Vartotojas | Pasisakymas |
---|---|
Žinutė parašyta:
2011-07-02
17:15:37
| Nuoroda
Dėl lietuvių įvertinimo gal dar ir galima duot apeliaciją, nes rašinį/interpretaciją kitas vertintojas gali suprasti geriau, nei prieš tai taisęs. Bet, jei padarėt gramatikos, stiliaus klaidų, parašėt per mažai žodžių tai ir kitas vertintojas nebepadės, nebent dar už turinį galite gauti taškų arba jų netekti. O iš teksto suvokimo irgi nemanau, kad galima dar gauti taškų. Jei pateiktas atsakymas neatitinka vertinimo instrukcijoje pateikto atsakymo, reiškias jis neteisingas (nors būna, kad žmogus dar protingiau parašo nei toj vertinimo instrukcijoje). O dėl matematikos egzamino, manau, galima duoti apeliaciją, jei po egzamino pasitikrinote (internete galima rasti neoficialius, teisingus sprendimus ir atsakymus) ir tada suskaičiuoti taškai visai neatitinka dabartinių rezultatų. Nepamirškite, kad galėjote privelti žioplų klaidų, už kurias, deja, nuima taškus. |
|
Žinutė parašyta:
2011-07-02
17:17:39
| Nuoroda
Ir dar radau nec.lt, kad tik dviems abiturientams pernai pakeitė matematikos rezultatus ir tai matyt kokie kodai buvo sumaišyti. |
|
Žinutė parašyta:
2011-07-02
18:25:39
| Nuoroda
Ernyta rašė:
Ichora_ rašė:
as is matematikos tikejaus ir man prognozavo apie 70, o gavau 26... rasysiu as ta apeliacija, bet gal kas yra jau rase? ir kaip ta procedura veikia? As 26 gavus irgi noriu rašyt, tik bijau, kad dar labiau nenumažintų..
Nuo 26 nelabai yra ka prarasti, nes manau turi 20+ tasku nuo 1 procento. Pvz as galvojau , bent apie 30. Dabar gaves 7 bijau prarasti 4 taskus ir neislaikyti . Dar vis galvoju iki pirmadienio ,
|
|
|
|
Žinutė parašyta:
2011-07-02
20:44:42
| Nuoroda
Matematikos nors jaučiuosi daugiau verta, bet kažkaip nematau reikalo duot apeliaciją. Čia ne lietuvių - jei keistai mažai surinkai, reiškia paprasčiausiai privėlei žioplų klaidų, blogai perskaitei salygą ar pan. Žodžiu, kad ir kaip liūdna, nelabai ką pakeisi. Tuo tarpu lietuvių, kas abejojat dėl savo rez, patys pažiūrėkit kiek taškų surinkot ir pasilyginkit su mokykloje gaunamais rezultatais - pvz aš surinkau 37, kas būtų tas pats kaip vidutiniškas rašinys + tuščias antros dalies atsakymų lapas... |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2011-07-02
23:26:40
| Nuoroda
Sveiki, vis svarstau apie apeliaciją ir aš dėl lietuvių k. VBE. Aš tiesiog negaliu klausytis, kaip visi kalba, kad labai gerai gavo ir nesitikėjo tokio aukšto balo, kai aš, laimėdama filologiniuose konkursuose ir pan nesąmonėse gavau tik 83%. Kaip manot, verta rašyt apeliaciją ar patikėt versija, kad man tiesiog nepasisekė? Blem, esu žiauriai nusivylus, nebežinau, ko griebtis, visą savaitgalį nežinau, kur dėtis ką patartumėt? |
|
Žinutė parašyta:
2011-07-03
00:03:16
| Nuoroda
Sveiki,kaip manot verta duoti lietuvių kalbos VBE apeliaciją,kai gavau 50 taškų ir 55proc,kai kitas gavo 58taškus ir 72proc? Taip pat biologijos 58taškai ir 46proc,o kito 60 taškų ir 61 proc? |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2011-07-03
03:00:00
| Nuoroda
Rytsa rašė:
Sveiki, vis svarstau apie apeliaciją ir aš dėl lietuvių k. VBE. Aš tiesiog negaliu klausytis, kaip visi kalba, kad labai gerai gavo ir nesitikėjo tokio aukšto balo, kai aš, laimėdama filologiniuose konkursuose ir pan nesąmonėse gavau tik 83%. Kaip manot, verta rašyt apeliaciją ar patikėt versija, kad man tiesiog nepasisekė? Blem, esu žiauriai nusivylus, nebežinau, ko griebtis, visą savaitgalį nežinau, kur dėtis ką patartumėt? Laba, 83 nėra taip mažai, aš pati savo 83 esu labai patenkinta, nors puikiai žinau, kad galėjau geriau (tas pats atvejis- konkursai, knygos, straipsniai, kalbų rašymas), tačiau žinau ir kokia iškritusi iš savų vėžių jaučiausi per egzaminą, kaip nepilnai atsakiau į temą rašiny, pirmą kartą gyvenime atradau savo milžiniškus minčių šuolius. Taigi, vertinama čia tikrai ne buvę pasiekimai, bet ta akimirka, kai raitai žodį (kaip jau buvo sakyta daugelį kartų-loterija). Jeigu nestoji į mediciną, ekonomiką ar politiką, manau, turėtum džiaugtis, o ne verkšlenti. Gyvenimas egzaminais nesibaigia. |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2011-07-03
03:03:44
| Nuoroda
Doviliokas rašė:
Sveiki,kaip manot verta duoti lietuvių kalbos VBE apeliaciją,kai gavau 50 taškų ir 55proc,kai kitas gavo 58taškus ir 72proc? Taip pat biologijos 58taškai ir 46proc,o kito 60 taškų ir 61 proc? Laba, vargu ar verta. Čia ne vertintojai sprendžia, o kompiuteriai ir tai daroma atsižvelgiant į bendrą laikiusiųjų lygį. Na, nebent kai skaičiavo tavo balus sistema užlūžo |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2011-07-03
10:30:36
| Nuoroda
Doviliokas rašė:
Sveiki,kaip manot verta duoti lietuvių kalbos VBE apeliaciją,kai gavau 50 taškų ir 55proc,kai kitas gavo 58taškus ir 72proc? Taip pat biologijos 58taškai ir 46proc,o kito 60 taškų ir 61 proc?
Na aš už 51 gavau 58 proc tad manau viskas čia gerai. 1 taškas lygus trim proc kaip ir matematikoj už 28 21 proc o 29 jau 24. |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2011-07-03
12:30:58
| Nuoroda
Jei neklystu tai rytoj paskutinė diena pateikti apeliaciją. Surizikavau tai padaryti ir aš. Visgi iš egzamino tikėjaus minimum 70 balų, o gavau, deja, tik 42. Aišku,žiauriai nusivyliau, tačiau, mano manymu, blogiau būti jau nebegali ;D Žiūrėsim, kaip pasikeis rezultatas. |
|
Žinutė parašyta:
2011-07-03
13:30:50
| Nuoroda
egluteGreen rašė:
Rytsa rašė:
Sveiki, vis svarstau apie apeliaciją ir aš dėl lietuvių k. VBE. Aš tiesiog negaliu klausytis, kaip visi kalba, kad labai gerai gavo ir nesitikėjo tokio aukšto balo, kai aš, laimėdama filologiniuose konkursuose ir pan nesąmonėse gavau tik 83%. Kaip manot, verta rašyt apeliaciją ar patikėt versija, kad man tiesiog nepasisekė? Blem, esu žiauriai nusivylus, nebežinau, ko griebtis, visą savaitgalį nežinau, kur dėtis ką patartumėt? Laba, 83 nėra taip mažai, aš pati savo 83 esu labai patenkinta, nors puikiai žinau, kad galėjau geriau (tas pats atvejis- konkursai, knygos, straipsniai, kalbų rašymas), tačiau žinau ir kokia iškritusi iš savų vėžių jaučiausi per egzaminą, kaip nepilnai atsakiau į temą rašiny, pirmą kartą gyvenime atradau savo milžiniškus minčių šuolius. Taigi, vertinama čia tikrai ne buvę pasiekimai, bet ta akimirka, kai raitai žodį (kaip jau buvo sakyta daugelį kartų-loterija). Jeigu nestoji į mediciną, ekonomiką ar politiką, manau, turėtum džiaugtis, o ne verkšlenti. Gyvenimas egzaminais nesibaigia. Kad kaip tik ten ir noriu stoti. Na, tiksliau, norėjau... O apie gyvenimo nesibaigimą... Anuliavau jau prašymą LAMA'oj. Nebenoriu niekur stot ir išvis ką veikt. Juolab, kalbėtis su pažįstamais ar mokytojais. Gėda į akis kam pažiūrėt. Egzaminų svarba priklauso nuo požiūrio. Vienam žmogui tikrai dzin kaip jis baigs mokyklą, o kitam tai milžiniškai daug reiškia. Aš per egzaminą jaučiaus labai gerai, pasitikrinau suvokimą pagal vertinimo instrukciją(kiek pati objektyviai tai galėjau padaryt), rašinys man atrodo irgi tikrai geras. Labai baisu yra po apeliacijos gaut sumažintą rezultatą bet taip pat baisu yra nuolat mąstyt, kad galėjau pateikt ir nepateikiau. O džiaugtis tokiais rezultatais, galėtų tik tas, kuris nesitikėjo išlaikyt ar pan. Man tikrai nėra džiugu. Ir noriu pasitart su galbūt jau pateikusiais ar pan, o ne skaityt pasipiktinimus. |
|
Žinutė parašyta:
2011-07-03
13:38:25
| Nuoroda
Tolimi kaimynai laidoja sūnų. Žinoma,tai nėra taip baisu kaip surinkti 83 balus iš lietuvių. Žmonės po mirties bando atsitiesti,o po tokių balų tai tikrai neišeis. Gyvenimą visiškai sušikai. |
|
Žinutė parašyta:
2011-07-03
14:28:47
| Nuoroda
Rytsa rašė:
egluteGreen rašė:
Rytsa rašė:
Sveiki, vis svarstau apie apeliaciją ir aš dėl lietuvių k. VBE. Aš tiesiog negaliu klausytis, kaip visi kalba, kad labai gerai gavo ir nesitikėjo tokio aukšto balo, kai aš, laimėdama filologiniuose konkursuose ir pan nesąmonėse gavau tik 83%. Kaip manot, verta rašyt apeliaciją ar patikėt versija, kad man tiesiog nepasisekė? Blem, esu žiauriai nusivylus, nebežinau, ko griebtis, visą savaitgalį nežinau, kur dėtis ką patartumėt? Laba, 83 nėra taip mažai, aš pati savo 83 esu labai patenkinta, nors puikiai žinau, kad galėjau geriau (tas pats atvejis- konkursai, knygos, straipsniai, kalbų rašymas), tačiau žinau ir kokia iškritusi iš savų vėžių jaučiausi per egzaminą, kaip nepilnai atsakiau į temą rašiny, pirmą kartą gyvenime atradau savo milžiniškus minčių šuolius. Taigi, vertinama čia tikrai ne buvę pasiekimai, bet ta akimirka, kai raitai žodį (kaip jau buvo sakyta daugelį kartų-loterija). Jeigu nestoji į mediciną, ekonomiką ar politiką, manau, turėtum džiaugtis, o ne verkšlenti. Gyvenimas egzaminais nesibaigia. Kad kaip tik ten ir noriu stoti. Na, tiksliau, norėjau... O apie gyvenimo nesibaigimą... Anuliavau jau prašymą LAMA'oj. Nebenoriu niekur stot ir išvis ką veikt. Juolab, kalbėtis su pažįstamais ar mokytojais. Gėda į akis kam pažiūrėt. Egzaminų svarba priklauso nuo požiūrio. Vienam žmogui tikrai dzin kaip jis baigs mokyklą, o kitam tai milžiniškai daug reiškia. Aš per egzaminą jaučiaus labai gerai, pasitikrinau suvokimą pagal vertinimo instrukciją(kiek pati objektyviai tai galėjau padaryt), rašinys man atrodo irgi tikrai geras. Labai baisu yra po apeliacijos gaut sumažintą rezultatą bet taip pat baisu yra nuolat mąstyt, kad galėjau pateikt ir nepateikiau. O džiaugtis tokiais rezultatais, galėtų tik tas, kuris nesitikėjo išlaikyt ar pan. Man tikrai nėra džiugu. Ir noriu pasitart su galbūt jau pateikusiais ar pan, o ne skaityt pasipiktinimus. Įsiklausyk į save, pirmas įspūdis pačiausias, jei turi galimybę-išnaudok, nes save ilgai ir nuobodžiai grauši save, kad galėjai ir nepadarei. Nebus blogiau, patikėk |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2011-07-03
14:42:25
| Nuoroda
Rytsa rašė:
egluteGreen rašė:
Rytsa rašė:
Sveiki, vis svarstau apie apeliaciją ir aš dėl lietuvių k. VBE. Aš tiesiog negaliu klausytis, kaip visi kalba, kad labai gerai gavo ir nesitikėjo tokio aukšto balo, kai aš, laimėdama filologiniuose konkursuose ir pan nesąmonėse gavau tik 83%. Kaip manot, verta rašyt apeliaciją ar patikėt versija, kad man tiesiog nepasisekė? Blem, esu žiauriai nusivylus, nebežinau, ko griebtis, visą savaitgalį nežinau, kur dėtis ką patartumėt? Laba, 83 nėra taip mažai, aš pati savo 83 esu labai patenkinta, nors puikiai žinau, kad galėjau geriau (tas pats atvejis- konkursai, knygos, straipsniai, kalbų rašymas), tačiau žinau ir kokia iškritusi iš savų vėžių jaučiausi per egzaminą, kaip nepilnai atsakiau į temą rašiny, pirmą kartą gyvenime atradau savo milžiniškus minčių šuolius. Taigi, vertinama čia tikrai ne buvę pasiekimai, bet ta akimirka, kai raitai žodį (kaip jau buvo sakyta daugelį kartų-loterija). Jeigu nestoji į mediciną, ekonomiką ar politiką, manau, turėtum džiaugtis, o ne verkšlenti. Gyvenimas egzaminais nesibaigia. Kad kaip tik ten ir noriu stoti. Na, tiksliau, norėjau... O apie gyvenimo nesibaigimą... Anuliavau jau prašymą LAMA'oj. Nebenoriu niekur stot ir išvis ką veikt. Juolab, kalbėtis su pažįstamais ar mokytojais. Gėda į akis kam pažiūrėt. Egzaminų svarba priklauso nuo požiūrio. Vienam žmogui tikrai dzin kaip jis baigs mokyklą, o kitam tai milžiniškai daug reiškia. Aš per egzaminą jaučiaus labai gerai, pasitikrinau suvokimą pagal vertinimo instrukciją(kiek pati objektyviai tai galėjau padaryt), rašinys man atrodo irgi tikrai geras. Labai baisu yra po apeliacijos gaut sumažintą rezultatą bet taip pat baisu yra nuolat mąstyt, kad galėjau pateikt ir nepateikiau. O džiaugtis tokiais rezultatais, galėtų tik tas, kuris nesitikėjo išlaikyt ar pan. Man tikrai nėra džiugu. Ir noriu pasitart su galbūt jau pateikusiais ar pan, o ne skaityt pasipiktinimus. Aš stoju į Nottingham'o universitetą, kurio sąlygos man 80 balų vidurkis iš visų egzaminų. Galbūt todėl aš ir esu tokia patenkinta. O pasakymas, kad negali džiaugtis 83 čia jau visiškas išpindėjimas. Džiaukis kad negavai 60,50 ar 40. O ką tada darytumei? Pasikartum? |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2011-07-03
15:08:37
| Nuoroda
Ir as galvoju apie apeliacija del lietuviu egzamino. Daug ruosiausi, buvau ismokes 11 autoriu izangas ir apie autorius interpretacijai. Galiausia rasiau interpretacija is Donelaicio, kuriai mintinai buvau ismokes ~120 geru zodziu izangai ir daliai destymo. Galiausia niekaip negaliu suprasti, kaip po sitiek daug darbo galejau surinkti vos 25% (37 taskai). Net prastesni arba maziau besiruose uz mane mokiniai daugiau gavo. Gal vertintojai kazkaip suprato, kad ne savais zodziais rasau. Butu bent kokie 50%, tada buciau ramus. Net is bandomojo, kuriam tikrai prastai buvau pasiruoses surinkau daugiau (~52 taskus). Nuo 10 klases buvau tvirtai apsisprendes stoti i VGTU ir sutudijuoti kompiuteriu indzinerija. Taciau ne gana to, kad suzinojau toki prasta lietuviu rezultata, dar gavau proga pakalbeti su buvusiu VGTU studentu ir studijavusiu ta dalyka. Jis man pripasakojo visokiu nemaloniu dalyku apie VGTU ir ten vykstancias kompiuteriu indzinerijos studijas. Ten istoti i valstybes finansuojama vieta nemanau, kad butu buve sunku, o dabar gal stosiu i KTU - nebezinau. Ten jau, turbut, reiketu geresnio rezultato norint gauti VF vieta. Nors ir noriu rasyti apeliacija, man neramu, kad gali sumazinti rezultata iki tiek, kad butu neislaikyta. Nors jeigu sumazintu iki kokiu 18%, tuomet nesvarbu. Kaip manote, ar tikrai verta rizikuoti? Apeliacijos formos niekur nerandu. Ar del jos kreiptis i savo mokykla? Gal kas galite paviesinti tokios formos pavyzdi? |
|
Žinutė parašyta:
2011-07-03
15:09:44
| Nuoroda
Rytsa rašė:
egluteGreen rašė:
Rytsa rašė:
Sveiki, vis svarstau apie apeliaciją ir aš dėl lietuvių k. VBE. Aš tiesiog negaliu klausytis, kaip visi kalba, kad labai gerai gavo ir nesitikėjo tokio aukšto balo, kai aš, laimėdama filologiniuose konkursuose ir pan nesąmonėse gavau tik 83%. Kaip manot, verta rašyt apeliaciją ar patikėt versija, kad man tiesiog nepasisekė? Blem, esu žiauriai nusivylus, nebežinau, ko griebtis, visą savaitgalį nežinau, kur dėtis ką patartumėt? Laba, 83 nėra taip mažai, aš pati savo 83 esu labai patenkinta, nors puikiai žinau, kad galėjau geriau (tas pats atvejis- konkursai, knygos, straipsniai, kalbų rašymas), tačiau žinau ir kokia iškritusi iš savų vėžių jaučiausi per egzaminą, kaip nepilnai atsakiau į temą rašiny, pirmą kartą gyvenime atradau savo milžiniškus minčių šuolius. Taigi, vertinama čia tikrai ne buvę pasiekimai, bet ta akimirka, kai raitai žodį (kaip jau buvo sakyta daugelį kartų-loterija). Jeigu nestoji į mediciną, ekonomiką ar politiką, manau, turėtum džiaugtis, o ne verkšlenti. Gyvenimas egzaminais nesibaigia. Kad kaip tik ten ir noriu stoti. Na, tiksliau, norėjau... O apie gyvenimo nesibaigimą... Anuliavau jau prašymą LAMA'oj. Nebenoriu niekur stot ir išvis ką veikt. Juolab, kalbėtis su pažįstamais ar mokytojais. Gėda į akis kam pažiūrėt. Egzaminų svarba priklauso nuo požiūrio. Vienam žmogui tikrai dzin kaip jis baigs mokyklą, o kitam tai milžiniškai daug reiškia. Aš per egzaminą jaučiaus labai gerai, pasitikrinau suvokimą pagal vertinimo instrukciją(kiek pati objektyviai tai galėjau padaryt), rašinys man atrodo irgi tikrai geras. Labai baisu yra po apeliacijos gaut sumažintą rezultatą bet taip pat baisu yra nuolat mąstyt, kad galėjau pateikt ir nepateikiau. O džiaugtis tokiais rezultatais, galėtų tik tas, kuris nesitikėjo išlaikyt ar pan. Man tikrai nėra džiugu. Ir noriu pasitart su galbūt jau pateikusiais ar pan, o ne skaityt pasipiktinimus. Lygiai taip pat ir as jauciuosi, todel tave pilnai suprantu. is viso nieko matyt ie girdet apie mokykla nei apie mokytojus nenoriu, o tuo labiau ten kojos kelt. Is klases mokiausi geriausiai, o sit egzaminai viska ir sugadino! Neisivaizduoju kaip taip gali buti kai paskutinis zioplys surenka daugiau uz ta kuris ir naktim mokesi,tiesiog man cia nesuvokiama... O dar vienas minusas, nenoriu gadinti sau sventes ir per isleistuves tik sedet ir ziuret kaip kiti gauna atestata o a nea... |
|
Žinutė parašyta:
2011-07-03
15:10:47
| Nuoroda
Rytsa rašė:
egluteGreen rašė:
Rytsa rašė:
Sveiki, vis svarstau apie apeliaciją ir aš dėl lietuvių k. VBE. Aš tiesiog negaliu klausytis, kaip visi kalba, kad labai gerai gavo ir nesitikėjo tokio aukšto balo, kai aš, laimėdama filologiniuose konkursuose ir pan nesąmonėse gavau tik 83%. Kaip manot, verta rašyt apeliaciją ar patikėt versija, kad man tiesiog nepasisekė? Blem, esu žiauriai nusivylus, nebežinau, ko griebtis, visą savaitgalį nežinau, kur dėtis ką patartumėt? Laba, 83 nėra taip mažai, aš pati savo 83 esu labai patenkinta, nors puikiai žinau, kad galėjau geriau (tas pats atvejis- konkursai, knygos, straipsniai, kalbų rašymas), tačiau žinau ir kokia iškritusi iš savų vėžių jaučiausi per egzaminą, kaip nepilnai atsakiau į temą rašiny, pirmą kartą gyvenime atradau savo milžiniškus minčių šuolius. Taigi, vertinama čia tikrai ne buvę pasiekimai, bet ta akimirka, kai raitai žodį (kaip jau buvo sakyta daugelį kartų-loterija). Jeigu nestoji į mediciną, ekonomiką ar politiką, manau, turėtum džiaugtis, o ne verkšlenti. Gyvenimas egzaminais nesibaigia. Kad kaip tik ten ir noriu stoti. Na, tiksliau, norėjau... O apie gyvenimo nesibaigimą... Anuliavau jau prašymą LAMA'oj. Nebenoriu niekur stot ir išvis ką veikt. Juolab, kalbėtis su pažįstamais ar mokytojais. Gėda į akis kam pažiūrėt. Egzaminų svarba priklauso nuo požiūrio. Vienam žmogui tikrai dzin kaip jis baigs mokyklą, o kitam tai milžiniškai daug reiškia. Aš per egzaminą jaučiaus labai gerai, pasitikrinau suvokimą pagal vertinimo instrukciją(kiek pati objektyviai tai galėjau padaryt), rašinys man atrodo irgi tikrai geras. Labai baisu yra po apeliacijos gaut sumažintą rezultatą bet taip pat baisu yra nuolat mąstyt, kad galėjau pateikt ir nepateikiau. O džiaugtis tokiais rezultatais, galėtų tik tas, kuris nesitikėjo išlaikyt ar pan. Man tikrai nėra džiugu. Ir noriu pasitart su galbūt jau pateikusiais ar pan, o ne skaityt pasipiktinimus. Lygiai taip pat ir as jauciuosi, todel tave pilnai suprantu. is viso nieko matyt ie girdet apie mokykla nei apie mokytojus nenoriu, o tuo labiau ten kojos kelt. Is klases mokiausi geriausiai, o sit egzaminai viska ir sugadino! Neisivaizduoju kaip taip gali buti kai paskutinis zioplys surenka daugiau uz ta kuris ir naktim mokesi,tiesiog man cia nesuvokiama... O dar vienas minusas, nenoriu gadinti sau sventes ir per isleistuves tik sedet ir ziuret kaip kiti gauna atestata o as nea... |
|
Žinutė parašyta:
2011-07-03
15:28:30
| Nuoroda
egluteGreen rašė:
Rytsa rašė:
egluteGreen rašė:
Rytsa rašė:
Sveiki, vis svarstau apie apeliaciją ir aš dėl lietuvių k. VBE. Aš tiesiog negaliu klausytis, kaip visi kalba, kad labai gerai gavo ir nesitikėjo tokio aukšto balo, kai aš, laimėdama filologiniuose konkursuose ir pan nesąmonėse gavau tik 83%. Kaip manot, verta rašyt apeliaciją ar patikėt versija, kad man tiesiog nepasisekė? Blem, esu žiauriai nusivylus, nebežinau, ko griebtis, visą savaitgalį nežinau, kur dėtis ką patartumėt? Laba, 83 nėra taip mažai, aš pati savo 83 esu labai patenkinta, nors puikiai žinau, kad galėjau geriau (tas pats atvejis- konkursai, knygos, straipsniai, kalbų rašymas), tačiau žinau ir kokia iškritusi iš savų vėžių jaučiausi per egzaminą, kaip nepilnai atsakiau į temą rašiny, pirmą kartą gyvenime atradau savo milžiniškus minčių šuolius. Taigi, vertinama čia tikrai ne buvę pasiekimai, bet ta akimirka, kai raitai žodį (kaip jau buvo sakyta daugelį kartų-loterija). Jeigu nestoji į mediciną, ekonomiką ar politiką, manau, turėtum džiaugtis, o ne verkšlenti. Gyvenimas egzaminais nesibaigia. Kad kaip tik ten ir noriu stoti. Na, tiksliau, norėjau... O apie gyvenimo nesibaigimą... Anuliavau jau prašymą LAMA'oj. Nebenoriu niekur stot ir išvis ką veikt. Juolab, kalbėtis su pažįstamais ar mokytojais. Gėda į akis kam pažiūrėt. Egzaminų svarba priklauso nuo požiūrio. Vienam žmogui tikrai dzin kaip jis baigs mokyklą, o kitam tai milžiniškai daug reiškia. Aš per egzaminą jaučiaus labai gerai, pasitikrinau suvokimą pagal vertinimo instrukciją(kiek pati objektyviai tai galėjau padaryt), rašinys man atrodo irgi tikrai geras. Labai baisu yra po apeliacijos gaut sumažintą rezultatą bet taip pat baisu yra nuolat mąstyt, kad galėjau pateikt ir nepateikiau. O džiaugtis tokiais rezultatais, galėtų tik tas, kuris nesitikėjo išlaikyt ar pan. Man tikrai nėra džiugu. Ir noriu pasitart su galbūt jau pateikusiais ar pan, o ne skaityt pasipiktinimus. Aš stoju į Nottingham'o universitetą, kurio sąlygos man 80 balų vidurkis iš visų egzaminų. Galbūt todėl aš ir esu tokia patenkinta. O pasakymas, kad negali džiaugtis 83 čia jau visiškas išpindėjimas. Džiaukis kad negavai 60,50 ar 40. O ką tada darytumei? Pasikartum? nu gaut 70-60 irgi nėra blogai, bet jei būtum tiek gavęs/gavusi, nebūtų įgyvendintas reikiamas vidurkis. Kažin, koks jausmas būtų tuomet. Aišku, džiugu, kad taip neatsitiko tau, todėl, kitų bėdos ar nesėkmės visada atrodo menkesnės. Aš neįgyvendinau sau keltų reikalavimų, neįstoju, kur noriu, nes galiu pretenduoti tik į VF. Gaila. Bet, aišku, tai nėra taip baisu, kaip kitų problemos ar mirtis - nererikiia dramatizuoti. Karjerą daryt galima ir Maximoj, kylant iki pamainos vadovo tik gaila, kad mano siekiai ne tokie |
|
Žinutė parašyta:
2011-07-03
15:34:03
| Nuoroda
egluteGreen rašė:
Rytsa rašė:
egluteGreen rašė:
Rytsa rašė:
Sveiki, vis svarstau apie apeliaciją ir aš dėl lietuvių k. VBE. Aš tiesiog negaliu klausytis, kaip visi kalba, kad labai gerai gavo ir nesitikėjo tokio aukšto balo, kai aš, laimėdama filologiniuose konkursuose ir pan nesąmonėse gavau tik 83%. Kaip manot, verta rašyt apeliaciją ar patikėt versija, kad man tiesiog nepasisekė? Blem, esu žiauriai nusivylus, nebežinau, ko griebtis, visą savaitgalį nežinau, kur dėtis ką patartumėt? Laba, 83 nėra taip mažai, aš pati savo 83 esu labai patenkinta, nors puikiai žinau, kad galėjau geriau (tas pats atvejis- konkursai, knygos, straipsniai, kalbų rašymas), tačiau žinau ir kokia iškritusi iš savų vėžių jaučiausi per egzaminą, kaip nepilnai atsakiau į temą rašiny, pirmą kartą gyvenime atradau savo milžiniškus minčių šuolius. Taigi, vertinama čia tikrai ne buvę pasiekimai, bet ta akimirka, kai raitai žodį (kaip jau buvo sakyta daugelį kartų-loterija). Jeigu nestoji į mediciną, ekonomiką ar politiką, manau, turėtum džiaugtis, o ne verkšlenti. Gyvenimas egzaminais nesibaigia. Kad kaip tik ten ir noriu stoti. Na, tiksliau, norėjau... O apie gyvenimo nesibaigimą... Anuliavau jau prašymą LAMA'oj. Nebenoriu niekur stot ir išvis ką veikt. Juolab, kalbėtis su pažįstamais ar mokytojais. Gėda į akis kam pažiūrėt. Egzaminų svarba priklauso nuo požiūrio. Vienam žmogui tikrai dzin kaip jis baigs mokyklą, o kitam tai milžiniškai daug reiškia. Aš per egzaminą jaučiaus labai gerai, pasitikrinau suvokimą pagal vertinimo instrukciją(kiek pati objektyviai tai galėjau padaryt), rašinys man atrodo irgi tikrai geras. Labai baisu yra po apeliacijos gaut sumažintą rezultatą bet taip pat baisu yra nuolat mąstyt, kad galėjau pateikt ir nepateikiau. O džiaugtis tokiais rezultatais, galėtų tik tas, kuris nesitikėjo išlaikyt ar pan. Man tikrai nėra džiugu. Ir noriu pasitart su galbūt jau pateikusiais ar pan, o ne skaityt pasipiktinimus. Aš stoju į Nottingham'o universitetą, kurio sąlygos man 80 balų vidurkis iš visų egzaminų. Galbūt todėl aš ir esu tokia patenkinta. O pasakymas, kad negali džiaugtis 83 čia jau visiškas išpindėjimas. Džiaukis kad negavai 60,50 ar 40. O ką tada darytumei? Pasikartum? tavo 80 balų vidurkis iš visų egzaminų, o mano oferyje parašyta vidurkis 8+, kaip apsiskaičiuoti, 12 kl baigiau vien 10? |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2011-07-03
15:37:03
| Nuoroda
A_F@ustas rašė:
Ir as galvoju apie apeliacija del lietuviu egzamino. Daug ruosiausi, buvau ismokes 11 autoriu izangas ir apie autorius interpretacijai. Galiausia rasiau interpretacija is Donelaicio, kuriai mintinai buvau ismokes ~120 geru zodziu izangai ir daliai destymo. Galiausia niekaip negaliu suprasti, kaip po sitiek daug darbo galejau surinkti vos 25% (37 taskai). Net prastesni arba maziau besiruose uz mane mokiniai daugiau gavo. Gal vertintojai kazkaip suprato, kad ne savais zodziais rasau. Butu bent kokie 50%, tada buciau ramus. Net is bandomojo, kuriam tikrai prastai buvau pasiruoses surinkau daugiau (~52 taskus). Nuo 10 klases buvau tvirtai apsisprendes stoti i VGTU ir sutudijuoti kompiuteriu indzinerija. Taciau ne gana to, kad suzinojau toki prasta lietuviu rezultata, dar gavau proga pakalbeti su buvusiu VGTU studentu ir studijavusiu ta dalyka. Jis man pripasakojo visokiu nemaloniu dalyku apie VGTU ir ten vykstancias kompiuteriu indzinerijos studijas. Ten istoti i valstybes finansuojama vieta nemanau, kad butu buve sunku, o dabar gal stosiu i KTU - nebezinau. Ten jau, turbut, reiketu geresnio rezultato norint gauti VF vieta. Nors ir noriu rasyti apeliacija, man neramu, kad gali sumazinti rezultata iki tiek, kad butu neislaikyta. Nors jeigu sumazintu iki kokiu 18%, tuomet nesvarbu. Kaip manote, ar tikrai verta rizikuoti? Apeliacijos formos niekur nerandu. Ar del jos kreiptis i savo mokykla? Gal kas galite paviesinti tokios formos pavyzdi? kiekviena mokykla turi, neini pas raštvedę, paprašai, užpildai, atiduodi, o jie įkels į KELTĄ |
|
|