Konkursinis balas
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-11 17:44:32 | Nuoroda

Sveiki, studentai :  )

Kadangi jūs jau turite patirties ne tik studijų, bet ir stojimų klausimais, nusprendžiau pasiklausinėti jūsų, tikiuosi, atsakysite : ).

 

Taigi, šiemet baigiau mokyklą. Seniau iliuzijose tikėjausi, jog įstosiu į nemokamas studijas ir būsiu laimingas vaikas tęsdamas mokslus vienoje iš VU siūlomų specialybių, tačiau atėjo realybės metas, kai suvoki, kad nemokamas mokslas, matyt, visgi atiteks ne man.

Todėl dabar mane neramina vienas klausimas į kurį atsakymų niekaip nerandu.

Jei tarkim žemiausias pernai metų lietuvių - ispanų filologijos VF balas buvo 19.32, tai kaip labai skiriasi nefinansuojamų vietų balai? Esu girdėjusi šnekų, kad į mokamą tikrai priims, svarbu mokėsi pinigus. Tačiau neseniai ėmiau girdėti nuomonių, kad nefinansuojamų vietų balai taip pat turėtų būti nežemi ir tikrai nedaug kuo skiriasi nuo finansuojamų... (aktualios man spec. yra lt filologija plius užsienio kalba ir žurnalistika (bet čia jau atskira šneka) ).

Esu aklavietėje ir truputį bijau, kad su savo laukiamais rezultatais neįstosiu net į mokamą vietą, nes istorijos egzaminas, kurį laikiau, regis, nelabai nusisekė...

Taigi, norėčiau, kad pasidalintumėt patirtimi, tie, kas įstojote į mokamas vietas. Kokie buvo jūsų balai ir kokiose spec.? : ) Nes kol kas neturiu jokio supratimo.

Labai dėkui! : )

 

Žinutė parašyta: 2010-06-12 10:19:00 | Nuoroda

Buna minimalus balas, ne visi istoja, nes yra limituotos vietos. Kiekvienais metais buna min balas i vf ir i vnf.

Žinutė parašyta: 2010-06-14 16:06:51 | Nuoroda

 As ir noriu i sia specialybe stot, bet taip pat nesuprantu kaip gali buti tokie auskti balai!!!! Nesamone kazkokia, cia reik visus egzus tada islaikyt 90%, as netikiu kad ir i mokama taip reikia.. pasikele VU :)))))) Neveltui puse isvaziuoja i uzsienius, nes LT sistema keistoka :) Idomu kur suzinot kiek siemet bus nemokamu vietu....

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą