VU Skandinavistika (švedų / norvegų )
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-07-05 13:28:08 | Nuoroda

Viskas dabar priklauso nuo istorijos :) Beje, jeigu gautum iš istorijos 95+, realu įstoti ir Tau :) Juk tikriausiai tarp stojančiųjų nemaža dalis yra ir tokių, kurie neturi antrosios užsienio kalbos pažymio. Pavyzdžiui mano mokykloje antrą užsienio kalbą mokėsi tik 10 mokinių :)

• Istorija / VBE 100
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 98
  • Matematika / VBE 37
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 93
Žinutė parašyta: 2011-07-05 13:31:57 | Nuoroda
atvirkštukė rašė:

Viskas dabar priklauso nuo istorijos :) Beje, jeigu gautum iš istorijos 95+, realu įstoti ir Tau :) Juk tikriausiai tarp stojančiųjų nemaža dalis yra ir tokių, kurie neturi antrosios užsienio kalbos pažymio. Pavyzdžiui mano mokykloje antrą užsienio kalbą mokėsi tik 10 mokinių :)

Pas jus net visi 10, o pas mus 4 :D Tik va, nesusidarė A lygio grupės (2 norėjo A lygio, 2 B), kažko ypatingo ir nesitikiu. Istorijos tikuosi 96 proc. gaut (pernai būčiau tiek gavęs), bet vėl kai susiplanuosiu į priekį... :D Tie nelaimingi 75 lietuvių, gadina viską, oi gadina :D

• Istorija / VBE 97
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 75
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 100
Žinutė parašyta: 2011-07-05 13:41:40 | Nuoroda
senas_von_krienas rašė:
atvirkštukė rašė:

Pas jus net visi 10, o pas mus 4 :D Tik va, nesusidarė A lygio grupės (2 norėjo A lygio, 2 B), kažko ypatingo ir nesitikiu. Istorijos tikuosi 96 proc. gaut (pernai būčiau tiek gavęs), bet vėl kai susiplanuosiu į priekį... :D Tie nelaimingi 75 lietuvių, gadina viską, oi gadina :D

Manau, kad kitose mokyklose stebuklų taip pat nėra su antromis užsienio kalbomis :) o kiek taškų apsiskaičiuoji? Jeigu netyčia Tau nepasisektų čia įstoti, tada juk galėtum paimti gretutines skandinavistikos studijas, manau, kad rankų taip lengvai nenuleisi :)

• Istorija / VBE 100
  • Matematika / VBE 37
Žinutė parašyta: 2011-07-05 13:51:35 | Nuoroda
atvirkštukė rašė:
senas_von_krienas rašė:
atvirkštukė rašė:

Manau, kad kitose mokyklose stebuklų taip pat nėra su antromis užsienio kalbomis :) o kiek taškų apsiskaičiuoji? Jeigu netyčia Tau nepasisektų čia įstoti, tada juk galėtum paimti gretutines skandinavistikos studijas, manau, kad rankų taip lengvai nenuleisi :)

Taškų iš egzamino? :) Na, jeigu vertino labai labai labai griežtos moteriškės (arba tokios pat prigimties vyras :D), tai surinkau blogiausiu atveju 83 t. O bet tačiau, forume klaidžiojančioj vertinimo instrukcijoj pieštuku buvo prorašyta pastabų, kad galima interpretuot dar kiek kitaip, be to, man didžiules viltis teikia ir žodžiai "Ar bet kuris kitas logiškas atsakymas" :D Tuo atveju surinkčiau apie 89-90 taškų, bet čia vėl sėkmės reikalas. LAMA BPO skaičiuoklė sako, kasd tuo atveju mano konkursinis balas 2010 m. būtų buvęs 19.52. :)

• Istorija / VBE 97
Žinutė parašyta: 2011-07-05 14:27:33 | Nuoroda
senas_von_krienas rašė:
atvirkštukė rašė:
senas_von_krienas rašė:
atvirkštukė rašė:

Taškų iš egzamino? :) Na, jeigu vertino labai labai labai griežtos moteriškės (arba tokios pat prigimties vyras :D), tai surinkau blogiausiu atveju 83 t. O bet tačiau, forume klaidžiojančioj vertinimo instrukcijoj pieštuku buvo prorašyta pastabų, kad galima interpretuot dar kiek kitaip, be to, man didžiules viltis teikia ir žodžiai "Ar bet kuris kitas logiškas atsakymas" :D Tuo atveju surinkčiau apie 89-90 taškų, bet čia vėl sėkmės reikalas. LAMA BPO skaičiuoklė sako, kasd tuo atveju mano konkursinis balas 2010 m. būtų buvęs 19.52. :)

hmm,mano situacija su istorija taškų atžvilgiu panaši į Tavąją, daug priklauso nuo žmogaus, kuris vertino mūsų darbus :) Geriausiu atveju galiu pasiekti 91 tašką, blogiausiu apie 84 kažkur :) Man tai LAMABPO skaičiuoklė klaidingą balą rodo,manyčiau,kad geriausia būtų apsiskaičiuoti rankiniu būdu, tačiau nežinau tos formulės, reiks paieškot ;DD

• Istorija / VBE 100
  • Matematika / VBE 37
Žinutė parašyta: 2011-07-05 14:37:44 | Nuoroda
  • Istorija / VBE 97
Žinutė parašyta: 2011-07-05 14:42:35 | Nuoroda

Taip, šita :) ačiū labai ! :)

• Istorija / VBE 100
  • Matematika / VBE 37
Žinutė parašyta: 2011-07-05 14:49:29 | Nuoroda
senas_von_krienas rašė:

Vakar LAMOJ aptikau tokį įdomų dalyką :D Jeigu esi dalyvavęs šių metų respublikinėj olimpiadoj (bet kokioj, lyg), gali nurodyt prašyme. aš dalyvavau istorijos olimpiadoj, bet laimėjau špygą :D Dabar galvoju, pridės kokį balą ar ne. Logiškai mąstant, nėra reikalo pridėt, bet jeigu galima pasirinkt, tai gal... Ir dar ten rašo, kad reiks pateikt dokumentus, o man jokio popieriaus nieks nedavė, išskyrus lentelę su tvarkaraščiu, kuri jau seniai ne šiam pasauly :D Dabar niekaip nesugalvoju, palikt tą punktą ar trint lauk :D

Žinok, ir pas mane ta pati situacija. Man mokytoja sakė, kad tokie dalykai suteikia pirmenybę, jeigu kartais atsirastų žmogus su tokiu pat KB (aišku, jeigu jis nieko nebus užrašęs). Taip kad patarčiau palikti tą punktą pažymėtą, nesvarbu turi tu kokį pažymėjimą ar ne. Juk ne prizinę paėmei, iš kur tau jį turėt...

• Istorija / VBE 93
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 100
  • Matematika / VBE 76
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 86
Žinutė parašyta: 2011-07-05 14:51:57 | Nuoroda
atvirkštukė rašė:

19.72 arba nuskaičiavau į plačias tėviškės pievas :D

• Istorija / VBE 97
Žinutė parašyta: 2011-07-05 14:52:58 | Nuoroda
Guvilė rašė:
senas_von_krienas rašė:

Vakar LAMOJ aptikau tokį įdomų dalyką :D Jeigu esi dalyvavęs šių metų respublikinėj olimpiadoj (bet kokioj, lyg), gali nurodyt prašyme. aš dalyvavau istorijos olimpiadoj, bet laimėjau špygą :D Dabar galvoju, pridės kokį balą ar ne. Logiškai mąstant, nėra reikalo pridėt, bet jeigu galima pasirinkt, tai gal... Ir dar ten rašo, kad reiks pateikt dokumentus, o man jokio popieriaus nieks nedavė, išskyrus lentelę su tvarkaraščiu, kuri jau seniai ne šiam pasauly :D Dabar niekaip nesugalvoju, palikt tą punktą ar trint lauk :D

Žinok, ir pas mane ta pati situacija. Man mokytoja sakė, kad tokie dalykai suteikia pirmenybę, jeigu kartais atsirastų žmogus su tokiu pat KB (aišku, jeigu jis nieko nebus užrašęs). Taip kad patarčiau palikti tą punktą pažymėtą, nesvarbu turi tu kokį pažymėjimą ar ne. Juk ne prizinę paėmei, iš kur tau jį turėt...

Aš irgi galvoju, kad reikia palikt, nieks už tai per galvą neduos

• Istorija / VBE 97
Žinutė parašyta: 2011-07-05 14:55:45 | Nuoroda
senas_von_krienas rašė:
atvirkštukė rašė:

oo, žiūrėk jau koks aukštas KB, džiugu :) Aš skaičiavau su istorijos 95%, tai 20,08 gavosi :)

• Istorija / VBE 100
  • Matematika / VBE 37
Žinutė parašyta: 2011-07-05 15:01:41 | Nuoroda
atvirkštukė rašė:
senas_von_krienas rašė:
atvirkštukė rašė:

oo, žiūrėk jau koks aukštas KB, džiugu :) Aš skaičiavau su istorijos 95%, tai 20,08 gavosi :)

Perskaičiavau, gavau vėl tuos pačius 19,52, pridėjau ne vietoj vienetą :D Na o tau su 20,08 durys plačiai atvertos :) Cecilie Hauglund gera dėstytoja, pasisekė, jeigu rinkaisi norvegų k.

• Istorija / VBE 97
Žinutė parašyta: 2011-07-05 15:07:16 | Nuoroda
senas_von_krienas rašė:
atvirkštukė rašė:
senas_von_krienas rašė:
atvirkštukė rašė:

Perskaičiavau, gavau vėl tuos pačius 19,52, pridėjau ne vietoj vienetą :D Na o tau su 20,08 durys plačiai atvertos :) Cecilie Hauglund gera dėstytoja, pasisekė, jeigu rinkaisi norvegų k.

Vis tiek aukštas KB, neprarask vilties :) o su kokiu istorijos balu skaičiavai? Taip, 1-u numeriu rašiau norvegų kalbą:) o iš kur žinai apie šią dėstytoją?

• Istorija / VBE 100
  • Matematika / VBE 37
Žinutė parašyta: 2011-07-05 15:08:02 | Nuoroda

O sakykit kuo skiriasi skandinavų filologija nuo skandinavistikos?

• Istorija / VBE 93
  • Matematika / VBE 76
Žinutė parašyta: 2011-07-05 15:13:15 | Nuoroda
atvirkštukė rašė:
senas_von_krienas rašė:
atvirkštukė rašė:
senas_von_krienas rašė:
atvirkštukė rašė:

Vis tiek aukštas KB, neprarask vilties :) o su kokiu istorijos balu skaičiavai? Taip, 1-u numeriu rašiau norvegų kalbą:) o iš kur žinai apie šią dėstytoją?

Su 96, gal per aukšti siekiai, bet... :D Apie dėstytoją girdėjau, kad geras žmogus, nors čia gali būt tik gandai. apskritai, skandinavų dėstytojai ne lietuviško būdo "ark ir melskis", manyčiau :) Ir šiaip, skandinavistikos centre ganėtinai draugiška aura, gal dėl to, kad nedaug žmonių mokosi, pažįsta vieni kitus ir dėstytojai daugiau laiko skirt gali kiekvienam, negu šimtui, sėdinčiam auditorijoj :)

• Istorija / VBE 97
Žinutė parašyta: 2011-07-05 15:14:59 | Nuoroda
Guvilė rašė:

Sinonimai, manyčiau. Nors be pagrindinės kalbos mokaisi ir apie viso Šiaurės šalių regiono istoriją, kultūrą.

• Istorija / VBE 97
Žinutė parašyta: 2011-07-05 15:30:45 | Nuoroda

Su 96, gal per aukšti siekiai, bet... :D Apie dėstytoją girdėjau, kad geras žmogus, nors čia gali būt tik gandai. apskritai, skandinavų dėstytojai ne lietuviško būdo "ark ir melskis", manyčiau :) Ir šiaip, skandinavistikos centre ganėtinai draugiška aura, gal dėl to, kad nedaug žmonių mokosi, pažįsta vieni kitus ir dėstytojai daugiau laiko skirt gali kiekvienam, negu šimtui, sėdinčiam auditorijoj :)

Kodėl per aukšti? ;D aš manau, kad Tu ir visą 100-uką gali nuskinti :) Esu girdėjusi ir aš apie malonią ir draugišką atmosferą skandinavistikos centre :) kaip tik tokia atmosfera, kokioje ir norėčiau studijuoti:mažos grupelės žmonių, draugiški dėstytojai, kas gali būti geriau ? :)

• Istorija / VBE 100
  • Matematika / VBE 37
Žinutė parašyta: 2011-07-05 15:36:39 | Nuoroda

Dar suremontavo patalpas, tai iš viso gerai :D

• Istorija / VBE 97
Žinutė parašyta: 2011-07-05 19:13:45 | Nuoroda
Guvilė rašė:

Štai čia naujienos.vu.lt/mokslas/mosline-veikla/23693-scandinavistica-vilnensia-2011-naujos-studiju-ir-tyrimu-sampratos-link radau , kad "pokytis pavadinime atspindi filologinių dalykų išlaikymą ir kitų, tarpdiscipliniškų dalykų įliejimą į studijų programas." :)

• Istorija / VBE 100
  • Matematika / VBE 37
Žinutė parašyta: 2011-07-06 11:42:46 | Nuoroda

Pasiskaičius jūsų pasisakymus, dar labiau norisi čia! :)

• Istorija / VBE 93
  • Matematika / VBE 76
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą