Vartotojo Sundinga pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2008-06-07 20:47:54 | Nuoroda
To Karaliuke Subjektyvus dalykas yra teksto suvokimas, todėl nesąmonė yra sakyti, kad visi mokytojai nesuvokė ar kad visi suvokė (ar kad mano suvokimas buvo absoliučiai teisingas, kai objektyvios tiesos šiuo atveju nesti). Juk neegzistuoja joks filosofinio pobūdžio tekstas interpretuotinas visuotinai vienodai. Todėl ne tekstą reikia keisti, ne jų autorius kritikuoti, o šiek tiek liberalizuoti vertinimo instrukciją ir leisti daugiau galimų atsakymų (aišku, neatsijusių nuo temos ir pagrindinės minties). Gera matyti, kad sutariame dėl vieno dalyko: šių metų vertinimo instrukcija turėtų būti šiek tiek pataisyta ir teisingais įskaitoma daugiau atsakymų. P.s. Nors į "Dialogą" ir rašo pedagogai (tikėkimės), juo nederėtų vadovautis kaip aksiomų šaltiniu. Žiniasklaida nėra 100% patikima.
Žinutė parašyta: 2008-06-07 20:58:06 | Nuoroda
Jei partizanai, tai tik ne žemėlapis, negąsdinkit manęs :/ Galėtų būti LDK iš tų visų mūšių su kryžiuočiais-kalavijuočiais..
Žinutė parašyta: 2008-06-07 21:01:51 | Nuoroda
O aš tai dar pagalvojau: sakykim, nesės (patiko žodelytis) pripažįsta, kad vertinimo instrukcija per siaura ir kad reik užskaityt daugiau atsakymų, tai ... negi tada jau ištaisytus darbus iš naujo taisytų? Manau, čia būtų per daug darbo. Tai taip išeitų, kad šiemet jau nieko pakeist nebeįmanoma su vertinimo normom?!
Žinutė parašyta: 2008-06-07 21:18:48 | Nuoroda
Aš tai galvoju, kad bus blogi rezultatai, bet išsigandęs NEC pakels balus Arba tiesiog kitais metais perlaikysiu egzaminus, ir vis tiek įstosiu ten, kur noriu :] Nėr problemos, bet ginčytis yra smagu! To Dreto O žiūrėjai atsakymus pagal instrukciją?
Žinutė parašyta: 2008-06-07 22:25:19 | Nuoroda
Šitiek prasmingų interpretacijų vienam žodžiui "lochnesė", o vertinimo instrukcijomis bus įrodinėjama, kad mūsų laida vis tiek durna Apie "fakto literatūrą" aš parašiau kažką labai panašaus į ruduopasauliu atsakymą, nors vertinimo instrukcijoje prie neteisingų atsakymų pavyzdžių buvo parašyta "gyvas pavyzdys" To justukaslp Mano gimnazijoje buvo analogiška situacija ;]
Žinutė parašyta: 2008-06-07 22:33:19 | Nuoroda
Draugė medicinos studentė paaiškino, kodėl gydytojai, paprastam žmogui sakydami diagnozę, papila krūvas medicininių tarptautinių terminų: galima pasakyti ir primityviais žodžiais, bet, kai žinai specifinius terminus, jie atrodo tikslesni ir aiškiau įvardijantys konkretų dalyką :]
Žinutė parašyta: 2008-06-07 22:38:15 | Nuoroda
To Redukcija Šiam pasauly visko būna: pvz., kai tarptautiniai žodžiai yra vartojami, nesuvokiant, ką jie reiškia ;] Tada ir genialią mintį iškreipia.
Žinutė parašyta: 2008-06-07 22:49:23 | Nuoroda
Aš parašiau 3 dalykus, kurių poetas netenka per kalbines transformacijas. Jeigu "daugiau netenka, negu įgyja" - tai pardon pardon, tai ir turėjo būti daugiau dalykų, kurių netenka. Bent jau atvirkščias santykis: 2 netenka ir 1 įgyja, o ne 1:2.
Žinutė parašyta: 2008-06-07 23:14:08 | Nuoroda
To Karaliuke Parašiau tau asmeninę žinutę apie "amžiną visuomenę". Jeigu taip įdomu, paskaityk. Tai yra pacituota ištrauka iš mano pokalbio su ganėtinai protingu žmogumi, kaip mes interpretuojame tą dalyką. Aš pasiskaičiavau, kad iš suvokimo testo surinkau 32-38 taškus. Ir tragedijos jau nebedarau. To Redukcija Problemą reikia formuluoti klausimu arba kilmininko linksniu.
Žinutė parašyta: 2008-06-07 23:20:40 | Nuoroda
Aš tai žinau, kad X dalyką studijavusi kolegijoje negalėčiau dirbti tokio darbo, kokio noriu. Nes tam tikroms pareigoms yra labai griežti išsilavinimo reikalavimai. Todėl man reikia universiteto diplomo.
Žinutė parašyta: 2008-06-07 23:43:53 | Nuoroda
Kadangi Lietuvoje nėra man reikiamos magistro studijų programos, tai gavusi vieną magistrą Lietuvoje, planuočiau išvykti pasimokyti į Belgiją ar Nyderlandus. Po to - mielai grįžčiau, bet Lietuvoje nelabai rasčiau tokio darbo, apie kokį svajojau visą laiką... Bet visada buvau ir būsiu lietuvė. Tikiu, kad galima būti patriotu ir negyventi Lietuvoje, bet Lietuvai padėti esant svetur.
Žinutė parašyta: 2008-06-08 00:02:07 | Nuoroda
To Redukcija Karo teisė ;] VU yra tik Tarptautinė teisė ir Baudžiamoji teisė iš panašios srities. Aišku, karo (dar vadinama humanitarine) teisė įeina į tas studijų programas, bet aš noriu ją išsamiau pastudijuoti. Taip, tada ir gausis 2 magistrai: teisė VU (specializuojantis toje Tarptautinėje teisėje, į kurią įeina ir daugybė visokių tarptautinės prekybos reglamento, darbo kodekso dalykų, etc.) ir Karo teisė kur nors... Arba galbūt Humanitarinė teisė ir prancūzų kalba. Teko matyti visokių fantastiškai įdomių jungtinių programų ;]
Žinutė parašyta: 2008-06-08 00:05:56 | Nuoroda
O jeigu ne, tai geriau kitąmet perlaikyti egzus ir įstoti, kur reikia, negu šiemet padegti Loch-Nesę, patekti į policijos suvestines ir "užsidirbti" klišę autobiografijoje visam gyvenimui :]
Žinutė parašyta: 2008-06-08 14:12:02 | Nuoroda
Nu whatever, gi būčiau ką nors parašiusi, ką įgyja ir kas yra kalbinės transformacijos, jeigu būčiau supratusi, kad klausimas to reikalauja . Bet kai čia reikia ne tekstą suvokti, o pačius klausimus, tai taip ir gavosi... Aišku, atkapstyti šituos tsakant "aspektus" tarp eilučių sudėtinga, bet aš nė nesuvokiau, kad jų apskritai reikia ieškoti Na, gal aš kvaila, tiek jau to - ne visiems protas duotas ;] To vartotojas007_700 Teksto suvokimo esmė teoriškai yra patikrinti supratimo ir suvokimo gebėjimus. Manau, kad ir ką bedirbtum yra būtina suprasti tai, kas tau sakoma ar ką perskaitai laikraštyje. Kitas dalykas, kad šita užduotis tampa mistinė, kai a) nesupranti filolofo postringavimų, vartojant žodžius neįprastomis/netaisyklingomis gramatinėmis reikšmėmis/formomis; b) nesupranti užduoties klausimų, kad pasirodo, jog tekstą parinko viena grupė žmonių, o atsakymus iš anksto paruošė kiti, nematę pirmųjų darbo (Čia taip hiperbolizuotai, bet idėja aiški.) Dėl tolerancijos temos ir kt. Nematau skirtumo, kokia duota tema: kas moka rašyti, parašys geriau, kas nemoka - prasčiau. Kodėl? Todėl, kad jei tema lengva - tai ir taip daug minčių, jeigu ji sunki, tai tereikia daugiau mąstymo, ir viskas vėl susiveda į bendrus gebėjimus. Čia tie pletkai, nebent vėl nuo kokios gerulės vertinimo instrukcijos (I hope NOT )
Žinutė parašyta: 2008-06-08 14:50:42 | Nuoroda
Aš tikiuosi, per artimiausius 10 metų sugebėsiu įstoti į VU teisę Nes stosiu ten kasmet, kol įstosiu. Šiuos metus jau beveik nurašiau, nes nespėjau istorijos pasimokyti
Žinutė parašyta: 2008-06-08 15:04:49 | Nuoroda
To Redukcija Visgi ir pasimokyti, ir pasikartoti O balų reikia tik trupučiuką mažesnių negu į TSPMI Pernai minimalus balas į teisę buvo 1870 To applejam Man ir tie "vidutiniai" yra sunkiai pasiekiami, o ir kremtuos, nes per vėlai pradėjau "mokytis-kartotis" istoriją, nors apie tas studijas jau 6-7 metus svajoju.
Žinutė parašyta: 2008-06-08 15:14:29 | Nuoroda
Pagyvensim - pamatysim, kada nors tai tikrai įstosiu ten Beje, kokią šalį studijoms pasirinkai, Applejam? To Salamander Sundinga nori per 5 metus gauti magistrą, o ne per 6 metus
Žinutė parašyta: 2008-06-08 16:24:03 | Nuoroda
Arba kitąmet įstojusi į teisę VU gausiu magistrą tuo pačiu metu, kaip šiemet įstoję į MRU Lievai būtų mokytis univere, kuris man nepatinka, ir dar mokytis metais ilgiau negu univere, kuris man patinka. Dvigubai lievai Bet užrašysiu MRU, kad metai išvis veltui nepraeitų...
Žinutė parašyta: 2008-06-08 18:12:33 | Nuoroda
Aha, darau, kaip Waxmade patarė. Tikiuosi, žinosiu esmę, atspėsiu žemėlapius, per daug nenugrybausiu su dokumentais ir tada laikysiu špygas, kad gaučiau 80%. Neturėtų būti daug smulkmenų iš ypatingai visokių anglų revoliucijų (išvis programoj nemačiau, kad paminėta būtų).
Žinutė parašyta: 2008-06-08 20:54:00 | Nuoroda
...ir sugrąžinta chronologinė lentelė, su kuo kada miegojo Kleopatra...