Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2011-07-24
19:56:13
| Nuoroda
royalgary rašÄ—:
nesupykit uz pasakyma, bet kokio velnio su egzaminu rezultatais, tokie kaip kai kuriu is cia esanciu stoti i svedu kalba? nebutu paprasciau vaziuoti i svedija ir nemokamai ja mokytis + dirbti ir dar pagyventi normaliai..? o jus dabar norit kankintis univere 4 metus tam, kad ..? niekam! Labai logiškas klasuimas Pirmiausia, tai skandinavistikos studijos suteikia filologinį išsilavinimÄ…, tai nÄ—ra tiesiog kalbos mokÄ—jimas. Toliau, aš manau, kad dauguma filologų vÄ—liau (magistrantÅ«roj pvz) renkasi kitos krypties mokslÄ… kitoje šalyje, mÅ«sų atveju SkandinavijÄ…. Tai yra daug patogiau, nes išvažiuoji neblogai mokÄ—damas kalbÄ… ir žinodamas tenykštÄ™ kultÅ«rÄ…. Gali dirbti (Švedijoj, manau, be švedų kalbos prapuolÄ™s) normalų darbelį ir studijuoji geram švediškam univere Nu žodžiu, ateitis priklauso MUMS, jauniems ir veržliems |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-26
09:01:27
| Nuoroda
VU skandinavų (švedų) filologija |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-26
09:08:43
| Nuoroda
Aš irgi įstojau, į švedų |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-26
09:52:37
| Nuoroda
saeure, blemba su tokiais balais neįstojai??? O tu pirmu numeriu rašei skand.? |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-26
10:10:52
| Nuoroda
atvirkštukÄ— rašÄ—:
SkaiÄiau, kad viena panelÄ— į norvegų neįstojo su 20,06 balu, tad konkursas buvo labai didelis. Nu nesÄ…monÄ—, negali bÅ«t ) Mano 19,98, nu gerai aš stojau į švedų pirmu nr, bet vis tiek.. |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-26
13:26:54
| Nuoroda
Sky eyes rašÄ—:
atvirkštukÄ— rašÄ—:
Sky eyes rašÄ—:
Neistojau.. net nebezinau ka galvot, nesiseka gyvenime visiskai.. 3 metus svajojau, praeitais metais galimybes stot net nebuvo, o siemet neistoji su beveik 20 balu. Sunku patikÄ—ti, kad su tokiais balais neįstojai..Labai gaila, taip nuoširdžiai Äia norÄ—jai, nežinau net kÄ… ir bepasakyti.. Esu dabar Norvegijoj, paskutinÄ— diena kursų, už valandos turiu pristatyt savo temÄ…, nežinau net ar sugebÄ—siu, žodžiai gerklÄ—j stringa, verkti tik norisi.. Gal tau vertÄ—tų bandyti kitais etapais? Esu įsitikinusi,kad dabar jie atrinko tik geriausius ir pasiliko rezervÄ… kitiems etapams. Arba švedų, tikrai mažesnis konkursas. Be to, išmoksi ir švedų, ir norvegų vis tiek. |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-26
13:47:41
| Nuoroda
Sky eyes rašÄ—:
GuvilÄ— rašÄ—:
Sky eyes rašÄ—:
atvirkštukÄ— rašÄ—:
Sky eyes rašÄ—:
Neistojau.. net nebezinau ka galvot, nesiseka gyvenime visiskai.. 3 metus svajojau, praeitais metais galimybes stot net nebuvo, o siemet neistoji su beveik 20 balu. Sunku patikÄ—ti, kad su tokiais balais neįstojai..Labai gaila, taip nuoširdžiai Äia norÄ—jai, nežinau net kÄ… ir bepasakyti.. Esu dabar Norvegijoj, paskutinÄ— diena kursų, už valandos turiu pristatyt savo temÄ…, nežinau net ar sugebÄ—siu, žodžiai gerklÄ—j stringa, verkti tik norisi.. Gal tau vertÄ—tų bandyti kitais etapais? Esu įsitikinusi,kad dabar jie atrinko tik geriausius ir pasiliko rezervÄ… kitiems etapams. Arba švedų, tikrai mažesnis konkursas. Be to, išmoksi ir švedų, ir norvegų vis tiek. Bet iš kur sužinoti, ar bus tuose kituose vietų?? Per pažįstamus šiand turÄ—Äiau sužinot, kelinta buvau po brÅ«kšnio, beje aš ir į švedų neįstojau.. Mano balas buvo 19.94 , tai net nžn , gal dar prieš mane daugybÄ— žmonių liko.. Nu tai jeigu su tokiu balu neįstojai, tai tikrai dar liko vietų. Nes balas labai tavo aukštas. Arba reik imt filologijos studijas ir vÄ—liau gretutines skandinavistikÄ…. tas pats gausis
Kas dar Äia įstojo? Susipažinkim, mano skype zivilaitis |
||
Žinutė parašyta:
2011-08-02
18:25:59
| Nuoroda
senas_von_krienas rašÄ—:
Judiciux rašÄ—:
Ir koks stojamasis balas buvo??
Ä® norvegų mažiausias 20,08, į švedų 19,98, jei gerai pamenu Tai Äia aš tsakant vos vos praslydau ŠimtukininkÄ—s sustojo, kÄ… reiks daryt... DD |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-22
12:24:58
| Nuoroda
Aš studijuoju Vu skandinavistikÄ…. Žinau, kad 2012 m. bus renkama 18 žmonių grupÄ—, po 6 danų, norvegų, švedų. Tai reiškia, kad visos paskaitos bus bendrai, tik kalbų užsiÄ—mimai atskirai. Mokytis ar lengva, ar sunku, įdomu ar nuobodu, priklauso nuo paÄio studento ir jo poreikių. Pirmiausia, tai kÄ… noriu pasakyti, kad tai yra lingvistinis mokslas, reikia daug mokytis kalbotyros, literatÅ«ros analizÄ—s ir dar visokių biesų. Šiaip jei jau pavyks Äia įstoti, tai tikiu, kad tai bus geriausi studentai Lietuvoje ir jiems sunku Äia nebus. ÄŒia vienas dalykas, kitas dalykas, nenoriu nuteikinÄ—ti ir nulemti sprendimo. Perspektyvų užtektinai, geriausios perspektyos, kokios gali bÅ«ti pabaigus filologijÄ…. Bet o taÄiau, laisvai galima stoti ir į kitÄ… VU fakÄ…, II kurse pasirinkti gretutines, šiek tiek paprakaituoti 6 semestrus ir turÄ—ti superinį išsilavinimÄ…, kas mano akimis yra kiek geriau nei vien tik filologinis išsilavinimas. |
||
Žinutė parašyta:
2012-06-22
13:19:55
| Nuoroda
senas_von_krienas rašÄ—:
funiefunie rašÄ—:
Karolina0522 rašÄ—:
Rašiau skandinavistikÄ…, bet nelabai tikiuosi ten įstot. Na, ir kaip atsarginius variantus, labiau į galÄ…, prancÅ«zų filologijÄ… ir anglų - ispanų. Skandinavų kalbÄ… mokytis kaip vienÄ… iš papildomų kalbų yra labai labai naudinga. MokÄ—damas skandinavų kalbÄ… gali ojojoj kaip gerai prasimušti tose šalyse Faktas. Bet VU taip lengvai dabar negausit ne tik gretutinių skandinavistikos, studijų, bet ir laisvojo dalyko, nes kažkas SC moteriškių smegenyse įsuko tokiÄ… betvarkÄ™, kad jos sugalvojo motyvacinį pokalbį organizuot ir į laisvÄ…jį dalykÄ…. PaprasÄiausiai, norima atsijoti nemotyvuotus žmones, kurie pasimoko vienÄ… semestrÄ… ir pabÄ—ga. Siekiama, kad žmogus atsimokytų bent jau 2 semestrus gana intensyviai, kad gautų gerus kalbos pagrindus. ÄŒia kas lieÄia laisvÄ…jį dalykÄ…. DÄ—l gretutinių, man atrodo, visi, kurie TIKRAI norÄ—jo, vietas gavo sekantiems metams. O jeigu kiekvieno užgaidas pildyti (juk dabar madinga mokytis skandinavų kalbas, va, matot, visažiniai jau nupiešÄ— idealiÄ… ateitį), tai greit pasieksim Romerio fabrikÄ—lio lygį. Viskas paprasta, prašom nenuteikinÄ—ti žmonių ) |