Lietuvių kalbos valstybinio egzamino rašinys.
Visi forumai
>> Kursai ir apmokymai
>> Egzaminai 2008
>> Lietuvių kalbos valstybinio egzamino rašinys.
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas | Pasisakymas |
---|---|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
20:42:47
| Nuoroda
Frazė, kad mokytojai nesuprato nėra argumentas. Supranti, panele karaliuke, pavyzdžiui, mano mokytoja man neseniai labai atsakingai teigė, jog jai testo suvokimas buvo lengvas. Aš dar kartą kartoju - subjektyvu !! Lygiai taip pat galėčiau tave užsipulti, kad tu vykdai Rusijos inspiruotą informacinį karą prieš Lietuvos valstybę.
Čia jau principo reikalas. Anaiptol visi mokytojai nėra kompetentingi, kaip bebūtų liūdna, korektiškai ir teisingai komentuoti užduotis.
Hipotezė: jeigu tu nesupratai teksto, nereikškia, kad Nacionalinės premijos lauriatas yra nevertas tavo ir kitų abiturientų dėmesio.
Rengėjų intensijos ir yra išmokyti nskaityti nuolat viešoje erdvėje pasirodančius publicistinius rašytinius ar žodinius pranešimus, o ne kažkokius aklai pastraipų struktūros įsikibusius "bedvasius" blevyzgojimus. IMHO tekstas buvo labai nuoširdus ir saikingai emocionalus.
Ir tekstai buvo racionaliau parinkti nei nesąmones pradėjusios Nacionalinimae diktante ar pernai metų egzamine rašyti R. Šerelytės.
|
Žinutė parašyta:
2008-06-07
20:47:54
| Nuoroda
To Karaliuke
Subjektyvus dalykas yra teksto suvokimas, todėl nesąmonė yra sakyti, kad visi mokytojai nesuvokė ar kad visi suvokė (ar kad mano suvokimas buvo absoliučiai teisingas, kai objektyvios tiesos šiuo atveju nesti). Juk neegzistuoja joks filosofinio pobūdžio tekstas interpretuotinas visuotinai vienodai. Todėl ne tekstą reikia keisti, ne jų autorius kritikuoti, o šiek tiek liberalizuoti vertinimo instrukciją ir leisti daugiau galimų atsakymų (aišku, neatsijusių nuo temos ir pagrindinės minties). Gera matyti, kad sutariame dėl vieno dalyko: šių metų vertinimo instrukcija turėtų būti šiek tiek pataisyta ir teisingais įskaitoma daugiau atsakymų.
P.s. Nors į "Dialogą" ir rašo pedagogai (tikėkimės), juo nederėtų vadovautis kaip aksiomų šaltiniu. Žiniasklaida nėra 100% patikima.
|
|
Žinutė parašyta:
2008-06-07
20:57:54
| Nuoroda
man patiko ideja,kad neSes snipai sedi ir skaitineja cia kieta:D taip pat manau,kad tai gali but visai realu,kaip jiem pletkus suzinot?:D o del instrukcijos... butent,kad pateikti tekstai buvo ganetinai filosofinio pobudzio,vadinasi,protingi ,laisvai mastantys zmones,o ypac mokiniai,galejo (ir interpretavo ) skirtingai,nes tokie tekstai jau savaime negali tureti vienareiksmisko vertinimo.
|
|
Žinutė parašyta:
2008-06-07
21:01:51
| Nuoroda
O aš tai dar pagalvojau: sakykim, nesės (patiko žodelytis) pripažįsta, kad vertinimo instrukcija per siaura ir kad reik užskaityt daugiau atsakymų, tai ... negi tada jau ištaisytus darbus iš naujo taisytų? Manau, čia būtų per daug darbo. Tai taip išeitų, kad šiemet jau nieko pakeist nebeįmanoma su vertinimo normom?!
|
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
21:06:24
| Nuoroda
Sugalvojau, susitinkam ryt kur nors ir galėsime visi draugiškai pasimušti baikim as nesamones ir laukim ką NEC'as mestels mums. Gal neverta čia putotis. O kažkas sako nec'ą ant laužo, o jai ne jis kas tada? time out, einam visi šalto alaus, sulčių, ir pailsėkit gi savagalis
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
21:08:26
| Nuoroda
Tai gal ten jie nėra tokie buki ir galbūt tokia klaida nei neįvyko - galbūt vertinimo instrukcjios buvo jau praplėstos? Galbūt, galbūt...
O jeigu ne, tada vėl galbūt patys kontraversiškiausi klausimai bus užskaityti visiems?
Aš asmeniškai laikausi vienos iš šitų versijų, kad tos ilgos sekundės iki rezultataų nebėgtų taip niūriai.
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
21:13:05
| Nuoroda
Keista, bet man teksto suvokimo užduotis [egzamino metu] nepasirodė pernelyg sudėtinga ar paini. Žinoma, buvo vietų, kur teko ilgiau pasėdėti ir pagalvoti, koks atsakymas turėtų būti teisingas ir panašiai, but then again ir mokykloje darant teksto suvokimo užduotis su tokio tipo klausimais esu susidūręs (turiu omeny tokius, į kuriuos iš karto sudėtinga atsakyti), tad nieko keisto egzamino metu ir po jo nepastebėjau. Dabar skaitydamas jūsų pasisakymus šiek tiek nustebau dėl tokio pasipiktinimo. Nesakau, jog būsiu atsakęs į klausimus be klaidų, tačiau nemaniau, kad klausimai, man pasirodę sudėtingi, yra neatitinkantys normų ar pan. Veikiausiai man tiesiog sunku atskirti klausimus, kurie yra sudėtingi tik man, ir klausimus, kurių nesuprato visi
|
Žinutė parašyta:
2008-06-07
21:17:09
| Nuoroda
na siaip istaisoma yra per wiena sawaite ...pirma sawaite werina pirmas wertintojas atra sawaite atras o trecia dar paziuri trecias kam reikia ir tada ten sudarineja grafikus
|
|
Žinutė parašyta:
2008-06-07
21:18:48
| Nuoroda
Aš tai galvoju, kad bus blogi rezultatai, bet išsigandęs NEC pakels balus Arba tiesiog kitais metais perlaikysiu egzaminus, ir vis tiek įstosiu ten, kur noriu :] Nėr problemos, bet ginčytis yra smagu!
To Dreto
O žiūrėjai atsakymus pagal instrukciją?
|
|
Žinutė parašyta:
2008-06-07
21:28:43
| Nuoroda
na reikejo pagal teksta ziuret kas yra fakto literatura o ne siaip is galwos as tj ir parasiau kad telewizija ;] lengwas klausimas buwo
|
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
21:32:02
| Nuoroda
Kas dar rašėt "televizija"? Aš tai kitaip suvokiau...
P.S Man visa apimanti paranoja - net per Winamp'a reguliuodama garsą matau ir galvoju tik apie egzaminų rezultatus ir jų procentus.
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
21:32:58
| Nuoroda
sundinga,
ne, dėl to ir esu toks patenkintas
|
Žinutė parašyta:
2008-06-07
21:46:56
| Nuoroda
Redukcija
o del televizijos,tai ten skersai isilgai skaiciau,tai parasiau,kad autentiski zmoniu gyvenimo faktai ar kazkas pan.. nes maniau,kad ten remiasi publicistinem laidom,o ne apskritai visa televizija..nu ne esme. o sakyt mum cia kad ''lengvas klausimas buvo,cho cho cho'' tai nereiketu demonstruot savo neva pranasiskumo,nes nezinia,kaip i kitus klausimus atsakei,etc, o juk visi norim palaikymo ir siaip negaliu pakest ''w'' rasymo...gal tu is nese:D
|
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
21:59:12
| Nuoroda
"nesė" reikia pakeisti į "loknesė". Skambės dar grėsminagiau...
|
Žinutė parašyta:
2008-06-07
22:07:31
| Nuoroda
lochnese:D
|
|
Žinutė parašyta:
2008-06-07
22:10:00
| Nuoroda
Nuostabus pasiulymas... Koks zodziu zaismas: loch, nuo zodzio ,,lochas'', nese- ir taip visiems suprantama
|
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
22:14:25
| Nuoroda
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
22:21:38
| Nuoroda
As kalbejau su viena mokytoja, kuri taise suvokimus. Sake i klausima apie fakto kultura "televizija" parase tie, kuriu kiti atsakymai lievi. Sake, kad tie, kurie gerai suvoke teksta atsake i si klausima, jog tai literaturea, kuri pateikia faktus, o tie, kurie nesigaudo tiesiogiai ir parase TELEVIZIJA. Cia ir ivyko paradoksas!
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-07
22:24:26
| Nuoroda
man tai juokinga, kai žmogus primala daug tarptautinių žodžių, o vėliau neįmanoma iššifruoti. Nustokit patys būt plateliais ar lochnesėm, nes kai kurie jūsų sakiniai visiškai nieko nereiškia. o tai, kaip žinia, proto nerodo.
beje, girdėjau, kad ir rašto darbuose šiemet labai daug primalta tokių beprasmybių ala "protasmanonerealus".
bet ir vėl, pletkas čia nors ir iš tikrai patikimų šaltinių
|
Žinutė parašyta:
2008-06-07
22:25:19
| Nuoroda
Šitiek prasmingų interpretacijų vienam žodžiui "lochnesė", o vertinimo instrukcijomis bus įrodinėjama, kad mūsų laida vis tiek durna
Apie "fakto literatūrą" aš parašiau kažką labai panašaus į ruduopasauliu atsakymą, nors vertinimo instrukcijoje prie neteisingų atsakymų pavyzdžių buvo parašyta "gyvas pavyzdys"
To justukaslp
Mano gimnazijoje buvo analogiška situacija ;]
|
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Mano temos
| Trinti temą
| Redaguoti temą