Apklausa
Kokią specialybę rengiatės studijuoti?
Vartotojo Da_Master pasisakymai
Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2008-06-25
16:19:50
| Nuoroda
Mokykloj turėjau 6, dabar gavau 40%. Mano įdėtą darbą ruošiantis egzaminui ir apskritai darbą lietuvių kalbos pamokose galima prilyginti skaičiui 0, todėl visai neblogas rezultatas, nors galėjo ir 50 būti, gražesnis toks skaičius .
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-25
16:22:17
| Nuoroda
Buvo to galima tikėtis, nedraugauja Lintel su Bite ir nemanau, kad pasikeis kažkas artimoje perspektyvoje, turiu galvoje paskutinių rezultatų skelbimą.
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-25
17:10:02
| Nuoroda
Tie kas neišlaikėt tai būtinai rašykit, nieko jau vistiek neprarasit, o GAL netgi pasiseks. Tie kas surinko 82 ir panašiai, bet manot, kad turėjot daugiau gaut, tai tikrai nesiūlau rizikuot, daug didesnė tikimybė, kad balas tik bus sumažintas, o ne padidintas. Nors kaip bebūtų, jūsų darbas, jūsų galva, jūsų pačių valia kaip elgtis.
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-25
17:25:35
| Nuoroda
Nu ir ką? Nieko čia tokio baisaus, ne vieno mano draugo dar gerokai prastesni rezultatai. Aišku į prestižines mokslo įstaigas ir į prestižines specialybes nepretenduoji, tačiau tai jokiu būdų nereiškia, kad būtent ten buvo tavo kelias. Kad visai niekur įlįsti šansu nėra tai tikrai ne. Paimk atsisiųsk šitą dokumentą http://www.lamabpo.lt/2007_priemimas.pdf . Čia yra praeitų metų visų aukštųjų mokyklų minimalūs ir maksimalūs balai, su kuriais buvo priimta į tam tikrą specialybę. Kadangi visus savo balus jau žinai, čia studijos.lt balų skaičiuoklėje gali lengvai apsiskaičiuot savo balą ir pažiūrėt kur tu realiai gali bandyt stot.
Sėkmės, tikrai dar niekas neprarasta.
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-25
20:28:29
| Nuoroda
Visiems tiems, kurie lygina savo bandomojo balą su tikrojo egzamino balu noriu kai ką pasakyti. Jūs neužmirškite vieno LABAI SVARBAUS dalyko, kai rašėm bandomąjį egzaminą, tai rašėm visi kartu, nepriklausomai mokyklinį ar valstybinį egzaminą planavom laikyti. Tikrą egzaminą, valstybinį pasirinko tik panašiai pusė abiturientų, reiškia kitą pusė, kuri greičiausiai ir buvo tie, kurie už bandomąjį arba surinko mažai arba neišlaikė, pasirinko dabar mokyklinį ir automatiškai visi tie kurie buvo apie vidurį bandomojo metu, nusileido į apačią. Taip pat nereikėtų pamiršti, kad ne visos mokyklos laikė bandomąjį, dauguma laikė, bet aš žinau ne vieną gimnaziją, kuri nelaikė, o ten taip pat nemažai mokinių, kurie nusitaikę į aukščiausius balus, o bandomojo metu procentų neįtakojo. Vienu žodžiu, nereikėtų čia painioti to bandomojo, ne rodiklis jis tikrai.
O dėl apeliacijos, tai duokit ją, velniai nematė, bent jau po to ramu bus, kad padarėt viską ką galėjot, pamatysit savo darbą, pažiūrėsit kas blogai buvo. Nereikės kankintis po to ir galvot, velniais, o gal ten kas nors sumaišyta buvo...
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-25
21:02:25
| Nuoroda
Žinot ką, gal ir durnokai čia daugeliui nuskambės, bet nesureikšminkit tų kvailų rezultatų čia šitaip. Faktas, kad čia labai subjektyvu, daugybė vertintojų ir neįmanoma užtikrinti, kad visi jie kaip vienas įvertintų teisingai, ypač tokį dalyką kaip rašinį. Viską ką išmokot tą ir turit, niekur tos žinios nedings, juk dėl savęs, ne dėl kažkokio durno egzamino mokytis reikia. O žinias dar bus kur panaudot, egzaminas akivaizdžiai nėra vieta, kur gali parodyt ką ištiesų sugebi, daugiau loterija čia ir nėra čia ko taip sureikšmint visko.
Mano pačio rezultatai toli gražu nežiba, bet man tiesą sakant dzin, tikrai kažkokie skaičiukai negadins man nuotaikos ar neprivers manęs kažkokiu blogesniu jaustis. Aš pats puikiai žinau ką ir kaip sugebu, kam gabesnis esu, o kam neesu gabus. Turėjau ir aš norų studijuot ten ar ten, tačiau jau prieš sesiją žinojau, kad šansų ten pateks daug neturiu, dabar jau žinau, kad tikrai nepateksiu, bet iš kur man žinot, kad būtent ten aš būčiau atradęs save? Pff, niekas to nežino ir nėra ko čia gailėtis, nes tikrai nereiškia, kad kažkur ten man būtų buvę labai gerai, o dabar bus labai blogai. Vienu žodžiu, į priekį reikia žiūrėt, rezultatai kokie yra tokie jau yra, nėra ko čia atgal dairytis.
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-28
19:30:03
| Nuoroda
Nieko nesiruošiau, gavau 57%, tikėjausi tikrai mažiau, puiku .
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-28
19:43:33
| Nuoroda
Heh, istorijos nesimokiau nuo 10 klasės pabaigos, po to kai jau reikėjo rinktis egzaminus, kažkokios mistinės jėgos pastūmėtas įrašiau istorija, sakiau pažiūrėsiu kiek galima gauti du metus nesimokius. Gavau 62% . Šiaip tai niekur man jos nereikės, bet rezultatas maloniai nudžiugino .
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-28
19:52:33
| Nuoroda
84%, negaliu skųstis
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-28
19:58:46
| Nuoroda
Jau kitoj temoj rašiau:
[quote="Da_Master":2irgga8i]Visiems tiems, kurie lygina savo bandomojo balą su tikrojo egzamino balu noriu kai ką pasakyti. Jūs neužmirškite vieno LABAI SVARBAUS dalyko, kai rašėm bandomąjį egzaminą, tai rašėm visi kartu, nepriklausomai mokyklinį ar valstybinį egzaminą planavom laikyti. Tikrą egzaminą, valstybinį pasirinko tik panašiai pusė abiturientų, reiškia kitą pusė, kuri greičiausiai ir buvo tie, kurie už bandomąjį arba surinko mažai arba neišlaikė, pasirinko dabar mokyklinį ir automatiškai visi tie kurie buvo apie vidurį bandomojo metu, nusileido į apačią. Taip pat nereikėtų pamiršti, kad ne visos mokyklos laikė bandomąjį, dauguma laikė, bet aš žinau ne vieną gimnaziją, kuri nelaikė, o ten taip pat nemažai mokinių, kurie nusitaikę į aukščiausius balus, o bandomojo metu procentų neįtakojo. Vienu žodžiu, nereikėtų čia painioti to bandomojo, ne rodiklis jis tikrai.[/quote:2irgga8i]
Mano pačio bandomasis buvo 50%, o VBE 40%, bet kaip jau sakiau, tai nieko nereiškia.
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-29
00:24:18
| Nuoroda
Čia yra visų universitetų praeitų metų maksimalūs/minimalūs stojamieji balai į visas specialybes. O savo balą visoms specialybėms čia studijos.lt apsiskaičiuot gali. Apytiksliai orientuotis galima kur turi šansų pateks, o kur nelabai.
http://www.lamabpo.lt/2007_priemimas.pdf
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-29
00:31:07
| Nuoroda
Į mokyklą manau teks nueiti.
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-29
00:40:16
| Nuoroda
Aš pats truputį dvejoju, bet manau, kad bandysiu laimę rašydamas VU Vadybą ir verslo administravimą vakarinį. Tik va visai tikėtina, kad net ir jam balų vos vos gali pritrūkt .
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-29
00:44:48
| Nuoroda
Nes turi surašyt specialybes tokia tvarka kokia labiausiai nori į jas pakliūt. Nes kompiuteriui atliekant skaičiavimus niekas tavęs nieko jau nebeklaus. Tikrins iš eilės pradedant nuo pirmos ir sustos ties ta profesija, kuri bus pirmoji, kuriai jau užtenka tavo stojamojo balo, niekas toliau nežiūrės ką tu ten buvai prirašius, jeigu jau kur nors pakliūni. Tai jeigu įrašysi ten kur labiausiai nori į galą, tai vargu ar pateksi ten. Tikiuosi supratai.
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-29
00:47:55
| Nuoroda
Eik čia http://www.vgtu.lt/priemimas/skaiciuokle/ suvesk visus savo metinius ir egzaminų pažymius ir tau parodys visas VGTU specialybes į kurias tu pernai dar būtum patekęs. Manau, kad laisvai kažkur pateksi, bet lengva mokytis ten nebus.
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-29
00:56:20
| Nuoroda
Taigi eik ir pasiskaičiuok, jeigu norėsi tikrai vietą sau surasi, kiti įstoja apskritai valstybinių nelaikę, o tu čia jau su visais valstybiniais pasiduodi. Atsisiųsk šitą: http://www.lamabpo.lt/2007_priemimas.pdf , pažiūrėk visas aukštąsias mokyklas, kur kokie balai, pasiskaičiuok savo ir manau, kad tikrai kažkur įlysi, jeigu tikrai noras bus.
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-29
01:02:56
| Nuoroda
Statybos inžinerija jau pora metų kaip balai aukšti, tačiau ir be jos pilna specialybių kur nereikia aukštų balų, o kaip jau ten seksis tik nuo jūsų pačių priklausys. Neužmirškit, kad kiti apskritai valstybinių nelaikę įstoja kur nors, o jūs čia visus valstybinius laikę verkiat, kad niekur vietos sau nerasit, neperdėkit, geriau pasidomėkit ir pamatysit, kad nėra jau toks tamsus ir baisus tas pasaulis.
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-29
01:11:55
| Nuoroda
Nejau taip sunku atsisiųst šita: http://www.lamabpo.lt/2007_priemimas.pdf ir bent jau pažiūrėt kokie buvo pernai maksimalūs/minimalūs stojamieji balai į tam tikras specialybes, po to savo pasiskaičiuot ir patiems viską pasižiūrėt, o ne tik klykaut ir verkšlent.
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-29
12:27:37
| Nuoroda
Procentai ten po velniais, kokias jūs čia erezijas skleidžiat. Taškų niekas niekad niekam nesako ir neskelbia. Gali juos tik daugmaž atsirinkti kai jau būna paskelbtos kokybinės analizės visokios, tada iš grafikų matosi kiek taškų turėjai surinkti.
|
||
Žinutė parašyta:
2008-06-29
12:37:30
| Nuoroda
Kai jau žinosi kur įstojai tada ten ir važiuosi su visom nuotraukytėm ir reikalingais popieriukais.
|