VGTU kūrybinės industrijos
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-05-21 17:23:37 | Nuoroda

Nea, aš nesakau kad tu būtent. Esmė tame kad kiti net nesudraugauja su informa, o stos. Tia juk nespės darbų prašyt kad padarytų...  

• Informacinės technologijos / MBE 10
  • Istorija / VBE -
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE -
  • Matematika / MBE 9
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE -
Žinutė parašyta: 2009-05-21 18:25:16 | Nuoroda

Na gi  O aš manau, kad istorija iš ties vertingas dalykas. Ne vienoj specialybėj ji įeina ne į temą taip sakant. Bet pagrindas manau yra tai, jog ne istorijoj mes turim gaudytis labiausiai, o tai, kad istorija lavina mūsų mąstymą, juki vien tas darbas su šaltiniais yra kažkoks keistas. Ten ne istoriją reikia išmanyti, o mokėti dirbti su šaltiniais, ieškoti juose informacijos ir panašiai. Aišku, protariu minčiai, kad ir be istorijos yra mokslų, kuriuose galim tobulinti savo mąstymą.

Taip pat, kažkas minėjo, kad sunku kalti datas. Noriu priminti, kad egzaminuose datų mažai kada reikalauja, o jei reikalauja, tai prašo nurodyti amžių, dešimtmetį. Svarbiausia gaudytis laikotarpiuose

Louri, nenusimink dėl istorijos egzamino. Pats sakei, kad istorija patinka, taip kad yra daug laiko dar šį bei tą išmokti!

Aš taip pat esu gana didelė optimistė kai kuriais atvejais, nors esu gana jautri  bet tikrai tikiu, kas norės - tas tikrai įstos, jeigu tik sieks savo tikslo.

Aš ir pati esu gerokai pasimetusi studijų reikaluose. Kai kas nors paklausia apie ketinimus, kažkaip sudvejoju sakyti KI, daug kas net nežino šios specialybės, be to iš karto galvoju, ką jie apie tai pamanys, gal atkalbinės ir panašiai. Nežinau. Kažkokia baimė suima  kad gali pagalvoti: `Oj kokia mandra, net nežino kas per studijos, bet jau kūrybinės, tai ir veržiasi`.

• Istorija / VBE 95
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 94
  • Matematika / VBE 94
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 71
Žinutė parašyta: 2009-05-21 18:45:27 | Nuoroda

Aš vis užsuku čia paskaitinėti, kas ką mąsto..ir matau, kad Lourio situacija su maniške labai panašios..rytoj laikysiu IT VBE, kurį pasirinkau tik dėl KI (žinoma dar prieš sužinant apie svertinių koeficientų pasikeitimus)..ir šiaip daug laiko labai skyriau programavimo mokymuisi..su ta mintim, kad būtent tai man padės įstoti į KI. Laikau ir istorijos valstybinį, bet neesu joje labai stipri ir manau, kad labai vidutiniškai ją išlaikysiu, todėl būtent tai gali pakišti koją stojant į kūrybines industrijas. Žodžiu labai gaila laiko ir pastangų kurie buvo išnaudoti informatikos mokymuisi...aišku sako, ką išmoksi ant pečių nenešiosi, bet programavimo man kaip ir niekur nereikės apart rytojaus egzamino..o tą laiką, kurį gaišau kaldama sintakses būčiau paskyrus istorijai...na, bet vis dar neprarandu vilties čia įstoti. :)

• Informacinės technologijos / VBE 30
  • Istorija / VBE 69
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 58
  • Matematika / MBE 10
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 79
Žinutė parašyta: 2009-05-21 19:39:26 | Nuoroda

Backspace... :] Negi pasirinkdama valstybinį egzaminą, negalvojai, jog su INFO VBE stosi tik ten, kur žadi toliau studijuot informatiką, t.y. patapti programere? :] Aš susivokiau, kad nenoriu sėdėt prie monitoriaus ir sausai bet kalti didelius litus. Pamaniau, kad tai ne man,,, Be to, programavimą, galima bet kada pasiimti su savimi :] Turiu omenyje, net nereikia studijuot jo, gali savamoksliškai mokėt ir turėti žymiai daugiau patirties, negu tie, kurie mokosi ir tik teoriškai ima žinias. Kaikurie net nežino kas ką daro... Nes kaip sakė mano mokytojas "Programuotojų yra daug... Bet gerų programuotojų - vienetai" :] Tai mane ir pastūmėjo link MBE :] Nes žinau, jog jei norėsiu, gryšiu prie programavimo... :] Bet šiuo metu mano tikslai - plėsti save kultūros srityje ir dominuoja mintis "POPULIARUMAS" :D [Šneku kaip manjakas, bet toks jau aš :]] 

Gal ir yra to laiko, perskaityt porą knygų, santraukų nuo pat priešistorės iki dabar, bet vistiek, nemanau kad tai padės :] Žiūrėsim.

Btw, [taip savanaudiškai pamaniau] nemažai žmonių kad ir nori, gali neįstoti, nes neturės lėšų tiek mokėti, nes kiek žinau, VGTU vienas iš brangesnių univierų, ar ne? :] 

• Istorija / VBE -
  • Matematika / MBE 9
Žinutė parašyta: 2009-05-21 19:47:16 | Nuoroda

Ne, IT VBE pasirinkau tikrai ne dėl ketinimų toliau kažką rimtai su ja veikti, tiesiog neblogai man šioje srity sekasi ir gan įdomu pačiai informatika, dar brolį baigusį informatikos studijas turiu, kuris visada mielai mane pamoko : )  bet, pasikartosiu, kad tik dėl didelio noro įstoti KI

• Istorija / VBE 69
  • Matematika / MBE 10
Žinutė parašyta: 2009-05-21 19:50:16 | Nuoroda
Backspace rašė:

Ne, IT VBE pasirinkau tikrai ne dėl ketinimų toliau kažką rimtai su ja veikti, tiesiog neblogai man šioje srity sekasi ir gan įdomu pačiai informatika, dar brolį baigusį informatikos studijas turiu, kuris visada mielai mane pamoko : )  bet, pasikartosiu, kad tik dėl didelio noro įstoti KI

(damn netyčia per anksti išsiunčiau pranešimą..)

bet, pasikartosiu, kad tik dėl didelio noro įstoti KI, pasirinkau šį egzą, nes kai stebėjau pernykščius stojančiuosius pirmas vietas užėmė tie kas laikė valstybinį. Žodžiu viskas dėl KI : )))

• Istorija / VBE 69
  • Matematika / MBE 10
Žinutė parašyta: 2009-05-22 14:28:15 | Nuoroda
Louris rašė:

Btw, [taip savanaudiškai pamaniau] nemažai žmonių kad ir nori, gali neįstoti, nes neturės lėšų tiek mokėti, nes kiek žinau, VGTU vienas iš brangesnių univierų, ar ne? :] 

manau, kad įstoti į mokamas KI studijas šiemet be šansų Vietų nedaug - 60. Manau iš tų 3100 (ar kiek ten), kurie gaus socialinių mokslų krepšelį atsiras 60 kurie stos būtent čia. O šiaip, tai čia kainuotų maždaug 6500-7000 Lt per metus

Žinutė parašyta: 2009-05-22 15:23:21 | Nuoroda
Frozen_Fire rašė:
Louris rašė:

manau, kad įstoti į mokamas KI studijas šiemet be šansų Vietų nedaug - 60. Manau iš tų 3100 (ar kiek ten), kurie gaus socialinių mokslų krepšelį atsiras 60 kurie stos būtent čia. O šiaip, tai čia kainuotų maždaug 6500-7000 Lt per metus

Jau paskelbtos oficialios kainos VGTU tinklalapyje. KI kainuos 4030 LT metams. Taip kad truputi perdejai :) 

www.vgtu.lt/priemimas/lt/studiju_kaina_i stojusiems_i_pirmosios_pakopos_studijas_ 2009_m/27107.20802

• Istorija / VBE 43
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 75
  • Matematika / VBE 71
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 58
  • Užsienio kalba (prancūzų) / VBE 54
Žinutė parašyta: 2009-05-22 16:27:44 | Nuoroda

Tikrai perdėjau, kažkur kažką pagal pernai metų kainas žiūrėjau, o šių metų dar nemačiau

Žinutė parašyta: 2009-05-22 17:08:01 | Nuoroda

Nafik... Dabar tikrai - nebėra šansų. 

• Istorija / VBE -
  • Matematika / MBE 9
Žinutė parašyta: 2009-05-23 10:58:31 | Nuoroda

Jeeetau nu nusiteik pozityviai! Ir vietoj to, kad dejuotum čia, eik istorkę mokykis, kuris bus tavo raktas į KI ;D  
(o kaip gražiai čia parašiau :D )

Žinutė parašyta: 2009-05-23 10:59:06 | Nuoroda

Beje, kaip info valstybiniai sekės? :) 

Žinutė parašyta: 2009-05-23 14:18:51 | Nuoroda

aš dėl KI prieš 4mėnesius pradėjau lankyti informatikos pamokas (nes nuo 10kl. aš išsimečiau informatiką, galvodama, kad jos neprireiks). Užrašiau, kad laikysiu mokyklinį (vakar laikiau), o čia pakišo koją ir pasirodo, kad nereikia IT. ;D na bet nieko baisaus, informatikos pažymys nepakenks manau.:) o dėl istorijos, tai...;D laikysiu VBE. nežinau kaip bus, dar nieko nežiūrėjau, į konsultacijas nevaikšatu.;D bet tikiuosi geriausio.;D ir šiaip, manau, kad pasėdėjus prie istorijos knygų kokią savaitę, galima puikiai išlaikyti egzaminą.:) o šiaip, visiems kuo didžiausios sėkmės laikant egzaminus.;D ir tikiuosi nuo rugsėjo 1-būsim bendrakursiai.;D

• Geografija / MBE 7
  • Informacinės technologijos / MBE 9
  • Istorija / VBE 76
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 81
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 26
Žinutė parašyta: 2009-05-23 18:10:19 | Nuoroda

Tikėkimės (whew). Jei neįstosiu, bus griaudu :D 

Žinutė parašyta: 2009-05-24 12:36:52 | Nuoroda
Išprotėj rašė:

Jeeetau nu nusiteik pozityviai! Ir vietoj to, kad dejuotum čia, eik istorkę mokykis, kuris bus tavo raktas į KI ;D  
(o kaip gražiai čia parašiau :D )

Na taip, aš taip pat galvoju, kad vietoj to, kad čia sėdžiu, reikia eiti ką nors skaitinėt... Bet... TYYYNGIU! :D 

• Istorija / VBE -
  • Matematika / MBE 9
Žinutė parašyta: 2009-05-24 17:49:52 | Nuoroda

Po tokio pasakymo, net nedrįsk dar sudejuot, kad neįstosi xD 

Žinutė parašyta: 2009-05-24 22:41:28 | Nuoroda

Iš pernai turiu tokį pastebėjimą, kad kas forume labiausiai nervinosi, kad neįstos, galų gale visi įstojo  ir buvo labai patenkinti... Atsimenu kaip pirmam puslapį galėdavai rasti dejonių, pamąstymų, kad mažai šansų, o paskutiniam - "Aš įstojau!", "Aš irgi!!"

• Istorija / VBE 95
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 94
  • Matematika / VBE 94
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 71
Žinutė parašyta: 2009-05-25 16:10:51 | Nuoroda

tai kad visiems is pradziu baisu...

Žinutė parašyta: 2009-05-25 22:12:15 | Nuoroda

Na kaip sakoma, baimes akys dideles, bet baisu ir tai, kad is tos baimes galima kalidu pridaryti, kurios, deja brangiai kainuoja. pvz istoti i specialybe, i kuria is tikruju nesinori. seip manau, dazniausiai taip buna del to, kad zmones nuvertina savo galimybes (arba pervertina), na cia kaip su egzaminu loterija pasiseks ;)

Žinutė parašyta: 2009-05-25 22:46:50 | Nuoroda

na, tikėkimės, kad visi įstos ten, kur nori įstoti  nes iš tiesų gaila būtų 12 savo gyvenimo metų praleisti besimokant tik tam, kad vėliau įstojęs būtum nelaimingas savo vietoje

• Istorija / VBE 96
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 100
  • Matematika / VBE 97
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 91
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą