man rodos turejo but adaptyvi radiacija, bet parasiau isskiriancioji. gaila kad tik db prisiminiau 

Žinutė parašyta: 2011-06-09 16:44:53 | Nuoroda
Delčia rašė:

O tai išsiskiriančioji netinka?

manau , kad ne. siaip ar taip turesiu vakare visus atsakymus tai galesiu pasakyt kaip ten buvo. nervina tie egzaminai, atsakyma zinai, bet i galva sauna tik po puses dienos. Ner tiesos :(

Žinutė parašyta: 2011-06-09 17:11:47 | Nuoroda

as ir manau,  kad jie nenorejo tos homeostazes tos, juk nuo insulino ir gliukagono nepriklauso kiek gliukozes issiurbiama plonojoje zarnoje, o siuos du organus kasa ir kepenis reikejo butent sieti su plonaja zarna, o ne juos tarpusavyje. manau labai prasovei cia

Žinutė parašyta: 2011-06-09 22:00:17 | Nuoroda
Pride rašė:
Sparnai rašė:

Tai davai Campbello Biologija visi draugiškai išsiverčiam ir platinam pogrindyje :D

neturiu nieko pries :d Neturejau garbes pavartyti naujo leidimo, reiktu paieskoti jo nete :) Manau, kad Biosiniai bus laimingi :D

turiu popierini varianta, tai ka as galiu pasakyti, grazu vien ziuret i ji  :)

Žinutė parašyta: 2011-06-09 22:02:42 | Nuoroda

diskutuotinas atsakymas testo 7. B

Mano mokytoja taip sake, kuri taiso egzaminus jau daugeli metu ir pati sudarineja uzduotis. Nors net as pati norejau gincytis, bet argumentas atseit tas kad didziausiu greiciu didejo populiacija. As kaip ir daugelis logisko mastymo zmoniu  parasiau A , visgi dar tikiuos instrukcijoj bus A

Žinutė parašyta: 2011-06-09 22:03:41 | Nuoroda

o gamtines atrankos rusis visgi turbut ir bus isskiriancioji