Vartotojas | Pasisakymas |
---|---|
Žinutė parašyta:
2010-06-12
15:02:44
| Nuoroda
RinTinTinaS rašė:
agnė :] rašė:
RinTinTinaS rašė:
Jelefant rašė:
Mus ugde 3 pastraipas rasyt. Bet tinka ir 2, svarbu kad atskleistum kazkiek tema ir struktura teisinga butu. Cia ne lietuviu kalbos rasinys, laisves daug daugiau Ta prasme, 3 destymo pastraipas? Ar is vis, viso rasinio tik 3pastraipas?
mus taip pat mokė rašyt tris dėstymo pastraipas Bet tu matei kiek ten vietos palikta? Maciau as kiek tos vietos. Kaip ir sakiau, cia ne lietuviu kalbos rasinys, nereikia rasyti 10 sakiniu pastraipu su citatom ir kulturiniais argumentais. Jei rasai 3 destymo pastraipas, uzteks po 3 sakinius pastraipai. Nemanau kad kils problemu su vieta, nebent tavo rastas milziniskas.. Mano kaip matematiko rastas miniatiurinis |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-06-12
15:16:29
| Nuoroda
Tai kad tų rašinių apimtis berods būna 120-170 žodžių, nedaugiau 200 Pripratę rašyt 400 tai atrodo maža vietos |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-06-12
15:25:48
| Nuoroda
Maklaudas iš Maklaudų giminės rašė:
Tai kad tų rašinių apimtis berods būna 120-170 žodžių, nedaugiau 200 Pripratę rašyt 400 tai atrodo maža vietos nu aš kiek žinau tai 190-210 kažkas panašaus bet kadangi 15 sakinių užtenka, tai gal ir sutips |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-06-12
15:26:40
| Nuoroda
Kuo skirias faithfully, sincerely, gal kas susirase turit formal/informal jungtukus ir panasiai ? |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-06-12
15:34:45
| Nuoroda
Jeigu adresato vardas nežinomas,rašoma yours faithfully,jei žinomas- yours sincerely. Paskaičiau,kad negalima vartoti žodžio so,tai net juokinga:D manau,kad bet ką rašant svarbiausia,kad viskas gražiai susidėliotų ir gražiai skambėtų...kam tų mandrumų:D Net nenatūraliai skamba tada. Aišku,šiek tiek sudėtingumo reikia,kad nebūt labai jau paprastas rašinys. |
|
Žinutė parašyta:
2010-06-12
16:50:52
| Nuoroda
Gal kas gali priminti skyrybos taisykles?zn tiek kad reikia po visu moreover,also ir t.t o kur dar? |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-06-12
16:53:19
| Nuoroda
zirklūtes. rašė:
Jeigu adresato vardas nežinomas,rašoma yours faithfully,jei žinomas- yours sincerely. Paskaičiau,kad negalima vartoti žodžio so,tai net juokinga:D manau,kad bet ką rašant svarbiausia,kad viskas gražiai susidėliotų ir gražiai skambėtų...kam tų mandrumų:D Net nenatūraliai skamba tada. Aišku,šiek tiek sudėtingumo reikia,kad nebūt labai jau paprastas rašinys. Pirmą kartą girdžiu, kad negalima vartoti SO ??? :O kiek rašėme mokykloje visokių rašymo darbų, mokytoja to neakcentavo ir net nebraukė kaip klaidos, kaip čia yra?? |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-06-12
16:56:20
| Nuoroda
Galima naudoti "so". Tik, kad tai gero ispudzio vertintojams turbut nepadarys. Tiesiog nerekomenduojama. |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-06-12
17:39:42
| Nuoroda
Nesutinku tikrai ne. Žinoma, jeigu reikia išreikšti 3 priežastis/pasekmes tarkim ir vartosi visur so, bus negražu ir negerai. Pasakysi kitur ir therefore,ir thus, ir since ir hence,jei tokį galima ir dar kokių sinonimų. Bet normalus žodis tas so,ko prie jo kabintis |
|
Žinutė parašyta:
2010-06-12
17:51:45
| Nuoroda
Dabar kažkaip užsigliučinau, kai žodžius skaičiuojam, ar reikia įskaičiuoti Pradžią Dear Sir / Madam bei Pabaigą Yours faithfully / sincerely ? |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-06-12
17:58:15
| Nuoroda
Man atrodo, nerasiau is vis tu zodziu... Bet ir ivertinimo atitinkamo sulaukiau :D:D |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-06-12
18:00:55
| Nuoroda
RikArdO rašė:
Dabar kažkaip užsigliučinau, kai žodžius skaičiuojam, ar reikia įskaičiuoti Pradžią Dear Sir / Madam bei Pabaigą Yours faithfully / sincerely ? taip, reikia nuo pradžios iki galo visus žodžius įskaičiuot |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-06-12
18:12:29
| Nuoroda
Sveiki Man toks klausimas iškilo. Jau dveji metai kaip nėra anglų VBE perfrazavimo. Bet mūsų mokytoją kažkodėl labai stipriai šiai užduočiai mus ruošė... Tai kaip galvojat, šiais metais bus ar ne ši egzamino užduotis? |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-06-12
18:21:43
| Nuoroda
Ravena1991 rašė:
Sveiki Man toks klausimas iškilo. Jau dveji metai kaip nėra anglų VBE perfrazavimo. Bet mūsų mokytoją kažkodėl labai stipriai šiai užduočiai mus ruošė... Tai kaip galvojat, šiais metais bus ar ne ši egzamino užduotis? perfrazavimo, ta prasme, kai pateiktas sakinys, duotas žodis ir reikia parašyti kitokį sakinį naudojant nuo 2 iki 5 žodžių, kai duota sakinio pradžia ir pabaiga? |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-06-12
18:27:09
| Nuoroda
NONcom rašė:
Ravena1991 rašė:
Sveiki Man toks klausimas iškilo. Jau dveji metai kaip nėra anglų VBE perfrazavimo. Bet mūsų mokytoją kažkodėl labai stipriai šiai užduočiai mus ruošė... Tai kaip galvojat, šiais metais bus ar ne ši egzamino užduotis? perfrazavimo, ta prasme, kai pateiktas sakinys, duotas žodis ir reikia parašyti kitokį sakinį naudojant nuo 2 iki 5 žodžių, kai duota sakinio pradžia ir pabaiga? Taip |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-06-12
18:31:27
| Nuoroda
Ravena1991 rašė:
NONcom rašė:
Ravena1991 rašė:
Sveiki Man toks klausimas iškilo. Jau dveji metai kaip nėra anglų VBE perfrazavimo. Bet mūsų mokytoją kažkodėl labai stipriai šiai užduočiai mus ruošė... Tai kaip galvojat, šiais metais bus ar ne ši egzamino užduotis? perfrazavimo, ta prasme, kai pateiktas sakinys, duotas žodis ir reikia parašyti kitokį sakinį naudojant nuo 2 iki 5 žodžių, kai duota sakinio pradžia ir pabaiga? Taip Na galėtų būti ta užduotis, man ji visad patiko Mat ten gali išsivartyti ir kitaip, negu pateikta vertinimo instrukcijose. Ir vistiek vertintojaii turi užskaityti atsakymą |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-06-12
18:34:20
| Nuoroda
NONcom rašė:
Ravena1991 rašė:
NONcom rašė:
Ravena1991 rašė:
Sveiki Man toks klausimas iškilo. Jau dveji metai kaip nėra anglų VBE perfrazavimo. Bet mūsų mokytoją kažkodėl labai stipriai šiai užduočiai mus ruošė... Tai kaip galvojat, šiais metais bus ar ne ši egzamino užduotis? perfrazavimo, ta prasme, kai pateiktas sakinys, duotas žodis ir reikia parašyti kitokį sakinį naudojant nuo 2 iki 5 žodžių, kai duota sakinio pradžia ir pabaiga? Taip Na galėtų būti ta užduotis, man ji visad patiko Mat ten gali išsivartyti ir kitaip, negu pateikta vertinimo instrukcijose. Ir vistiek vertintojaii turi užskaityti atsakymą bandomajam buvo įdėta man šita užduotis irgi lengvesnė tarkim už tą kur vieną bet kokį žodį įrašyt reikia |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-06-12
21:08:30
| Nuoroda
zirklūtes. rašė:
Nesutinku tikrai ne. Žinoma, jeigu reikia išreikšti 3 priežastis/pasekmes tarkim ir vartosi visur so, bus negražu ir negerai. Pasakysi kitur ir therefore,ir thus, ir since ir hence,jei tokį galima ir dar kokių sinonimų. Bet normalus žodis tas so,ko prie jo kabintis ka reiskia since ir therefore? |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-06-12
21:11:53
| Nuoroda
OFF TOPIC, BET RASAU CIA, NES LANKOSI DAUG PROTINGU ZMONIU CIA TAI VA, JEI PVZ ZMOGUS PER SKYPE MANE UZBLOKAVO, TAI AR AS VISTIEK MATAU, KADA JIS PRISIJUNGES BUNA? AR JAU NEBEMATAU? PLEASE, ATSAKYKIT, KAS ZINOT |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2010-06-12
21:28:58
| Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
zirklūtes. rašė:
Nesutinku tikrai ne. Žinoma, jeigu reikia išreikšti 3 priežastis/pasekmes tarkim ir vartosi visur so, bus negražu ir negerai. Pasakysi kitur ir therefore,ir thus, ir since ir hence,jei tokį galima ir dar kokių sinonimų. Bet normalus žodis tas so,ko prie jo kabintis ka reiskia since ir therefore? Tam yra žodynai therefore reiškia - "dėl to, kad", o since yra tas pats, kas because. |
|
|