Apklausa
Kokią specialybę rengiatės studijuoti?
Kaip supratot Anglu VBE rasinio tema???
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas | Pasisakymas |
---|---|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
19:25:38
| Nuoroda
jei i mane kreipetes gerb. ugne, tai zinokite as ne ugne ir ne tos peticijos autore
laiskas jau parasytas, ir kiek zinau ne vienas.
negali tyliai ramiai sedeti kai zlugdomos visos tavo svajones...
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
19:27:22
| Nuoroda
[antanai pats ne i tema parasei, tau blogiau nuo to nebus, taip kad netrukdyk ] gal nezinai, kad wisi turime zodzio laisve????
eglyteee cia tiesiog buvo bajeris, o kad zmones neturi humoro jausmo tai niekuo negaliu padeti
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
19:28:50
| Nuoroda
o aš manau, kad jie niekam negali už temą mušt, jei parašė arba taip, arba taip. nes abu variantai yra VISIŠKAI teisingi.
|
Žinutė parašyta:
2008-06-05
19:31:04
| Nuoroda
zmones supranta humora, taciau tu tai lb jau nemoki priimt kritikos
|
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
19:33:07
| Nuoroda
kazkaip nepastebejau tavo kritikos. Kadangi as tokia nepastabi, galetumete man pirstu parodyti?
|
Žinutė parašyta:
2008-06-05
19:35:30
| Nuoroda
nu kaip musu anglu mokytoja sake "jei yra logiska, tai visada uzskaito" nepergyvenkit, manau tikrai abu uzskaitys...juk ne 1 ar 2 nesuprato, o tikrai daug manau... o atsiprasau meema auksciausioji forumo karaliene, kad suklydus sumaisiau zody
|
|
Žinutė parašyta:
2008-06-05
19:36:10
| Nuoroda
http://www.peticija.lt/visos/1428/signed
|
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
19:37:47
| Nuoroda
atsiprasau meema auksciausioji forumo karaliene
stipriai perdedate...
tikekimes kad nec'as turi sazine...
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
19:52:16
| Nuoroda
O aš jau buvau pamanęs, kad visos mane užsipuolėt Džiugu, kad bent eglytee3 manęs nesmerkia.
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
19:54:35
| Nuoroda
antanai nevaidink cia nuskriaustojo
gauni butuka nuo egoistes
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
20:13:44
| Nuoroda
ZMones, sakyti, kad abu variantai yra visiskai teisingi yra nesmaone, nes vienas ju (mes patys zinom kuris) yra is tiesu klaidingas. Valstybinis egzaminas yra valstybinis ir jei norejote kad jums viskas butu pateikta ant lekstutes tai galejot eiti i mokyklini, bet pasirinkote valstybini, tai susitaikykite. O tos peticijos, kai dar niekas nieko nenusprende, yra juokinga, bet is tikruju tai jei nutartu, kad abu variantai vienodai teisingi, tai tuomet butu neteisybe tu, kurie parase tiksliai pagal tema, atzvilgiu.
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
20:17:47
| Nuoroda
Ech, kol aš susivokiu, kas čia kaip....
PS. Pasakyk egoistei ačiū
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
20:20:42
| Nuoroda
Justai, apie ką tu kalbi, jei mokytojai pripažįsta, kad temos pavadinimas gali būti suprastas abejaip ir anglakalbiams jis paprasčiausiai keistai (klaidingai) skamba?
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
20:24:55
| Nuoroda
manau jai nepakaks tik ACIU (juk ne veltui egoiste)
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
20:32:03
| Nuoroda
Na as turiu savo nuomone.
Tema skambejo The place I like to go to.
I. Vertimo variantas. Vieta, i kuria noreciau nuvykti
Anglu kalboje panasiems sakiniams naudojame zodi would. The place I would like to go to. Tuomet aiskiai matytusi, jog prasoma parasyti apie vieta, kuria noretum aplankyti.
II vertimas. Vieta kuria megstu lankyti
Siuo atveju vertimas artimesnis, kadangi nera to garsiojo zodzio would. Vis del to optimaliausia butu, jog tema skambetu The place I like going to. Panagrinekime au siuos pavyzdzius "The place I like to go to" ir "The place I like going to" is stilistines puses.
1. Varianta stilistiskai turetume suprasti, jog tu esi ne itin noris ten lankytis, ta prasme ne esi super susizavejes, bet tu ten lankaisi ir ta vieta svarbi
2. varianta turetume suvokti, juk tu tiesiog dievini ta vieta ir tau super patinka ten lankytis.
To sum up:
kadangi wariantas su going nebuvo pateiktas (kabliukas), tai reikejo suvokti kaip paprasta present simple, kuris ir reiskia daznai pasikartojanti veiskma. Kadangi zodzio would mes nei vienas nemateme, tai dvejopo vertimo neizvelgiu.
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
20:36:17
| Nuoroda
Labas visiems! tiesiog negalejau neisikisti del tos temos supratimo,pati klausiau mokytojos kaip cia ta tema suprasti reiketu,tai ji man aiskiai pasake kad tai : " vieta i kuria noreciau nuvykti". Be to " You have been asked to write a composition for an international student magazine which [size=150:1qrn12lp]offers holidays as prizes[/size:1qrn12lp]." nejau zurnalas papadovanos kelione i tavo megstama vieta,pvz: - parka,kuriame tu daznai lankaisi ir megsti
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
20:43:29
| Nuoroda
Tai dabar pries rasyma turetum speliot ka reikia rasyti? ar ta ar ta.. cia juk rasinys,o ne speliojimas, as supratau dvejopai poto galvojau kaip gi tureciau suprast? the place i would like to go to - cia tikrai kur noreciau, bet jeigu kaikuriem atrodo,kad the place i like to go to linksta labiau link to kad kur megstu lankytis, tai kaip tada the place i use to go to manau cia tikrasnis..beto paziurejus google ir irasius the place i like to go raso apie vietas kur noretu.. bet anyway teko suktis tad tinka mano rasinys ir vienam ir kitam supratimui:) na pratais metais buvo Sitting at the computer long hours is harmful. Do you agree or disagree with this statement? manau daug lengvesnis ir kam as veliaus antra kart i sita...
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
20:45:28
| Nuoroda
Nu koks jum skirtumas, ko jus cia verkiat visi... Nieko gi nebepakeisi, o kad NEC dundukai sedi ir nesugeba aiskios rasinio temos suregzt, cia jau kita kalba.
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
20:46:14
| Nuoroda
Sveiki visi! Ziuriu nemazai zmoniu susiparino del tos temos... O ash shtai ka noreciau jums pasakyt Paciame rashinyje net nevertejo gilintis i tai, ar esi buves toj vietoj ar tik nori ten nuvykti. Kadangi tai buvo DISCRIPTIVE COMPOSISION, uzduoty buvo prashoma, kad APRASHYTUME ta vieta ir PATEIKTUME 3 PRIEZASTIS, del kuriu ten noretume nuvykti. Logishka, kad aprashyti galiem tik ta vieta, kurioje jau buvome Be to DISCRIPTIVE COMPOSISION visai nerekalauja parashyti, ar tai jusu svajone, ar tai jusu daznai lankoma vieta. Svarbiausia buvo VAIZDINGAI APRASHYTI!
|
Seniai matytas |
Žinutė parašyta:
2008-06-05
20:51:57
| Nuoroda
Na aišku. Kai pats parašai atseit teisingai, tada kitokius variantus įžvelgt būna sunkiau Jei nori, gali paskaityti mano dialogą (šeštam puslapy). Taip pat gali pamatyti, kad kai kuriems abiturientams net mokytojos pasakė, kad galima suprasti dvejopai. Ar jie visi nusišneka?
Kaip ten bebūtų, manau, nėra prasmės gilintis, nes konsensuso nepasieksim ir kiekvienas pasiliksim prie savo nuomonių. Jau ir taip daug prisiginčijom
Linkiu visiems sėkmės.
|
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Mano temos
| Trinti temą
| Redaguoti temą