Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2011-06-22
13:55:56
| Nuoroda
Dėl vaikinų...Na kažkaip nepastebėjau, kad jiems lengviau būtų. Gal kai kurie dėstytojai mėgsta vaikinus, nes jų mažuma dažniausiai būna. Bet kažin ar tai turi įtakos pažymiams. |
||
Žinutė parašyta:
2011-06-22
14:04:48
| Nuoroda
aarco, vaikinu virsti reiktų nebent jei nori į chirurgiją ar traumatologiją paskui stoti Nors dabar ir tai matau jau nemažai merginų rezidenčių ten... Taip kad lyčių lygybė absoliuti |
||
Žinutė parašyta:
2011-06-22
14:17:39
| Nuoroda
Na stojant tai lytis tikrai nesvarbi O dėl srities tai čia skaudi tema, dabar didysis apmastymų metas. Kai kas traukia, bet paskui pagalvoji, o kam man to reikia...Ir tada vėl mastai...Per internatūą rudenį manau galutinai apsispręsiu. |
||
Žinutė parašyta:
2011-06-22
14:30:07
| Nuoroda
Jei nori į šeimos mediciną tai su vietom tikrai nebus jokių problemų. O su kitom specialybėm tai aišku, kad yra nemaža konkurencija. Į daugumą yra po 1-3 vietas. Į traumatologiją, akušeriją-ginekologiją ir chirurgijas šiek tiek daugiau, bet irgi iki 10 vietų. Užtai reikia stengtis, būti motyvuotam, daryti mokslinius darbus toje srityje, na ir šiaip, kad tave matytų, turėti gerą vidurkį ir t.t... O kartais ir visos šios priemonės nepadeda, nes visada gali atsirasti geresnis už tave, kuris iš motyvacinio pokalbio gaus 0,1 balo daugiau |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-06
23:33:56
| Nuoroda
Na aš paprieštaraučiau dėl vu modernumo. LSMU kaiptik diegia visokias naujoves, kaip pvz probleminis mokymasis. O VU mokosi pagal tas pačias programas jau daugelį metų. Aišku dėstytojai tai manau abiejuose universitetuose labai geri. Turiu draugų ir VU besimokančių tai skundėsi, kad dėstytojai kaip prieš 20m. ta pačią info iš tų pačių lapų diktuoja (čia aišku ne apie klinikinius dalykus, nes ten jau ir 5m info pasenusi). |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-06
23:45:35
| Nuoroda
saulutėlė, pamiršau ir šituos dalykus paminėti. Nors nežinau kokie ten VU prozektoriumai, bet mačiau mūsiškius tai super sutvarkė, gaila, kad nebespėjau pasimokyti tame gražiame O biblioteka tai mūsų išvis super moderni, daugiau niekas tokios neturi. ) |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-16
15:04:10
| Nuoroda
Atsakymas čia kažkam dėl kompiuterio reikalingumo - o kam jis dabar nereikalingas? Dėstytojai informaciją ir paskaitas atsiunčia el. paštu arba įrašo. Referatų tai rašyti nereikia, bet reikės rašyti ligos istorijas. Taip pat internetas - informacijos paieška, prisijungimas prie bibliotekos katalogų. LSMU tai ir lankomumą ir egzamino pažymius paskelbia dažniausiai internete, kad nereikėtų visiems vaikščioti į kliniką. Na aišku visa tai galima daryti naudojantis bibliotekos kompiuteriu, paskaitas atsispausdinti ant lapų ir t.t. Bet šiaip tai aš neįsivaizduoju savo studijų be kompiuterio. |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-26
10:53:38
| Nuoroda
Sveikinu visus įstojusius jaunuosius kolegas! Tikiuosi jūs pataikėte į sau skirtą specialybę ir po 6 metų tapsite šauniais rezidentais. Žinoma, kad bus sunku, kartais bus netgi labai sunku. Bet, patikėkite, sunkumai labai greitai užsimiršta, o prisiminimuose lieka tik smagūs dalykai, protingi dėstytojai, įdomiausios paskaitos. Sėkmės pradedant savo ilgą kelią! P.S. jei kas domina apie studijas, visada galite klausti. Žinau kokia kartais kankinanti ta nežinomybė, kur aš čia pakliuvau, būna. |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-26
21:49:14
| Nuoroda
Konkurencija skatina tobulėti O šiaip tai sveikinu, kad būsi pirmam sraute. Vis tiek geriau būti tarp geriausiųjų, nei pačiu protingiausiu tarp žioplų. |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-26
22:09:01
| Nuoroda
Na bent jau mano kurse, tai daugiausia žmonių su geriausiais vidurkiais, ir tokių visur dalyvaujančių, mokslinius darbus darančių ir pns yra pirmame sraute. Aišku yra ir kituose srautuose puikiai besimokančių, bet žymiai mažiau. |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-26
22:36:15
| Nuoroda
Tikrai srautų žmonės kažkodėl skiriasi, gal jie kokią įtaką vieni kitiems daro? :D Ypač trečiam sraute tokie specifiniai, nors gal jiems pirmas srautas keistuoliai atrodo |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-26
22:56:36
| Nuoroda
Na baliavoja, tai ne srautais gi. Bet pirmuose kursuose atsimenu, kiti srautai apšnekinėdavo pirmą srautą, atseit kokie čia moksliukai visi, iškart po egzo eina į biblioteką naujam ciklui knygų pasiimt. Tai aišku, kad eina, nes paskui gi neliks O jiems gal nelikdavo, tai ir sukildavo pavydas :D |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-26
23:07:30
| Nuoroda
Taigi visi medikai moksliukai Kitaip nieko nebus, jei nesidomėsi savo mokslu, čia gi ne kokia vadyba. Tik vieniems daugiau laiko reikia, kitiems mažiau, na kiekvienam pagal galimybes |
||
Žinutė parašyta:
2011-11-03
15:43:59
| Nuoroda
Mano kukli 6 metų patirtis rodo, kad svarbiausia teisingai paskirstyti savo laiką, susidėlioti kiek privalai išmokti per tam tikrą laiką (čia prieš egzaminus svarbiausia, kad 100 klausimų neliktų paskutinei dienai) ir išmokti mokytis. Per tuos metus nei karto nesimokiau naktimis, na vėliausiai iki 1 ar 2 nakties, bet čia jeigu ryte nereikia anksti keltis, nes yra pasiruošimas egzui, tiesiog esu pelėda. |
||
Žinutė parašyta:
2012-07-28
12:54:33
| Nuoroda
Jei dar neįstoję pradedate tikėti gandais, ir stengiatės papulti į siplnesnį pogrupį...Turėtumėte norėti tapti geriausiais, pakliūti tarp geriausių, o ne lįsti kurnors į kamputį ir tyliai sėdėti ten Keista tikrai. Aš kai stojau, tai labai džiaugiausi gerai išlaikiusi, ir papuolusi į pirmą srautą. Ir iš tiesų pirmas srautas, visada buvo išskirtinis. |
||
Žinutė parašyta:
2012-07-28
13:19:27
| Nuoroda
Na tokių dalykų mano kurse nebuvo pasitaikę ir tikrai geriausi studentai buvo pirmam sraute. Aišku ir kituose srautuose nemažai puikių žmonių, tačiau pirmam sraute vis tiek didesnė jų koncentracija O kad kenktų vieni kitiems, tai nebuvau tokio dalyko girdėjus. Kažkokie asocialūs matyt žmonės pas tavo draugę kurse, juk vis tiek baigus visi suksis vienoje košėje. Koks tikslas, nesuprantu. |
||
Žinutė parašyta:
2012-07-28
13:31:21
| Nuoroda
Konkurencija yra normalu, ji skatina tobulėti. Bet viskas turi savo ribas. Aišku, kad kuo aukštesnis kursas, tuo konkurencija didesnė, nes visi pradeda suprasti, kad artėja stojimas į rezidentūrą. Visi nori padaryti kuo daugiau mokslinių darbų, kuo geriau juos pristatyti. Turėti geresnį vidurkį. Visi juk nori įstoti į savo svajonių specialybę. Šeštame kurse, kai kurie netgi slepia nuo savo kolegų į kokius motyvacinius pokalbius eis. Kad tik kitas nesugalvotų ateiti ten pat. Ką padarysi. Gal ir jūs kada nors taip elgsitės, kai labai labai jau norėsis įstoti kurnors. |
||
Žinutė parašyta:
2012-07-28
13:49:52
| Nuoroda
Čia tikriausiai tiesiog nesėkmingai papuolė kolegos Mano kurse tai visi dalindavosi viskuo ką tik gaudavo su visais iki pat 6 kurso pabaigos (perduodavo per flashus, per skype ir pns.), net nesvarbu iš kokio kas srauto. Kaip tik skirtingi srautai keisdavosi informacija, nes vieną dalyką baigia sakykim 2 srautas, o pirmas dar jį tik pradės. Tai 2 srauto žmogai jau po egzo persiunčia visus failus draugams iš pirmo srauto |