Informatika 2011
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-06-03 16:26:55 | Nuoroda
sin3r rašė:
Ghost rašė:
doweeez rašė:
Ghost rašė:

norejau paklausti jei 19 padariau taip i:=4;

while i <13 do

Aš parašiau i:=0

While i<12 do

pas tave blogai kad <12 nes 12 nebeisves

Išveda 12.
Bet aš pats parašiau 0 ir 13. O jei 13 paimiau man dar 16 veda ;/

bet pagal matematika remiantis zenklas netinka tadar turetu buti <=

• Informacinės technologijos / VBE 17
  • Istorija / VBE 33
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 7
  • Matematika / VBE 8
Žinutė parašyta: 2011-06-03 16:27:35 | Nuoroda
Ghost rašė:
doweeez rašė:
Ghost rašė:

while i <13 do

While i<12 do

Klysti, nes su dvylika darys, jei būtų trylika, tada rašytu dar ir 16, o to nereikia.

Jei netiki mėgink kodą:

program Noname4;
var i :integer;
begin
i:=0;
while i<12 do
begin
i:=i+4;
writeln(i);
end;
Readln;
end.

• Informacinės technologijos / VBE 87
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 25
  • Matematika / VBE 57
Žinutė parašyta: 2011-06-03 16:30:11 | Nuoroda

taip nemazai jau prajobinau tasku bet vistiek tikiuosi islaikyti . :

be to pas mus laikymo centre is 29 kokie 23 ejome i praktines uzduotis. Taciau daliai tik pasiseke 

• Istorija / VBE 33
  • Matematika / VBE 8
Žinutė parašyta: 2011-06-03 16:30:25 | Nuoroda
Ghost rašė:
sin3r rašė:
Ghost rašė:
doweeez rašė:
Ghost rašė:

while i <13 do

While i<12 do

Išveda 12.
Bet aš pats parašiau 0 ir 13. O jei 13 paimiau man dar 16 veda ;/

Matematiškai ir aš taip dariau ;D Todėl 13 paimiau. Bet va su paskaliu darant reikia 12 imti ;/

Žinutė parašyta: 2011-06-03 16:35:15 | Nuoroda
Ghost rašė:

Nu ne, nes pradzioj patikrina ar ne maziau, TADA dar prideda, ir tada isveda jau. Tai jei bus < 12, tai kai prieis astuonis, patikrins, ciklas praleis. Tada prides 4, gaus 12, o po to isves i ekrana. Kai vel tikrins, tada 12 jau nebepraleis, ir ciklas baigsis.

• Fizika / VBE 90
  • Informacinės technologijos / VBE 100
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 77
  • Matematika / VBE 100
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 99
Žinutė parašyta: 2011-06-03 16:45:02 | Nuoroda
Suniuss rašė:
Ghost rašė:

Nu ne, nes pradzioj patikrina ar ne maziau, TADA dar prideda, ir tada isveda jau. Tai jei bus < 12, tai kai prieis astuonis, patikrins, ciklas praleis. Tada prides 4, gaus 12, o po to isves i ekrana. Kai vel tikrins, tada 12 jau nebepraleis, ir ciklas baigsis.

dabar pats pamaciau kad taip turejo buti

• Istorija / VBE 33
  • Matematika / VBE 8
Žinutė parašyta: 2011-06-03 18:49:52 | Nuoroda
Ghost rašė:
Suniuss rašė:
Ghost rašė:

dabar pats pamaciau kad taip turejo buti

Visiškai teisingai, jeigu būtų repeat, tada until reiktų i>=12 :)

Žinutė parašyta: 2011-06-03 21:08:50 | Nuoroda
Suniuss rašė:

Abejoju del kai kuriu, bet siaip atrodo viskas neblogai, tai ir parasysiu savo testa:

1D

2      2   3

3       1. Paryskino (pastorino) remelius

2. Padidino lenteles langeliu stulpelio ploti ir eilutes auksti

4      1   4   7

5D

6     A3    10

A4    0

7   1.  B9       =MAX(B3:B8)

2.  C10     =MIN(C3:C8)

3.  B11      =AVERAGE(B3:B8)

8   1.  D7       = $B$3 * $B$4 * B7 * C7

2.  B13     =IF(B11<B12;"NE";"TAIP")

9   Hipertekstu parasytas saityno (ziniatinklio dokumentas vadinamas tinklalapiu.

10D

11C

12B

13B

14D

15    3   1   2

16C

17B

18   x   5

y   5

19  i := 0;

while i < 12 do

20 Darbas(y, x, y1, x1)

21 1.   B

2.   C

22    7    11

23    k := 0;

for i := a to b do

if X[i] mod 2 = 1

then k := k + 1;

Stai mano testas, ten kur pats irasiau paryskinau (tuose klausimuose kur jau buvo kazkas parasyta)

Yay, viskas visiskai taip pat isskyrus 20!

20 parasiau Darbas(25, 5, x1, y1).. Velnias, fokusavausi tik i paskutiniu dvieju rezultatu gavima. Idomu kiek tasku nuims del sito. Puse uzdavinio teisingas, tas 5 irgi teisingas is dalies, nors turbut turetu buti kintamasis..

Pirmoj praktinej uzduoty nebuvo ka veikt.. Antroj sunkiau, nesugebejau parasyt rikiavimo proceduros, tai dar -5 taskai.

Kokie 47 taskai is testo, 25 is pirmos uzduoties, 18-20 is antros, taigi 90-92 taskai.. Galvojat realu gauti 70% (skotijos uni reikalavimas)?

Žinutė parašyta: 2011-06-03 21:21:25 | Nuoroda

Žinoma, kad realu. Čia minimum 80, bet ir tai, 90 + turėtų būt ;)

Žinutė parašyta: 2011-06-03 22:02:13 | Nuoroda

Kažin užskaitys programas jei vietoj B07_1 parašiau
BO7_1?
Kisk procentų galimą gauti už 70 taškų?

Žinutė parašyta: 2011-06-03 22:20:04 | Nuoroda
AdolfHitler rašė:

Kažin užskaitys programas jei vietoj B07_1 parašiau
BO7_1?
Kisk procentų galimą gauti už 70 taškų?

Pagal praeitų metų 60+..O dėl tos O raidės vietoj 0 net nežinau...aš parašiau be nulio B8_1 tai sakė nieko tokio, automatiškai prideda, bet čia tai kaži...Jei į kokią tikrinimo programą nekiš, žmonės skirtumo net nepastebės, bet jei su kokia programke tikrins ar veikia tada jau kita kalba..

Žinutė parašyta: 2011-06-04 00:48:23 | Nuoroda

O aš, nepaisant to, kad jau esu baigęs specialybę, susijusią su kompiuterija - labai abejoju savo išlaikymu. Nepaslaptis, kad ir ne prie teorinių mokslų aš ir mokiausi dažniausiai prastai, pochuistiškai. Antrus metus iš eilės laikau valstybinius brandos egzaminus. Na, belaikydamas egzaminą supratau, kad nepernešu programavimo - man tai per sausas dalykas, tad persioreantavau į elektronikos/kompiuterių sritį. Sprendžiau tik testinius klausimus ir išlaikymas įmanomas nebent 'ant ribos' :) Tiesa, labiausiai mane užmušė egzamine tokie žodžiai kaip: išnaša. :D Įmonėje, kurioje atlikinėjau praktiką - dar negirdėjau taip kalbančių žmonių, nors tu ką. Didžiausia problema aišku many, kad nesimokinau, bet nepagailėčiau ir programos sudarinėtojams pasiūlymų:

1) terminai turėtų būti kuo universalesni ir suprantamesni daugumai kompyderastų, velniop tą pagarbą savo kalbai - tam yra kitos pamokos, pvz, gimtoji lietuvių kalba. Esmė yra rezultate, o ne detalėse. Mums svarbu mokėti, pagauti principą, svarbu, kad programa veiktų, o vėliau jau ir į dešimt kalbų galim ją versti - bet svarbiausia - bendrumas tarp visų šios profesijų šakos atstovų. Visame pasaulyje, visame internete yra viena ir vienintelė IT terminų kalba. Meskit akmenį, kas manot, kad reikia kiekvienai šaliai išrast po savo dviračio prototipą...

2) sakykite, ką norite, bet ne vienas mokinys čia rašęs patvirtintų, jog nei velnio nesimokė tiek pascalio (nekąso tų - katrie patys mėgo programavimą, lankė būrelius, ir savarankiškai domėjosi) kiek jo yra egzamine. Tą liudija dar ir tai, kad informatikos egzaminą renkasi gan mažas skaičius mokinių.

3) ar teisinga manyti, kad informacines technologijas apima tik programavimas, 'tekstų rengyklė' ir 'skaičiuoklė' ? Ar gi 'hardware' nepriklauso informacinėms technologijoms? Jei pasakysite ne, tai kodėl studijuodami informatiką, kai kuriose programose aptiktumėte tokius dalykus kaip: tinklai, išoriniai įrenginiai, kompiuterių architektūra?

Aišku, šiuo klausimu ir traukia labiau elektronika, tačiau vėl gi koks informatikas, kuris lauks kito informatiko inžinieriaus, kad galėtų tęsti savo darbą, nes ano geležis sugedusi...

Geniali idėja: galėtų būti dviejų tipų egzaminai: informatika-programuotojams, informatika-kompyderastams (o jei reikia tai ir informatika-tinkuotojams). Gaila tik, kad genialios idėjos beveik neįgyvendinamos :D

Žinutė parašyta: 2011-06-04 01:09:54 | Nuoroda
mqwa216t8q rašė:

O aš, nepaisant to, kad jau esu baigęs specialybę, susijusią su kompiuterija - labai abejoju savo išlaikymu. Nepaslaptis, kad ir ne prie teorinių mokslų aš ir mokiausi dažniausiai prastai, pochuistiškai. Antrus metus iš eilės laikau valstybinius brandos egzaminus. Na, belaikydamas egzaminą supratau, kad nepernešu programavimo - man tai per sausas dalykas, tad persioreantavau į elektronikos/kompiuterių sritį. Sprendžiau tik testinius klausimus ir išlaikymas įmanomas nebent 'ant ribos' :) Tiesa, labiausiai mane užmušė egzamine tokie žodžiai kaip: išnaša. :D Įmonėje, kurioje atlikinėjau praktiką - dar negirdėjau taip kalbančių žmonių, nors tu ką. Didžiausia problema aišku many, kad nesimokinau, bet nepagailėčiau ir programos sudarinėtojams pasiūlymų:

1) terminai turėtų būti kuo universalesni ir suprantamesni daugumai kompyderastų, velniop tą pagarbą savo kalbai - tam yra kitos pamokos, pvz, gimtoji lietuvių kalba. Esmė yra rezultate, o ne detalėse. Mums svarbu mokėti, pagauti principą, svarbu, kad programa veiktų, o vėliau jau ir į dešimt kalbų galim ją versti - bet svarbiausia - bendrumas tarp visų šios profesijų šakos atstovų. Visame pasaulyje, visame internete yra viena ir vienintelė IT terminų kalba. Meskit akmenį, kas manot, kad reikia kiekvienai šaliai išrast po savo dviračio prototipą...

2) sakykite, ką norite, bet ne vienas mokinys čia rašęs patvirtintų, jog nei velnio nesimokė tiek pascalio (nekąso tų - katrie patys mėgo programavimą, lankė būrelius, ir savarankiškai domėjosi) kiek jo yra egzamine. Tą liudija dar ir tai, kad informatikos egzaminą renkasi gan mažas skaičius mokinių.

3) ar teisinga manyti, kad informacines technologijas apima tik programavimas, 'tekstų rengyklė' ir 'skaičiuoklė' ? Ar gi 'hardware' nepriklauso informacinėms technologijoms? Jei pasakysite ne, tai kodėl studijuodami informatiką, kai kuriose programose aptiktumėte tokius dalykus kaip: tinklai, išoriniai įrenginiai, kompiuterių architektūra?

Aišku, šiuo klausimu ir traukia labiau elektronika, tačiau vėl gi koks informatikas, kuris lauks kito informatiko inžinieriaus, kad galėtų tęsti savo darbą, nes ano geležis sugedusi...

Geniali idėja: galėtų būti dviejų tipų egzaminai: informatika-programuotojams, informatika-kompyderastams (o jei reikia tai ir informatika-tinkuotojams). Gaila tik, kad genialios idėjos beveik neįgyvendinamos :D

Protingai>>

Žinutė parašyta: 2011-06-04 01:12:28 | Nuoroda

su ta antra programa tikrai yra klaidinimas, mums niekas is vykdytoju nepasake kad tai klaida, dar per testa ant lapo pasirasiau visus algoritmus, o surinkusi pamaciau klaida, ir negalejau suprasti kas ne taip, a be nuskaitymo ir ne bandziau viska surinki toliau, nes kazkaip visada toliau rasau programa, jej parasyta jos dalis veikia. jau 11 45 mums pasake viska irasyti i atmintine,o 12 00 as jau stovejau lauke, as manau kad tai yra 15 min pavogimas is musu. taip pat mes patys turejome surinki duomenu failus, kas irgi reikalauja laiko. tada iseina kad dvi programas mes turime padaryti per valanda. o palyginus su praeitais metais antroje programoje buvo gal penkis kartus daugiau veiksmu, kurios reikejo atlikti. net neatsizvelgiant i tai, kad buvo mazai laiko, manau kad su ta klaida jie ateme is musu labai daug nervu ir balu,ir manau kad mes galime parasyti apeliacija, ar koki kita skunda, as jau pradejau tuo uzziimti. galime pareikalauti arba priskirima uz ta antra programa visu 25 balu, nes pavyzdziui as tikrai moku atlikti visus tuos veiksmus. arba pareikalauti kad mes perlaikytume egzamina per pakartotine sessija, arba nors praktine dali, be testo. as ruosiausi kita savaite isvaziuoti, bet jau grazinau bilietus, nes noriu kovoti iki galo. man su sitais rezultatais stoti i universiteta, as rytoj rasau apeliacija, jejgu yra tokiu, kas su manimi sutinka, mano pastas yra , rasykite kas is Vilniaus,susitarsim del laiko, kada jus galetumete pisirasyti, ir manau kad kituose miestuose kas nors galetu irgi tuo uzziimti, nes tai yra labai svarbu ir turime kovoti uz savo teises. 
dar noriu pridurti, kad ten, kur as laikiau egamina, is 25 zmoniu programuoti liko tik 5 zmones, 4 is mano mokyklos ir vienas zmogus is kitos, nors laike 3 mokyklos kartu. manau, kad apeliacijoje reikia nurodyti ir zmoniu skaiciu kurie nuejo programuoti, ir kiek is ju yra nepatenkinti.
Alina.

Žinutė parašyta: 2011-06-04 02:20:18 | Nuoroda

Alina, bet juk VBE vertininimas reliatyvus, t.y. priklausomas nuo kitu zmoniu balu. Manau dauguma nespejo isspresti dalies paskutines uzduoties.. 

Žinutė parašyta: 2011-06-04 02:30:27 | Nuoroda

jis priklausomas, bet ne visikai kaip daugelis galvoja, vistiek yra aktuali proporcija. atsiras geniju, kurie surinks visus taskus, kurie gal iskarto suprato, kad tai klaida. galvojau kad surinksiu apie 90 tasku, o gal ir visus 100, jej egzaminas budu praeitu metu sunkumo, nes ji padariau idealiai.  

Žinutė parašyta: 2011-06-04 11:42:27 | Nuoroda
alina_step rašė:

jis priklausomas, bet ne visikai kaip daugelis galvoja, vistiek yra aktuali proporcija. atsiras geniju, kurie surinks visus taskus, kurie gal iskarto suprato, kad tai klaida. galvojau kad surinksiu apie 90 tasku, o gal ir visus 100, jej egzaminas budu praeitu metu sunkumo, nes ji padariau idealiai.  

Vertinimas nevyksta pagal proporcija. Nors vienas surinks 100 balu, o visi kiti 50 ir maziau, tai tie 1% is laikiusiuju gaus 100%, kurie islaike geriausiai, o ne tik tas, kuris 100 balu surinko. Po to sekanti simtoji dalis gaus 99%, ir t. t. Stai, jei nori daugiau info, apsilankyk cia: www.nec.lt/failai/1753_IT_ST-AN_2010.pdf

• Fizika / VBE 90
  • Informacinės technologijos / VBE 100
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 77
  • Matematika / VBE 100
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 99
Žinutė parašyta: 2011-06-04 11:50:53 | Nuoroda

Mane irgi guodė, kad daug kas gal neišsprendė tos programos, bet klausimas keliose mokyklose žmonės nežinojo, kad ten klaida, nes kažkaip įtartinai mažai nusiskundimų ta tema čia. + kažkas rašė čia, kad ne tik pasakė pasiūlymus(duomenų pavyzdžius, kaip supratau, 2 praktinės dalies), bet dar ir 20min laiko pridėjo prie egzamino. Dar, vienus paleidžia vėliau, kitus, Alinos atžvilgiu, vėliau. Atrodo, kad tas Informatikos egzaminas nebūtų svarbus nei patiems sudarinėtojams, nei ten sėdintiems vykdytojams. 

Žinutė parašyta: 2011-06-04 12:57:26 | Nuoroda

Alina, gal nejuokauk, ką? :) Mano nuomone, kad būtų perlaikytas egzaminas, turėtų sutikti bent 50% žmonių, kurie laikė tą egzaminą.  

O tu tiesiog nesugebėjai parašyti tos programos ir dabar bandai kaltę suversti kitiems. Nesugebėjai, tai tiesiog susitaikyk. Visiems sąlygos buvo vienodos.

Ir patariu gyvenime (kadangi baiginėji 12-tą klasę), neversk kaltės dėl savo nesėkmių kitiems žmonėm. :) 

Sėkmės.

• Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 40
  • Matematika / VBE 100
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 86
Žinutė parašyta: 2011-06-04 13:02:57 | Nuoroda
mqwa216t8q rašė:

O aš nesutinku su šia 'genialia' idėja. :)

Programavimas parodo tai, kaip tu logiškai galvoji ir dėl to tai privalo sudaryti didžiausią egzamino dalį.

• Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 40
  • Matematika / VBE 100
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 86
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą