Medicinos fakultetas
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-07-12 15:52:19 | Nuoroda
saturnija rašė:

Sveiki, iskilo man neaiskumu, gal kas galetu paaiskinti Ketinu stoti i biomedicinos sriti, taciau vienom universitete mano KB 18,42 o kitame 18,62. Nors krepseli gauti man nedaug galimybiu, bet visvien kartais pasvajoju apie ji Tad jeigu skirtant krepselius ji gauti man sukliudytu ta desimtoji dalis butu labai apmaudu...

Noreciau suzinoti kaip bus ziurima i ta KB skirstant krepselius jeigu jis gaunasi toks skirtingas? Nes pavizdziui as pirmu numeriu noreciau rasyti ta specialybe, kur gaunasi 18,42

Is kart atsiprasau jeigu jau buvo apie tai kalbeta

Studijos.lt skaiciuokle grybauja, tad savo KB gali pasiskaiciouti su situo daiktu:
www.studijos.lt/busimiems_studentams/dienorastis/99/0/Konkursinio-balo-skaiciuokle-2009

Tavo KB vienodas i abi specialybes, tikrai. Su tokiu balu, mano manymu, krepseli tikrai gausi, klausimas tik ar istosi i norima studiju programa. I KMU medicina turetu uztekti, i KMU farmacija jau sunkiau, i odontologija - labai sunku. I VU sansai panasus, tik vos vos prastesi. Siaip rasyk prioriteto tvarka tuos savo pageidavimus ir viskas. Turetum istoti ten kur nori.

Žinutė parašyta: 2009-07-12 16:07:29 | Nuoroda
sokoladinis rašė:
saturnija rašė:

Sveiki, iskilo man neaiskumu, gal kas galetu paaiskinti Ketinu stoti i biomedicinos sriti, taciau vienom universitete mano KB 18,42 o kitame 18,62. Nors krepseli gauti man nedaug galimybiu, bet visvien kartais pasvajoju apie ji Tad jeigu skirtant krepselius ji gauti man sukliudytu ta desimtoji dalis butu labai apmaudu...

Noreciau suzinoti kaip bus ziurima i ta KB skirstant krepselius jeigu jis gaunasi toks skirtingas? Nes pavizdziui as pirmu numeriu noreciau rasyti ta specialybe, kur gaunasi 18,42

Is kart atsiprasau jeigu jau buvo apie tai kalbeta

Studijos.lt skaiciuokle grybauja, tad savo KB gali pasiskaiciouti su situo daiktu:
www.studijos.lt/busimiems_studentams/dienorastis/99/0/Konkursinio-balo-skaiciuokle-2009

Tavo KB vienodas i abi specialybes, tikrai. Su tokiu balu, mano manymu, krepseli tikrai gausi, klausimas tik ar istosi i norima studiju programa. I KMU medicina turetu uztekti, i KMU farmacija jau sunkiau, i odontologija - labai sunku. I VU sansai panasus, tik vos vos prastesi. Siaip rasyk prioriteto tvarka tuos savo pageidavimus ir viskas. Turetum istoti ten kur nori.

Dekui uz atsakyma, jau truputi nusiraminau .Pasimeciau visai, nebezianu kur stoti, reikia per si nakti apsispresti - ryt dokumentus vezu. Taciau i KMU ar VU kazin ar stosiu greiciausiai i LVA...

Žinutė parašyta: 2009-07-12 16:10:08 | Nuoroda
saturnija rašė:

Dekui uz atsakyma, jau truputi nusiraminau .Pasimeciau visai, nebezianu kur stoti, reikia per si nakti apsispresti - ryt dokumentus vezu. Taciau i KMU ar VU kazin ar stosiu greiciausiai i LVA...

Gyvuliukai traukia? i LVA tai be problemu istosi!

Žinutė parašyta: 2009-07-12 16:17:23 | Nuoroda

Kad i LVA istosiu tai zinau, nustebciau jeigu neistociau, taciau tas velnio nestas ir pamestas krepselis nervus tampo...

O del gyvuliuku, tai galetu likti ir hobis, bet kitose srityse arba nepavesiu mokslo, net metkes ziauriai nemegtu arba baigus medicna tektu dirbti su bobulytem ir nesibaigenciom ju problemom

Žinutė parašyta: 2009-07-12 16:21:09 | Nuoroda
sokoladinis rašė:
 O tu isvis, megini ka nors suzinoti savarankiskai? Ar mokaisi, kaip dabar labai madinga, "is paskaitu"? Panasu, kad net ir ziniu neziuri... isvis, ka tu veiki gyvenime?

Nuowninai. 

Žinutė parašyta: 2009-07-12 16:23:33 | Nuoroda
saturnija rašė:

Kad i LVA istosiu tai zinau, nustebciau jeigu neistociau, taciau tas velnio nestas ir pamestas krepselis nervus tampo...

O del gyvuliuku, tai galetu likti ir hobis, bet kitose srityse arba nepavesiu mokslo, net metkes ziauriai nemegtu arba baigus medicna tektu dirbti su bobulytem ir nesibaigenciom ju problemom

Hobis? Juk is to galima labai gerai gyventi

Jo, del medicinos tavo poziuris tikrai sveikas

Gausi tu ta krepseli, juk tavo VBE vidurkis apie 75, taip? Nesijaudink!

Žinutė parašyta: 2009-07-12 18:18:54 | Nuoroda
sokoladinis rašė:
saturnija rašė:

Hobis? Juk is to galima labai gerai gyventi

Jo, del medicinos tavo poziuris tikrai sveikas

Gausi tu ta krepseli, juk tavo VBE vidurkis apie 75, taip? Nesijaudink!

Na is sito gyventi gerai galima nebent uzsienija, Lietuva dar tokio lygio nepasiekus

Kuria prasme ,,sveikas"? Medicinoje save isivaizduociau nebent ortopedjoje, kitos sritys perdaug atsiduoda farmacija arba per mazai sriciu zinau

Na mano VBE truputi zemesnis 71. Egzai gavosi tokie: metke 47 (laikiau siaipsau), chemija 59 (pasirodo stresas ir nesigaudymas laike daro savo) ,lietuviu 84, bio 94

Žinutė parašyta: 2009-07-12 20:39:08 | Nuoroda
saturnija rašė:

Na is sito gyventi gerai galima nebent uzsienija, Lietuva dar tokio lygio nepasiekus

Kuria prasme ,,sveikas"? Medicinoje save isivaizduociau nebent ortopedjoje, kitos sritys perdaug atsiduoda farmacija arba per mazai sriciu zinau

Na mano VBE truputi zemesnis 71. Egzai gavosi tokie: metke 47 (laikiau siaipsau), chemija 59 (pasirodo stresas ir nesigaudymas laike daro savo) ,lietuviu 84, bio 94

Lietuvoje jau visai neblogas lygis o kol baigsi - dar pakils bent jau Vilniuje yra geru veterinariniu kliniku

Turejau omeny, kad gerai, jog nenori matuoti spaudimo bobutems

Bio 94, che 59 ir ltu 84 vidurkis, atsizvelgiant i reiksmingumo koeficientus, yra 82.75 geras vidurkis, tik va matematikos metinis tau viska gadina - 7A?

Žinutė parašyta: 2009-07-12 20:52:16 | Nuoroda
Petras Petrauskas rašė:
vycas722 rašė:
 o kodel jus laiket bent po viena egza mokyklini. nejau tikrai nebutumet sugebeje gaut bent po kelius procentus? ar nezinojot KB sandaros?

Laikiau MBE nes nesijauciau pasiruoses VBE. Pora procentu surinkti visada galima taciau kad KB pakiltu iki 18.5 mano atveju reikejo surinkti 70% is matematikos/chemijos. 

Ar tiesa kad po 2 metu studiju turint gerus pazymius galima pereiti i VF? 

Hm, kilo idėja. Tarkim, įstoji į mokamą mediciną, metus pasimokai ir išeini. Tada perlaikai VBE ir įstoji į mediciną nemokamą. Turi visus pirmo kurso kreditus, todėl tau nieko nebereikia atsiskaitinėt ir tave iškart perkelia į antrą kursą.. O nuo antro kurso toliau laimingai mokaisi nemokamai  (Nors tiksliai nežinau, ar tikrai nereikėtų kartot pirmo kurso. Gal kas nors žinot kaip tiksliai yra?  ).

Žinutė parašyta: 2009-07-12 20:56:38 | Nuoroda
nanoo rašė:
Petras Petrauskas rašė:
vycas722 rašė:
 o kodel jus laiket bent po viena egza mokyklini. nejau tikrai nebutumet sugebeje gaut bent po kelius procentus? ar nezinojot KB sandaros?

Laikiau MBE nes nesijauciau pasiruoses VBE. Pora procentu surinkti visada galima taciau kad KB pakiltu iki 18.5 mano atveju reikejo surinkti 70% is matematikos/chemijos. 

Ar tiesa kad po 2 metu studiju turint gerus pazymius galima pereiti i VF? 

Hm, kilo idėja. Tarkim, įstoji į mokamą mediciną, metus pasimokai ir išeini. Tada perlaikai VBE ir įstoji į mediciną nemokamą. Turi visus pirmo kurso kreditus, todėl tau nieko nebereikia atsiskaitinėt ir tave iškart perkelia į antrą kursą.. O nuo antro kurso toliau laimingai mokaisi nemokamai  (Nors tiksliai nežinau, ar tikrai nereikėtų kartot pirmo kurso. Gal kas nors žinot kaip tiksliai yra?  ).

O kodel tave turetu kelti? Juk nemokamu vietu antrame kurse nera nebent nori i mokama, is kurios isejai

Žinutė parašyta: 2009-07-12 21:04:01 | Nuoroda

Bet jei mokaisi metus slaugoj, o po to perstoji į mediciną, tai per tuos metus slaugoj gauni kažkiek kreditų ir tau tų dalykų nebereikia mokytis medicinoj pirmam kurse.. Tai pagal tokią logiką, jei tu metus pasimokytum medicinoj ir po to vėl stotum į mediciną, tai tau nieko nereikėtų mokytis.. nu čia taip keistai gaunasi..

Žinutė parašyta: 2009-07-12 21:16:03 | Nuoroda
nanoo rašė:

Bet jei mokaisi metus slaugoj, o po to perstoji į mediciną, tai per tuos metus slaugoj gauni kažkiek kreditų ir tau tų dalykų nebereikia mokytis medicinoj pirmam kurse.. Tai pagal tokią logiką, jei tu metus pasimokytum medicinoj ir po to vėl stotum į mediciną, tai tau nieko nereikėtų mokytis.. nu čia taip keistai gaunasi..

Kur cia taip buvo kazkam, VU? Siaip realiai, kad tave perkeltu, turi buti laisva vieta. Bet kaip ji bus, jei tie krepseliai neatsilaisvins? O jei atsilaisvins, i juos pretenduoti gali tik to paties kurso studentai, kurie moka visa studiju kaina. Aisku, cia reiketu, kad kazkos oficialus asmuo paaiskintu tokia situacija

Žinutė parašyta: 2009-07-12 23:02:45 | Nuoroda
rulizz rašė:
miniliux rašė:
daktariūkštis rašė:
revile rašė:
Kotrybird rašė:

o tai koks tada VU medicinos KB, jei KMU toks palyginus didelis?

tai turbūt 19,99 ...

Revile, negąsdink žmonių, nes nesąmones skiedi. Visiškas nesąmones. Kaip sokoladinis yra sakęs, vargu ar apskritai minimalus balas perkops 19, o tu čia vos ne 20 prognozuoji. Pagal tavo šitą balą aš net neįstoju.

o as irgi manau, kad KB kils, nes pabandykite savo balus paskaiciuoti pagal pernykšte Pvz VU sistemą ir pamatysiyte, kad jie gaunas daug mažesni negu pagal dabartine KB skaičiavimo sistema :)

Nu čia tik mano nuomonė, nors aišku aš visom keturiom, kad jie nekiltų, bet reik mastyt logiškai 

Kur rasti praitų metų skaičiuoklę VU medkės :P ? ir koks minimum balas buwo

as tai žiūrėjau pernykšteje Kur stoti knygoje :) ten yra kiti koficientai ir visai kitaip balas skaičiuojasi imami net trys metiniai pažymiai ir pnš

• Biologija / VBE 90
  • Chemija / VBE 61
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 73
  • Matematika / VBE 84
Žinutė parašyta: 2009-07-12 23:05:25 | Nuoroda
sokoladinis @ wellness institute rašė:
saturnija rašė:

Lietuvoje jau visai neblogas lygis o kol baigsi - dar pakils bent jau Vilniuje yra geru veterinariniu kliniku

Turejau omeny, kad gerai, jog nenori matuoti spaudimo bobutems

Bio 94, che 59 ir ltu 84 vidurkis, atsizvelgiant i reiksmingumo koeficientus, yra 82.75 geras vidurkis, tik va matematikos metinis tau viska gadina - 7A?

Jap matkes metinis 7A, bet kokiu atveju stojant i LVA matkes metinio nereikia - reikia anglu metinio, kuris irgi 7A, visai nusimokiau...

Žinutė parašyta: 2009-07-13 11:54:31 | Nuoroda

Ten kur parašyta „taškai“, tai pvz jei bio gavau 98, tai koki mano tšk.?Visus kitus pasiskaičiuosiu

Žinutė parašyta: 2009-07-13 12:03:19 | Nuoroda
kimono90 rašė:

Ten kur parašyta „taškai“, tai pvz jei bio gavau 98, tai koki mano tšk.?Visus kitus pasiskaičiuosiu

Nelabai supratau, ko nori paklausti... apie excel'ine skaiciuokle? Keisk tuos irasus, kurie yra zalios spalvos, kitu - neliesk...

Žinutė parašyta: 2009-07-13 16:11:23 | Nuoroda

Bendras prašymų skaičius neseniai perkopė praėjusių metų rodiklius, kuomet buvo paduota 806 prašymai. O dar tik pirmadienis ir jau 817. Ką gi, konkurencija auga.

Žinutė parašyta: 2009-07-13 16:36:51 | Nuoroda

o kas bus daroma jei konkursinis balas bus vienodas. ir egzaminų rezultatai sutaps. dokumentus pridaviau tik šiandien ir kaip tik perskaičiau, kad pirmenybė bus tam, kuris anksčiau prašymą pridavė. dar tipo dėl viso pikto galima nuvežti baigtų meno mokyklų pažymėjimus, ar diplomus iš rajoninių olimpiadų. gaila bus dėl tokių dalykų likti už  ribos. 

Žinutė parašyta: 2009-07-13 17:03:13 | Nuoroda
revile rašė:

o kas bus daroma jei konkursinis balas bus vienodas. ir egzaminų rezultatai sutaps. dokumentus pridaviau tik šiandien ir kaip tik perskaičiau, kad pirmenybė bus tam, kuris anksčiau prašymą pridavė. dar tipo dėl viso pikto galima nuvežti baigtų meno mokyklų pažymėjimus, ar diplomus iš rajoninių olimpiadų. gaila bus dėl tokių dalykų likti už  ribos. 

Kur tu perskaitei tokia nesamone? Jei KB bus vienodas, bus lyginami valstybiniai, tuomet lyg metiniai... galu gale krastutiniu atveju viska lems vadinamasis burtu numeris, bet tikrai ne prasymo registravimo data. Neformaliojo svietimo istaigu pazymejimai nieko tau neduos. Taip pat nieko nereiskia ir rajonines olimpiados. Skaityk bendrojo priemimo taisykles, ten tiksliai parasyta kaip lyginami stojantieji, kuomet ju KB vienodas, as tiksliai neprisimenu. Taip pat ten nurodyta uz ka pridedami papildomi balai.

Žinutė parašyta: 2009-07-13 17:07:49 | Nuoroda
daktariūkštis rašė:

Bendras prašymų skaičius neseniai perkopė praėjusių metų rodiklius, kuomet buvo paduota 806 prašymai. O dar tik pirmadienis ir jau 817. Ką gi, konkurencija auga.

Nemanau, jog bendras paduotu prasymu skaicius yra labai reiksmingas. Jei medicina irase zemesniu nei 2 ar 3 numeris, tai, ko gero, jie jau nebera konkurentai Tad realiai tera "vos" apie 600 pretenduojanciuju

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą