Vartotojas | Pasisakymas |
---|---|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:15:27
| Nuoroda
Caramel90 rašė:
Martynas23 rašė:
Vat šito nesupratau: "5 pastraipos pabaigoje užsimenama apie kelis lietuvių kultūros istorijos faktus. Nurodykite du." Parašiau: 1) tautinis atgimimas 2) nelegaliai platinama lietuviška spauda Yra čia teisybės? taaaaip aš irgi rašiau tautinį atgimimą ir spaudos draudimą 1864-1904 pravertė ir istorija Tą patį parašiau :] Dar , pagalvojau, pavaidinsiu protingą ir parašysiu datą nuo kada iki kada buvo draudžiama |
|
Vartotojas neegzistuoja |
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:16:07
| Nuoroda
as irgi rasiau knygnesyste, gerai cia! |
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:16:33
| Nuoroda
sveiki,tekso suvokime netilpau i duotas eilutes,aisku,nerasiau ten labai sonais,na,bet kai kur parasiau uz liniju.. ar tai labai blogai? |
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:16:55
| Nuoroda
Pampariskinas rašė:
O sakykit jei as taip pat siuos du aspektus kaip ir jus vienodus parasiau, bet i viena eilute, o kitoje kita netinkama dalyka, ar tureciau gauti 2 taskus? Atsakykit kas |
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:17:19
| Nuoroda
tapati beda ir man ;x |
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:18:07
| Nuoroda
Pampariskinas rašė:
Mielosios, Kalbinė raiška – tai meninių priemonių, stiliaus figūrų visuma tekste. Turtinga kalbinė raiška tekstą daro įtaigesnį, gyvesnį ir vaizdingesnį.Pagal zodyna. Tada paaiškink kur čia matai inversiją ar metonimiją? 1) KAD TIKRUOJU VARDU VADINTŲ 2) Reikia būti, kad būtumėm vadinami tikruoju savo vardu dar tūkstantmečius Manau, jog kalbinė raiška nesibaigia meninėm priemonėm. Aš, manau, jog čia turėjo omeny, jog keičiasi numanomas veiksnys. Nes taip ir yra. Ir tada kitas klausimas visai logiškai išsirutuliuoja. |
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:18:09
| Nuoroda
Caramel90 rašė:
Martynas23 rašė:
Vat šito nesupratau: "5 pastraipos pabaigoje užsimenama apie kelis lietuvių kultūros istorijos faktus. Nurodykite du." Parašiau: 1) tautinis atgimimas 2) nelegaliai platinama lietuviška spauda Yra čia teisybės? taaaaip aš irgi rašiau tautinį atgimimą ir spaudos draudimą 1864-1904 pravertė ir istorija jo šitas man labiausiai klausimas patiko irgi taip pat parašiau. nu su metaforom ir šituo jau 4 taškus turiu, tad už škėma keli balai ir jau išlaikyta |
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:18:34
| Nuoroda
nerami rašė:
sveiki,tekso suvokime netilpau i duotas eilutes,aisku,nerasiau ten labai sonais,na,bet kai kur parasiau uz liniju.. ar tai labai blogai? hm... as irgi nezinau, nes kai kur parasiau dar po apacia 3-4 zodzius seip mano raštas nėra labai smulkus tai jei būčiau spaudus nebūtų įskaičiusios aš manau kad nemuš labai |
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:18:43
| Nuoroda
Nesmone einu i istorija B leveliu tad net nepagalvojau apie siuos faktus... |
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:18:48
| Nuoroda
lietuvaitė rašė:
Caramel90 rašė:
Martynas23 rašė:
Vat šito nesupratau: "5 pastraipos pabaigoje užsimenama apie kelis lietuvių kultūros istorijos faktus. Nurodykite du." Parašiau: 1) tautinis atgimimas 2) nelegaliai platinama lietuviška spauda Yra čia teisybės? taaaaip aš irgi rašiau tautinį atgimimą ir spaudos draudimą 1864-1904 pravertė ir istorija Tą patį parašiau :] Dar , pagalvojau, pavaidinsiu protingą ir parašysiu datą nuo kada iki kada buvo draudžiama blemba,as visai nusisvaigau,rasiau lietuviu kovos del nepriklausomybes, ir lietuvisko zodzio,kurybos draugimas sovietmev\ciu, na,kazkla tokilo, et |
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:19:06
| Nuoroda
manau gausi tuos du taskus, nepanikuok;D |
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:20:58
| Nuoroda
Martynas23 rašė:
Pampariskinas rašė:
Mielosios, Kalbinė raiška – tai meninių priemonių, stiliaus figūrų visuma tekste. Turtinga kalbinė raiška tekstą daro įtaigesnį, gyvesnį ir vaizdingesnį.Pagal zodyna. Tada paaiškink kur čia matai inversiją ar metonimiją? 1) KAD TIKRUOJU VARDU VADINTŲ 2) Reikia būti, kad būtumėm vadinami tikruoju savo vardu dar tūkstantmečius Manau, jog kalbinė raiška nesibaigia meninėm priemonėm. Aš, manau, jog čia turėjo omeny, jog keičiasi numanomas veiksnys. Nes taip ir yra. Ir tada kitas klausimas visai logiškai išsirutuliuoja. Inversija - zodziu sukeitimas vietomis. Keiciasi vadinti vieta. Del sito dabar suabejojau, nes paskaiciau, kad turi buti priesigybe, o sia nera. Metonimija - pakeiciamas vardas, sugretinama tiesiogine ir netiesiogine reiksme. Kiekvienas asmuo turi savo varda, bet visa tauta turi tureti isskirtini tikraji varda.
Mano nuomone, tariniai tie netinka. Kalbine raiska yra tik menines priemones tiksliai. Juk visi zodynai taip sako, pats neprikursi. Nebent kazkaip kitaip isrutuliot reikejo su tuo tariniu. |
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:21:47
| Nuoroda
rutaaa rašė:
manau gausi tuos du taskus, nepanikuok;D cia man? na,tikiuosi kartais ir 2 taskai buna lemiami |
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:22:19
| Nuoroda
blemba,as visai nusisvaigau,rasiau lietuviu kovos del nepriklausomybes, ir lietuvisko zodzio,kurybos draugimas sovietmev\ciu, na,kazkla tokilo, et Gal ir gerai.. |
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:22:57
| Nuoroda
nerami rašė:
rutaaa rašė:
manau gausi tuos du taskus, nepanikuok;D cia man? na,tikiuosi kartais ir 2 taskai buna lemiami Tikiuosi man |
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:24:51
| Nuoroda
Žodžiu, tikėjaus kad bus painiava tame egze, taip, ir buvo.. Nemekstu lietuvių kalbos dalyko, čia viskas per daug ne konkretu. Neįsivaisduoju kiek gausiu... Baisu! |
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:25:03
| Nuoroda
o kai reikejo 2.2 klausime parasyti dvi metaforas nusakančias kazkokius išgyvenimus tai parasiau 1),,širdis sušyla" 2),,nežinai, kuo savo širdį kūrenti" kas nors parase taip pat?:D |
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:26:11
| Nuoroda
Sveiki Aš rašiau A. Škėmos "Balta drobulė" interpretaciją. Labai įdomu kaip kiti ją suprato Pats net bijau vertinti, nežinau ko tikėtis, reikėjo rašyti ir rašiau. Sutilpau į tris segmentus, du rašėsi gana lengvai, sklandžiai, o ties pabaiga teko ilgiau pasėdėti. Kaip jūs supratote Vaidilionio apsireiškimą? Aš rašiau, kad Garšva savo giliuose apmąstymuose mąsto ir regi šį poetą ir jų nuomonės, pozicijos visiškai skirtingos. Kadangi jis kaip ir miręs, tai aš taip suprantu, kad jis jį pasąmonėje įsivaizduoja. Ar ne taip? Atrašykite, Jūsų nuomonė man įdomi, svarbi |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:26:26
| Nuoroda
rutaaa rašė:
o kai reikejo 2.2 klausime parasyti dvi metaforas nusakančias kazkokius išgyvenimus tai parasiau 1),,širdis sušyla" 2),,nežinai, kuo savo širdį kūrenti" kas nors parase taip pat?:D aš |
|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:26:30
| Nuoroda
"šiandienos aktualijas autorius apibendrina iki esmines buties klausimu. Nurodykitevisame tekste aptariama aktualija ir siejama butiskaja problema" Kaip atsaket? |