Matematikos VBE
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-05-27 15:42:54 | Nuoroda

Kažkaip kiekvienais metais buvo išlaikymo kartelė ties 7-13 taškų matematikoje, dabar iš daug ko girdėjau, kad gali būt net apie 20 :/ Na tiek tai turėčiau surinkti. Beje, jau yra užduotys:

egzaminai.lt/failai/1049_uzduotys_2009_V BE_matematika.pdf

Kiek jūs tame 16 gavot? Aš to skydo plotą apskaičiavau, tai man gavos ~590 :|

• Istorija / VBE 86
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 40
  • Matematika / VBE 37
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 70
Žinutė parašyta: 2009-05-27 15:43:15 | Nuoroda

Reikejo reiskinį po moduliu prisilygint nuliui, gauni taška ir tada x< už tą tašką ir x>už tašką. Tuomet ženklus nustatai, o poto jau ten sistema.

Žinutė parašyta: 2009-05-27 15:43:58 | Nuoroda
dorido rašė:
Rulle121 rašė:
Napsteer rašė:

|2x-3|<<4,
Kaip sita sprendet?

ta reikejo dvim budais isisprest ir parasyt viena bendra ats pvz

1 budas   -2x+3<=4

2 budas 2x-3 <= 4

ne, td pirmas budas tavo turejo but -2x+3>=4

tai pirmuoju budu turejo buti taip kai x<=1,5 tada prieki atsiranda - tai viskas taip atrodo -(2x-3)<=4 o zenkla veliau pakeiti :) ar as cia kazka maisau? :)

• Fizika / VBE 70
  • Informacinės technologijos / VBE 53
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / MBE 7
  • Matematika / VBE 71
Žinutė parašyta: 2009-05-27 15:44:53 | Nuoroda
Muf Muf rašė:

Kažkaip kiekvienais metais buvo išlaikymo kartelė ties 7-13 taškų matematikoje, dabar iš daug ko girdėjau, kad gali būt net apie 20 :/ Na tiek tai turėčiau surinkti. Beje, jau yra užduotys:

600

Žinutė parašyta: 2009-05-27 15:45:08 | Nuoroda
Muf Muf rašė:

600

• Fizika / VBE 70
  • Matematika / VBE 71
Žinutė parašyta: 2009-05-27 15:46:53 | Nuoroda

Na praeitu metu egzaminas taip pat nebuvo sunkus, tai manau, kad kartele neturetu buti aukstesne nei 15 tasku ;)

Žinutė parašyta: 2009-05-27 15:48:38 | Nuoroda
Napsteer rašė:

Na praeitu metu egzaminas taip pat nebuvo sunkus, tai manau, kad kartele neturetu buti aukstesne nei 15 tasku ;)

nu praeitu tai tikrai buvo sunkesnis bent lyginant su siu metu :D 2009 cia panasiai kaip 10 klases patikra :D

• Fizika / VBE 70
  • Matematika / VBE 71
Žinutė parašyta: 2009-05-27 15:51:30 | Nuoroda

ziauriai sunkus buvo 2007 metu, td uteko 7 balu berots kad islaikytum, tai nec padare isvadas ir palengvino :))))

Žinutė parašyta: 2009-05-27 15:53:35 | Nuoroda
Rulle121 rašė:
Napsteer rašė:

nu praeitu tai tikrai buvo sunkesnis bent lyginant su siu metu :D 2009 cia panasiai kaip 10 klases patikra :D

Sprendziau mokykloj, ale bandomasis 2008 metu buvo, nezinau, jis man buvo lengvesnis, nei sis ;)

Žinutė parašyta: 2009-05-27 15:58:38 | Nuoroda
dorido rašė:

ziauriai sunkus buvo 2007 metu, td uteko 7 balu berots kad islaikytum, tai nec padare isvadas ir palengvino :))))

tai blogai padare :D galejo ir siais metais sunkesnis but tuomet visi tie kurie geriau supranta matieka butu gave aukstesnius ivertinimus :D (pasakiau kaip tikras lietuvis) :D :D :D

• Fizika / VBE 70
  • Matematika / VBE 71
Žinutė parašyta: 2009-05-27 16:24:55 | Nuoroda
Rulle121 rašė:
dorido rašė:

tai blogai padare :D galejo ir siais metais sunkesnis but tuomet visi tie kurie geriau supranta matieka butu gave aukstesnius ivertinimus :D (pasakiau kaip tikras lietuvis) :D :D :D

nebutu, geriau gauti labai lengva, praktiskai viska padaryti ir gauti daug procentu, negu gauti sunku, kuri vistieks kazkas padarys maximumui :)

• Fizika / VBE 95
  • Istorija / VBE 85
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 51
  • Matematika / VBE 94
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 89
Žinutė parašyta: 2009-05-27 16:27:35 | Nuoroda
situu rašė:
Rulle121 rašė:
dorido rašė:

nebutu, geriau gauti labai lengva, praktiskai viska padaryti ir gauti daug procentu, negu gauti sunku, kuri vistieks kazkas padarys maximumui :)

geriausia gaut vidutini

Žinutė parašyta: 2009-05-27 16:37:30 | Nuoroda
situu rašė:
Rulle121 rašė:
dorido rašė:

nu tai db gavo lengva ir visi beveik viska padare :D tai db vos keleta tasku tures didziule reiksme pvz tu surinksi 42 taskus gausi 80 procentu as 40 ir gausiu 70 o mes viso labo tesiskirsim 2 taskais nu o jei butu sunkus buves tuomet nors ir neviska isspresi bet tavo ivertinimas bus aukstas o tiekie viskas padaro gerai tai vienetai tebuna :)

• Fizika / VBE 70
  • Matematika / VBE 71
Žinutė parašyta: 2009-05-27 16:50:40 | Nuoroda
Rulle121 rašė:
situu rašė:
Rulle121 rašė:
dorido rašė:

nu tai db gavo lengva ir visi beveik viska padare :D tai db vos keleta tasku tures didziule reiksme pvz tu surinksi 42 taskus gausi 80 procentu as 40 ir gausiu 70 o mes viso labo tesiskirsim 2 taskais nu o jei butu sunkus buves tuomet nors ir neviska isspresi bet tavo ivertinimas bus aukstas o tiekie viskas padaro gerai tai vienetai tebuna :)

Žiūriu logiškai mąstantis žmogus esi ;D

Mane irgi kartais nervas ima kad vos vienas ar du taskai tiek daug lemia ...

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-05-27 17:00:44 | Nuoroda

per skubejima 9 taskus netekau ,nors sprest mokejau :///// surinksiu mazdaug 26-32 kazi kiek tai bus procentais ;/

Žinutė parašyta: 2009-05-27 17:13:39 | Nuoroda
marrius7 rašė:

per skubejima 9 taskus netekau ,nors sprest mokejau :///// surinksiu mazdaug 26-32 kazi kiek tai bus procentais ;/

Na jo aš irgi dabar prisiskaičiavau jog kelių balų per žioplas klaidas negausiu :)

Beje tai kaip su tomis valtimis, vieni sako jog lygiai kiti jog vienas greičiau. Na aš skaičiavau per vidutinį greitį ir gavau jog lygiai, tačiau dabar pamąsčiau, tarkim įsistačius reikšmę rimtai gaunasi jog vienas greičiau :)

Tarkime, jog

v = 15 km /h {jų greitis stovinčiame vandenyje}

x = 5 km / h {upės tėkmės greitis}

Tada pirmasis nupliaukia per:

5 / (15 - 5) + 5 / (15+5) = 1/2 + 1/4 = 45 min

Antrasis per:

5 / 15 + 5 / 15 = 1/3 + 1/3 = 40 min

Na logiškai mąstant šiame uždavinyje bent man iškart matosi jog jie plaikia vienodai, juk pirmasis pirmyn plaukia X km/h lečiau, tačiau atgal tuopačiu X km/h greičiau, atstumas taspats ir pirmyn ir atgal tad viskas kaip ir išsilygina.

Kas turit dar kokių pamąstymų ?

Žinutė parašyta: 2009-05-27 17:21:07 | Nuoroda

Ziauriai susinervinau. Galejau viskas teisingai atlikt, nes viska zinojau, bet, atrodo, nevertas to. Zlugo mano svajone istoti i VU Ekonomika. Su 47+- balu siemet matekoj 90% nebus.

• Istorija / VBE 81
  • Lietuvių kalba (valstybinė) / VBE 78
  • Matematika / VBE 84
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 95
Žinutė parašyta: 2009-05-27 17:28:35 | Nuoroda

Beje uždavinys su tais trikampiais, kaip jūs padarėte abi dalis ?

Pirmąją reikėjo daryti pagal trikampio lygumą, berods reikia 3 požymių, aš parašiau jog lygus vienas kampas (90) ir viena bendra kraštinė AD, o koks trečias ? Ar išvis ne taip reikėjo :)

O antroji dalis kažką reikėjo su plotų santykiu, na parašiau jog plotų santykis lygu tų kraštinių kvadratų santykiui, pusiaukampinė apatinę kraštinę dalija 1:2 santykiu, tačiau kaip ten toliau reikėjo įrodyti neišmąsčiau :)

Žinutė parašyta: 2009-05-27 17:46:03 | Nuoroda
Kayen rašė:
marrius7 rašė:

Na jo aš irgi dabar prisiskaičiavau jog kelių balų per žioplas klaidas negausiu :)

Beje tai kaip su tomis valtimis, vieni sako jog lygiai kiti jog vienas greičiau. Na aš skaičiavau per vidutinį greitį ir gavau jog lygiai, tačiau dabar pamąsčiau, tarkim įsistačius reikšmę rimtai gaunasi jog vienas greičiau :)

Tarkime, jog

v = 15 km /h {jų greitis stovinčiame vandenyje}

x = 5 km / h {upės tėkmės greitis}

Tada pirmasis nupliaukia per:

5 / (15 - 5) + 5 / (15+5) = 1/2 + 1/4 = 45 min

Antrasis per:

5 / 15 + 5 / 15 = 1/3 + 1/3 = 40 min

Na logiškai mąstant šiame uždavinyje bent man iškart matosi jog jie plaikia vienodai, juk pirmasis pirmyn plaukia X km/h lečiau, tačiau atgal tuopačiu X km/h greičiau, atstumas taspats ir pirmyn ir atgal tad viskas kaip ir išsilygina.

Kas turit dar kokių pamąstymų ?

Ju laikas nera vienodas; tarkime jie plaukia greiciu v, o upes tekmes greitis yra u, tai :

Jono laikas:

t1=S/(v-u) + s(v+u)= 2vS / (v^2-u^2), tada Domo laikas: t2=2S/v laiku santykis:

t1/t2= v^2/(v^2-u^2) ( viska suprastinus jau0 o sis santykis visuomet didesnis uz vieneta, nes :

v^2 / (v^2-u^2)>1   u^2 / (v^2-u^2)>0 , o tai bus visuomet, nes u<v .Todel domo laikas trumpesnis

• Fizika / VBE 99
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 65
  • Matematika / VBE 100
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 88
Žinutė parašyta: 2009-05-27 17:46:57 | Nuoroda

su paskutiniu bent as dariau taip

V- ju abeju greitis stovinciame vandenyje

X-tekmes greitis

zinome kad x<v

t1 =10/v

t2=10v /  (v*v) - (x*x)

na ir darom liginam t1 su t2

tuomet istacius bet kokius skaicius gauname kad t1<t2 vadinasi domas sugaista maziau

na bent as dabar taip galvoju kad reik sprest bet per egza banziau greiti isireikst ir man ten viskas issiprastino tai zodziu gal gausiu uz 1 taska uz teisinga ats gal dar uz sprendima kur nors 1 nu zodziu tas vienintelis uzdavinys kuris buvo sunkesnis o daugiau tai lengva :D tik per ziopluma padariau klaidu :D

• Fizika / VBE 70
  • Matematika / VBE 71
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą