Vartotojo Mirt pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2012-06-28 00:36:12 | Nuoroda
Roman Osipov rašė:

Sveiki, mane domina ką rinktis informatiką ar programų sistemas? Koks esminis skirtumas? Kas geriau dėstoma, kur susirenka rimtesnė publika?

laba, esminis skirtumas tai informatika labiau pats tas grynasis programavimas, o programų sistemos tai kaip ir projektų vadovas gaunies. šiaip programavimo tiek ten tiek ten per akis. dėl rimtumo tai čia neaišku, visur visokių būna ir ten ir ten stiprių būna ir bimbinėtojų. vertėtų gal pasilyginti programas ir pasižiūrėti kas labiau patinka, programų sistemos populiaresnė specialybė, tai ir konkursinis balas aukštesnis.

Žinutė parašyta: 2012-06-28 00:46:02 | Nuoroda
andrius53 rašė:

Sveiki. as taip pat noreciau prisijungti prie norinciu stoti i VU informatika. Klausimas man toks: ar islaikes matke 35proc., lietuviu - 68 , turedamas anglu metini 7 ir tikedamasis is IT egzo gauti apie 60proc. yra imanoma patekti i VF informatika ? konkurs.balas gautusi apie 15.7 kazkur. Na mazdaug. Apie programu sistemas net negalvoju, nes visu pirma tikrai jau nebutu sansu, o visu antra nedomina, nes buvo pazistamu kurie ten mokes, na supratau, jog ne man tai . Kiek supratau tiesiog Informatikoj daugiau programavimo ir idomiau. nera taip sausa. Na cia ka girdejau :) tai kas galetu man padet siuo kl. del istojimo ? ;)

čia tinka ir postui prieš tai, pasižiūrėjau konkursinius, tai vienodi beveik ;D tik ps'ų 3 grupės būna, o informatikų 2, tai ps'ų daugiau priima, daugiau norinčių. konkursinius balus galite rasti čia  www.vu.lt/site_files/SD/Stojantiesiems/informacija%20apie%20priemima%20internetui%202012.pdf  teoriškai tu dar patektum bet labai ant ribos esi, nes nedidelis balas, taigi jei bus daug norinčių su gerais balais tai nepasiseks, sunku prognozuoti :) į vnf neapsimoka stoti visgi, tik 2 vietos, pagrinde MIF'e už mokslą nieks nemoka.
Dėl pačio progromavimo kiekio, tai jo pilna tiek ps'ams tiek informatikams, visokiom kalbom smagiai programuoja ;D

Žinutė parašyta: 2012-06-28 00:50:20 | Nuoroda
Coral rašė:

Mano KB 17, 6   ar įstočiau į statistiką ar MMT? 

beje, kas geriau? nes nežinau ką pirmiau rašyt, ar statistiką ar matematiką ir matematikos taikymus.. ;s 

įstoji tiek ten tiek ten ;D ką rašyt pirmoj vietoj čia jau tavo sprendimas... aš subjektyvi būčiau šitoj vietoj ;D kuo vienas patinka o kuo kitas? :)

Žinutė parašyta: 2012-06-28 13:13:37 | Nuoroda
Grafo rašė:

Čia nežinau ar į tinkamą temą pataikiau, bet  domina mane FDM.

Tiksliau, visų pirma, dėstytojai, kaip jie bendrauja su studentais ( per daug iš aukšto, gerbia ar ne ir pnš), koks vidutinis dėstytojų amžius, ar jau visi pagyvenę ar ir jaunų vėjų yra.

Taip pat domina perspekyvos pabaigus šias studijas bei, žinoma, galimybė gauti baraką :D

Na čia tiek priklausinėjau ir dar neaišku, ar į tinkamą temą, bet gal kas nors pajėgs man atsakyti :D

sveikinu, pataikei į temą ;D kaip dėstytojai bendrauja... nu kaip, įvairiai, žiūrint kokiu reikalu bendrauji. jei paskaitų metu, tai būna dažniausiai kad jie tokius "prie chebros" primeta ;D ir apie memė face'us pašneka, ir anekdotų pripasakoja, ir įvairiais kitais būdais prikolina ;D jei ten dėl vertinimo aiškinsies tai visaip būna ;D o jei kalbant apie fdm, tai būna pvz "šitą uždavinį parodyčiau kaip spręst, bet nerodysiu, nes jūs fdm ir turit mokėt" :D
vieni yra senoki, kiti doktorantai, kad po 30 metų, visokių yra :)
pabaigus studijas galima dirbti bankuose, draudimo įmonėse, akcijų birža, maklerystė ten ta, nu ir panašiai, kas kaip prasisuka, dažniausiai jau per praktika kur įlendi tai ten ir gauni pasiūlymą.

dėl barako tai pirmenybė teikiama iš toliau gyvenantiems ir socialiems asmenims, arba daugiavaikiams ar našlaičiams, nu ten yra kriterijai, tai kai prašymą rašai reik ir tuos dokumentus pateikti. baraką man atrodo gauna visi kas nori paskutiniu metu, apgyvendino šiemet panas mifo baltupiuose pagrinde :D

Žinutė parašyta: 2012-06-28 13:18:48 | Nuoroda
A.C.B. rašė:

Mane taip pat domina FDM. Ar tikrai taip sunku mokytis ir reikia ten naktim vos ne sedet ir kalt viska? Nes to sau tikrai nelinkiu. Dar teko girdeti, kad labai pasnee destymo metodai, kad destytojai senukai, kurie nuo sovietiniu laiku taiko tuos pacius metodus, net kad vadoveliai pasene. Zodziu daug blogybiu girdejau, idomu ar yra cia studijuojanciu tai?? Viskas domina apie sias studijas

Nu čia nuo žmogaus priklauso ar jis sedės naktimis ir kals ar ne, per sesiją ir prieš kolius tikrai pasimokyti reikės, vieni mokosi sistemingai, tai kas kelias dienas ar kasdien sėdi ir mokosi, manau tai visai geras sprendimas :D o kiti nieko nedaro ir tik per sesiją, kaip kas labiau moka prasisukt ir kaip kam labiau sekasi. nu dėl vadovėlių... asmeniškai turėjau vieną tik, uždavinyną, ten jau nėr skirtumo kurių metų, tiesa rusiškas:D o šiaip visokie konspektai yra, ten tie matematinės analizės įrodymai vargu ar keičiasi per kažkiek metų :P geometrija irgi ;D

Žinutė parašyta: 2012-06-28 14:37:39 | Nuoroda
Z rašė:

Na mano temoje sunkiai ten kazkaip sekasi sulaukti atsakymu, tai cia pabandysiu sekme, copy paste :D :

Sveiki visi! Tai va, mastau i kuria i siu specialybiu stot. Realiai i abi sias galeciau istot. FDM balai didesni uz eko, bet ar nera FDM tik skambus pavadinimas? :) Gal studijuojantys galetu palyginti programas? Kuri idomesne/sunkesne? Kaip su darbais abieju specialybiu atzvilgiu?

Labas :D nu dėl pavadinimo, tai kažkiek tikrai jo, nes anksčiau vadinosi draudimo matematika ir nifiga ten niekas beveik nestojo, kai dametė žodį finansų - vualia. prestižas patapo :D  šiaip nu labai panašios studijų programos, skiriasi tik keliais dalykais. ir vienur ir kitur yra sunkių dalykų, įdomumas įdomumui nelygus :D fdm tai ten yra ir aktuaro paskaitos ir panašiai, nu su draudimu susijusių dalykų, ekonometrijoj to nelabai yra, bet kiti specifiniai dalykai. sunku pasakyti kas geriau, dauguma teigia, kad ekonometrija :) bet čia kaip kam tikriausiai.

Žinutė parašyta: 2012-06-28 14:39:23 | Nuoroda

pasilygink programų sandus, kuriuos gali rasti mif.vu.lt ties statistikos kryptimi. nuo 2011 metų fdm bakalauras bus nebe statistikos o finansų ir draudimo matematikos.

Žinutė parašyta: 2012-06-28 17:58:25 | Nuoroda
andrius53 rašė:
Mirt rašė:

čia tinka ir postui prieš tai, pasižiūrėjau konkursinius, tai vienodi beveik ;D tik ps'ų 3 grupės būna, o informatikų 2, tai ps'ų daugiau priima, daugiau norinčių. konkursinius balus galite rasti čia  www.vu.lt/site_files/SD/Stojantiesiems/informacija%20apie%20priemima%20internetui%202012.pdf  teoriškai tu dar patektum bet labai ant ribos esi, nes nedidelis balas, taigi jei bus daug norinčių su gerais balais tai nepasiseks, sunku prognozuoti :) į vnf neapsimoka stoti visgi, tik 2 vietos, pagrinde MIF'e už mokslą nieks nemoka.
Dėl pačio progromavimo kiekio, tai jo pilna tiek ps'ams tiek informatikams, visokiom kalbom smagiai programuoja ;D

Na siandien jau ir IT rezultatus tikslius gavau. Taigi 68proc. IT, 68 proc. LT , matematikoj zioplumas totaliai koja pakiso ir 35proc, o metinis kaip rasiau anglu yra 7. Na maciau as konkursinius praeitu metu. Tik man idomu, kodel vu.lt pagal ten parasyta formule ir skaiciuokle esancia tame puslapyje mano konkurs.b. gaunasi 16.12, o siame studijos.lt puslapyje esancioje konkurs.balo skaiciuokleje man meta 15.82 ? Kuo tiketi ? Nes jei vu.lt skaiciuokleje 16.12 rodo man atrodo visai daug sansu istoti :) Tai dabar jau zinant galutinius savo rezultatus dar karteli klausiu, kaip manai, ar tikrai taip mazai sansu man ? Zinau, kad galbut ta pati atrasysi, bet ka dar pasiulyt galetum? As dar norejau pasiteirauti kas zino del vnf/st kaip yra? Ar apskritai galima toki varianta rasyti ir kokios salygos taip stojant yra ? Ir dar idomu apie stojima antru turu? Nes tikrai nestosiu i tiesiog VNF. Mastau apie VF, o nemazai kas sako, jei jau neistociau pirmu turu tai galiu megint antru. Ar taip imanoma? Laukiu ats. :)

mano paskaičiavimais tavo konkursinis balas yra jei anglų a lygiu tai 16.12 jei b 15.92.
studijos lt jau nusenus gal skaičiuoklė ;D ar šiaip koks bugas. Nu dabar atrodo kad lyg ir įstotum :) bet sakau čia sėkmės reikalas, bet man atrodo įstosi :) nu ką pasiūlyt, dar galima rašyt vnf dėl visa ko, nes tikrai kažkas išeis čia 100 proc garantuoju ;D o kai žinosi kad išėjo ir pan, tai nulėksi į studijų skyrių ir pasiteirausi ar galima užimti jo vietą ;D bet nu įstosi ir į vf ;D dėl antro turo tai nežinau, įdomu ar yra kur duomenys kiek priima pirmu turu kiek antru, anksčiau lyg lamoj buvo. bet manau pirmu įstosi :) antru turu tai čia jei atsisakytų kas vietos, nes tie kas į užsienį stoja ir lamą pildo tai neatsisako o nuvaro sutartį pasirašyt, o poto tą sutartį nutraukia, tai kaip ir vieta laisva lieka, bet niekas jos neužima :)

Žinutė parašyta: 2012-06-28 18:45:09 | Nuoroda
Grafo rašė:

Dėkui, kad nepatingėjai konkrečiau papasakoti :). Kažkodėl būtent šia specialybe susiviliojai pirmai vietai. Na gal ir užskaitytų Kauną kaip ''iš toliau''. Tik įdomu ar nesulėks šiemet visi gudročiai su kosminiais kb nes pas mane toks gana ribinis 19.8, o manau stočiau tik į vf, nes mokėti ne ypač verta, kai yra šioks toks pasirinkimas, na tikiuosi man pasiseks, bet tik dabar pradėjau gailėtis, kad nesimokiau :D

klauskit kas domina :) nu jei domina tai ir rašyk pirmoj, aišku stoja ten su dideliais balais, nes visgi prestižas ale ;DD nu baraką tai turėtum gaut, jei ne iš karto tai vėliau tikrai :) bet iš karto gausi, nes tikrai nežinau tokio kuris negavo baraką, kiti savo noru neina. mife sakau nieks nemoka kaip ir už mokslą :)) jei toks balas, tai visai ir mokeisi ;D

Žinutė parašyta: 2012-06-29 16:16:20 | Nuoroda

nafik ta istorija tiksliukams, dar gali rašyt ps ar IT, nu šiaip sau.. o dėl perėjimo, tai panašu šiaip ten, tik sakė to pačio komparcho egzai skyrėsi, it lengviau. o šiaip galima pereiti jei atsilaisvina vietos, o jos tikrai atsilaisvins ;D tik dažniausiai jau kur įstojai ten ir lieki, kažkaip nebesinori eit niekur :) 

Žinutė parašyta: 2012-06-29 18:49:04 | Nuoroda
andrius53 rašė:

tik siaip, ar sunku mokytis VU informatika ? : ) kiek ten yra to gryno programavimo ir ar man butu labai sunku, jei nesu toks daug ismanantis kol kas ? Na pascal neblogai viskas, bet kazko papildomo kol kas nemoku :) bet domesiuosi bestudijuodamas pats kitka zinoma . :)

nu aš tau negaliu pasakyti ar sunku, nes nestudijuoju informatikos. galiu pasakyti bendrai ;D mife visi rėkia kad sunku ;D o sunku, nu užknisa daug dalykų tikrai, pats pamatysi, o šiaip tai jei mokaisi kažkiek tai čia prasisukt galima, o jei mokaisi daug tai ir labai gerai prasisukt galima ;D visvien mokys viską nuo pagrindų, tik tempas didesnis bus, kiek man buvo pascal ir c tai ten per vieną paskaitą išeini sakykim ifus, visus ciklus, poto per kitą ten sarasus visus, dvipusius vienpusius, nu žodžiu daug ten tos informacijos sukišta ;D paskui bus pratybos, tai ten programuojama ir namų darbus atsiskaitinėt, dažniausiai ten ir paaiškint reik vos ne kiekvieną eilutę. bet nu viskas išmokstama :P tai pirmi metai pascalis pagrinde, vėliau jau java kiti džiaugsmai, ai dar komparchas labai visų mėgstama paskaita  pirmą semestrą ;DDD

Žinutė parašyta: 2012-06-30 13:08:38 | Nuoroda

prašom :))
beje visi būsimi mifiečiai nepamirštat dalyvauti fuksų stofkėse. užsirašysit kai įstosit, bus fun ;D

Žinutė parašyta: 2012-07-01 15:40:22 | Nuoroda
andrius53 rašė:

Na esu apie jas girdejes siek tiek, bet kas kaip tai tiksliai nezinau ;D o jos vyksta kazkada rugpjucio vidury? ir siaip, placiau gal galetum ka pasakyt , kiek prisimeni ? kas ten gero viskas vyksta jose ? :)

galiu pasakyti, kad aš pati saviškėje nedalyvavau, nes negalėjau, tai labai gailėjausi, nes negana to kad visi visus metus kalbės apie fuxų stofkę ir kaip ten nerealiai (ypač pirmus mėnesius), jie dar plius susirado iškarto daug draugų, nes kas gyveno vienuose nameliuose iki šiol dar būna patūsina ;D jos vyksta maždaug rugpjūčio vidury ir labiau į galą, o ten laaaabai smagu, visas laikas bus suplanuotas, daug žaidimų, žodžiu visi tik ir sakydavo kad geriausios 3 dienos ever. O šiemet stovykloje būsiu aš, tai susimatysim :D

Žinutė parašyta: 2012-07-06 23:29:48 | Nuoroda

jo, su 19 kėbloka ;D

Žinutė parašyta: 2012-07-11 12:32:50 | Nuoroda

ar statistika lengviausia tai čia sunku pasakyti, pagal konkursinį jei žiūrėt tai lygtais jis mažiausias statistikoj, arba mim'ai, bet jų ir taip mažai :D dėl perėjimo tai turi nesiskirti daugiau nei dviem dėstomais dalykais programa, ir žinoma atsilaisvinti vieta, kas būtinai įvyks ;D o pirmą semestrą visi fdm, ekonometrai, statistikai, mmt mokosi tą patį, antrą semestrą daugmaž irgi tą patį.

Šiaip kalbant aplamai apie MIFą tai pasikalbėkit su savim ir nuspręskit ar mylit jūs tą matematiką ar tik šiaip visai nieko... nes jos čia bus daug ir ant kiekvieno kampo, tas pats programavimas bus susijęs su matematika, pvz programos kurios skaičiuoja matricas, integralus ir kitus velnius.. Nes pas mus tai visokių įdomybių buvo, ir panelės kurios nemoka nubrėžti parabolės ir su kitokiais defektais žmonės.

Apie bioinformatiką, na ten kurse būna mažai žmonių, turėsit daug programavimo, tos visos informatikos, taip pat biologijos mokslų, jei domina tai manau visai nebloga specialybė, didelės paklausos Lietuvoj jų nėra, bet jei labai nori ir moki suktis tai rasi kur įlyst. :)

čia kaip minėjo, jei pratybas mife praleidi tai toks jausmas lyg nebūtum kokį semestrą mokykloj ;D teoriją skaityt prieš teorijos paskaitas... nebloga mintis, man pavyko kokius netgi 2 kartus ;D dėl vadovėlio tai iš esmės turėjau du, bet naudojau tik vieną per matematinę analizę ;D tas vadovėlis yra rusų kalba tarp kitko :D

Žinutė parašyta: 2012-07-11 12:37:50 | Nuoroda
Dan rašė:

Sveiki, ketinu siais metais cia stoti , tai noreciau suzinoti : kokios veliau 3-4 kurse specialybes siulomos pasirinkti ?  

informatikoje galima pasirinkti kompiuterių mokslą arba matematinę informatiką (something like that)

Žinutė parašyta: 2012-07-11 12:40:34 | Nuoroda
agnoosia rašė:

Sveiki,

gal žinot, ar būna vakarais organizuojamų programų sistemų ar informatikos studijų?

Nes ištęstinių kaip suprantu nėra :/

nėra nei ištęstinių nei vakarinių. išvis vakarinių nebėra :) lieka visgi variantas įstoti ir nelankyti paskaitų, o atvykti tik atsiskaityti ir mokytis savarankiškai :D

Žinutė parašyta: 2012-07-11 13:51:55 | Nuoroda

tai sąraše po ism rašyk fdm. šiaip kažkaip manau, kad nebūna :) 

Žinutė parašyta: 2012-07-11 13:57:24 | Nuoroda

nu tik nereikia, kitos specialybės irgi turės labai fainus kuratorius ;D 

Žinutė parašyta: 2012-07-11 15:01:06 | Nuoroda

tai teorinė galimybė yra dėl antro turo, beeeeet, ar dažnai atsisako fdm'o :D