Teise ir valdymas MRU
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-21 14:21:52 | Nuoroda
Visi stojantys i Teise ir valdyma buriames cia Ar tikites istot, kaip manot ar kils stojamasis balas, kokios viltys, perspektyvos ? Dalinames viskuo, ka zinom, gal kursiokai busim
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-22 19:06:57 | Nuoroda
kadangi į VU kažkaip kuo toliau, tuo mažiau besitikiu įstot, tai visas viltis dabar dedu į teisę ir valdymą MRU. po šito eis teisė, teisė ir muitinės veikla ir viešasis administravmas. jei nors į vieną papulčiau, skraidyčiau jaučiu.. su kokias balais zuwiuke planuoji įstot? aj o dėl konkursuinio kritimo ar kilimo tai neverta net spėliot, ką čia žinosi. šiaip iki šiol kokius 4 metus iš eilės krito po truputį. tai gal ir šiemet pasiseks
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-24 12:49:54 | Nuoroda
As studijuoju Teise ir valdyma MRU, jei kazkokiu konkretesniu klausimu apie studijas, gyvenima, pragyvenima ar pan. kyla klauskit, pasidalinsiu ipudzais
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-24 14:10:27 | Nuoroda
puiku tai jau papasakok mums dabar, su kokiais balais įstojai, kelintais metais ir svarbiausia - ar tikrai mokytis taip sunku, kaip kad dauguma pasakoja? jau maždaug kad apie studentišką gyvenimą į teisę įlindusieji gali pamiršt ir pan..
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-24 22:15:33 | Nuoroda
Sveika, as istojau pernai t.y. 2007 m. , konkursinio balo dabar tiksliai nepamenu ~17,5 ir istojau pirmam dvidesimtuke . Pereinamasis balas pernai i Teise ir valdyma buvo 16,84. Bent stojimai.lt balu skaicuokle skaiciuoja tikrai teisingai, tai manau pasiskaiciuosi kokiais balais yra imanoma istot. Kalbant apie tai, ar teisininkai mokosi daug . Mano patirtis rodo, kad labai norint galima aktyviai veikti vienoje is MRU organizaciju, neapleisti draugu, susipazint su Vilnium ir zinoma naktiniu Vilnium, ir dar padidinta stipendija gaut. Tai tikrai nereiskia, kad mokytis lengva, buvo ir yra seminaru (kas savaitinis uzsiemimas vienai grupei, o ne visam kursui), kuriems ruosiausi nepalyginamai daugiau nei valstybiniem egzaminam... Bet po to ipranti prie kruvio ir tai, ka pirmais menesiais skaitydavau tris kartus ir nesuprasdavau, dabar atrodo visiskai elementaru ir uztenka permest akimis. Sesija zinoma labai ziaurus laikas kaip ir visiems studentams, taciau net ir ji praeina Dar ka noreciau pamineti, kad nestotumete i teise ir valdyma, tik del pavadinimo. Pavadinimas gal ir grazesnis kazkam atrodo, taciau Teises fakultetas nuo Strateginio valdymo ir politikos fakulteto siek tiek skiriasi. Baige bet kuria is siu specialybiu gausite teises bakalaura, taciau igytos zinios siek tiek skirsis - teiseje ir valdybe igysite 70% teises ir 30% vadybos, valdymo, ekonomikos, tuo tarpu grynoj teiseje 100% teises. Taigi gerai pagalvokite, kas jums yra idomiau ir patraukliau, o ne stokite tik pagal tai i kur didesnis konkursas Apskritai tai pats universitetas labai puikus, ir aplinka, ir zmones, ir salygos labai skiriasi nuo mokyklos ir daugeliu atveju i geraja puse
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-25 11:17:37 | Nuoroda
nu supper, labai malonu išgirst išsamios informacijos!tik tas sakinys apie ruošimąsi seminarams daugiau nei valstybiniams egzaminams.. nu taip lengvai išgąsdino belieka tikėtis, kad valstybiniams tu nesiruošei dieną naktį o dar dėl bendrabučių paklaust noriu. ar teko gyvent ir jei taip, tai kokios ten sąlygos ir kas juos lengviausiai gauna - tie, kurių vidurkis geras, kurie toli gyvena ar tiesiog visi, pateikę prašymus?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-26 13:05:42 | Nuoroda
Kitais metais MRU studentai bus paskirstyti dvejuose studentu namuose didlaukio 57 ir Valakupiuose. Didlaukio 57 yra kokios 3min kelio nuo pagrindiniu universiteto rumu (kuriuose mokosi visi, iskyrus viesaji administravima), kambariai suskirstyti blokais, t.y. keturvietis ir dvivietis kambarys turi atskira iejima ir dalinasi bendru wc. Kiekviename aukste yra darbo kambarys, virtuve, dusai, poilsio kambarys. Bendrabucio gyventojai gali naudotis nemokamai skalbykla, veikia bevielis internetas, o laidinis nemokamas, yra svietimo aparatas. Dar yra bufetas kur labai skanu ir pigu nebezinau ka dar papasakot apie ji, gal kas is kolegu skaitys ir primins ka praleidau Valakupiu bendrabutis is tiesu dar geresnis ir grazesnis vienintelis trukumas - atstumas iki centriniu rumu, viesuoju transportu nera nieko, kas vaziuotu tiesiogiai. Kuo jis pranasesnis uz didlaukio 57, tai kad ten kambariai dar graziau irengtis, nera keturvieciu kambariu, tik trivieciai ir dvivieciai. Blokas turi ne tik savo wc, bet ir dusa. Is tiesu zinau, kad ten labai gerai, bet nuosirdziai sakant neteko gyvent ten, tai negaliu placiau papasakot, galiu pasakyt tik tiek, jog jis laikomas geriausiu Lietuvoje. Jei noresi parasyk i privata duosiu nuoroda i youtube kur pamatysi kaip mazdaug atrodo bendrabutis o pagal ka skirsto, tai pagal tai, kiek pinigeliu tenka vienam seimos nariui, socialiniai visi palengvinimai, atstumas.. Gauna ne visi, ypac pirmakursiai, taciau po poros menesiu visada kazkas issikrausto, todel atsiranda vietu i kurias gali patekt tie, kurie negavo rugseji.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-27 20:12:17 | Nuoroda
hmm.. o kaip suprast, kad bendrabučio gavimas priklauso nuo tėvų socialinių išgalių? tai bendrabutis yra tik tiem, kuriu tevai nedaug uždirba, ar kaip?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-27 22:21:05 | Nuoroda
nu kaip supratau tai ne vien tik jiem. bet pirmenybė, ko gero, teikiama tiem, kurių šeima turi mažesnes pajamas.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-27 22:29:45 | Nuoroda
Ne man sprest sazininga tai ar ne, bet prioritetai skiriami pajamoms, kurios tenka vienam seimos nariui per 3 men ir zmonem, kurie turi tam tikra soc. parama - daugiavaike seima ar pan ... Aisku, sportininkas siek tiek kitaip, jei universiteta garsina ir pan ... Bet jei negautumete tik nenusiminkite, nes kiekvienais metais rudenio gale, bendraubutyje gyvena jau visi norintys, tieisog nunesi kita prasyma ir sulauki vietos
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-27 23:22:26 | Nuoroda
o tą prašymą reikia paduot MRU administracijai? ar bus kur parašyta.. vistik norėčiau bendrabučio, tačiau nemanau, kad gausiu.. nebent tik rudenio gale.. ačiū zuijke už tokią gerą info..
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-28 10:22:13 | Nuoroda
Kai istosite i univera, bus tam tikros dienos atvezt atestata ir kitus dokumentus, butent tada ir teikiami prasymai bendrabuciams (jus atsivesite tevu triju pastaruju menesiu atlyginimu nuorasus, pazyma is seniunijos del seimos padeties ir papildomus dokumentus jei socialiniu lengvatu turite, o cia vietoj prasyma parasysite) tik su bendrabuciu pirmam kurse bent man buvo ta problema, kad pranese kokios 3 dienos iki mokslo metu pradzios, kad gavau, visai nebuvo juokinga tada laukt ir butinai vaziuokite i pirmakursiu stovykla kuris bus rugpjucio 10-16 dienomis (10-13 teises ir teises ir valdymo pirmakursiams, 13-16 kitu mru specialybiu pirmakursiams). Visi, kad neatvyksta labai gailisi, nes ten bus daug vyresniu kursu studentu, kurie papasakos viskas, kas jums idomu, susipazinsite su kyrso draugais, kitais pirmakursiais, susirasite busimu kambariokiu, begale draugu, neformalioj aplinkoj dekanus pamatysite ir siaip is ten isvaziaves tikrai pajauti, kad MRU studentas jau esi, o ne moksleivis
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-28 12:10:39 | Nuoroda
tai teisės bei teisės ir valdymo tas tris dienas tetrunka, taip? beje zuijke[b nežinau, ar gavai, bet aš parašiau tau į tą privatą dėl nuorodos į youtube apie MRU bendrikus. bandžiau pati paieškot truputį, bet kad nelabai ką užmačiau..
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-28 17:13:48 | Nuoroda
Sesija, issiblaskius labai as, na nusiunciau dabar, tikiuos gavai, kaip supranti nenoriu, kad tai butu viesinama O pirmakursiu stovykla zinau, kad vyks 10-16dienomis (tik dabar galvoju ar pirma pamaina atvyks 10 ar 11 diena, bet tai esmes nekeicia)... Bet bent pernai buvo taip: pirma diena atvykom i stoti ryte, jau cia visi susipazista kazkiek, apie pietus atvykstam i Vilkoksni (tradicine vieta stovyklavietes), tada ivairiais zaidimais , uzduotim ir visaip kitaip issiskirstomi fuxai po namelius, susipazista su kuratoriais (kurie aisku nerealiai faini:P) , susipazista vieni su kitais, tada buna daug visokios veiklos, komandiniu linksmu uzduociu, vyresni studentai atsakineja i visus klausimus apie studijas, univera, isduoda musu studentisko gyvenimo "paslaptis" ir t.t. , zodziu daug daug visko, velai vakare tik leidziama vartoti alkoholi (ir sita taisykle bent pernai buvo vykdoma grieztai, nes visiems buna diena linksma ir be jo), nakti bendras vakarelis su uzduotimis ir pan , kad dar geriau susipazint .. Antra diena anksti ryte manksta, pasimaudymai ezere, uzduotys, zaidimai, atvyksta universiteto atstovai, kurie dar placiau papasakoja viska, kelios jaunimo organizacijos, siais metais , kiek zinau, atvyks ir politikai, kurie dalyvaus debatuose, orientacinis ... Zodziu veiklos buna daugiau negu laiko ir viskas labai linksma ir idomu vel velai vakare bendras pirmakursiu party, o trecia diena po paskutiniu uzduociu, staigmenu ir pan apie pietus palieka pirmakursiai stovyklaviete ... Man is viso anais metais gavosi taip, kad drauge susirgo, ir teko vaziuot be pazistamu, tai labai nervavausi, kad nieko nepazinosiu ir tiek ten draugu atsirado (zinau skaitot ir Jus sita foruma:P) Po to ateini i univera tau sypsosi, sveikinasi, o tu bandai tik prisimint, kas yra kas ir apskritai jau praejo beveik metai kaip mes cia ir vis dar daznai tarpusavy dalinames ispudziais is stovkes, nes ten taip nerealiai buvo viskas
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-28 17:32:04 | Nuoroda
Sveiki. Labai norėčia į teisę ir valdymą MRU įstot, būtų nerealu. Tiesiog kuo toliau tuo labiau praėjus egzaminams ši svajonė tolsta, bet viltis išlieka-gal pasiseks kaip nors. To labai norėčiau. Šiaip sudomino ir pati specialybė, ir universitetas, ir tai, kad įmanoma gaut bendrabučius (kas pvz visiškai kosmiška VDu). Taigi, labai džiaugčiaus, jei čia įstočiau. Galima naiviai tikėtis, kad konkursas nebus didelis. Norėčiau paklausti, kaip ten MRU su kūno kuiltūra ? Niekad nebuvau itin sportiška, o kai kur univeruose ji net privaloma. ir kaip dėl atmosferos ? Buvau susižavėjus MRU. O vienam forume paskaičiau, žiauriai blogus atsiliepimus studentų, kad nyku ir t.t. , žmonės nedraugiški, karjeristai, nebendrauja. Taigi, nežinau, ką galvot.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-28 18:56:28 | Nuoroda
Pas mus kuno kulturos nera (na, zinoma, iskyrus Viesojo saugumo fakulteta) Taciau randa kitu budu mus pakankint (specialybes kalba, lotynu ir pan.)... Sportas yra laisvai pasirenkamas dalykas (yra stalo tenisas, trikove, krepsinis, futbolas, aerobika, treniruokliu sale ir pan.), kas yra gana populiaru tarp studentu, nes bent man patinka eiti i treniruokliu sale visiskai nemokamai MRU sportininkus labai myli, todel yra labai stipri krepsinio komanda, paneliu tinklinio ir pan, vien pagrindiniuose rumuose yra dvi modernios sporto sales krepsiniui, treniruokliu sale, stalo tenisas ir tikraiusiai dar butu , ka vardint, bet cia jau mano ziniu trukumas O atmosfera yra individualus dalykas. Tarkim mane nuo pat pradziu suzavejo universitetas (ne MRU, apskritai universitetas, kaip mokymo istaiga), kad cia zmones labai motyvuoti, zinantis, ko siekia ir idomus... Bent mano mokykloje visad buvo tokiu visiskai "tupu" veikeju, kuriu cia neteko sutikt. Bet tai nereiskia, jog zmones moksliukai - priesingai, daug sportininku, zmoniu veikianciu nevyriausybinese organizacijose, nerealiai piesianciu , dainuojanciu ir panasiai. Tiesiog, kuo zmogus daugiau daro, tuo daugiau speja. Man atmosfera patinka, turiu nerealiai fainu grupioku, kursioku, destytoju su kuriais galima kartu papietauti, rektorius, kuris yra studentu "draugas" geraja prasme ir pan...Aisku yra ir neigiama medalio puse, tokiu, kuriems gaila konspektu, tokiu, kurie sneka uz nugaros, amzinai nepatenkinti gyvenimu, bet tai naturalu ir nemaloniu zmoniu tarp tokio kiekio studentu manau neimanoma isvengt. As kaip siek tiek "hyper aktyvi", is kart po fuxu stovyklos prisijungiau prie MRU SA (Mykolo Romerio universiteto Studentu atstovybes) veiklos, cia susipazinau su begale nerealiu studentu is ivairiu kursu ir ivairiu specialybiu, taip pat egzistuoja tokios pat saunios ir puikias komandas turincios organizacijos kaip ELSA, ILSA, MRUPSA, Debatu klubas ir kitu, kuriose irgi susibure nerealus zmones ir labai idomu veikti. Taigi mano nuomone, MRU turi tikrai gera atmosfera, kurios vienintelis trukumas man, kaip panelei, kad cia labai mazai vaikinu
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-28 19:07:17 | Nuoroda
nu barako vaizdas tai tikrai labai nustebino. nė viename nėra tekę pribuvot, tai visalaik ir maniau, kad bendrabutis yra kažkas panašaus į mano babos palėpę kaime žodžiu jėga. o zuijke tai neapleisk mūsų po egzaminų, užbėk dar čia kartkartėm, iškils klausimų manau prieš stovyklą jei tik pavyks įstot
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-28 19:56:24 | Nuoroda
hmmm,čia bus labai labai kvailas klausimas, bet aš su tuo popierizmu ir prašymais visai nesigaudau.. Pvz:. MRU parašyta, kad prašymus priima iki liepos 4 dienos.. O pvz mūsų mokykloje vien atestatas bus įteikiamas tik liepos 5 dieną.. Taigi kaip su stojimu? nes "Kur stoti" žurnale rašo, kad rašant prašymą jau reikia turėti atestatą.. Ar aš ne taip supratau? nes liepos 10 dieną jau skelbiami rezultatai įstojusiųjų.. O, zuijke, Tu rašai, kad yra tam tikros dienos atestatui atvežti ir panašiai.. taiiš kur priėmimo komisija norinčiųjų balus sužino be atestato? aš tikrai niekaip visos šitos schemos nuoširdžiai nesuprantu.. Gal padėsit?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-28 20:01:45 | Nuoroda
Dziaugiuos, kad patiko barakas, kazkaip bijojau , kad isgasdinsiu, vien del pradzios filmuko na stengsiuos apsilankyt cia, siaip dbr daznai uzsuku, nes idomius klausimus uzduodat, man irgi daug visokiu kilo pries stojant cia, zinau ta jausma "buti abiturientu" jei netycia uzmirsciau ar kur vasara prapulciau visad galite kreiptis i mane e-mailu , man bus labai malonu pabendraut su busimais kolegom (va sita zodi univere ismoksite:D ), o fuxu stovkej ir po jos , greiciausiai busiu viena is jusu kuratoriu (tik pabandykit nepakviest i cementovkes, blogai baigsis ), tai tikiuos , kad dar susitiksim O kaip jusu egzaminai, labai baisus siemet ? Ir ar negaila mokyklu palikt, is toli atvaizuot zadat ?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-28 20:11:01 | Nuoroda
Nuosirdziai pasakau, kad dbr pasakysiu tik is anu metu patirties, bet nemanau , kad kazkas bus pasikeite... http://www.lamabpo.lt puslapyje yra svarbiausios priemimo datos , is esmes yra keturi etapai : 1) pateiki prasyma (uzpildai sarasa, kur nori studijuot) 2)registruoji dokumentus (suskaiciuoja tavo konkursinius balus, palieki atestato kopija ir pan.) 3) suzinai, kad/kur istojai 4) iformini dokumentus universitete (kai suzinai, kad istoji, atvyksti, palieki ivairiu dokumentu kopijas, atestato originala, tada itraukia i sarasus ir pan.) o datas orientuokites pagal lamabpo, nes stojate bendruoju priemimu, todel niekas kitaip negali buti http://www.lamabpo.lt/BP_taisykles_2008.pdf cia 7 psl yra dokumentai, kuriuos reikia atvezti kiekviename etape ...
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą