Anglų k, Valstybinis egzaminas
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-12 15:02:44 | Nuoroda
RinTinTinaS rašė:
agnė :] rašė:
RinTinTinaS rašė:
Jelefant rašė:

Mus ugde 3 pastraipas rasyt. Bet tinka ir 2, svarbu kad atskleistum kazkiek tema ir struktura teisinga butu. Cia ne lietuviu kalbos rasinys, laisves daug daugiau

Ta prasme, 3 destymo pastraipas? Ar is vis, viso rasinio tik 3pastraipas?

mus taip pat mokė rašyt tris dėstymo pastraipas

Bet tu matei kiek ten vietos palikta? :D

Maciau as kiek tos vietos. Kaip ir sakiau, cia ne lietuviu kalbos rasinys, nereikia rasyti 10 sakiniu pastraipu su citatom ir kulturiniais argumentais. Jei rasai 3 destymo pastraipas, uzteks po 3 sakinius pastraipai. Nemanau kad kils problemu su vieta, nebent tavo rastas milziniskas.. Mano kaip matematiko rastas miniatiurinis

• Informacinės technologijos / VBE 80
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 74
  • Matematika / VBE 82
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 100
Žinutė parašyta: 2010-06-12 15:16:29 | Nuoroda

Tai kad tų rašinių apimtis berods būna 120-170 žodžių, nedaugiau 200 :) Pripratę rašyt 400 tai atrodo maža vietos :D

• Informacinės technologijos / VBE 10
  • Istorija / VBE 95
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / MBE 8
  • Matematika / VBE 18
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 94
Žinutė parašyta: 2010-06-12 15:25:48 | Nuoroda
Maklaudas iš Maklaudų giminės rašė:

Tai kad tų rašinių apimtis berods būna 120-170 žodžių, nedaugiau 200 :) Pripratę rašyt 400 tai atrodo maža vietos :D

nu aš kiek žinau tai 190-210 kažkas panašaus ;) bet kadangi 15 sakinių užtenka, tai gal ir sutips :)

• Istorija / VBE 98
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 100
  • Matematika / VBE 93
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 86
Žinutė parašyta: 2010-06-12 15:26:40 | Nuoroda

Kuo skirias faithfully, sincerely, gal kas susirase turit formal/informal jungtukus ir panasiai ?

• Istorija / VBE 69
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 72
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 78
Žinutė parašyta: 2010-06-12 15:34:45 | Nuoroda

Jeigu adresato vardas nežinomas,rašoma yours faithfully,jei žinomas- yours sincerely.

Paskaičiau,kad negalima vartoti žodžio so,tai net juokinga:D manau,kad bet ką rašant svarbiausia,kad viskas gražiai susidėliotų ir gražiai skambėtų...kam tų mandrumų:D Net nenatūraliai skamba tada. Aišku,šiek tiek sudėtingumo reikia,kad nebūt labai jau paprastas rašinys.

Žinutė parašyta: 2010-06-12 16:50:52 | Nuoroda

Gal kas gali priminti skyrybos taisykles?zn tiek kad reikia po visu moreover,also ir t.t o kur dar?

• Istorija / VBE 83
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 70
  • Matematika / VBE 57
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 91
Žinutė parašyta: 2010-06-12 16:53:19 | Nuoroda
zirklūtes. rašė:

Jeigu adresato vardas nežinomas,rašoma yours faithfully,jei žinomas- yours sincerely.

Paskaičiau,kad negalima vartoti žodžio so,tai net juokinga:D manau,kad bet ką rašant svarbiausia,kad viskas gražiai susidėliotų ir gražiai skambėtų...kam tų mandrumų:D Net nenatūraliai skamba tada. Aišku,šiek tiek sudėtingumo reikia,kad nebūt labai jau paprastas rašinys.

Pirmą kartą girdžiu, kad negalima vartoti SO ??? :O kiek rašėme mokykloje visokių rašymo darbų, mokytoja to neakcentavo ir net nebraukė kaip klaidos, kaip čia yra??

• Istorija / VBE 63
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 65
Žinutė parašyta: 2010-06-12 16:56:20 | Nuoroda

Galima naudoti "so". Tik, kad tai gero ispudzio vertintojams turbut nepadarys. Tiesiog nerekomenduojama.

• Informacinės technologijos / VBE 67
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 89
  • Matematika / VBE 92
Žinutė parašyta: 2010-06-12 17:39:42 | Nuoroda

Nesutinku tikrai ne.

Žinoma, jeigu reikia išreikšti 3 priežastis/pasekmes tarkim ir vartosi visur so, bus negražu ir negerai. Pasakysi kitur ir therefore,ir thus, ir since ir hence,jei tokį galima ir dar kokių sinonimų. Bet normalus žodis tas so,ko prie jo kabintis :D

Žinutė parašyta: 2010-06-12 17:51:45 | Nuoroda

Dabar kažkaip užsigliučinau, kai žodžius skaičiuojam, ar reikia įskaičiuoti Pradžią Dear Sir / Madam bei Pabaigą Yours faithfully / sincerely ? :D

• Istorija / VBE 63
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 65
Žinutė parašyta: 2010-06-12 17:58:15 | Nuoroda

Man atrodo, nerasiau is vis tu zodziu... Bet ir ivertinimo atitinkamo sulaukiau :D:D:D

• Informacinės technologijos / VBE 67
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 89
  • Matematika / VBE 92
Žinutė parašyta: 2010-06-12 18:00:55 | Nuoroda
RikArdO rašė:

Dabar kažkaip užsigliučinau, kai žodžius skaičiuojam, ar reikia įskaičiuoti Pradžią Dear Sir / Madam bei Pabaigą Yours faithfully / sincerely ? :D

taip, reikia nuo pradžios iki galo visus žodžius įskaičiuot :)

• Istorija / VBE 98
  • Matematika / VBE 93
Žinutė parašyta: 2010-06-12 18:12:29 | Nuoroda

Sveiki

Man toks klausimas iškilo. Jau dveji metai kaip nėra anglų VBE perfrazavimo. Bet mūsų mokytoją kažkodėl labai stipriai šiai užduočiai mus ruošė... Tai kaip galvojat, šiais metais bus ar ne ši egzamino užduotis?

• Istorija / VBE 69
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 84
  • Matematika / VBE 38
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 85
Žinutė parašyta: 2010-06-12 18:21:43 | Nuoroda
Ravena1991 rašė:

Sveiki

Man toks klausimas iškilo. Jau dveji metai kaip nėra anglų VBE perfrazavimo. Bet mūsų mokytoją kažkodėl labai stipriai šiai užduočiai mus ruošė... Tai kaip galvojat, šiais metais bus ar ne ši egzamino užduotis?

perfrazavimo, ta prasme, kai pateiktas sakinys, duotas žodis ir reikia parašyti kitokį sakinį naudojant nuo 2 iki 5 žodžių, kai duota sakinio pradžia ir pabaiga? :)

• Fizika / VBE 75
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 81
  • Matematika / VBE 80
Žinutė parašyta: 2010-06-12 18:27:09 | Nuoroda
NONcom rašė:
Ravena1991 rašė:

Sveiki

perfrazavimo, ta prasme, kai pateiktas sakinys, duotas žodis ir reikia parašyti kitokį sakinį naudojant nuo 2 iki 5 žodžių, kai duota sakinio pradžia ir pabaiga? :)

Taip

• Istorija / VBE 69
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 84
  • Matematika / VBE 38
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 85
Žinutė parašyta: 2010-06-12 18:31:27 | Nuoroda
Ravena1991 rašė:
NONcom rašė:
Ravena1991 rašė:

Sveiki

Taip

Na galėtų būti ta užduotis, man ji visad patiko :) Mat ten gali išsivartyti ir kitaip, negu pateikta vertinimo instrukcijose. :) Ir vistiek vertintojaii turi užskaityti atsakymą :)

• Fizika / VBE 75
  • Matematika / VBE 80
Žinutė parašyta: 2010-06-12 18:34:20 | Nuoroda
NONcom rašė:
Ravena1991 rašė:
NONcom rašė:
Ravena1991 rašė:

Sveiki

Taip

Na galėtų būti ta užduotis, man ji visad patiko :) Mat ten gali išsivartyti ir kitaip, negu pateikta vertinimo instrukcijose. :) Ir vistiek vertintojaii turi užskaityti atsakymą :)

bandomajam buvo įdėta :) man šita užduotis irgi lengvesnė tarkim už tą kur vieną bet kokį žodį įrašyt reikia ;)

• Istorija / VBE 98
  • Matematika / VBE 93
Žinutė parašyta: 2010-06-12 21:08:30 | Nuoroda
zirklūtes. rašė:

Nesutinku tikrai ne.

Žinoma, jeigu reikia išreikšti 3 priežastis/pasekmes tarkim ir vartosi visur so, bus negražu ir negerai. Pasakysi kitur ir therefore,ir thus, ir since ir hence,jei tokį galima ir dar kokių sinonimų. Bet normalus žodis tas so,ko prie jo kabintis :D

ka reiskia since ir therefore?

• Matematika / VBE 99
Žinutė parašyta: 2010-06-12 21:11:53 | Nuoroda

OFF TOPIC, BET RASAU CIA, NES LANKOSI DAUG PROTINGU ZMONIU CIA ;) TAI VA, JEI PVZ ZMOGUS PER SKYPE MANE UZBLOKAVO, TAI AR AS VISTIEK MATAU, KADA JIS PRISIJUNGES BUNA? AR JAU NEBEMATAU? PLEASE, ATSAKYKIT, KAS  ZINOT ;)

• Matematika / VBE 99
Žinutė parašyta: 2010-06-12 21:28:58 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
zirklūtes. rašė:

Nesutinku tikrai ne.

ka reiskia since ir therefore?

Tam yra žodynai :D therefore reiškia - "dėl to, kad", o since yra tas pats, kas because. :)

• Fizika / VBE 75
  • Matematika / VBE 80
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą