Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2009-06-14
20:04:40
| Nuoroda
menozinove rašė:
Sveiki busimieji studentai, esu vdu menotyros studente. Katik baigiau pirma kursa Kai rinkausi kur stoti, mane taip pat kankino tas apts klausimas vdu menotyra ar vda dailetyra. Galiausiai tame lape net neberasiau dailetyros, todel kad nusprendziau, kad per siaura specialybe. Aisku, jeigu domites ne visais menais tik daile, stokit i dailetyra. Bet jeigu salia nepamaisytu zinios apie teatra, fotografija, kina ir t.t - tik menotyra Teisingai cia mastet, kad menotyra - tai teorija apie menus, o ne praktinis ju pazinimas. Menotyrininkai, liaudiskai tariant - menu zinovai, o ne artistai ar dailininkai. Tiesa, menotyros studentai tikra aukso kasykla ir tikru menininku cia galima atkasti. Taigi, menotyrininkas + menininkas - geras derinys. Studijos tikrai nenuobodzios. Is dauguma paskaitu iseini sokiruotas nuo pamatytu performansu. Beje, menotyrininkai plati specialybe ne tik menu prasme, bet ir visu humanitariniu, pvz : filosofijos, psichologijos, sociologijos, religijotyros ir t.t. Taip taip gerai mane supratot. Froido psichoanalize menotyriniinkai puikiai ismano. Nenoriu issiplesti, bet privalu dar pasakyti, kad menotyrininkas turi tureti gera rasymo stiliu ( uz prasta mazinamas pazymys) - mat tai meno kritiko duona. O kas liecia praktine puse... Anksciau budavo vdu akademinis teatras, tad ten vaidindavo vien menotyrininkai, deja jo nebera. Jei esi dailininkas, nieks tau piesti ar tapyti netrugdys, o tokiu kaip tu daug surasi tarp bendrakursiu. Ir pabaigai... Studijuoti nesunku O... Ačiū labai. Gan išsamus aprašymas ir labai sudomino. Tiesa, aš pati mieliau ir rinkčiausi menotyra, del to, kad ji platenė. Mane domina ir kinas, teatras, fotografija... Tik kad pastaroji Kaune. Nors kita vertus jau baigiu susitaikyti su mintimi, kad likimas būtent ten mane ir kreipia. (Visos norimos specialybes - ten. ) Ačiū dar karta. |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-14
20:08:38
| Nuoroda
Saulėgrąža rašė:
Tai baigęs menotyrą gali dirbti meno kritiku? Kokios dar perspektyvos? Galima tęsti studijas labai įvairiom kryptim. |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-14
20:13:28
| Nuoroda
lauriut_ rašė:
Man taip pat būtų labai malonu sužinoti šį tą apie menotyrą. Visad labai norėjau stoti, bet dabar, kai jau atėjo laikas iš tiesų parašyti tą menotyrą, susimąsčiau, ar šios studijos tikrai man. Na, aš nesu iš tų vadinamųjų menininkų, vaikštančių su kerzais, žaliom skiauterėm ar ilgiausiais sijonais. Mane tiesiog domina studijų programą (pilnavertis kultūrinis išsilavinimas), bet pati neįsivaizduoju savęs dirbant muziejuje ar antikvariate (nesakau, kad būtų labai blogai, bet tiesog ne man). Mano galutinis tikslas - žurnalistika, kurios, deja, nėra Kaune. Tad tokia alternatyva. Tikiuosi, jog atsiras galinčių ir norinčių papasakotiTuriu kerzus, bet neturiu žalios skiauteres... (gaila) ;D Iš tikro manau, kad ne išorė daro žmogų menininku, bet ne esmė. Vat o man prišingai. Nelabai save įsivaizduoju kažkokioj rimtoj profesijoj. Ir mieliau studijuočiau Vilniuj. Nors šiaip ar taip - man pusė Lietuvos iki šių miestų. |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-14
23:04:11
| Nuoroda
Mastau apie lietuviu filologija ir rezisura. Bet rasysiu turbut kur nors gale. Bet ka cia gali zinoti, kaip su egzaminais reikalai susisuks. |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-14
23:45:11
| Nuoroda
Gal gali savo turimais ispūdžiais pasidalinti? Nes internete tiek šlamsto, kad apart studiju programos nieko gero. O dėstomi dalykai manęs irgi nežavi: informa, informa, informa...(Thinking) Prieš kiek laiko buvau labai susižavejusi, bet db visas uzsidegimas dingsta... |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-15
18:59:26
| Nuoroda
neraja rašė:
Serpentine as irgi sita rasysiu gale,o pirmoj vietoj viesaji administravima Aš dar dvejoju dėl pirmos vietos. Tik manau, jog tai bus Kaune (Puse mano trokštamų spec. ten. ) Kad ir kaip nejausčiau tam miestui simpatijos... Tad ką čia gali žinoti. Gal kartais ir susitiksim. |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-15
23:14:45
| Nuoroda
Papraščiausia būtų pasidomėti ir paskaityti apie sią studijų kryptį. Kadangi pati turiu lankstinuką, ten tiek prirašyta, kad ilgai truktu perspauzdint. Trumpai tariant (gerai nepamenu čia po menotyros ar dailetyros): kutūros vadyba, žurnalistika, askiras kokios meno sakos pasirinkimas kaip teatrologija ar vadyba kurios nors srities. Viskas daug maž siejasi, nes menotyra viską po truputį apima... Čia kiek aš žinau. (Šiaip čia sukūriau temą, kad man patartų, o ne aš kitiems. ;D ) |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-25
20:21:13
| Nuoroda
O kas del dailetyros? Gal yra studijuojanciu? |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-26
17:42:29
| Nuoroda
69 gavau. ;D Koks kietas skaicius. ;D Nu man ji niekur neina pirmose gretose, o kaip pagalbinio, tikiuosi uzteks... |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-30
18:04:37
| Nuoroda
2-oj vietoj rasiau... Balas 19,52 |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-30
18:05:33
| Nuoroda
Maniau nesamoniu prirasiau, testu daugiau nei trečdali blogai, o štai staigmenelė - 100. ;D Padejo, kad teksto suvokimo daug uzduočių buvo. ;DDDDD |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-30
18:10:01
| Nuoroda
Net 96 paroviau. Ciuju pridariau rašybos ir skyrybos klaidų kvailų. ;D |
||
Žinutė parašyta:
2009-07-01
18:31:10
| Nuoroda
Rašiau kulturos vadyba 3-iu numeriu VU KF, bet man viska sugadino, kad matke i pirma vieta perkele. Kol buvo istorija, gerai, nes ist.pas mane 100, o vat matke tik 69... Vidutinis balas tik gaunasi... Bet žiūrėsim. |
||
Žinutė parašyta:
2009-07-01
18:43:25
| Nuoroda
Kaip sakot, ten daug informatikos? Žinau, kad yra, bet ar pagrindas ji? Ne itin pasikliauju nete skelbiama studiju programa... Vienur vienaip, kitur kitaip rašo... Šiaip sudomino, tik bijau, kad jei informos daug, galiu nepatempt. Tame, kad VGTU ir kad seniau informos egzo pirmoj vietoj reikejo tai ir pabūgau... Gal daugiau žinantys ar studijuojantys galetų pasidalint informacija? |
||
Žinutė parašyta:
2009-07-01
18:54:08
| Nuoroda
Norėjau pasiteirauti esamų studentų-kaip su informatika: daug, sunku?:/ |
||
Žinutė parašyta:
2009-07-03
17:51:34
| Nuoroda
dot rašė:
o jeigu rimtai, koks skirtumas, kiek kas užsirašė į šią specialybę... žinoma, yra kurie ir 100 išlaikė ir stoja čia, bet yra kur 50, kur 40 ar kur dar mažiau... nemanau,kad jau išlaikę 100 istorijos stos būtent čia - yra ir teisės, politologijos ir pan. kur reikia istorijos... nereikia čia dėt į kelnes iš baimės jau visokių žmonių stoja, kaip ir visada į visas specialybes... Istorija 100 gavau, bet politika ir teisė kaip nevyliojo, taip nevylioja. ;D |
||
Žinutė parašyta:
2009-07-03
17:54:19
| Nuoroda
Nete jo, o žurnale "Kur stoti" ir VU, kur klausimu/atsakymu tema yra - pirma matematika, paskuj-lietuvių ir tik pabaigoj anglų arba istorija... Žodžiu - nežinau... Nes man tai didelis skirtumas: matieka tai 69, o ist. - 100... |
||
Žinutė parašyta:
2009-07-22
20:23:16
| Nuoroda
Tai vat. Istojau ir aš į leidybą. Rašiau antru numeriu ir įstojau į vf.
Vardas pas mane Agne. |
||
Žinutė parašyta:
2009-07-23
19:00:25
| Nuoroda
Kamyli rašė:
wilmoooote rašė:
mane irgi sitas dalykas domina, nes i emaile raso, kad ryt nuo 11h, o kitur radau, kad nuo 8.30... kas zinom kaip is tiesu? ;]]] Tu bent į emailą laišką gavai, man net tokio neatsiuntė, lamoj pasižiūrėjau dėl įstojimo ;D Knygoje "Kur stoti" taipogi rašė, kad nuo vienuoliktos valandos. Na tikiuosi, jog sulauksim atsakymo. Aš užtad du laiskus į e-mail'a gavau. ;D Turbut vienas buvo Taviškis. ;D |
||
Žinutė parašyta:
2009-07-23
19:20:49
| Nuoroda
Hey. Būsima bendrakurse Agnė. Daugiau busimu pirmakursiu susirinke temoje: Studentams->Forumas->VU->Leidyba 2009 |