Vartotojo daktariūkštis pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-07-08 22:36:01 | Nuoroda
Ziuzelis rašė:

O manęs Vilnius niekuo nežavi, ir šiaip nelabai suprantu,ko ten visi taip veržiasi ir ką tame mieste mato

Tai studijuok kitame mieste, ko čia putojiesi.

Žinutė parašyta: 2009-07-08 23:41:44 | Nuoroda
Muuuu rašė:

Ojej kokios aršios diskusijos čia verda! :o :))

Amžina kova tarp Vilniaus ir Kauno

Žinutė parašyta: 2009-07-08 23:43:46 | Nuoroda
imaggGO rašė:

Šiandien aš tą atsiskanavau ir kopiją pasidariau. Beliko tik notarui nunešti. 

Ta kopija turi būti patvirtina notaro?

Žinutė parašyta: 2009-07-08 23:49:09 | Nuoroda

Bent jau aš, remadamasis BP taisyklėmis, suprantu taip.

Registruojant dokumentus reikia parodyti arba originalų šauktinio liudijimą, arba jo nuorašą (kopiją), patvirtintą notaro. Registruojant nieko įteikti nereikia, tik parodyti.

Įforminant dokumentus reikia šauktinio liudijimo kopijos, nebūtinai patvirtinos notaro, išskyrus tuo atveju, jei stojama į karo akademiją

Žinutė parašyta: 2009-07-08 23:51:48 | Nuoroda
daktariūkštis rašė:

Bent jau aš, remadamasis BP taisyklėmis, suprantu taip.

Registruojant dokumentus reikia parodyti arba originalų šauktinio liudijimą, arba jo nuorašą (kopiją), patvirtintą notaro. Registruojant nieko įteikti nereikia, tik parodyti.

Įforminant dokumentus reikia šauktinio liudijimo kopijos, nebūtinai patvirtinos notaro, išskyrus tuo atveju, jei stojama į karo akademiją

Nors visgi tose pačiose BP taisyklėse parašyta, kad reikia visų lengvatas suteikiančių dokumentų kopijas ir įteikti. Kaip suprantu, šauktinio liudjimas yra vienas iš tų lengvatas suteikiančių dokumentų.

Žinutė parašyta: 2009-07-08 23:56:55 | Nuoroda
dainius.... rašė:

o jus gavote karini be mane pirma karta kviete kai buvau 16 ir dar dar nieko   niekas nekviecia...

Kviečia tik pirmąjį sykį, po to pats turi susiprotėti, jog ten reikia pasirodyti. Tai vadinama šauktinio pareigomis.

Žinutė parašyta: 2009-07-09 00:09:11 | Nuoroda
dainius.... rašė:

tai vaje kad jau nuo mano  gimtadienio  praejo 5 menesiai kai  man  sukako 19  ir net nebuvau  i ta karini nuejes,  bet ar nieko  tokio  kad veziu  priduodant prasyma karini liudijima  i  ji  nebuves tik kai buvau 16

O ne paprasčiau būtų nuvažiuoti iš pradžių į KAM teritorinį skyrių, gauti tą nelemtą antspaudą ir ramiai važiuoti registruoti dokumentus?

Žinutė parašyta: 2009-07-09 00:12:11 | Nuoroda
PsicLt rašė:

Ant liudijimo raso, kad busi baudziamas pagal baudziamaji kodeksa :DD Siaip, manau, susitart galima :) Aplamai, Lietuvoj numatyta samdoma kariuomene, nefig jie prie pilieciu prisiknisineja ? 

Buvęs krašto apsaugos ministras Juozas Olekas pasirašė įsakymą dėl šaukimo į privalomąją pradinę karo tarnybą sustabdymo. Bet šis įsakymas reikalui esant gali būti atšauktas, dėl to ir registruoja mus visus dėl viso pikto.

Žinutė parašyta: 2009-07-09 14:51:08 | Nuoroda
haskis rašė:

na snd pagaliau nuejau y ta kariny ( 5men pavelaves ). nieko nesake,net labai fainiai prieme.bet man lyg tik piestuku parase kad 12kl baigiau ,o antspaudo berods neuzdejo jokio....

Man irgi tiek pieštuku užrašė. Matyt, kuomet atnešiu brandos atestato kopiją, parašys rašikliu.

Žinutė parašyta: 2009-07-09 16:01:47 | Nuoroda
_saulluze_ rašė:

buvau isvykus atostogaut ir internetu nespejua uzpildyt.. bet as dar galiu nesti dokumentus iki liepos 18 dienos?ta prasme kuria diena nunesi kartu atestata ir stojimo sarasa su reikalingais dokumentais kvitu dar galima??ar tik jau priima atestatus o nrpriiima stojimo sarasu ??

Iki liepos 18 d. viską priima, tik nešk.

Žinutė parašyta: 2009-07-09 16:11:50 | Nuoroda
karolytee rašė:

Toks ispudis,kad lietuviska muzika nebeegzistuoja arba geda prisipazint,kad tokia yra klausoma, visi tik kuo sustresniu grupiu pavadinimu prirase

Taiklus komentaras. Manau, vertinti muziką yra be galo subjektyvu.

Žinutė parašyta: 2009-07-09 16:39:17 | Nuoroda
Petras Petrauskas rašė:

Kaip manote koks KB bus KMU medicinos siais metais? 

Bandau tik spėti: 18,66

Žinutė parašyta: 2009-07-09 18:32:04 | Nuoroda

Kaip šiųmetinis abiturientas, galiu patarti, kad jokių mokslų vasarą. Vasara skirta poilsiui.

Žinutė parašyta: 2009-07-09 18:45:13 | Nuoroda
Kotrybird rašė:

o tai koks tada VU medicinos KB, jei KMU toks palyginus didelis?

Na, nėra jau tokie ir dideli mūsų prognozuojami balai. Be abejo, VU KB turėtų būti kiek aukštesnis, na, tarkim 18,94

Žinutė parašyta: 2009-07-09 18:49:26 | Nuoroda
revile rašė:
Kotrybird rašė:

o tai koks tada VU medicinos KB, jei KMU toks palyginus didelis?

tai turbūt 19,99 ...

Revile, negąsdink žmonių, nes nesąmones skiedi. Visiškas nesąmones. Kaip sokoladinis yra sakęs, vargu ar apskritai minimalus balas perkops 19, o tu čia vos ne 20 prognozuoji. Pagal tavo šitą balą aš net neįstoju.

Žinutė parašyta: 2009-07-13 14:39:32 | Nuoroda

Man įdomu, kada pagal naująją tvarką bus švenčiamo išleistuvės - rugpjūčio 31 d.?

Žinutė parašyta: 2009-07-13 15:22:00 | Nuoroda
Saulėgrąža rašė:

Tai kaip dabar čia su tom nuotraukom, ką tik perskaičiau, kad duodant prašymą reikia tik vienos, o kitos 3 tik tada, kai forminsi priėmimą. O kur tu skaitei, kad 3 reikia paduot kartu su prašymu?

Jūs apsimetate ar tikrai skaityti nemokate. Juk aiškiai bendrojo priėmimo taisyklėse parašyta, o dar ir sokoladinis žmonių kalba pakartojo, kad PATEIKIANT prašymą užtenka vienos nuotraukos (tos, kuri prašymo blanke), kitų trijų reikia ĮFORMINANT dokumentus, kai įstosite!!!

Žinutė parašyta: 2009-07-13 15:48:50 | Nuoroda

O aš vis tiek patariu vasarą skirti poilsiui. Tuo labiau devynių mėnesių yra sočiai  viską dešimt kartų pakartoti. O kadangi pavėlinta egzaminų sesija, apskirtai neverta dabar taip skubėti.

Žinutė parašyta: 2009-07-13 15:52:50 | Nuoroda

Šiandien į Vilniaus skyrių nunešiau brandos atestato kopiją, eilės buvo nežmoniškos. Gerai, kad man jose laukti nereikėjo, o pakako tik įteikti kopiją. Siūlau visiems suskubti ir nelaukti paskutinės minutės.

Žinutė parašyta: 2009-07-13 16:11:23 | Nuoroda

Bendras prašymų skaičius neseniai perkopė praėjusių metų rodiklius, kuomet buvo paduota 806 prašymai. O dar tik pirmadienis ir jau 817. Ką gi, konkurencija auga.