Vartotojo sanemis pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-12-17 08:32:33 | Nuoroda
Piktybiška :) rašė:

Žadu laikyti chemiją, biologiją, lietuvių, istoriją ir matematiką. Bet dėl pastarojo labai bijau, nes nesu stipri matematikoj.:)

o kam istoriją laikai? 

Žinutė parašyta: 2009-12-19 22:38:23 | Nuoroda

Dabar neseniai baigėme elektrolizę ir einam halogenus. Dabar man kažkaip dar stringa tie mišinių uždaviniai, nėr jie sunku, bet vis pamirštu atminti, tai reik dar įsidemėti. Mes tai bandomąjį rašysim sausio mėnesį ( viduryje kažkur) iš neorganinės, po to organinę eisim ir po to iš visko  spręsim 17 egzaminų :D, aš čia papildomai einu chemiją, nes jau baigiau mokyklą. Na, tikiuosi gerai bus. Tik kažkaip sunku suderinti, vieną dieną pasimokinu chemiją, tai biologiją užmirštu ir panašiai.

Žinutė parašyta: 2009-12-24 15:28:25 | Nuoroda
Audrius999 rašė:

As taip atleides raumeny, kad net paciam baisu :D Ismokt dar daug yra ka, bet vis atidelioju, nors jauciu, kad jau reikia kibt i moksliukus.. Kazin ar didele nauda duoda issprendimas visi praejusiu metu egzus, nes gi tu paciu uzduociu tikrai neduos...

Ankstesnių metų egzaminų užduočių sprendimas tikrai labai didelę naudą duoda, labai geri įgūdžiai būna, patirtis, atsakymų formulavimas ugdomas ir panašiai, kartais pasitaiko ir panašių užduočių ar net piešinukų iš ankstesnių egzaminų metų.

Žinutė parašyta: 2010-01-04 19:48:59 | Nuoroda

Sveiki. Gal kas žino, kaip išspręsti šį uždavinuką? 

Tirpale buvo 196 g sieros rūgšties. Iš pradžių į tirpalą įpilta NaOH tirpalo, kuriame buvo 60g NaOH, vėliau neutralizuota KOH. Kiek gramų KOH buvo suvartota visiškai neutralizuoti? (Ats 140 g).\

Jau sprendžiu valandą bet neišeina. Gal jum pavktų? Galėtumėt sprendimą parašyti, nes man baimė, kad toks uždavinys bus egzamine ir gausiu 0 taškų. 

Žinutė parašyta: 2010-01-04 22:00:56 | Nuoroda
zbitkenko rašė:

H2SO4 + 2XOH => X2SO4 + 2H20   X - Na, K.

n(H2SO4)=196:98=2mol
n(NaOH)=1,5mol (m(NaOH) jau žinai, 60g)

2mol šarmo neutralizuoja 1mol sieros rūgšties (pagal reakcijos lygtį)
1,5mol ------------------- Xmol

X=0,75mol

Tai liko rūgšties atitinkamai 1,25mol, kuriai vėl reikės dvigubai daugiau molių šarmo neutralizuoti:

m(KOH)=1,25*2*56=140g

aš tai maniau, kad susidaro rūgšti druska - NaHSO4, nes juk H2SO4 yra perteklius? Bet taip sudėtinga čia, mane gąsdina, atrodo, kad iš valstybinio tada mažai gausiu... 

Žinutė parašyta: 2010-01-05 22:59:29 | Nuoroda

Per papildomą priėmimą į KMU mediciną mokamą įstojo žmonės maždaug su 15-16 balu. Į odontologiją mokamą iš vis su 14 kažkur. 

Žinutė parašyta: 2010-01-06 12:45:19 | Nuoroda

sakau, kad per papildomą priėmimą, o jei jau įstojai į slaugą, tai negali pretenduoti papildomu priėmimu. Žinoma, yra rizika, kad galbūt papildomų vietų ir neatsiras, bet dažniausiai mokamoje vietoje atsiranda. 

Žinutė parašyta: 2010-01-06 12:45:54 | Nuoroda
zbitkenko rašė:

Visiškai su tavimi sutinku, kad kažkurioje stadijoje susidarys ir rūgšti druska, bet žiūrėk papraščiau. Sąlygoje pasakyta, kad rūgštis neutralizuota visiškai, t.y. į ją "primesta" tiek OH- jonų, kiek ten yra H+ jonų, bet vieni atėjo su NaOH, o kiti su KOH, tau reikia sužinot kiek jų atėjo su KOH. Įsivaizduok visą tą "kibirą", kuriame yra rūgšties, šarmo jonų:

H2SO4 + NaOH ---> NaHSO4 + H2O       

tirpale yra Na+, HSO4-, H+, SO4(2-) jonų

Sakyčiau, kad HSO4- ieškosis draugelio H+ jono ir susidarys H2SO4, t.y. daugiau H+, SO4(2-) ir mažiau HSO4- jonų duodančių rūgščią druską (jų iš esmės ir neliks).

Kitu etapu pridėsi dar daugiau OH- jonų, kurie pasiims visus vandenilio jonus. Ir galutinai teoriškai turėsi SO4-, Na+, K+ jonus ir vandens.

Čia mano mėginimas paaiškinti, nežinau kiek jis yra teisingas, bet sėkmės toliau sprendžiant.

labai, labai ačiū, gausi 100 :D 

Žinutė parašyta: 2010-01-06 15:46:38 | Nuoroda
Piktybiška rašė:

Visi čia ruošiasi, mokosi, kartojasi, o aš net nežinau nuo ko pradėti...:D bet jau pažanga padariau, senus sąsiuvinius susiradau ir net pavarčiau..:D

nuo atomo sandaros pradėk :D 

Žinutė parašyta: 2010-01-06 16:24:09 | Nuoroda
Selec rašė:

Kurioj stadijoj jūs ties chemija sustojot kartotis?

Pvz pas mus yra taip: baigėm visą organinę, neseniai, dar praetais metais gruodžio mėnesį, pradėjom neorganinę: atomo sandarą, dabar einam cheminius ryšius. Pamažu baigsim iki pavasario neorganinę, na ir tada kaip ir su chemija jau baigta bus.

o mes atvirkščiai :D . Jau baiginėjam neorganinę, pradėsi organinę,  ją eisim du mėnesius ir po to spręsim praeitų metų egzaminus. Na, aš einu papildomai chemiją pas mokytoją, nes pernai baigiau mokyklą :) 

Žinutė parašyta: 2010-01-06 22:33:25 | Nuoroda
vikutea29 rašė:
sanemis rašė:

Per papildomą priėmimą į KMU mediciną mokamą įstojo žmonės maždaug su 15-16 balu. Į odontologiją mokamą iš vis su 14 kažkur. 

Į odontologiją šiais metais nedaug priėmė,nes nebuvo laisvu vietu.

Į vf gal, bet į mokamą tai manau konkurencijos nėra, nes mano draugė išlaikė egzaminus iki 50 procentų ir įstojo į mokamą per papildomą priėmimą. 

Žinutė parašyta: 2010-01-06 22:41:06 | Nuoroda

Man tai toks apmaudas, kadangi pernai baigiau mokyklą ir šiemet perlaikysiu biologiją ir chemiją, o mano draugai jau studijuoja, atrodo, kad likau antriems metams pataisų :D . O ėjau pas tokią gerą biologijos mokytoją, galėjau tikrai gauti virš 80, jei nebūčiau tingėjęs. O chemija? Visai į ją nekreipdavau dėmesio, ir gavau 27, o ir mokytoja šauni buvo. Ech, tos jaunystės klaidos.

Tad dabar stengiuosi tikrai mokytis, aišku, užeina tinginystė, dabar kaip laisvo oro direktorius esu, nei kontrų, nei pažymių :D mokiniuosi pats tau, bet manau tai išeis į naudą, susavarankiškėsiu.

O baimės kolkas nėra, atsimenu bijojau tik tada kai atsikėliau egzamino rytą ir dalino užduotis, ir dar labai nervina,kai iki egzamino pradžios liko 15 sekundžių ir dar negali spręsti, tokia įtampa :D

Žinutė parašyta: 2010-01-07 09:54:30 | Nuoroda

Aš tai vis neapsisprendžiu ką rašyti pirmoje vietoje - odontologiją ar mediciną? Aišku, jei iš egzaminų negausiu 90, tad net neverta rašyti odontologijos. O trečioje vietoje gal farmaciją, bet nežinau ar ten noriu.... 

Žinutė parašyta: 2010-01-07 09:57:47 | Nuoroda

Manau tai yra labai perspektyvi specialybė. Draugas dabar magistrą studijuoja, tai yra patenkintas. Galima tiek banke, tiek mokesčių inspekcijoje, tiek mokslinį darbą, matematika beveik visur siejasi ir yra reikalinga. Bet man su matematika tai any bum bum :D 

Žinutė parašyta: 2010-01-08 20:22:41 | Nuoroda
Aiste18 rašė:
vikutea29 rašė:
sanemis rašė:
vikutea29 rašė:
sanemis rašė:

Į odontologiją šiais metais nedaug priėmė,nes nebuvo laisvu vietu.

Į vf gal, bet į mokamą tai manau konkurencijos nėra, nes mano draugė išlaikė egzaminus iki 50 procentų ir įstojo į mokamą per papildomą priėmimą. 

As apie mokamas kalbu,per papildoma priemima buvo tik mokamos :-)

O stojanciu buvo apie 50,bet kiek istojo tai nezinau

tai kas ten per luzeriai sustojo, kad su 14balu galima buvo patekt:DD tik i bala tuos pinigus sukiso, po metu iskris. Beje, KMU visiems sake, kad siemet priims maziau mokamu, per pagr.stojima teprieme 35, o per papildoma apsigalvojo ir dar 24(jei neklystu) prieme:D idomu, kokius jie ten gydytojus paruos

Nebūčiau toks kategoriškas. 

Visų pirma, nemanau, kad apsigalvojo, papildomas priėmimas yra tam, kad likus laisvoms vietoms, jas užpildytų kiti žmonės. Matyt iš 35 žmonių, kurie ketino stoti į mokamą, atėjo žymiai mažiau, galbūt apgalvojo finansinę padėtį ir pabūgo pasirašyti sutartį, tad likusios vietos buvo užimtos per papildomą priėmimą. 

Žinoma, egzaminas yra ir žinių įvertinimas, tačiau kartu ir sėkmės dalykas. Pavyzdžiui, man iš biologijos gerai sekasi genetika, virškinimas, o labiausiai nemėgstu nefrono, ekologijos, evoliucijos, o  nei virškinimo, nei genetikos nebuvo, buvo ekologija, evoliucija, tad mano balas ir nukrito. 

Tad nurašyti žmonių, kurie gavo mažai balų už egzaminą negalima, tuo labiau ir liuzeriais vadinti negražu, niekad nežinai kas tau gyvenime gali nutikti, prieš tokį svarbų gyvenimo dalyką. 

Žinutė parašyta: 2010-01-08 20:44:17 | Nuoroda

Taip, gali būti, pavyzdžiui, mano draugė įstojo į anglų filolologiją , bet nelaikė istorijos ir pakliuvo į vf vietą, priklauso nuo konkurso. Bet patarčiau laikyti matematiką, juk  40 proc yra iš B lygio, vis geriau gauti bent 5 iš valstybinio, nei 0 rašyti. 

Žinutė parašyta: 2010-01-08 21:12:01 | Nuoroda

kažkada dariau valstybinį egzaminą, kur buvo užduotis su gyvūnų raktais. Iš pradžių taip juokiaus bet jei per egzaminą būtų, tai nesijuokčiau :D Nupieštas kažkoks driežas ir reikėjo parašyti jo požymį, ir užskaitė tik vieną atsakymą - turi apykaklę, o tą apykakle praktiškai visai nesimato, ten kažkokia linija prie kaklo, ir kokia čia apykaklė? Kaip nervina tokios durnos užduotys. 

Žinutė parašyta: 2010-01-11 09:05:24 | Nuoroda

Man matematika ypač nepatinka ir labai sunkiai sekasi. Ypač nervina uždaviniai: Abi valtis pasroviui iš taško A į tašką B - jau net pradžia pradeda nervinti. :D O geometrija, tai iš vis tamsus miškas. Kai perėjau į matematikos B lygį, tai man ji pradėjo šiek tiek gal patikti, nes viską suprasdavau ir pirmūnas ten būdavau :D , bet A lygyje, tai taip aaaaaaaaaa, vos vos 6  išeidavo. 

Žinutė parašyta: 2010-01-11 09:07:23 | Nuoroda

Taip, Pranienės labai gera knyga, kai kurie uždavinukai tikrai nesudėtingi, aišku yra sudėtingesnių, kur reik pagalvoti ir išmąstai, bet būna tokių, kad net nežinau nuo ko pradėti, tada pradedu labai abejoti apie savo rezultatą chemijos egzamine :D 

Žinutė parašyta: 2010-01-11 09:10:13 | Nuoroda

Manau yra visai natūralu, kad kyla abejonių dėl įstojimo ir nieko čia blogo nėra. Ką galime dabar padaryti? Tik mokytis, mokytis ir daug mokytis. Jei būtume garantuoti, kad čia tikrai įstosiu, neabejoju, jau būtų nelabai gerai.