Vartotojo Da_Master pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2008-06-04 20:43:49 | Nuoroda
Chamiakas, iš dalies sutinku su tavim, bambukų kraštas, nes čia gyvena tokie bambukai kaip tu. Bet nusiramink, nevisi tokie bambukai kaip tu, o ir ne tik Lietuvoje jų yra. Ramybės.
Žinutė parašyta: 2008-06-04 20:51:50 | Nuoroda
Kapiš
Žinutė parašyta: 2008-06-04 20:56:31 | Nuoroda
Beje tekstas tikrai nevisai atitinka buvusi egzamine, gerokai sutrumpintas mums buvo duotas ir kai kur pakeistas, todėl negalima aklai tikrintis, nors šį bei tą galima pasižiūrėti. Radau savo porą visiškai vaikiškų klaidų, vienas misspellingas, dar vienoj vietoj kur buvo daugiskaita gerą laiką parinkau, bet nepastebėjau, kad daugiskaita. Vienu žodžiu, ką padarysi, neišvengiamos tos klaidelės. Man įdomu kaip misspellingą vertina, nes aš jau pastebėjau, kad vien per tokiais klaidas nemažai taškų prarasiu, jei nei pusės balo neduos, už teisingą žodį/laiką.
Žinutė parašyta: 2008-06-04 23:00:59 | Nuoroda
Durnais vadinau tuos, kurie panikavo dėl kiekvienos atsitiktinės žinutės, kuriem 52-ų ir 47-ių vidurkis yra 25 ir kurie tokie puikūs teisėjai, puikūs ekspertai galintys nustatyti, kad užduotys yra visiškai blogos, nors po to paaiškėja, kad jie net nežino ką ištikrųjų reiškia įvertinimas procentais... Visų pirma, tai aš nesakiau, kad egzamino užduotys buvo geros, puikios ar panašiai. Dar speceliai persiskaičiau ką rašiau, taip tikrai nerašiau, todėl ir argumentų jokių nereikia, nes aš niekaip jų nevertinau, nekritikavau ir pan. Nesijaučiu tam pakankamai kompetetingas. Aš sakiau, kad jos buvo užduotys kaip užduotys, tokios kokių ir reikėjo tikėtis, nes būtent tokio tipo užduotys buvo ir bandomajame egzamine, ir pilotinėse užduotyse, ir pavizdinėse užduotyse. Visiem niekada neįtiksi, tačiau reikėtų pasidomėti ir kada egzaminas yra laikomas vykusiu, kokie jam yra keliami reikalavimai ir pan. Tie egzaminai yra taip pat vertinami ir analizuojami, niekas ten tikrai nieko belekaip nedaro ir po visos sesijos tie darbai kaip reikalas išanalizuojami ir lygiai taip pat įvertinami kaip ir mūsų visų darbai. Pažiūrėkite kokybines egzaminų analizes, visai įdomu gali būti. Pamatysit, kad yra nustatinėjama, vertinama gausybė dalykų. Pradedant paprasčiausiais uždavinių sudėtingumais ir baigiant įvairiais nuokrypiais ir panašiai. Tarkime yra žiūrima kiek į tam tikrą klausimą atsakė teisingai. Po to kiek teisingai atsakiusiųjų į tam tikrą klausimą apskirtai gerai išlaikė egzaminą, taip nustatomas klausimo gerumas ir taip toliau. Aš pats visko jau gerai neatsimenu, net visko dorai nesupratau, o ir nebuvo noro labai gilintis, tačiau užtenka vos akį užmesti, kad po to suprastum jog dalis čia burbančių visiškai nusišneka. Tikrai nemanau, kad taip paprasta sudaryti tobūlą testą, kuris taip puikiai įvertintų visų žinias, matyt kolega gerai sako, to padaryti tikrai neįmanoma. Nenorėkit, kad visi klausimai būtų taip paprastai suprantami ir lengvai atsakomi, kaip egzaminas bent jau iš dalies nustatytų jūsų gebėjimus, žinias, jeigu visi visada viską atsakytų. Egzaminas ir turi būti toks, kad į tam tikrus klausimus atsakymus surastu tik tam tikra dalis žmonių. Suprantu, kad pasitaiko ir nesamonių už kurias yra kritikuojami užduočių sudarytojai, tačiau kritikuoti yra visada lengviau. Aš tai visą laiką galvojau ir puikiai surpantu, kad egzaminas tai varžybos. Gauni nesamonę kažkokią, ko panikuoji, juk visi tokią pačią gavo, bandyk išsisukti iš padėties, kitam juk lygiai tą patį padaryti teks. Po to natūraliai ir atsisijoja. Žinoma, visada gali nepasisekti ar pan., čia tikrai iš didelės dalies yra laimės dalykas, tačiau tikrai ne toks, kad atėjęs 100-o pasiimti, gausi 0 ar atvirkščiai. Apskirtai, manau, kad visi tie pažymiai mokyklose toooli gražu neatspingi realių žmogaus gebėjimų, bet čia jau kita istorija, kažin ar apskirtai lanai įdomu čia jum skaityt mano rašliavas. Aš tik noriu pasakyti, kad kartais užtenka tiesiog pagalvoti ir nebeatrodo viskas taip baisu ir pragaištinga, vien žinojimas kaip kas ir kodėl jau yra didžiulis pranašumas prieš kitus, kurie nors ir daug mokėsi, dėjo daug pastangų, tačiau elementariai nesupranta kas kaip vyksta, ko iš jų yra reikalaujama ir pan. Tada ir kyla tokie pykčiai, pykstama ant mokytojų, NEC'o, galų gale ant visos valstybės. Vienu žodžiu, tik dar vienas mano pasapaliojimas, vėl išsiplėčiau kažkaip .
Žinutė parašyta: 2008-06-04 23:19:10 | Nuoroda
Mokyklinis čia, valstybis dar negali būti.
Žinutė parašyta: 2008-06-04 23:21:14 | Nuoroda
[quote="Penktasgramas":2r86pz24]niekaip neraguos,nes po tiek taisymu jau reakcijos ir nuostabos nebuna... aiskiai parasyta,kad viena zodi reik rasyt,ne jus cia isipisinejat ir klausiat kvailu klausimu... [/quote:2r86pz24] Man atrodo pakankamai aiškiai buvo parašyta, kad galima buvo naudoti DAUGIAU NEI VIENĄ ŽODĮ (You may use more than one word). Jeigu netiki atsisiųsk užduotis ir pasižiūrėk pats.
Žinutė parašyta: 2008-06-04 23:52:50 | Nuoroda
Aišku, kad nesamonė, bet daugelis to nesupranta .
Žinutė parašyta: 2008-06-05 12:11:06 | Nuoroda
[quote="meema":2272gdig]bet tikrai su tais diskais tai as patyliu... negalejo nec'as del ju labiau pasistengt...[/quote:2272gdig] Baikit, prie ko čia tie diskai, nejau jūs galvojate, kad kas nors namie ten iš vakaro įrašinėjo kokį tūkstantį diskų visai Lietuvai... Ne prie ko čia tie diskai, neabejoju, kad buvo užsakyta juos pagaminti kokioje nors firmoje, kuri tuo užsiema. Kitas dalykas nuplerę mageliai mokyklose, už kuriuos jau niekas garantuoti negali. Pas mus išvis užstrigo visas klausimas vos tik jam prasidėjus, mokytojos pradėjo panikuoti, lakstyti, iškvietė direktorių, tas ten pajunginėjo, nieko nesigavo, nukėlė klausimą į egzamino galą. Tai visi, kas baigė skaitymą, gramatiką ir rašinius anskčiau, turėjo laukti klausymo. Pirmieji padarę laukė daugiau nei visą valandą, aš neskubėdamas dariau, tai VOS 40 minučių sėdėjau ir laukiau. Po to iš kitos grupės atnešė magnetofoną ir viską paklausėm, nieko čia nepadarysi, mokyklos galėtų tuos savo magnetofonus pasitikrinti prieš egzaminus...
Žinutė parašyta: 2008-06-05 12:21:19 | Nuoroda
moschino, oj ne... O ką, jums gal tas pats buvo?
Žinutė parašyta: 2008-06-05 12:32:16 | Nuoroda
Dėkui už dialogą. Galim kiekvienas sau darytis išvadas. Asmeniškai aš manau, kad nebuvo reikalo rašinio pavadinimą tokį painų padaryti. Juk esmė buvo ne tai patikrinti rašinio užduotyje. Manau logiškiausia būtų, porą taškų atimti iš tų, kurie ne visai tiksliai pataikė į temą ir tada manau bus ir vilkas sotus ir avys sveikos, ar kaip ten sakoma ;].
Žinutė parašyta: 2008-06-06 20:15:22 | Nuoroda
Tiems kas sako jog viskas supuvę ir niekad nieko nebus tai galiu paskayt, kad čia labai nuo mūsų pačių priklauso tas. Kas pakeis visus tuos seno sukirpimo kolūkių pirmininkus, kurie dabar sėdi ten viršuj? Mes juk ir tik nuo mūsų pačių priklausys kaip ir kas tada bus. Žinoma, jeigu visi tokie 'optimistai' bus ir vienintelį kelią mato tik važiuoti kažkur, prašom, dabar jau yra tokia galimybė, kai laisvai galime rinktis kur mokytis, kur gyventi, kur dirbti ir pan. Ir kaip bebūtų, už tai turime būti dėkingi būtent savo valstybei, už tai, kad ji sugebėjo per nepilnus du dešimtmečius patekti į Europos Sąjungą ir visa tai tapo realu. Reikalai ir toliau juda, vietoje niekas nestovi, kai čia gyveni, tai sunkiau pastebėti pasikeitimus, kurie tikrai vyksta. Užtenka pažiūrėti į tai kas buvo tik atkūrus nepriklausomybę, ar prieš 10 metų tarkime, daugelis mūsų net neįsivaizduojam kas tada ir kaip buvo (na nes daugelis mūsų tik tada gimėme), tačiau pasikeitimai yra milžiniški. O ir perspektyva tikrai nėra tokia niūri kaip, kad čia daugelis įsivaizduoja. Dėl tų kurie sako, kad visos geros darbo vietos nuperkamos ar panašiai tai švelniai tariant nusišneka ir nemąsto. Taip, sutinku, tas įmanoma įvairiose valstybinėse institucijose, kur dar pilna nuo sovietmečio užsilikusių pirdžių, kurie niekur daugiau nėra reikalingi ir kurie įpratę dirbti kolūkiui t.y. nedirbti ir kurie tikrai nepraleis progos pasiimti į kišenę už kokio nors pienburnio pasodinimą į gerą vietą, kuris mals šūdą taip pat kaip ir jis. Tačiau dabar jūs pagalvokit apie privatų versla, koks darbdavys bus suinteresuotas priimti kokį nors nevykėli už ten kelis tūkstančius litų, nuo kurio darbo tiesiogiai priklausys jo verslas. Nejuokaukit, patys manau suprantat, kad tai visiškai apsurdiška, o didžioji dalis darbo vietų būtent tokių ir yra, valstybės sektorius gerokai mažesnis. O ir tie pirdžiai valstybės sektoriuje gi nedirbs ir negyvens amžinybę, ateis laikas kai juos turės pakeisti mūsų karta t.y. žmonės nematę ir nepratę dirbti toje nuostabioje komunistinėje santvarkoje. Noriu pasakyti, kad yra tų perspektyvų čia pakankamai, tiesiog nereikia tikėtis, kad už tave viską kažkas padarys. Nepadarys niekur, nebus rožėm klotas kelias ir JK ir niekur kitur. Jeigu tiesiog tikėsiesi, kad nieko daryti nereikės, tiesiog susirinkti ką tau duoda ir tiek gali tekti skaudžiai nusivilti. Nereikia užmiršti, kad išvažiavus teks susidurti su kitokiomis problemomis, kurių čia tikrai nebūtų. Vienu žodžiu, visur savi pliusai ir minusai. Asmeniškai aš, bent jau kol kas, tikrai niekur keliauti nesiruošiu .
Žinutė parašyta: 2008-06-06 20:24:40 | Nuoroda
[quote="staphux":1uf56q3w]Detestor kaip galima maziau gauti procentu negu tasku...? tokio finto dar niekada nebuvo tikekimes ir siais nebus [/quote:1uf56q3w] Aišku, kad galima. Su tokiais pareiškimais tik parodai, kad net neįsivaizduoji iš kur tie procentai atsiranda. Keistoka kaip žmonės eina laikyti egzamino ir tokių elementarių dalykų nesupranta...
Žinutė parašyta: 2008-06-06 20:42:42 | Nuoroda
Visų pirma tai niekas nieko nevertė laikyti valstybinio egzamino, o jeigu jau laikai valstybinį tai jau turi mokėti kažką... Draugas mano, kuris nemoka interpretuot ir šiap lietuvių kalba niekada nesisekė, kuris neišlaikė bandomojo mokslo metų pradžioje ir pan. pasirinko mokyklinį, nuėjo sau, gavo 6 ir ramu. Tai jeigu jūs jau taip blogai jaučiat, kad parašėt tai galbūt nereikėjo rinktis to valstybinio? Būkit truputį savikritiški, netik kaltinkit visus aplinkuj .
Žinutė parašyta: 2008-06-06 20:45:07 | Nuoroda
Visiškai klaidingai atlikta užduotis bus veritinama - 0 taškų, kas be ko. O rašymas apie vietą kurią norėtum aplankyt tai nėra visiškai klaidingai atlikta užduotis, jeigu tau tai rūpi...
Žinutė parašyta: 2008-06-06 21:17:21 | Nuoroda
Aš galima sakyt ant durniaus einu, iš visos mano mokyklos laikyt fizika eina laikyt virš 20 žmonių, iš kurių kokie 5 gal rimtai pretenduoja į normalius balus, kiti, tame tarpe ir aš su mintim išlaikyt einam. Šiap nežinau, reikės tos fizikos man ar ne, nes nežinau dar kur stosiu. Taip pat laikysiu ir istorija, kurios beje jau 2 metus nesimokiau . Vienu žodžiu, nėra čia ko jum panikuot, tie kurie rimtai ruošiasi, labai daug bus tokių, kurie šiap BANDYS ;]].
Žinutė parašyta: 2008-06-09 12:33:41 | Nuoroda
Ai nieko toks visai, tikrai nėjau su pretenzijomis į aukštus balus, nesitikėjau labai gerai parašyt, nemažai ir neparašiau, bet šiap tai velnias žino. Juodraštį turiu, bus galima pasitikrint vakare .
Žinutė parašyta: 2008-06-09 13:01:30 | Nuoroda
Žinoma, girdėjau, kad jau ištaisyti, gali but, tik kad dar nesuvedė į kompus . Vakare jau tikrai bus, manau
Žinutė parašyta: 2008-06-09 13:04:09 | Nuoroda
Aš į valstybinį kaip į šventę ruošiuosi eiti, du metus istorijoj nebuvęs, o tu čia dėl mokyklinio trydalioji... Temos tai tikrai kurti nereikėjo ir taip vos ne kas antra tema apie tą nelemtą istorija, nėra jokios prasmės devyniose temose apie tą patį diskutuot.
Žinutė parašyta: 2008-06-09 13:25:13 | Nuoroda
Durnas klausimas visiškai. Manau, kad blogai šiap, nes tu surinkai taip išeina tikrai daugiau už mane, reiškias už tai man procentą sumažinai, o jeigu kas nors man mažina procentą tai jau yra blogai. Tai vat, tavo rezultatas yra blogas, aišku dabar?
Žinutė parašyta: 2008-06-09 14:03:08 | Nuoroda
Tai nelabai gerai, tikėtina, kad nieko jie ir neišlaikys, o jeigu neišlaiko tai jie visiškai nenaudingi išlaikiusiems, nes procentas skaičiuojasi pagal aplenktus IŠLAIKIUSIUS. Reikėjo už rankos pagaut ir lieps dar pasėdėt .