Vartotojo sanemis pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-01-20 09:37:46 | Nuoroda

Kiekvieną dalyką tapatinu su kažkokiu žmogumi, pavyzdžiui matematika man primena tokią moterį, su surištu kuoduku, kampuotais akinių rėmeliais, griežtu veidu,  kuri sako - tu manęs niekad nesuprasi :D 

Žinutė parašyta: 2010-01-20 09:40:18 | Nuoroda
Smeterling rašė:
Himalaya rašė:

Aš bandysiu į farmaciją gal kas dar?

bandysiu, bet ne pirmu numeriu..nelabai man ta chemija patinka

Aš ir farmaciją rašysiu, bet turbūt tik po medicinos, labiausiai bijau dirbti kasininku, arba kokioje euro vaistinėje, kur savitarna, ten tai iš vis, prie kasų sėdi žmonės....

Žinoma, galima ir į vaistų pramonę, bet ten turbūt ribotas žmonių skaičius, o nemanau, kad jau kažkas baigęs farmaciją labai noriai dirba vaistų pardavėju...

Žinutė parašyta: 2010-01-20 16:29:06 | Nuoroda

Gal algos ir neblogos, bet ne vien tai svarbiausia. Ateiti į darbą 9 ryto ir išeiti 19 h, o iki tol pardavinėti hematogeną, citramoną  ar thera flu..... Pagalvojus kiek ten daug žmonės mokosi ir gan netrumpai, su magistru. 

Šaunu, kad seminarai vyksta, bet vis tiek didžiąją dalį laiko praleidi parduotuvėje. 

Žinutė parašyta: 2010-01-20 21:24:36 | Nuoroda
Piktybiška rašė:
sanemis rašė:

Labiausiai nepatinka cheminis ryšys ir periodinė elementų lentelė, po to jau vis įdomiau, o organinė chemija man tokia miela ir jauki, nežinau, visai tokia faina 

O kuo taip cheminis ryšys ir periodinė lentelė nepatinka? :)

Neįdomu kažkaip, norisi praktikos, kad ir reakcijų rašymo ar šiaip klausimėlių iš medžiagų. O cheminis ryšys, tai man dar sausesnė teorija. Na, nieko dar rašyti atomo sandaros konfiguracijas 1s2 2s2p6 ir t.t :D 

Žinutė parašyta: 2010-01-20 21:43:21 | Nuoroda
Piktybiška rašė:
koma1 rašė:
Piktybiška rašė:

Aš vis neapsisprendžiu, o gal nežinau ar galėčiau būti daktarė, bet tai kažkiek mane traukia, nuolat domiuosi naujovėmis ir esu nebijanti pasimokyti. Šiaip pagrindinai pergyvenu dėl to, kad turiu per didelį sąžines, atsakomumo jausmą...:( kuris manau man galėtų pakišti koją tokioje specialybėje, nes vien pagalvojus, kad galėčiau kažkam pakenkti baisu pasidaro... Aplinkiniai mane palaiko, sako rizikuoti, išbandyti, bet kartais pagalvoju, kad gal jie per daug iš manęs tikisi...:( Ech, pasimetus aš dėl tos medicinos...

Jei tikrai jauti, kad tau įdomu žmogus, medicina, tai ir stok, atsakomybės jausmas ir sąžinė tikrai neturėtų pakenkti... :D ir anokia čia rizika, įstosi, nepatiks - išstosi :) ir ne tragedija visai. Aš asmeniškai šiemet įstojau į VU mediciną ir kol kas visai nesigailiu. Aišku kartais pasikeiksnoju, kad daug mokytis, bet visumoj tai tikrai įdomu ir žmonės faini :) taip kad man atrodo, kad nėr ko nervuotis ir pergyvent, nori - stok :)

Kuo toliau tuo labiau manau, kad gal surizikuosiu. :) bet rašysiu pirmu nr farmaciją, o 2 mediciną, o tada jau kaip sakoma, kaip likimas nulems. :D

Tai jei į farmaciją neįstosi, tai į mediciną irgi, nes šiemet į KMU vf farmaciją kb buvo 18.00, o medicinos - 18,48, na, nebent šiemet pakils medicinos balas. 

Žinutė parašyta: 2010-01-20 22:05:24 | Nuoroda

Sveiki,

Man neišeina pasirinkti 2010 metų valstybinius brandos egzaminus, kai pasirenku pavyzdžiui chemijos egzaminą ir paspaudžiu tą varnelę, nieko neišsisaugo... Taip ir su kitais egzaminais. 

Žinutė parašyta: 2010-01-21 22:49:52 | Nuoroda

Šiaip lietuvių egzaminas tik skatina bukinti žmogų. Kodėl nėra gramatinės dalies? Sakysit jūs, kad savo gramatinę dalį pateiki praktikoje - rašinyje. Atsakysiu jums, nežinoma žodį galima lengvai pakeisti paprastesniu (nepažįstamas - svetimas, grįžti - pareiti, ypatingas - unikalus). Taip pat ir su sintakse, galima sakinius paprastesnius kurti, trumpesnius. 

Prisipažinsiu ir aš taip elgiausi, sintaksė man vis kliūdavo, tad sakinius rašydavau trumpesnius arba su žinomais jungtukais. Tad galima sakyti taip ir neišmokau gerai sintaksės.

Programoje gramatika baigiasi 10 klasėje, bet juk pasimiršta, reik kartojimo, reik ir valstybiniam egzamine patikrinti ar žmogus iš tiesų yra raštingas, suvokia ištaisyti kalbos kultūros klaidas,sukirčiuoti paprasčiausius žodžius, rašyti sudėtingesnius sakinius, juose padėti skyrybos ženklus? Žinoma, dabar egzaminas yra lengvesnis, bet jau man, bet ar kas lengva, visad būna geriausia? 

Žinutė parašyta: 2010-01-22 13:47:45 | Nuoroda
Piktybiška rašė:
sanemis rašė:
Piktybiška rašė:
sanemis rašė:

Labiausiai nepatinka cheminis ryšys ir periodinė elementų lentelė, po to jau vis įdomiau, o organinė chemija man tokia miela ir jauki, nežinau, visai tokia faina 

O kuo taip cheminis ryšys ir periodinė lentelė nepatinka? :)

Neįdomu kažkaip, norisi praktikos, kad ir reakcijų rašymo ar šiaip klausimėlių iš medžiagų. O cheminis ryšys, tai man dar sausesnė teorija. Na, nieko dar rašyti atomo sandaros konfiguracijas 1s2 2s2p6 ir t.t :D 

o kaip su sp, sp2 ir sp3 hibridizacija? :D

hmmm, čia jau organinė chemija :D 

Šiaip nelabai kreipiau dėmesį į tai, nes egzaminuose beveik niekad nesutikdavau, bet šiemet gal įdės :D 

Žinutė parašyta: 2010-01-22 15:46:54 | Nuoroda

Manau lietuvių egzaminas turėtų susidėti iš trijų dalių:

1. Gramatinės. Tikrinamas žmogaus raštingumas, sintaksė, kalbos kultūros žinios, paprasčiausių žodžių tartis, problemų sprendimas - klaidų ištaisymas.

2. Kūrybinė dalis. Tikrinamos žmogaus dėstomos mintys - ar jos logiškos, nuoseklios, taisyklingos? Kaip žmogus suvokia temą, ar iš vis ją suvokia? Ar žmogus geba įsiminti menines priemones, žanrus....

3. Suvokimo dalis. Ar žmogus skaitydamas tekstą suvokia jį? Ar taip pat žino literatūros teoriją - menines priemones, žanrus, ar moka juos pritaikyti tekste? Žinoma, kiekvienas mąsto skirtingai, bet optimalus viduriukas išlaikomas. 

Žinutė parašyta: 2010-01-22 15:55:48 | Nuoroda
studijos.lt rašė:
sanemis rašė:

Sveiki,

Man neišeina pasirinkti 2010 metų valstybinius brandos egzaminus, kai pasirenku pavyzdžiui chemijos egzaminą ir paspaudžiu tą varnelę, nieko neišsisaugo... Taip ir su kitais egzaminais. 

Labas,

pirmiausia pasirenki dalyką, tada egzamino tipą. Po to spaudi varnelę. Turi tikrai veikt. Jei neveikia, gal gali parašyt, kokią naršyklę naudoji?

Šiaip naudoju Google Chrome naršyklę. Taip, pasirenku dalyką ir tipą, paspaudžiu varnelę, bet puslapį iš naujo pakrauna ir nieko nevyksta. Taip pat bandžiau su Internet Explorer - ta pati situacija. 

Žinutė parašyta: 2010-01-22 15:58:42 | Nuoroda
ginne rašė:

man idomu, kokios yra darbo ir veiklos galimybes, baigus 6 metus medicinoje? ar tada jau galima normaliai dirbti kaip gydytojui, ar reikia toliau mokytis ir igyti aukstesne kvalifikacija, kad galetum savarankiskai dirbti?

Po šešių metų negali dar dirbti, išsilaikai valstybinius egzaminus ir pagal juos gali bandyti stoti į rezidentūrą, pavyzdžiui į šeimos gydytojus ir panašiai. 

Žinutė parašyta: 2010-01-24 19:21:45 | Nuoroda
Aurimas B. rašė:

Sveiki, susiduriau su tokia problema: esu pirmo kurso studentas, taciau del tam tikru priezasciu noreciau nutraukti mokslus ir rudeni bandyt istot i kita specialybe. Va cia ir iskyla beda - truksta vieno egzamino, o be jo istot butu gan sunku, tuo labiau i valstybes finansuojama vieta. Taigi noriu paklaust ar yra galimybe issilaikyt man reikiama egzamina? Ir kaip tai padaryt?

Labas. Taip, galima išsilaikyti brandos egzaminą. Visų pirma, reiktų tau susirasti 2010 metų bazinę mokyklą savo mieste ar rajone -> www.egzaminai.lt/failai/bazines.php . Tuomet nueiti į bazinę mokyklą (jau dabar galima), ten nunešti  savo brandos atestatą, asmens tapatybės kortelę ar pasą ir taip pat sumokėti 50 lt už vieną laikomą egzaminą. Jei neklystu, registruotis pagrindinei sesijai galima iki kovo pradžios, o pakartotinei iki gegužės.  Detalesnę informaciją rasi čia -> http://www.nec.lt/failai/1366_tvarkos_aprasas.pdf .  Tai va, sėkmės. Aš taip pat darau. 

Žinutė parašyta: 2010-01-26 14:49:01 | Nuoroda
Dooovilė rašė:
Sviatosa rašė:

Nezinau, nors ir sako, kad laikant pwz matieka ziurimas chemijos metinis, man 2009 stojant , nors ir laikiau chemija (matiekos-ne), ziurejo chemojis metini pazymi, nes jis buvo aukstesnis.

Tu čia rimtai? Tai kaip dabar tiesą sužinoti.

Tikrai imamas metinis įvertinimas to dalyko, kurio egzamino nelaikei. Pavyzdžiui mano chemijos pažymys ir buvo aukštesnis už matematikos, bet vis tiek ėmė matematikos, nes jos egzo nelaikiau. 

Žinutė parašyta: 2010-01-31 14:48:07 | Nuoroda
kotriuke rašė:

Sveiki. Esu dešimtokė, todėl atėjo metas galvoti apie profiliavimą ir būsimas studijas. Svajoju apie mediciną.  Matematikos egzamino nelaikysiu, todėl norėjau paklausti, ar stojant svarbu kokiu kursu (bendru ar išplėstiniu) ją mokiausi?  O gal vis dėlto laikyti verta? Kokio tada lietuvių kalbos, chemijos ir biologijos egzamino balo reikėtų norint įstoti? Ačiū

Geriau turėti B lygiu aštuonis, nei A šešis, už A lygį prideda vieną balą, o už B nieko, tai jei turi iš A šešis, skaičiuotų kaip septynis, o B ir lieka aštuoni. 

Žinutė parašyta: 2010-01-31 21:36:16 | Nuoroda

Man atrodo šiemet gali būti humoralinis arba nervinis reguliavimas, taip pat dauginimasis ir kažkas su augalais ir žinoma, evoliucija, visų mūsų mėgiama :D 

Žinutė parašyta: 2010-02-03 21:54:54 | Nuoroda

Ar jūs girdėjot??????? Man šokas, siaubas. Tik dabar sužinojau. Į Mediciną stojant prireiks tik lietuvių ir biologijos egzamino, o chemijos ir matkės ima metinį.... 

Žinutė parašyta: 2010-02-03 22:48:32 | Nuoroda

http://www.smm.lt/smt/docs/priem_tvarka/Salygos2010(galut).pdf

Žinutė parašyta: 2010-02-05 21:50:54 | Nuoroda

manau aš čia per daug supanikavau :D

Nes neparašyta, kad čia tikrai nereikės egzamino...

Žinutė parašyta: 2010-02-06 13:29:04 | Nuoroda

Nereikia stoti vien dėl miesto. Aš, pavyzdžiui, pasirenku KMU ne vien dėl Kauno, tiesiog man yra įdomu tai, kad nuo antro kurso yra įvedamas probleminis mokymasis, manau tai daug įdomiau ir kažkas naujo, negu įprastinės paskaitos.... Būtų šis dalykas Vilniuje, galbūt ir ten stočiau.

VDU moko šiek tiek liberaliau, bet tai gali kliūti tiems žmonėms, kurie tingi mokytis ir jiems reikia dėstytojų bizūno , kad dirbtų :D . VU šiek tiek griežčiau. Tai vėlgi kas jums priimtiniau. 

Manau į tai ir reiktų atsižvelgti pasirenkant universitetą. 

Žinutė parašyta: 2010-02-06 21:12:58 | Nuoroda

man tokia baimė, kad įdės kažko to, kurį galiu praleisti, manydamas kad tai nėra svarbu. Anuš įdės sudėtinga uždavinį su pH? Nors mokytoja sako neturėtų... Anuš įdės kokią magnezijos naudojimą.... Anuš įdės sunkų termocheminį uždavinį ar dar kažkokį. Tas labai neramu :D