Ziurnalistika 2010
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-14 12:37:00 | Nuoroda

Gal kiek per riebiai dėl tų šiukšlių parašiau, bet uždūchino mane normaliai : )

• Istorija / VBE 76
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 95
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 92
Žinutė parašyta: 2010-07-14 12:47:38 | Nuoroda
Metal Face Doom rašė: 
 Va va, tas senis nepakėlė galvos nuo kompo : )  Dar toks tamsus ir piktas sedėjo prie lango, dar mergina su akiniais, kita jauna ir maloni mergina dar buvo, dar toks žilas senukas, dar tas dekanas, docentas buvo Vaišnys, tai jis visai mielas ir geras žmogus pasirodė. Norėjau šiaip Artūrą Račą pamatyt : ) Tai jo, dabar jau supratau, kad reikia būt VISKAM pasiruošus, nors tarp tų žurnalistų lyg ir nebuvo asocialų, bet dabar jau elgčiausi gal kiek kitaip : ) O negalibūt, kad jie diskriminuoja dėl tatuiruočių, nes aš keletą turiu, tai kažkaip jie iškart įtariai į mane žiūrėjo, tai turbūt jiem išvaizda irgi vienas iš prioritetų

Buvo juk rašyta kažkur, kad išmesti gali už netvarkingą aprangą ir pnš.

• Istorija / VBE 80
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 28
  • Matematika / VBE 75
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 74
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-14 12:52:53 | Nuoroda
Metal Face Doom rašė:
Rytovejas rašė:
Metal Face Doom rašė:

Kai aš stojau, tai atėjau, šypsausi, gera nuotaika, galvojau fainai pašnekėsim, nebuvau nusiteikus cinizmui, o pasirodo... Sėdi senių gauja ir laiko tave šiukšle, dar vienas storas galvos nuo kompo nepakelia. Kuo jie taip nusipelnę yra, kad taip elgtųsi? Ko aš nežinau gal? Aš snarglė, bet tegul jie nekelia savęs aukščiau, negu priklauso, visi esam žmonės, tai ir išlikim žmogiški

Pas Džiugą Paršonį gal patekai ? (tas kur nepakelia galvos nuo kompo). Jis gerus klausimus užduoda ir "nežlugdo" kaip kiti, bent man taip pasirodė kalbant su juo ir kitais, kurie klausinėjo.

Nežinau, aš buvau,  iš manęs nesityčiojo (vienas vieną kartą prunkštelėjo) ir nebuvo jokių "laikymo šiukšle" ar  ko nors panašaus.

Žiūrint ant ko užšoki.

Nors visada yra auksinė taisyklė - žurnalistas privalo sugebėti išsisukti iš visokio plauko individų.

Kas jei tau teks kalbėtis, imti interviu iš asocialaus žmogaus, alkoholiko, kalinio ar dar ko. Tad nematau nieko blogo, jei ir kažkiek "paduchina", nes žurnalistikoje tikrai visi tavo sutikti žmogai nebus "mieli ir pliušiniai".

Išgirsi ir p ir n ir t.t :D

Va va, tas senis nepakėlė galvos nuo kompo : )  Dar toks tamsus ir piktas sedėjo prie lango, dar mergina su akiniais, kita jauna ir maloni mergina dar buvo, dar toks žilas senukas, dar tas dekanas, docentas buvo Vaišnys, tai jis visai mielas ir geras žmogus pasirodė. Norėjau šiaip Artūrą Račą pamatyt : ) Tai jo, dabar jau supratau, kad reikia būt VISKAM pasiruošus, nors tarp tų žurnalistų lyg ir nebuvo asocialų, bet dabar jau elgčiausi gal kiek kitaip : ) O negalibūt, kad jie diskriminuoja dėl tatuiruočių, nes aš keletą turiu, tai kažkaip jie iškart įtariai į mane žiūrėjo, tai turbūt jiem išvaizda irgi vienas iš prioritetų

Aš turiu OMENY, kad asocialūs asmenys bus tada, kuomet rašysi straipsnius, rengsi reporažus. Juk niekada nežinai, su kuo tau gali tekti susidurti, kad parašytum viena ar kita tema straipsnį, ar parengtum reportažą, interviu ar dar ką.

Čia nebuvo žurnalistų įžeidimas, kurie buvo komisijoje, jei taip pagalvojai :)

PS: Dėl tatuiruočių. Pats turiu kelias. Taip pat vieną matomoje vietoje - ant kaklo.

Su manimi bendravo "normaliai" ir tatuiruotės visiškai "nepaveikė" jų :D

Gal tiesiog "užsirovei", ar jie jau buvo labai pavargę. Labai daug priežasčių gali būti. Visgi žmogiškas faktorius dažnai suveikia.

Žinutė parašyta: 2010-07-14 15:00:58 | Nuoroda

Pasidalinisiu savo pokalbio įspūdžiais. Nors patekau į tą grupę kur buvo Vaišnys, bet jo tuo metu nebuvo. Tad nežinau, ar jis baisus ar ne. Šiaip labaio pasidžiaugiau, kai pmačiau kad Pečiulis yra, nes lankaiu žurnalistikos kursus, kuriuos jis organizuoja, tad visada mieliau ir drąsiau, kai pažįstamas veidas. Deja, tas pažįstamas veidas ir uždavė klausimą į kurį vienintelį ir neatsakiau. Koks naujienuų potalas neseniai atsirado Lietuvoje, transkliuojantios ale tiesiogiai naujienas? Kažkas tokio. Gal kas žinote, nes aš net engirdėjusi buvau. Tad elementariai atsakiau nežinau ir toliaunekibo. Šiaip iš pat pradžių komisija buvo griežtya ir rūsti. Maždaug, ko čia atėjai, žurnalistu gali būti ir be diplomo, ebet kažkaip stengiausi mandagiai jiems atsakyti ir po to jie visi man šypsojosi. Nebuvo rimtų priekabių ar kvailų klausimų. Maždaug ar esi patyręs meilės kančių? Įdomu, kad paklausė apie mano segiamą sagę- ančiuką Donaldą. Pasakiau, kad neša laimę, nes išlaikiau teises segėdama jį. Tada jei klausia: Iš pirmo karto? aŠ: NE, IŠ KETVIRTO. Tada jie pradėjo juoktis ir amne paleido. Man tik vėlaiu atėjo į galvą, akd jie pamanė, jog visus keturis kartus ir segėjau tą sagę ir pagalvojo, kokia durnele galvoja, ka jai laimę neša, nesugebėdama teisių išsilaikyti:D Tia tiek mano įspūdžių

Žinutė parašyta: 2010-07-14 17:59:03 | Nuoroda
Rytovejas rašė:
Metal Face Doom rašė:
Rytovejas rašė:
Metal Face Doom rašė:

Kai aš stojau, tai atėjau, šypsausi, gera nuotaika, galvojau fainai pašnekėsim, nebuvau nusiteikus cinizmui, o pasirodo... Sėdi senių gauja ir laiko tave šiukšle, dar vienas storas galvos nuo kompo nepakelia. Kuo jie taip nusipelnę yra, kad taip elgtųsi? Ko aš nežinau gal? Aš snarglė, bet tegul jie nekelia savęs aukščiau, negu priklauso, visi esam žmonės, tai ir išlikim žmogiški

Pas Džiugą Paršonį gal patekai ? (tas kur nepakelia galvos nuo kompo). Jis gerus klausimus užduoda ir "nežlugdo" kaip kiti, bent man taip pasirodė kalbant su juo ir kitais, kurie klausinėjo.

Nežinau, aš buvau,  iš manęs nesityčiojo (vienas vieną kartą prunkštelėjo) ir nebuvo jokių "laikymo šiukšle" ar  ko nors panašaus.

Žiūrint ant ko užšoki.

Nors visada yra auksinė taisyklė - žurnalistas privalo sugebėti išsisukti iš visokio plauko individų.

Kas jei tau teks kalbėtis, imti interviu iš asocialaus žmogaus, alkoholiko, kalinio ar dar ko. Tad nematau nieko blogo, jei ir kažkiek "paduchina", nes žurnalistikoje tikrai visi tavo sutikti žmogai nebus "mieli ir pliušiniai".

Išgirsi ir p ir n ir t.t :D

Aš turiu OMENY, kad asocialūs asmenys bus tada, kuomet rašysi straipsnius, rengsi reporažus. Juk niekada nežinai, su kuo tau gali tekti susidurti, kad parašytum viena ar kita tema straipsnį, ar parengtum reportažą, interviu ar dar ką.

Čia nebuvo žurnalistų įžeidimas, kurie buvo komisijoje, jei taip pagalvojai :)

PS: Dėl tatuiruočių. Pats turiu kelias. Taip pat vieną matomoje vietoje - ant kaklo.

Su manimi bendravo "normaliai" ir tatuiruotės visiškai "nepaveikė" jų :D

Gal tiesiog "užsirovei", ar jie jau buvo labai pavargę. Labai daug priežasčių gali būti. Visgi žmogiškas faktorius dažnai suveikia.

O tu gal  įstojai ar studijuoji?

• Istorija / VBE 76
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-14 18:03:37 | Nuoroda

Su tokiais savo balais man dar toli gražu ten įstoti ;D

Gavau įskaitą, bet rezultatai prasti, tai neaišku ar pavyks. 

Žinutė parašyta: 2010-07-15 09:41:54 | Nuoroda

Džiugas Paršonis – geras žmogus. Jis mums stengėsi per egzaminus tokią vertinimo sistemą sukurt, kad balai kiltų (jie ir kilo). Ir šiaip jei turėsit jo paskaitų – sėskit prieky, nes kitaip nesugebėsit susikaupt. Jis – profesionalas, tačiau nemoka dėstyt. Dėl to turėjom didelių problemų visi. Bet viskas gerai, kas gerai baigiasi.
Andrius Vaišnys – malonus ir geras? Na, nuskilo, galiu pasakyt.
Artūras Račas – puikus žurnalistas, įdomus blogeris, tačiau per stojamąjį jo klausimai tikrai sukirtinėja, nes jie aukšto lygio ir ne į visus gali turėt atsakymus, taip buvo ir man. Atsakymus žinojau, bet iš tų nervų visas pavardes pamiršau, nes prieš tai buvo suparinęs aukščiau aprašytas pūzras.
Dėl išvaizdos, tai čia jau kaip pasitaiko. Šiaip norėjau darytis tatoo, vertis auskarą virš lūpos, tačiau mąsčiau apie ateitį ir žinojau, kad dar sunkiau gauti darbą būnant nestandartinės išvaizdos.
Dėl netvarkingos aprangos, tai tatoo ir auskarai nėra apranga.
Dėl Žyginto Pečiulio, tai jis man irgi mokyklėlėj dėstė ir mane kuo puikiausiai atsiminė, nes uždavė tą patį klausimą kaip ir per bandomąjį. Ir aš jį atsakiau lygiai taip pat. Ir dėl to labiau skaniai juokėmės visi, nes koks buvo klausimas, toks ir atsakymas.;D

Žinutė parašyta: 2010-07-15 21:19:17 | Nuoroda

Kaip supratau, vietų yra daugiau negu parašyta įskaitų.
Tai ką,priiminės ir be jų?!

Žinutė parašyta: 2010-07-16 04:42:09 | Nuoroda
zirklūtes. rašė:

Nepriiminės

• Istorija / VBE 80
  • Matematika / VBE 75
Žinutė parašyta: 2010-07-16 08:20:32 | Nuoroda

Vietų yra tiek, kokia yra didžiausia auditorija.

Žinutė parašyta: 2010-07-18 21:24:43 | Nuoroda
zirklūtes. rašė:

Į NL priims 45 žmones ( 40 - vf, 5- vnf) ir į Ištęstines - 25.

Žinutė parašyta: 2010-07-20 12:22:48 | Nuoroda

prasideda  nerimo dienos, labai noriu istot

• Istorija / VBE 98
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 86
  • Matematika / VBE 25
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 75
Žinutė parašyta: 2010-07-20 13:13:41 | Nuoroda
Jogute rašė:

Nesijaudink, įstosi 100% ;]

• Istorija / VBE 80
  • Matematika / VBE 75
Žinutė parašyta: 2010-07-20 14:11:19 | Nuoroda

nieko. neilgai tereiks laukt. penktadieni suzinosim rezultatus, kurie , tikiuosi, nenuvils

• Istorija / VBE 94
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 90
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 80
Žinutė parašyta: 2010-07-20 17:23:26 | Nuoroda
Arvydas rašė:
Jogute rašė:

aciu uz palaikyma :)

Nesijaudink, įstosi 100% ;]

• Istorija / VBE 98
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 86
  • Matematika / VBE 25
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 75
Žinutė parašyta: 2010-07-21 23:12:30 | Nuoroda

Sveiki, stojantieji,

perskaičiau Jūsų diskusiją ir norėčiau patikslinti, kad stojant į žurnalistiką  VU jokie papildomi balai už laimėjimus filologų konkursuose nepridedami, kaip ir jokie papildomi balai nepridedami už kažkur jau rašytus straipsnius.

Dėl kitų forumo pasisakymų - keista, kad kai kurie žurnaistikos studentai vis dar galvoja, kad jų pasisakymų ir tam tikrų pareiškimų interneto forumuose niekas neskaito ir nepastebi :)

Sėkmės stojant!

Žinutė parašyta: 2010-07-22 05:47:32 | Nuoroda
Adomas_ rašė:

Sveiki, stojantieji,

perskaičiau Jūsų diskusiją ir norėčiau patikslinti, kad stojant į žurnalistiką  VU jokie papildomi balai už laimėjimus filologų konkursuose nepridedami, kaip ir jokie papildomi balai nepridedami už kažkur jau rašytus straipsnius.

Dėl kitų forumo pasisakymų - keista, kad kai kurie žurnaistikos studentai vis dar galvoja, kad jų pasisakymų ir tam tikrų pareiškimų interneto forumuose niekas neskaito ir nepastebi :)

Sėkmės stojant!

tikrai neprideda? nes kiek su skaičiuoklėmis skaičiavau surašės egzaminus tai mano KB 19,5, o lamoje, kur pridėjau visus laimėjimus tai 21,5. tai iš kur dar du balai jei ne iš konkursų?

be to klausimas, o kur reikės vežti visus popierius? į komunikacijos fakultetą saulėteky ar žurnalistikso institutą kažkur senamiesty? ar iš vis kur į rektoriatą pagrindiniuose rūmuosE? 

• Istorija / VBE 98
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 68
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 94
Žinutė parašyta: 2010-07-22 10:31:51 | Nuoroda

Sveikas, Adomai,
Mes žinom, kad skaitot ir sekat kiekvieną žodį, tik nuo to mums baisiau nepasidaro. Nieko blogo čia niekas ir nesakė. O jūs, kiek atsimenu, visuomet buvot konfliktiškas žmogus.

Žanai −> visus dokumentus reikės vežti į Saulėtekį.

Žinutė parašyta: 2010-07-22 19:24:42 | Nuoroda

Atsiprašau, pasirodo šiemet buvo pakeistos priėmimo taisyklės ir papildomi balai už laimėjimus olipiadose, konkursuose pridedami stojant į visas studijų programas. Anksčiau buvo, kad papildomi balai pridedami tik į tą studijų programą, kurios srities konkursas, olimpiada laimėta.

O gerbiamai kolegei - pasirodo, Jūs pažįstate mane geriau už patį mane. Į tuščias diskusijas tikrai nesileisiu ir mano komentarų šia tema tikrai nebus.

Sėkmės diskutuojant!

Žinutė parašyta: 2010-07-22 21:54:25 | Nuoroda

Šitam forume dirba kažkas iš FTB?

• Istorija / VBE 76
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą