Vartotojo Guvilė pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-07-01 08:47:30 | Nuoroda

Aš noriu čia :) Būtų smagu pabaigti tą dvigubą bakalaurą kartu su skandinavistika.

Žinutė parašyta: 2011-07-04 13:35:50 | Nuoroda

Sakykit, ar dar bus galima laikyti motyvacinį testą? Kažką buvau radusi, kad dar laikymas turi būti 07.07? Ar teisybė? Labai sunku ten vpu puslapy susigaudyt, info daug, nieko neįmanoma surasti...

Žinutė parašyta: 2011-07-04 13:56:41 | Nuoroda

Ar labai sunku ekonometrijoj? Ir ar daug programavimo? Nesimokiau 11-12, tai kažkaip atbaido mane labai, kad truputį siplnoka jaučiuosi. Perspektyvos, sako, neblogos.

Žinutė parašyta: 2011-07-04 14:35:47 | Nuoroda

Oi, aš tai žiauriai susibalamutinus esu. Kad PM rašysiu pirmu numeriu, tai nežinau jau nuo kada žinojau, gal nuo 8 klasės (kaip ir visi čia susirinkę, ko gero). Mokiausi istorkę iki negalėjimo, domėjausi teise, Konstitucija, ekonomika ir t.t., rašinius visada gerai rašiau, analizuot irgi neblogai sekės. Vėliau supratau, kad kažin ar čia įstosiu, nu utopija, tai persimečiau į matkę, baigiau LJMM, bet galvoju, kad neįsivaizduoju ateities su skaičiukais... Teko grįžti prie minties apie PM. Su keliais mokytojais pabendravau (kai kurie pritarė, kai kurie visiškai ne), su draugais ir t.t. Apie gimines nebekalbu, nes visi sunkiai įsivaizduoja, ką veikt baigus PM, tai taip išeina, kad jie nelabai pritaria, bet kaip kažkas sakė, palaikymo visgi norėtųsi. Atvirai pasakius, aš ir pati perspektyvom esu suabejojusi. Manęs nežavi darbas Seime ar ministerijoj, nebent kokioj ambasadoj. Suvokiu, kad tokios pareigos iš dangaus nenukris, reiks stengtis, bet ar verta? Lietuva gi švogerių kraštas... Žodžiu, paskaičiau čia jūsų atsiliepimus, tai na, tos PM, manau, man patiktų. Bet taip pat manau, kad man patiktų skandinavų kalbos ar studijos ISM. O ir perspektyvų, baigus kalbas, kažkodėl matau daugiau nei PM. Nu ką daryti??? Susapnuoti teisingo sprendimo neina!! :(

Žinutė parašyta: 2011-07-04 14:38:13 | Nuoroda
debesys rašė:
Edvinas7 rašė:

Parašiau anglų filologiją pirmu numeriu. Anglų turiu 100, lietuvių 77, istorijos tikiuos ~70, o antros užsienio kalbos neturiu. Tikiuos yra šansų įstot į vf?

o bandei konkursinį balą apsiskaičiuot?

aš turiu antrąją užsienio kalbą, tai šioks toks pliusas, tačiau istorija man gali viską pagadint :/

Nu nežinau, kiek turėtum gauti iš istorkės, kad su tokiais iš anglų ir lt neįstotum... Matyt mažiau nei 50. Tikrai įstosi, nėra jau toks didelis konkursas į filologijas.

Žinutė parašyta: 2011-07-04 14:39:46 | Nuoroda
Roberta Aurėja rašė:
Guvilė rašė:

Sakykit, ar dar bus galima laikyti motyvacinį testą? Kažką buvau radusi, kad dar laikymas turi būti 07.07? Ar teisybė? Labai sunku ten vpu puslapy susigaudyt, info daug, nieko neįmanoma surasti...

Jei buvai susisiekus su jais ir neatvykai nurodytom dienom į motyvacinį testą dėl pateisinimų jiems priežasčių, tada galėsi laikyt, o jeigu tiesiog neatvykai tomis dienomis, jiems nieko nepranešus, tuomet negalėsi laikyt liepos 7d.

P.S. Tikiuosi supratai ką norėjau pasakyt;D

Aha, dėkui. Supratau :)

Žinutė parašyta: 2011-07-05 14:49:29 | Nuoroda
senas_von_krienas rašė:

Vakar LAMOJ aptikau tokį įdomų dalyką :D Jeigu esi dalyvavęs šių metų respublikinėj olimpiadoj (bet kokioj, lyg), gali nurodyt prašyme. aš dalyvavau istorijos olimpiadoj, bet laimėjau špygą :D Dabar galvoju, pridės kokį balą ar ne. Logiškai mąstant, nėra reikalo pridėt, bet jeigu galima pasirinkt, tai gal... Ir dar ten rašo, kad reiks pateikt dokumentus, o man jokio popieriaus nieks nedavė, išskyrus lentelę su tvarkaraščiu, kuri jau seniai ne šiam pasauly :D Dabar niekaip nesugalvoju, palikt tą punktą ar trint lauk :D

Žinok, ir pas mane ta pati situacija. Man mokytoja sakė, kad tokie dalykai suteikia pirmenybę, jeigu kartais atsirastų žmogus su tokiu pat KB (aišku, jeigu jis nieko nebus užrašęs). Taip kad patarčiau palikti tą punktą pažymėtą, nesvarbu turi tu kokį pažymėjimą ar ne. Juk ne prizinę paėmei, iš kur tau jį turėt...

Žinutė parašyta: 2011-07-05 15:08:02 | Nuoroda

O sakykit kuo skiriasi skandinavų filologija nuo skandinavistikos?

Žinutė parašyta: 2011-07-06 11:42:46 | Nuoroda

Pasiskaičius jūsų pasisakymus, dar labiau norisi čia! :)

Žinutė parašyta: 2011-07-06 19:15:17 | Nuoroda
ievaj rašė:

Apie ekonometriją.

Visi mokslai yra sunkūs - ekonometrija nėra išimtis ;} Ką tik baigiau pirmą kursą ir galiu pasakyt, kad nėra lengva, bet nėra ir taip jau beprotiškai sunku ;} Sunku ta prasme, kad mes patys turim gilintis į konspektus, t.y. keičiasi tvarka, nes čia nebe mokykla, kur mokytojai visokiais būdais bando, kad mes suvoktume visą informaciją ;}

Dėl programavimo - nebijokit. Taip, jo yra. Tačiau aš irgi neturėjau jo 12 klasėj, o čia tiesiog viską dėsto nuo pat pradžių, taigi, tikrai nereikia dėl to pergyventi :} Bus noro - išmoksit, nes informacija tikrai bus visa išdėstyta :}

Jei bus dar klausimų susijusių su ekonometrija, galiu atsakyti :))

Kaip su dėstytojais? Ar labai nusenę? :))) Plėšausi tarp ekonometrijos ir filologijos. Suvokiu, kad matkė perspektyvų daugiau duos, bet ar gyvenimas su skaičiais man bus malonus, nesu tikra. O kalbas vis vien mokytis norisi. Šiaip ko gero labiau savim didžiuočiausi baigusi MIF'ą.... Beje, kokios galimybės su erasmusu pavažinėt? Didelė konkurencija? :)

Ačiū už kantrybę atsakinėjant :))

Žinutė parašyta: 2011-07-07 15:32:29 | Nuoroda
atvirkštukė rašė:
Guvilė rašė:

Pasiskaičius jūsų pasisakymus, dar labiau norisi čia! :)

Pirmais numeriais rašei skandinavų kalbas ar dar dvejoji? :)

Pirmu nr parašiau politologiją VU, antru švedus, trečiu norvegus. Politologiją šiaip iš sportinio intereso parašiau, bet vis tiek manau bet kokiu atveju rinksiuosi skandinavus.

Žinutė parašyta: 2011-07-07 15:35:17 | Nuoroda
senas_von_krienas rašė:
atvirkštukė rašė:

Viskas dabar priklauso nuo istorijos :) Beje, jeigu gautum iš istorijos 95+, realu įstoti ir Tau :) Juk tikriausiai tarp stojančiųjų nemaža dalis yra ir tokių, kurie neturi antrosios užsienio kalbos pažymio. Pavyzdžiui mano mokykloje antrą užsienio kalbą mokėsi tik 10 mokinių :)

Pas jus net visi 10, o pas mus 4 :D Tik va, nesusidarė A lygio grupės (2 norėjo A lygio, 2 B), kažko ypatingo ir nesitikiu. Istorijos tikuosi 96 proc. gaut (pernai būčiau tiek gavęs), bet vėl kai susiplanuosiu į priekį... :D Tie nelaimingi 75 lietuvių, gadina viską, oi gadina :D

Nesuprantu, ką ten toks didelis konkursas, kad tokių balų kaip tamstos neina įstot? Jeigu metinį turi, anglų šimtukas, tai tikrai įstosi. O ir istorkė nemanau kad šiais metais žymiai keisis nuo praeitų, taip kad relax :)

Žinutė parašyta: 2011-07-07 15:38:41 | Nuoroda
Rūkas rašė:
Guvilė rašė:

Oi, aš tai žiauriai susibalamutinus esu. Kad PM rašysiu pirmu numeriu, tai nežinau jau nuo kada žinojau, gal nuo 8 klasės (kaip ir visi čia susirinkę, ko gero). Mokiausi istorkę iki negalėjimo, domėjausi teise, Konstitucija, ekonomika ir t.t., rašinius visada gerai rašiau, analizuot irgi neblogai sekės. Vėliau supratau, kad kažin ar čia įstosiu, nu utopija, tai persimečiau į matkę, baigiau LJMM, bet galvoju, kad neįsivaizduoju ateities su skaičiukais... Teko grįžti prie minties apie PM. Su keliais mokytojais pabendravau (kai kurie pritarė, kai kurie visiškai ne), su draugais ir t.t. Apie gimines nebekalbu, nes visi sunkiai įsivaizduoja, ką veikt baigus PM, tai taip išeina, kad jie nelabai pritaria, bet kaip kažkas sakė, palaikymo visgi norėtųsi. Atvirai pasakius, aš ir pati perspektyvom esu suabejojusi. Manęs nežavi darbas Seime ar ministerijoj, nebent kokioj ambasadoj. Suvokiu, kad tokios pareigos iš dangaus nenukris, reiks stengtis, bet ar verta? Lietuva gi švogerių kraštas... Žodžiu, paskaičiau čia jūsų atsiliepimus, tai na, tos PM, manau, man patiktų. Bet taip pat manau, kad man patiktų skandinavų kalbos ar studijos ISM. O ir perspektyvų, baigus kalbas, kažkodėl matau daugiau nei PM. Nu ką daryti??? Susapnuoti teisingo sprendimo neina!! :(

Puikiai suprantu tave. Mano padėtis yra panaši. Yra žmonių, kurie pritaria šiam mano pasirinkimui, yra tų, kurie netiki PM perspektyvomis.  Aš asmeniškai pasitikiu savimi ir  manau, kad  ateityje prasimušiu. Patart galėčiau tau rinktis specialybę tą, į kurią linksta širdis(ne vien protas), o baigti  skandinavistiką ar ką nors su finansais ateityje visada spėsi. Beje netikiu, kad baigus PM nerastum darbo. Tai yra netiesa, žinoma, tik pabaigus nereikia norėt būti  iškarto ambasadoriumi ar užsienio reikalų ministru, nes visko siekiama yra palaipsniui.

Gera skaityti žmogaus, suprantančio ir nepuolančio moralizuot, mintis. Bet matyt nutekėsiu į Filfaką, o ne TSPMI... Dar tiesa ketinu pabendrauti su viena skandinaviste užkietėjusia, tai gal vėl pakreips mano mintis. Nors PM vis tiek lieka nr1 mano prašyme...

Žinutė parašyta: 2011-07-07 21:57:16 | Nuoroda

Ką manot apie Toshiba?Žiūriu amazonėj jie gana populiarūs.

Žinutė parašyta: 2011-07-08 07:16:38 | Nuoroda

Verta, kodėl turėtų būti neverta? Net ir anglų filologiją verta, nes savo srities profesionalų visada yra trūkumas (nebent nesiruoši būti savo srities profu ir stoji bile tik stot), jeigu kalba eina apie tai, kad tarkim anglų visi dabar moka.

Žinutė parašyta: 2011-07-08 10:50:54 | Nuoroda

Mano KB 19,98 :) Tai jau ir aš pradedu abejoti savo šansais :))))

Žinutė parašyta: 2011-07-08 19:23:31 | Nuoroda

Ta prasme lietuvių kalbos ?

Žinutė parašyta: 2011-07-10 22:44:09 | Nuoroda
nodisco rašė:
Guvilė rašė:

Apie gimines nebekalbu, nes visi sunkiai įsivaizduoja, ką veikt baigus PM, tai taip išeina, kad jie nelabai pritaria, bet kaip kažkas sakė, palaikymo visgi norėtųsi. Atvirai pasakius, aš ir pati perspektyvom esu suabejojusi. Manęs nežavi darbas Seime ar ministerijoj, nebent kokioj ambasadoj. Suvokiu, kad tokios pareigos iš dangaus nenukris, reiks stengtis, bet ar verta?

Na,manau, kad bent jau TSPMI savo studentus ruošia būti lyderiais. Juk net svetainėje rašo, kad jums reikės 'pasiryžimo studijuoti su geriausiais savo kartos abiturientais ir nuo jų neatsilikti'. (: Ir, žinoma, neatsilikti ne vien pažymių klausimu. Todėl aš labiau jaudinuosi ne dėl perspektyvų, bet dėl savo asmeninių savybių ir tvirtumo. Kita vertus, bent jau dabar aš visai negalvoju apie save - politikę. Norėčiau kadanors dirbti mokslinį, akademinį darbą, dėstytojauti, rašyti ir pan. Vien tai, apie kokias skirtingas karjeras mes abi galvojame, sako, jog galimybių tikrai yra. 

Na, dėl asmeninių savybių tai kaip tik labai gerai — būsim priversti pasitempti :) O šiaip tai visur visokių asmenybių prisirenka... Taip kad esu įsitikinusi, kad visada atsiras geresnių ir blogesnių už mane, kad ir kaip sunku bebūtų, reik stengtis savęs su kitais nelyginti. Nesveika :D

Žinutė parašyta: 2011-07-13 13:56:33 | Nuoroda
saeure rašė:

Nu čia dabar??

Citata iš delfi straipsnio:
Tačiau aukštosiose yra studijų programų, kurios kol kas nevilioja beveik nieko. Vien universitetuose yra apie 40 programų, kurių pirmu pageidavimu kol kas nepasirinko nė vienas stojantysis. Tarp jų – dalis egzotiškesnių filologijos programų (skandinavų filologija), meno programų (trombonas, klarnetas), socialinė politinė filosofija, aplinkotyra, net matematika ir informatika, fizika ir informatika, medicinos technologijos, skulptūra.

www.delfi.lt/news/daily/education/stojantieji-plusta-i-medicina-ekonomika-ir-teise.d?id=47543719

Kaži iš kur jie traukia tokią nesąmoningą informaciją...

neponela...

Žinutė parašyta: 2011-07-22 13:26:34 | Nuoroda
RugstYne rašė:

Sveiki, būsimi filologai! Žiūriu visų čia susirinkusiųjų balas sukasi apie 90-100, tai man net graudu žiūrint :D Kaip suprantu, nelabai įmanoma įstoti į švedų kalba su egzaminais, kur intervalas nuo 50 iki 60, yap?

Kad gal nelabai. Nors siūlyčiau nepasitikėti susirinkusiųjų balais, nes vis tiek negi mes vieni stojam. Daugiau yra stojančių ir tikrai ne visų 100tukai yra. Be to, pagal delfį tai skandinavų filologija išvis kosmosas, nieks čia nestoja :DDD Taip kad šansų visada yra.

P.S. Aš rašiau švedų pirmoj, nes ji universalesnė kalba, ir lengvesnė :)