Vartotojo Ohrly pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-07-25 23:03:48 | Nuoroda
coliuke223 rašė:

 man gerai,viena gyvenu tai galiu nors ir visa nakti :D

 Reik daryt kokį naktinėtojų čiątą.

Žinutė parašyta: 2011-07-25 23:07:46 | Nuoroda
swipt rašė:
deoksiribonukleo rašė:
coliuke223 rašė:

 man gerai,viena gyvenu tai galiu nors ir visa nakti :D

 Reik daryt kokį naktinėtojų čiątą.

 Pritariu :D

 Pameskit kokį skaipą tuomet.

Žinutė parašyta: 2011-07-26 00:46:12 | Nuoroda

Studijų programa: medicina, NL
Aukštoji mokykla: Vilniaus universitetas
Finansavimo pobūdis: VF
Pageidavimo numeris: 1
 

Žinutė parašyta: 2011-07-26 00:47:05 | Nuoroda

Įstojau į VU.

Žinutė parašyta: 2011-07-26 00:50:44 | Nuoroda

Gavau į mediciną pakvietimą VU. ::D

Žinutė parašyta: 2011-07-26 09:04:52 | Nuoroda

VU medicina, 19,78.

Žinutė parašyta: 2011-07-27 20:48:29 | Nuoroda

Noriu pirkti kompą, tai gal kas galit ką pasakyt konkrečiau, ar reikai kažko specialaus, jei studijuosiu mediciną.

Žinutė parašyta: 2011-07-28 19:10:41 | Nuoroda
Simonaitis rašė:
deoksiribonukleo rašė:

Noriu pirkti kompą, tai gal kas galit ką pasakyt konkrečiau, ar reikai kažko specialaus, jei studijuosiu mediciną.

 tai žiurint ko tu norį, nes tas pasakymas kompo, tai gali suprasti, kad tau reik stalinio pc. Sakyk kiek gali investuoti ir pabandysim paieškoti gero varianto tau :)

 Neaiškiai išsireiškiau, turiu galvoj, kad pati kol kas nežinau, kokių dalykų reikia tam kompui pagal studijas, o pagal šitai jau kaip nors rinkčiausi.

Turbūt nelabai čia skaito jau studijuojantys.

Žinutė parašyta: 2011-07-29 01:32:28 | Nuoroda

Įstojau į mediciną, ar daug šansų, kad gausiu bendrabutį ne Saulėteky, o Čiurlionio gatvėj?

Kitas klausimukas, jei noriu gyventi su drauge, kuri irgi ten pat įstojo, bet juk galim gauti skirtingus bendrabučius, kai sužinosim, ar gausim juos, ar iškart sužnosim ir tai, kuriuos konkrečiai?

Jei skirtingus, ar dar įmanoma kaip nors susitarti, kad galėtume apsigyvent ten pat?

Žinutė parašyta: 2011-07-29 20:14:34 | Nuoroda

Bet aš tai bijau, ką reikės daryti, jei gausim abi skirtingose vietose, o ir apgyvendinami ne tą pačią dieną tie, kurie skirtingose vietose, tai tada turbūt nepavyks susitarti tokiu atveju jau niekaip..

Žinutė parašyta: 2011-08-15 17:03:21 | Nuoroda
windows rašė:

 Labas visiems. Noriu studijuoti mediciną, bet nesu tikras kur studijuoti: Kaune ar Vilniuje? Ir kokios įstojimo sąlygos. Ačiū. 

 Įstojimo sąlygos ir ten, ir ten vienodos.

Žinutė parašyta: 2012-05-02 16:03:38 | Nuoroda
dudvidesimt rašė:

Sveiki, galvoju stot i medicina, bet bijau tokiu dalyku kaip matematika, fizika ir is dalies anglu. Pirmu dvieju nemoku absoliuciai - zinias galima prilygint zmogui, kuris niekada nesimoke siu dalyku. Anglu - silpnai (komunikacija lengvu konstrukciju sakiniais).

Tokiu dalyku kaip anatomija, histologija nebijau (mokausi juos kitoje specialybeje, reiktu tik persiorientuot). Galimas daiktas, kad pabijojes pirmuju dalyku ir nestojau i medicina o dabar siek tiek gailiuosi, tad noriu patarimo, ar verta toliau bijot ir laikytis dabar studijuojamo dalyko (veterinarijos) ar pasiryzt keist studiju programa? 

labiausiai bijau, kad minetose disciplinose prisirinksiu skolu ir galiausiai busiu pasalintas is studentu saraso. Ar daug studentu sitaip atkrenta ?

p.s. nesakau, kad esu perdem nepatenkintas dabartinem studijom, man jos patinka, bet zinau, kad medicina patiktu labiau. Tas perstojimas siejasi su tam tikra rizika: studijuodamas veterinarijoj esu tarsi siltoj vietelej is kurios zinau garantuotai neiskrisias, o medicinoj yra tokia tikimybe, tad perejus ir tokiu budu sugaisus metus laiko veliau but ismestam butu visai nekazka..

Papasakokit, paskatinkit, atbaidykit, patarkit.

 Manau, kad mažiausiai reikia bijoti tokių dalykų.

Iš esmės viskas puikiai sekasi tiems, kas mėgsta pakalt, o dargi visiškai neblogų rezultatų galima pasiekt, jei esu šiaip su galva ir reikalui esant ja pasinaudoji.

Nėra didelio skirtumo, koks dalykas, jei labai viskuo nesidomi ir nesi sužavėtas kiekvienu žodžiu, kurį turi atmintinai mokėti, tai joks dalykas nebus labai lengvai išmokstamas, nes mokytis pakankamai.

Kai anksčiau ar vėliau pripranti kokiu nors būdu įsidėt į galvą bent svarbiausius dalykus, pasikartosiu, nelabai lieka skirtumas, koks tai dalykas, dargi dauguma mediciną studijuojančių yra talentingi plaktukai, nereikia didelio suvokimo, kai gali paprasčiausiai iškalt, jei yra noro, visada galima šitaip daryti.

Vilniuj bent pirmam kurse matematikos nėra, net nesidomėjau, ar bus labai į tokį dalyką gilinamasi vėliau, fizikos nereikia mokytis beveik visiškai, užtenka susivokt, kada protingai palinkčiot ir mąstyt nors kiek savo galva, iš bėdos - viską iškalt, bet bent man pasitarnavo daugiau fantazija negu konspektai, anglų net mokykloj daugiau mokiausi negu per šiuos visus metus, o ten tikrai nemaniau, kad mokiausi iš viso, atsiskaitymas žodžiu yra pristatymas, kuriam gali normaliai pasiruošti ir išmokt viską nors ir atmintinai, o raštu dalykai visokie tokie pat, kaip įprastai, tikrai paprasti, visiškai nesiruošus bandomąjį laikiau, po kelis taškus nubyrėjo nuo kiekvienos dalies, tai jei dar ką nors pasiruošt išeis reikalui esant, viskas bus ok.

Žinutė parašyta: 2012-05-02 16:22:15 | Nuoroda
Nepyk rašė:

Na visur yra savų +, savų -. NY kiekvieną rytą praeina valytoja bendro naudojimo patalpas, o kamčiatkoj tualetą/dušą tvarko pats blokas. NY viskas priklauso nuo kaimynų, jei jie normalūs, tai ir tvarka palaikoma :). Bet ten atsiranda daug kam toks blogas įprotis viską dergti dėl to, kad yra valytoja, kuri sutvarkys. Ten pragyvenau 2 metus visko mačiau, bet tikrai nieko labai kraupaus ar nepakenčiamo nebuvo. Gyventi galima be problemų.

 Kamčiatkoj blokas turi tik tualetą ir kriauklę, o dviem dušais naudojasi visas aukštas, dušus tvarko valytoja.

Žinutė parašyta: 2012-05-02 16:30:32 | Nuoroda
Dovation rašė:
aurimas11 rašė:

 Laba Diena .Esu 12 Klases mokinys  planuoju stoti i kauno medicinos universiteta. Laikysiu Chemijos Biologijos,Lietuviu ,Istorijos egzaminus.KOkios galimybes yra įstoti i nemokamair į mokama moksla? Norečiau kad prijungtumet prie konferencijos   Mano skype  Arturiuxx93    

                        

 Labas. Visų pirmą, pasakyk, į kokią specialybę nori įstoti. Šiaip internete yra praeitų metų ataskaita, kurioje nurodyta įstojusių į VF ir VNF konkursiniai balai ( http://lsmuni.lt/media/dynamic/files/591/konkursiniaibalai_2011.pdf ), tad patarčiau ten pasižiūrėt. Konkursiniai balai kas metus keičiasi labai silpnai.

Sėkmės!

 Nežinau, kiek tas silpnai, nepasakyčiau, kad labai silpnai, nes net ne svyruoja jie, o vis tiek kasmet auga, negali niekad būti garantuotas.

Žinutė parašyta: 2012-05-05 10:43:54 | Nuoroda
Pride rašė:

 Kokiems dar isrinktiesiems? Kai isigrstu kazka panasiai kalbant, norisi paimti plyta ir gerai uzvozti per ju tupa galva! Niekas jums neatidarys galvos ir neides koses, nera kazkokiu "isrinktuju", kurie gimsta viska zinodami. Viskas pasiekiama sunkiu DARBU DARBU IR DAR KARTA DARBU. Mokykites ir istosite i ta medicina arba nesimokykite ir toliau gailekite saves pasislepe kampe. Nera jokiu isrinktuju. Yra tie kurie mokosi ir tie, kurie nesimoko.

 O kodėl reikia taip nervintis dėl tokių dalykų?

Nepasakyčiau, kad yra tik tie, kurie mokosi ir kur nesimoko.

O rezultatai geri pasiekiami, jei esi vienas iš tų, kurie:

1. Klusniai viską iškala, ar tai įdomu, ar ne, ar supranta, ar ne, ar naudinga, ar ne;

2. Įdeda kažkiek pastangų, domisi, yra suinteresuoti bei gabūs - gera atmintis, noras siekti karjeros ar panašios motyvacijos priežastys skatina;

3. Nesimoko beveik visiškai, neprisiverčia kalt, nesidomi, jei neįdomu, turi galvą ir ja pasinaudoja atsirinkdami svarbiausius dalykus.

Žinutė parašyta: 2012-05-05 10:45:40 | Nuoroda

Važiuok į Londoną.

Žinutė parašyta: 2012-07-16 21:29:21 | Nuoroda
devyniabalsė rašė:

Gal kas žinot, ar galima teikti pageidavimą, kuriame bendrabutyje norėtum gyventi? Ir ar atsižvelgimas į tavo norus priklauso nuo tėvų gaunamų pajamų?

 Neparašei, kokiame mieste, šiaip ar taip turėtum džiaugtis, kad vietą gyventi gauni, jei tokios nori, o nuo tėvų pajamų atsižvelgimas ne į tavo norus, o į tai, ar tą vietą gausi, priklauso.

Arba jei numatyta į patogesnę atstumo atžvilgiu vietą kelti socialiai remtinus, tai gali šitai priklausyti (nors mano atveju tai nepasitvirtino), o ir toji patogesnė vieta vienų dėl atstumo, kitų dėl gyvenimo sąlygų yra pasirenkama, šiaip ar taip vėliau visada gali teikti prašymą dėl vietos kitame bendrabutyje.

Žinutė parašyta: 2012-07-20 23:24:19 | Nuoroda
Pasauliete rašė:

 ISM universitete ekonomika ir politika. Tai vat...jei atvirai, jokio pasaukimo buti daktare neturiu, ten stociau tik del garantuotos darbo vietos , na, kad darbo visada bus ir t.t... bet labai gasdina mazi atlyginimai, nenoras padeti kitiems...

 Eik į politiką.

Žinutė parašyta: 2012-07-21 23:35:14 | Nuoroda
sanemis rašė:
Salvis rašė:
Pasauliete rašė:

 ISM universitete ekonomika ir politika. Tai vat...jei atvirai, jokio pasaukimo buti daktare neturiu, ten stociau tik del garantuotos darbo vietos , na, kad darbo visada bus ir t.t... bet labai gasdina mazi atlyginimai, nenoras padeti kitiems...

Kiek teko stebėt, tai žmonės, ateinantys į mediciną ne iš pašaukimo, išeina po pirmų-antrų metų. Jei lieka, tai sunku morališkai jiem su medicina gyvent (nes čia ne tik darbas, bet gyvenimo būdas).

 Kitavertus, yra ir tokių atvejų, kai nors ir ne iš pašaukimo žmogus ateina į mediciną, bet paskui čia save atranda ir tampa tikru Gydytoju.

 Taigi, labai gerai pasvarstyk. Medicina tai ne filologija ir ne vadyba. Čia negalės būti dalies tavęs, čia tavęs reikės 100%.

 Būtų idealus pasaulis, jei žmonės ne iš pašaukimo išeitų po pirmų-antrų metų, tada praktiškai visi žmonės, kurie baigė mediciną būtų puikūs gydytojai iš pašaukimo. Bet kaip žinome, dirba ir baigia ne visi iš pašaukimo... 

Ir nereikia nuvertinti kitų specialybių. Žmogaus atsidavimas mokslams priklauso ne nuo studijų programos, o nuo žmogaus savybių, taip, medicinoje krūvis gal didesnis nei vadyboje ar filologijoje, tu galbūt praleisi daugiau laiko prie mokslų, bet jei mokysis tik pažymiui ar tik tam, kad praeiti, nemanau, kad galima teigti, jog atsiduodi 100 procentų, kai tuo tarpu filologą taip domina gimtoji kalbą, kai jis net papildomai ieško informacijos.Čia tik šiaip palyginimas, nieko konkretaus, įrodantis mano teiginį, kad žmogaus atsidavimas priklauso ne nuo to, ką mokaisi. 

 Vienetai iš pašaukimo pasirenka šitą dalyką, bent kiek matau - tikrai vienetai.

Ir ne apie studijų programą kalba eina, mokytis gali, kaip ten tau išeina, baigus mokslus teks visą gyvenimą dirbti mediko darbą, o ne kokį nors kitokį, atsidavimas kalimui ir atsidavimas darbui, kai esi medikas, visiškai skirtingi dalykai.

Žinutė parašyta: 2012-07-22 19:35:21 | Nuoroda
sanemis rašė:
deoksiribonukleo rašė:
sanemis rašė:
Salvis rašė:
Pasauliete rašė:

 ISM universitete ekonomika ir politika. Tai vat...jei atvirai, jokio pasaukimo buti daktare neturiu, ten stociau tik del garantuotos darbo vietos , na, kad darbo visada bus ir t.t... bet labai gasdina mazi atlyginimai, nenoras padeti kitiems...

Kiek teko stebėt, tai žmonės, ateinantys į mediciną ne iš pašaukimo, išeina po pirmų-antrų metų. Jei lieka, tai sunku morališkai jiem su medicina gyvent (nes čia ne tik darbas, bet gyvenimo būdas).

 Kitavertus, yra ir tokių atvejų, kai nors ir ne iš pašaukimo žmogus ateina į mediciną, bet paskui čia save atranda ir tampa tikru Gydytoju.

 Taigi, labai gerai pasvarstyk. Medicina tai ne filologija ir ne vadyba. Čia negalės būti dalies tavęs, čia tavęs reikės 100%.

 Būtų idealus pasaulis, jei žmonės ne iš pašaukimo išeitų po pirmų-antrų metų, tada praktiškai visi žmonės, kurie baigė mediciną būtų puikūs gydytojai iš pašaukimo. Bet kaip žinome, dirba ir baigia ne visi iš pašaukimo... 

Ir nereikia nuvertinti kitų specialybių. Žmogaus atsidavimas mokslams priklauso ne nuo studijų programos, o nuo žmogaus savybių, taip, medicinoje krūvis gal didesnis nei vadyboje ar filologijoje, tu galbūt praleisi daugiau laiko prie mokslų, bet jei mokysis tik pažymiui ar tik tam, kad praeiti, nemanau, kad galima teigti, jog atsiduodi 100 procentų, kai tuo tarpu filologą taip domina gimtoji kalbą, kai jis net papildomai ieško informacijos.Čia tik šiaip palyginimas, nieko konkretaus, įrodantis mano teiginį, kad žmogaus atsidavimas priklauso ne nuo to, ką mokaisi. 

 Vienetai iš pašaukimo pasirenka šitą dalyką, bent kiek matau - tikrai vienetai.

Ir ne apie studijų programą kalba eina, mokytis gali, kaip ten tau išeina, baigus mokslus teks visą gyvenimą dirbti mediko darbą, o ne kokį nors kitokį, atsidavimas kalimui ir atsidavimas darbui, kai esi medikas, visiškai skirtingi dalykai.

 Nereikia visą mokslą paversti kalimu. Žinoma, nemažai yra dalykų, kuriuos tiesiog reikia įsiminti, bet yra juk įvairiausių linksmų būdų kaip galima įsiminti (per studijų įvadą pamokys :D) ir nebus to kalimo.  Galų gale yra juk ir dalykų, kuriuose reikia tas įsimintinas žinias panaudoti užduotyse, o tai jau gebėjimai. Šiaip, jei nelabai būsi atsidavęs savo profesijos mokslui, abejoju ar po to atsiduosi darbui. 

 Studijų įvado mums nebūna, o apie kalimą kaip vienintelį mokymosi būdą ir nekalbėjau, būtent noriu pabrėžt, kad dauguma niekuo kitu kaip kalimu ir neužsiima, o iki teisėto gydytojo vardo kaip toli, taip toli, ir geresnis pažymys už geresnį iškalimą tų tolių nesumažina.