Apklausa
Kokią specialybę rengiatės studijuoti?
Vartotojo Sundinga pasisakymai
Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2008-06-08
22:24:25
| Nuoroda
Aš tai palauksiu geros nuotaikos, tada kada nors ir siųsiu. Man baisiausia, kad koks bendraklasis nueis į mokyklą pažiūrėt rezultatų ir po to man parašys, kiek iš ko gavau Nudėčiau iškart tokį
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-09
12:24:22
| Nuoroda
Man pernelyg sudėtinga suprasti, kad žmonės nemato skirtumo tarp (tarptautinės/karo) teisės ir tarp (tarptautinių/karo) politikos mokslų. Ir išvis pikta, kad dalis žmonių ten stoja, nežinodami, ko nori iš gyvenimo, o tik tam, kad pabaigtų ką nors prestižinio...
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-09
19:36:14
| Nuoroda
To ziuziu
Aha, myliu Nyderlandus. Kiek kartų lankiausi - neteko gailėtis, ir išvažiuojant kaskart liūdniau būdavo ;]
To Fokky
Man pažįstamas tavo pyktis.. Džiugu, kad stoji į ten iš idėjos, tokiems kuo nuoširdžiausiai linkiu sėkmės! Pratęsiant kalbą dėl diplomų pirkimo ar šiaip korupcijos, jeigu kokia burtų fėja sakytų: "Rinkis: sumoki tiek ir tiek, ir aš tau atveriu VU Teisės fakulteto duris arba eini trečiadienį į istorijos egzą, susimauni ir ilgai kankiniesi, nežinodama, ar pavyks." Vis tiek rinkčiausi antrą variantą. Kodėl? Nemanau, kad kiekvienas norintysis yra vertas studijuoti savo pasirinktą dalyką. Nesvarbu, ko mes norim, bet reikia dar ir protinių galimybių tam turėti ar labiau pasistengti...
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-09
20:01:12
| Nuoroda
to lol
Aha, lietuvių suvokimo testą iškalti? Lietuvių rašinį iš vakaro pasirašyti ir iškalti? Anglų klausymą iškalti? Istorijos supratimas ir žinojimas nerodo asmens proto?! Na, šitai galbūt subjektyvu..
Mažiau nervų, viskas yra gerai ;]
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-09
20:29:47
| Nuoroda
To lol
Dar pasakyk, kad publicistiniame rašinyje nereikia logikos, tai eisiu pasikart su durų rankena. Juk ne visiems yra artimi tikslieji mokslai, tačiau tai nereiškia, kad žmogus neturi logikos, intelekto!
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-09
21:41:21
| Nuoroda
Laimei, po egzo man irgi nebus laiko žiūrėti atsakymų, nes iškart su draugais lekiam paminėti draugės sugrįžtuvių ;] O dabar tai man kažkokia apatija mokymuisi (iki rytojaus, tada bus psichozė).. Siaubas, galėjo anksčiau būti ta istorija
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-10
18:01:45
| Nuoroda
Aha, pats metas džiaugtis vasara, kai ryt ryte pats svarbiausias egzas Nu bet po jo, tai BŪTINAI! Vienas iš tokių planų vasarai - "žurnalistinis" tyrimas, kiek autorių mintys atitiko vertinimo instrukciją
P.s. Nors kartą nekilo man noras oponuoti Da_Master
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-10
18:14:31
| Nuoroda
Tai ir nebesimokau, tik sąžinė už tai graužia ;] Kaip sakydavo Spartos moterys: "Su skydu arba ant skydo", čia bus devizas einant ryt į egzą. (Anglų egzo šūkis buvo: "Always look on the bright side of life". Čia tokia dainelė iš Monty Python's filmo "Life of Brian", kurią dainuoja nukryžiuotieji Pasižiūrėkit: http://www.youtube.com/watch?v=jHPOzQzk9Qo ) ;]
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-10
18:27:12
| Nuoroda
Dėkui, sėkmės ir Jums! ;]
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-10
18:30:30
| Nuoroda
Aha, o tiems, kurie labai jaudinasi, siūlau paveizėti šitai: http://www.youtube.com/watch?v=jHPOzQzk9Qo (garsioji "Always look on the bright side of life") ;]]
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-10
18:35:07
| Nuoroda
Dėkui dėkui, o Tamstai sėkmės ramiai belaukiant rezultatų ;]
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-12
13:39:55
| Nuoroda
KVAILAS kažkoks. Jaučiausi kaip per antrą lietuvių VBE, spręsdama teksto suvokimą. Nebuvo sunkus, bet varginantis ir nuobodus. Nepatiko.
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-12
13:43:04
| Nuoroda
YouSteen, būsi gera žurnalistė. Nujaučiu. Linkime sėkmės ;]]]
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-25
19:26:26
| Nuoroda
To Redukcija
Labai keista. Buvau tikra, kad gausi daugiau. Bet tarp draugų visokių nesąmonių girdėjau: rašė į didžiuosius dienraščius, rašinių konkursus, ir gavo 37, 40, 56.. Jeigu rašysi apeliaciją, nuoširdžiai linkiu sėkmės, kad nenumuštų dar labiau.
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-25
19:56:30
| Nuoroda
Sveiki. Nemanau, kad peticija turi būti fokusuotą į "man mokytoja rašė gerus pažymius - ji buvo gera; dabar gavau mažai - NEC yra blogas". Geriausiu atveju, peticija turi būti nukreipta į naują egzamino formą, kuri neleidžia atsispindėti žinioms, kadangi egzamino vertinimas yra subjektyvus, suvokimo testo atsakymų formuluotės griežtai ribojamos. Jūsų siūlymas galėtų būti: kitais metais sugrąžinti seną egzamino modelį... Taigi naudos šių metų laidai kaip ir nebūtų, nes visų darbų niekas nepertikrins iš naujo. Jeigu tikrai abejojate vertinimų pagrįstumu, apeliacijos - vienintelė reali išeitis.
O dėl rezultatų "logiškumo", tai išlieka mistika ir man: draugai, kurie rašė į didžiuosius dienraščius, dalyvavo rašinių konkursuose, daug domėjosi, skaitė papildomai ir reiškėsi pamokose, gavo 37, 40, 56. Jie nebuvo moksliukai-kalikai, jie buvo žingeidūs ir gabūs... Keli žmonės, kurie turėjo lėkti iš mokyklos, į pamokas nėjo ir jiems jokie mokslai nerūpėjo, gavo 76 (vienas konkretus pvz) ir beveik dvigubai aplenkė rašančiuosius į kauno dienas ar pan. Galbūt atsisijoja ne kalikai nuo protingų žmonių, bet riboto mąstymo žmonės nuo kūrybingų individualistų? Arba galbūt tiesiog sėkmės atvejis, o egzų sesija - stebuklų metas?!
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-25
22:08:39
| Nuoroda
Siūlyčiau apeliacijas, o ne peticijas ir masinę psichozę. Point'as tas, kad suvokimo testo vertinimo instrukcija buvo keista, ir labai daug protingų žmonių nesugebėjo įtaikyt į jos rėmus! Man nuoširdžiai gaila tų, kurie turėjo išlaikyti, bet neišlaikė... Tai tik parodo, kokia suknista loterija yra šitas egzas.
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-25
22:12:41
| Nuoroda
Šia peticija sieksite, kad visi darbai būtų iš naujo peržiūrėti??? Ar blogai supratau? Nes jeigu taip, "sėkmės" atveju, tai ar nemanot, kad nukentėsim visi laiku negavę atestatų?!
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-25
22:31:08
| Nuoroda
Hm, sudėtingas egzas su loterijos elementais buvo, o ne klaidos rezultatų suvedinėjime. Sąžiningai mokiaus, nors nekaliau mintinai nieko - lietuvių kalbą ir literatūrą mylėjau: visų metų metiniai - 10, bandomasis - 100%, įskaita - 10, VBE - 100%. Man atitiko. Bandžiau mintyse permąstyt, kodėl keli protingi draugai gavo mažiau, ir atkapsčiau, kad kiekvienas savų mažų trūkumų turėjo.
To Morgas89
Aiškiai, persimokei/persistengei...
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-25
22:42:19
| Nuoroda
Pažymiai kartais neatitinka realybės. Egzamino rezultatai irgi. Bet kalti esame nebent mes patys: bet kuriame darbe klaidų yra. Vertintojas pastebi arba visas jas, arba dalį. Galbūt mes klaidomis nelaikome tokių išsireiškimų, kokie yra nevartotini. Galbūt tik mums mūsų rašymo stilius yra puikus, o suvokimas neišvengiamai teisingas. Subjektyvu, bet nebūtinai vertintojų subjektyvumas yra negatyviai subjektyvus.
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-25
22:55:49
| Nuoroda
Pasiūlymas to Viso_gero
Eik ir rašyk APELIACIJĄ, o ne teršk viešąją erdvę peticijomis, jeigu tavo rezultatas neatitiko tavo lūkesčių ar tavo mokytojos svaičiojimų! Jeigu visgi nuspręsi rašyti elektroninę (kurių Lietuvoje juridiškai niekas nepripažįsta) PETICIJĄ, tai malonėk ją pasirašyti SAVO VARDU ir PAVARDE, nes tai yra TAVO ir krūvelės kitų abiturientų nuomonė. Jūs neturite teisės kalbėti VISŲ ABITURIENTŲ vardu, nes labai didelė jų dalis (o gal ir didesnė, nežinau) nepritaria šiai peticijai ir visiems išvedžiojimams! Kas nors parašys antrą peticiją, nukreiptą prieš šitą, visų abiturientų vardu, bus teisybė?!
|