Vartotojo R.V.U. pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-04-13 21:52:38 | Nuoroda

Keliese sakot, kad rašinį, nes labiau atskleidžiat savo mintis, individualesnis darbas... Tačiau ar suprantat kaip sunku vertinti tokį darbą ir kaip jis priklauso nuo vertintojo? Čia beveik loterija. Už tą patį darbą pas vieną vertintoją galit gaut 30 taškų, pas kitą 45...

Žinutė parašyta: 2009-04-14 21:28:00 | Nuoroda
ninukas rašė:

Aš manau, kad nei griežčiau, nei švelniau:) tiesiog vertina pagal tam tikrus punktus ir tiek.

Taip, vertina pagal tam tikrus punktus. Juos galima rasti ir gali pati pasižiūrėti kaip ten vertina. Tačiau vienas vertintojas už tam tikrą punktą (pvz., rašinyje: tema suprasta ir atskleista pagrindinė mintis (ar kažkaip panašiai ten yra) gali skirti 4 taškus, o kitam gali atrodyt, kad ten prastai tas punktas atliktas, ir skirti 2 taškus.

Žinutė parašyta: 2009-04-14 21:40:49 | Nuoroda
DJManas rašė:

Pas mus tai mokytoja pasake kad mokysimes tik interpretacijai nes ja lengviausiai parasyti :D Nors seip as nieko pries pasimokysiu ir interpretacijai o jau egzamino metu paziuresiu ta ir ta ir nuspresiu kas lengviau bus =)

Kvaila mokytoja. O kaip tu galvoji egzamino metu pasižiūrėt ir tą ir tą, o tada nuspręst kas lengviau, jei nebūsi mokinęsis rašinio?

Žinutė parašyta: 2009-04-14 21:42:11 | Nuoroda
Lunaria rašė:

Kai ateisiu i egzamina -nuspresiu

Jei abu mokausi, rašai ir dirbi tai tada gerai, nuėjus į egzaminą galėsi nuspręst.

Žinutė parašyta: 2009-04-14 21:48:00 | Nuoroda
man atrodo rašė:

O interpretaciju tai isvis nemegstu, na nebent eilerasciu, nes Interpretacija kaip loterija, koki teksta gausi priklauso ir juk kiekvienas supranta teksta kitaip tai irgi loterija gaunas, kad netiks tavo teiginiai vertintojam.. pff apie teksto suvokimu uzduoti, kur reikia skaityt autoriaus mintis isvis tyliu...

Jei sakai, kad interpretacija - loterija, nes nežinia kokius tekstus gausi, tai tada ir rašinys - loterija, nes nežinai, kokias temas gausi.

Kiekvienas tekstą supranta kitaip? Tai puiku. Niekas tau nedraudžia jį suprasti kitaip ir jį neturi visi suprasti vienodai. Tik tą savo suvokimą visada turi sugebėt argumentuot ir įrodyt, remdamasi tekstu. Negali taip būt, kad netiks vertintojams tavo teiginiai, jei tu juos įrodysi.

Žinutė parašyta: 2009-04-14 21:55:59 | Nuoroda
Pukas rašė:

Kaip jums mano Mokslo izanga,ar nebloga?
Siandieniniame pasaulyje mokslas yra be galo pasistumejes i prieki.Kiekviena diena zmogus atranda vis kazka naujo, nuolat tobulina savo isradimus, siekia tobulybes ir troksta pazinti visata.Taciau daznai kyla klausimas?"Kam visai tai?"

Kokiu atskaitos tašku remiesi teigdamas, jog "šiandieniniame pasaulyje mokslas yra be galo pasistūmėjęs į priekį"?

Žinutė parašyta: 2009-04-14 22:14:11 | Nuoroda
Aishiana rašė:

mano nuomone mokslas tikrai yra pasistumejes i prieki nes jei netgi kupranugari klonuoti sugebejo tai...

Tai kas, kad sugebėjo..? Jūs suprantat, kad atskaitos taško nepasirinkę taip teigiat?? Ką jūs laikot be galo dideliu pasistūmėjimu, kaip kažkas sakė?

Jei aš pasakysiu, kad yra gyvybė, kurios technika sugeba judėti šviesos greičiu ir t.t., tai tada mūsų mokslas, palyginus su jų, yra labai labai mažai "pasistūmėjęs".

Žinutė parašyta: 2009-04-14 22:21:55 | Nuoroda

Aš taip kalbėdamas neturėjau omenyje įskaitos. Įskaitoje tai žinoma niekas į tokius dalykus nekreips dėmesio ir viskas ten bus gerai jei pasakysi, kad mokslas yra pažengęs. Aš čia tik šiaip mąstau ir žiūriu jūsų mąstymą...

Žinutė parašyta: 2009-04-14 22:31:53 | Nuoroda
sblga rašė:

Nemastėt kaip atsakytumėt į vienokius ar kitokius jo užduotus klausimus. Pvz. kaip atsakytumėt jei paklaustų kokį žinai (perskaitei) grožinės literatūros kūrinį mokslo tema? Kokius žinai TV serialus, laidas, filmus apie moksla? ir pan...

Netikiu, kad gali būt tokie klausimai. Negali tokius uždavinėt.

Žinutė parašyta: 2009-04-14 22:52:53 | Nuoroda
sblga rašė:

Pvz. kaip atsakytumėt jei paklaustų kokį žinai (perskaitei) grožinės literatūros kūrinį mokslo tema? Kokius žinai TV serialus, laidas, filmus apie moksla? ir pan...

O jei tokių paklaustų, tai apie grožinės lit. kūrinį mokslo tema atsakyčiau Žiulio Verno kurį nors romaną; tv serialų nemažai yra (pvz., "CSI", "Daktaras Housas"); laida - "Negali būti"; filmas - "Dievo namai".

Žinutė parašyta: 2009-04-14 23:04:42 | Nuoroda

Ir kodėl tokiame puslapyje parašei apie tokį "žaidimuką"? Manai, čia renkasi žmonės, kuriems tik ir rūpi visokie žaidimukai? Gal dar "cs" nori pažaist?

Žinutė parašyta: 2009-04-14 23:08:39 | Nuoroda
☜★☞ rašė:

Tai apie ka ten "Dievo namai" ?? 

Filmo nematęs, bet knygą skaitęs. Pagal knygą yra filmas pastatytas. Ten apie interną. Apie jo mokymąsi ir "gyvenimą" ligoninėje.

Žinutė parašyta: 2009-04-14 23:17:57 | Nuoroda

"Cs" ne mano. Tai gal man šiaip pradėt čia rašyt nuorodas iš "youtube"... gal kas neturi ką veikt ir galės pasižiūrėt kokių juokingų vaizdelių ir gerai praleist laiką.

Žinutė parašyta: 2009-04-15 16:20:05 | Nuoroda
☜★☞ rašė:

Snekejau apie tai, kad griaunanti jega - klonavimas, nes griauna pasaulio pusiausvyra ir pan, apie astronomija snekejau, kad kosmose atrandama vanduo ir pan. Medicinoje kuriami vaistai nuo ligu, bet turi ir salutini poveiki

Klonavimas - griaunanti jėga? Kaip šis procesas, tavo manymu, "griauna pasaulio pusiausvirą"? Iš tikėjimo pusės tai yra amoralu, tačiau praktiškai tai nieko griaunančio nėra. Pagrįsk savo tokį teiginį, kad tai griaunanti jėga.

Žinutė parašyta: 2009-04-15 16:35:39 | Nuoroda

Atsiunčiau. Jei dar kam nors reikia, rašykit.

Žinutė parašyta: 2009-04-17 16:33:47 | Nuoroda

Turiu tik VBE. Reikia?

Žinutė parašyta: 2009-04-17 16:35:19 | Nuoroda

Beje, jei reikalaus slaptažodžio, tai įveskit: "ch982xas87".

Žinutė parašyta: 2009-04-18 12:32:52 | Nuoroda

Tai kad iš įskaitos gavai 10 tai taip reikia džiaugtis? Man baisu... Jei gautai iš kokio egzmino 100% tai turbūt ir išoktai per tą langą...

Žinutė parašyta: 2009-04-18 14:41:59 | Nuoroda

Tikrai visur prideda. Prideda tik meno pakraipose ir tai ne visose programose.

Žinutė parašyta: 2009-04-18 14:42:38 | Nuoroda
R.V.U. rašė:

Tikrai NE visur prideda. Prideda tik meno pakraipose ir tai ne visose programose.