Vartotojas | Pasisakymas |
---|---|
Žinutė parašyta:
2009-06-01
14:09:31
| Nuoroda
Resetsas rašė:
siestaa rašė:
Resetsas rašė:
Egzaminas buvo lengvas, dėl to gali būti, kad netekus jau kelių taškų, iškart rezultatas kris net keliais procentais, tačiau teste buvo filosofinis klausimas - tai K08. Įdomus klausimas man ir K07 pasirodė. K07- kazkur girdejau kad rugstus lietus daro kazkokia itaka zuvims.bet eutrofikacija tai sukelia trasu naudojimas, o ne rugstus lietus. K08. sunkus ir man buvo...bet pagalvojus, kad tarp vandens molekuliu yra vandenilinis rysys.... bet gali buti atsakymas arba 2 arba 4,.... K07 - taip, todėl aš irgi pasirinkau, kaip NETEISIGĄ atsakymą 4, tačiau ten teisingo atsakymo nėra. HNO3 Vandenyje jonizuojasi ir štai mes turime nitratus. Aišku su trąšomis nitratų patenka daug daugiau nei per azoto rūgštį, tačiau tai vis tiek gali sukelti eutrofikaciją. Kitavertus čia ne olimpiada nereikia sudėtingai galvoti. Žinai, kad eutrofikaciją sukelia trąšos, vadinasi į azoto rūgštį nereikia lįsti. Dėl K08 aš irgi abejojau ar 2 ar 4, bet visgi pasirinkau 2, nes vandenilinis ryšys egzistuoja TARP molekulių, o kovalentinis - mulekulės VIDUJE. Tuo tarpu čia manęs klausią koks ryšys yra TIRPALE, todėl manau, kad tik vandenilinis, tačiau NEC'ui visai gali susišviest.
TAIP, TEISYBE, KAD GALI BUTI TIK VANDENILINIS. JUK HCL YRA STIPRIOJI RUGSTIS, IR KAVALENTINIU POLINIU RYSIU TURBUT JAU NEBELIEKA. O TAI VANDUO TARPUSAVY JUK IRGI YRA KOVALNETINIS POLINIS, NE? ( atsiprasau, caps lock pamirsau isjugt....) as jau visai pasimeciau....
|
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-06-01
14:10:28
| Nuoroda
aiste18 rašė:
siestaa rašė:
aiste18 rašė:
siestaa rašė:
aš pirmo 8,6 antro 4,48 su etanoliu gavau beveik 200 l ;O o apskutinį 1,64*10 vienuoliktu. 1 ir 2 sutinka, bent tiek gerai:D o uz kitus jei neteisingi visvien po kazkiek tai tasku duos
OJ ne, su etanoliu 2 l ir gavau...ten gavosi lygtais 2000 ml....neatsimenu jau:D
na o tai jum negrazino uzduociu sprendimo lapu?:) as viska iskart i ta lapa rasiau (atsakymu), kitaip nespejus buciau:D (jau zinau is bandomuju...kaip nespedavau arba vos vos....)
|
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-06-01
14:11:04
| Nuoroda
siestaa rašė:
Resetsas rašė:
siestaa rašė:
Resetsas rašė:
Egzaminas buvo lengvas, dėl to gali būti, kad netekus jau kelių taškų, iškart rezultatas kris net keliais procentais, tačiau teste buvo filosofinis klausimas - tai K08. Įdomus klausimas man ir K07 pasirodė. K07- kazkur girdejau kad rugstus lietus daro kazkokia itaka zuvims.bet eutrofikacija tai sukelia trasu naudojimas, o ne rugstus lietus. K08. sunkus ir man buvo...bet pagalvojus, kad tarp vandens molekuliu yra vandenilinis rysys.... bet gali buti atsakymas arba 2 arba 4,.... K07 - taip, todėl aš irgi pasirinkau, kaip NETEISIGĄ atsakymą 4, tačiau ten teisingo atsakymo nėra. HNO3 Vandenyje jonizuojasi ir štai mes turime nitratus. Aišku su trąšomis nitratų patenka daug daugiau nei per azoto rūgštį, tačiau tai vis tiek gali sukelti eutrofikaciją. Kitavertus čia ne olimpiada nereikia sudėtingai galvoti. Žinai, kad eutrofikaciją sukelia trąšos, vadinasi į azoto rūgštį nereikia lįsti. Dėl K08 aš irgi abejojau ar 2 ar 4, bet visgi pasirinkau 2, nes vandenilinis ryšys egzistuoja TARP molekulių, o kovalentinis - mulekulės VIDUJE. Tuo tarpu čia manęs klausią koks ryšys yra TIRPALE, todėl manau, kad tik vandenilinis, tačiau NEC'ui visai gali susišviest.
TAIP, TEISYBE, KAD GALI BUTI TIK VANDENILINIS. JUK HCL YRA STIPRIOJI RUGSTIS, IR KAVALENTINIU POLINIU RYSIU TURBUT JAU NEBELIEKA. O TAI VANDUO TARPUSAVY JUK IRGI YRA KOVALNETINIS POLINIS, NE? ( atsiprasau, caps lock pamirsau isjugt....) as jau visai pasimeciau.... kaip geda, kiek klaidu....atsiprasau:)
|
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-06-01
14:12:52
| Nuoroda
Matai, kovalentinis rysis (nesvarbu ar polinis ar ne) egzistuoja tik molekules viduje. H2O molekules viduje kovalentinis polinis rysys yra, taciau tarp dvieju H2O molekuliu yra tik vandenilinis. Taciau NEC'as mano nuomone turetu uzskaityti ir 2 ir 4 variantus. www.odontologija.com/wiki/index.php/Kova lentinis_ry%C5%A1ys |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-06-01
14:12:53
| Nuoroda
Sanosuke rašė:
Aha.Gal galit pasakyti, kaip parašėt su tuo atominiu skaičiumi, kur naudojami sintezei berods? Ir kodėl negalima mechaniniu būdų šalinti? visos nepasisalina ir gali buti pazeidziamas pavirsius. apie koki atomini skaiciu? |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-06-01
14:13:57
| Nuoroda
Sanosuke Aha.Gal galit pasakyti, kaip parašėt su tuo atominiu skaičiumi, kur naudojami sintezei berods? Ir kodėl negalima mechaniniu būdų šalinti?
sitas man irgi idomiai, kaip paraset
|
|
Žinutė parašyta:
2009-06-01
14:14:06
| Nuoroda
Resetsas rašė:
Matai, kovalentinis rysis (nesvarbu ar polinis ar ne) egzistuoja tik molekules viduje. H2O molekules viduje kovalentinis polinis rysys yra, taciau tarp dvieju H2O molekuliu yra tik vandenilinis. Taciau NEC'as mano nuomone turetu uzskaityti ir 2 ir 4 variantus. www.odontologija.com/wiki/index.php/Kova lentinis_ry%C5%A1ys
taip, sutinku...ir dar jie nori, kad pasitiketume svietimo minesterija ir NEC'u?
|
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-06-01
14:14:14
| Nuoroda
amoniako gamybai naudojami ten elementai, įvardinti juos pavadinimu bendru |
|
Žinutė parašyta:
2009-06-01
14:16:22
| Nuoroda
fragilee rašė:
Sanosuke Aha.Gal galit pasakyti, kaip parašėt su tuo atominiu skaičiumi, kur naudojami sintezei berods? Ir kodėl negalima mechaniniu būdų šalinti?
sitas man irgi idomiai, kaip paraset
Nes nera visos nuosedos pasalinamos, taip pat galima pazeisti pavirsiu nuo kurio salinama. |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-06-01
14:16:56
| Nuoroda
siestaa rašė:
Sanosuke rašė:
Aha.Gal galit pasakyti, kaip parašėt su tuo atominiu skaičiumi, kur naudojami sintezei berods? Ir kodėl negalima mechaniniu būdų šalinti? visos nepasisalina ir gali buti pazeidziamas pavirsius. apie koki atomini skaiciu? as irgi parasiau kad pazeidzia pavirsiu, o cia su atominiu skaiciu tai 3.5 klausima |
|
Žinutė parašyta:
2009-06-01
14:20:14
| Nuoroda
siestaa rašė:
siestaa rašė:
Resetsas rašė:
siestaa rašė:
Resetsas rašė:
TAIP, TEISYBE, KAD GALI BUTI TIK VANDENILINIS. JUK HCL YRA STIPRIOJI RUGSTIS, IR KAVALENTINIU POLINIU RYSIU TURBUT JAU NEBELIEKA. O TAI VANDUO TARPUSAVY JUK IRGI YRA KOVALNETINIS POLINIS, NE? ( atsiprasau, caps lock pamirsau isjugt....) as jau visai pasimeciau.... kaip geda, kiek klaidu....atsiprasau:) del azoto rugsties....visada as manydavau, kad rugstus lietus irgi siek tiek gali sukelti eutrofikacija...ir vistiek as taip manau, nes juk azoto rugstis , kaip sakai, del jonizacijos gali sukelti pelkejima..... tiki tiek , kad ne taip zymiai , kaip trasos. ir ne karta as suklydus ivairiuose testuose su siuo klausimu, bet si karta buvom priversti galvoti taip, kaip galvoja uzduociu sudarinetojai...
|
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-06-01
14:21:02
| Nuoroda
fragilee rašė:
siestaa rašė:
Sanosuke rašė:
Aha.Gal galit pasakyti, kaip parašėt su tuo atominiu skaičiumi, kur naudojami sintezei berods? Ir kodėl negalima mechaniniu būdų šalinti? visos nepasisalina ir gali buti pazeidziamas pavirsius. apie koki atomini skaiciu? as irgi parasiau kad pazeidzia pavirsiu, o cia su atominiu skaiciu tai 3.5 klausima pereinamieji metalai
|
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-06-01
14:21:29
| Nuoroda
Resetsas rašė:
siestaa rašė:
o trumpieji atsakymai: 1.10 (tikrai) [...]Saunuole. Viskas gerai. Pas mane irgi taip. Iš kur suskaičiuojat 10 elektronų? Pasirašykit Luiso formulę ir paskaičiuokit. Juk oksonio jonas turi tiek pat elektronų, kiek ir vandens molekulė (prie vandens molekulės prijungiame vieną protoną ir gaunam oksonio joną). |
|
Žinutė parašyta:
2009-06-01
14:22:21
| Nuoroda
Pats deguonis jau turi 8 elektronus, du iš vandenilio prisijungia |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-06-01
14:23:09
| Nuoroda
man regis, jog 10. |
|
Žinutė parašyta:
2009-06-01
14:24:19
| Nuoroda
R.V.U. rašė:
Resetsas rašė:
siestaa rašė:
o trumpieji atsakymai: 1.10 (tikrai) [...]Saunuole. Viskas gerai. Pas mane irgi taip. Iš kur suskaičiuojat 10 elektronų? Pasirašykit Luiso formulę ir paskaičiuokit. Juk oksonio jonas turi tiek pat elektronų, kiek ir vandens molekulė (prie vandens molekulės prijungiame vieną protoną ir gaunam oksonio joną). tikrai 10. 11-1 gaunasi 10 .
|
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-06-01
14:25:31
| Nuoroda
Šitas klausimas buvp 2005 VBE nec.lt/failai/410_rez_analize_2005_VBE_s tatistine_chemija.pdf čia ir ats. Labai patinka NEC'ui jis, nes nemažai kas suklysta. |
|
Žinutė parašyta:
2009-06-01
14:25:33
| Nuoroda
siestaa rašė:
R.V.U. rašė:
Resetsas rašė:
siestaa rašė:
o trumpieji atsakymai: 1.10 (tikrai) [...]Saunuole. Viskas gerai. Pas mane irgi taip. Iš kur suskaičiuojat 10 elektronų? Pasirašykit Luiso formulę ir paskaičiuokit. Juk oksonio jonas turi tiek pat elektronų, kiek ir vandens molekulė (prie vandens molekulės prijungiame vieną protoną ir gaunam oksonio joną). tikrai 10. 11-1 gaunasi 10 .skaiciuojant bendra protonu skaiciu, gaunasi, kad protonu turi11 .kadangi oksonio jonas viena elektrona atidaves, tai 10 .
|
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-06-01
14:25:36
| Nuoroda
o jeigu svarrastyje nubraukei ir parasai kita atsakyma tai jo jau nebeskaito? |
|
Žinutė parašyta:
2009-06-01
14:27:15
| Nuoroda
Aš švaraštį kai kur braukiau III dalį, bet ne daug, priklauso nuo vertintojo manau, jog užskaitys , svarbu nebraukyti II dalį.Ir I dalį kaip nurodyta ištaisyti |