Vartotojo Instrukcija. pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-03-14 11:08:44 | Nuoroda
Bytukou rašė:
JapaneseKoreanLover rašė:

Į sinologiją nestokit,ten labai sunku ir bus tikrai pikti antrakursiai :DDDDDDD

ką čia gasdini,Milda :DD labai smagūs,geri ir faini yra būsimi antrakursiai :DD

Pasisekė Jums: krikštynų organizavimo nereiks ilgai laukt, kaip kad anksčiau reikdavo, jau šį rudenį ,,šviežienos'' turėsit ;DD

Žinutė parašyta: 2011-04-12 09:46:55 | Nuoroda
Markizja rašė:

Pasniukstinejau per pateikta Soas universiteto tinklapi- seile eme varveti kaip ten noreciau ;/

Bet kazi, ar realu istoti ten? 

Nepabandžius - nesužinosi, bet 2011m. priėmimui jau kiek vėlu, todėl nebent 2012m. galima bandyti, nes ten programų spektras tikrai platus ;)

Žinutė parašyta: 2011-04-29 17:21:06 | Nuoroda
taipnetaip rašė:

Sveiki, būtų įmanoma įstoti neturint geografijos?

2010m. priėmimo duomenimis, be geografijos, turint pakankamai aukštus egzaminų rezultatus, buvo galima įstoti į valstybės finansuojamą vietą arabistikos atšakoje.

Savo preliminarų balą galima pasiskaičiuoti čia: >> www.baluskaiciuokle.lt

2010m. priėmimo duomenys: www.vu.lt/site_files/SD/Stojantiesiems/Informacija_apie_priemima_2010_I_etapas_internetui.pdf

Sėkmės ;)

Žinutė parašyta: 2011-04-29 17:24:06 | Nuoroda
daivitta rašė:

Kur būtų galima pasižiūrėti internete ir sužinoti kokios specialybės yra pagal pasirinktus egzaminus :) ? gal kas žinote? na KUR GALIMA ĮSTOTI LAIKANT VIENOKIUS AR KITOKIUS EGZAMINUS? 

www.lamabpo.lt/2011_m_geri_eile.pdf ;)

Žinutė parašyta: 2011-04-29 17:26:13 | Nuoroda

Čia parodyta, kaip sudaroma geriausiųjų eilė, o pagal patrauklią kryptį galima ieškoti konkrečių specialybių universitetų/kolegijų internetiniuose puslapiuose.

Visa informacija: www.lamabpo.lt

Žinutė parašyta: 2011-06-09 13:52:34 | Nuoroda
Govinda rašė:

Sveiki:) Gal yra studijuojančių indologiją? Kokie įspūdžiai? Jau prieš kelis metus susidomėjau šia studijų programa, tačiau, kiek žinau, įstoti pakankamai nelengva, balai gana aukšti. Be to, neturiu metinio geografijos pažymio, tad vargu, ar yra šansų įstoti į vf, nebent į mokamą vietą...

Sveika. :) Nors pati tik ruošiuosi studijuoti indologiją, tačiau prieš kelis mėnesius susirašiau su III kurso indologe, kuri papasakojo nemažai įdomių dalykų. Trumpai reziumuojant jos žodžius, - gana didelis krūvis, mat reikia mokytis tiek hindi, tiek sanskrito, tiek anglų kalbas. Sanskrito gramatika pirmais metais gali įvaryti nemenką galvos skausmą, nes, nors tai gramatika be jokių išimčių, bet visgi sudėtinga. Per kalbų paskaitas, kiek ji minėjo, daugiausia aptarinėjami namuose išversti tekstai. Didžioji informacijos dalis - anglų kalba, taip pat gyrė OC direktorių prof. A. Beinorių, kurio paskaitos neprailgsta, mat pateikiami pavyzdžiai iš plataus konteksto ir pan. Dar indologė minėjo, jog sąlygos mokytis tikrai yra sudarytos geros. :)

Tai tiek. Tikiuosi, padėjau. :)

Žinutė parašyta: 2011-06-16 13:44:09 | Nuoroda

Ech, taip. Malonu, kad atpažįstama esu. ;)

Na, tiesa, studijavau filosofiją, bet labai greitai pajutau, kad ten ne mano rogės... 2010m. pavasarį rinkausi tarp istorijos, filosofijos ir indologijos. Istorija iškart kažkaip atkrito, o į indologiją, jei atvirai, kiek pabijojau, ir pasirinkau, jei taip galima sakyti, kažką ,,artimesio Lietuvai''. Ir visgi... filosofijoje man kažko trūksta... visų pirma, negerai tas, kad tiek VU, tiek kitur studijuojama tik Vakarų filosofijos tradicija, Rytai įvardinami kaip ,,neturintys filosofijos'', o ir šiaip, ten būdama, jaučiau beprasmybės dvelksmą... Taip pat galima paminėti tai, kad traukdama filosofijon gerai nežinojau, kur einu... Todėl dabar, prieš stodama į OC nepasilieku tik su svajonėmis, viltimis ir dvejonėmis, bet savarankiškai mokausi hindi kalbos, šiek tiek domėjausi hinduizmu, o čia >> audriusbeinorius.blogspot.com radau daug įdomios garsinės medžiagos Rytų tema. Tikiuosi, šįkart nepaklysti. :)

Žinutė parašyta: 2011-06-22 23:55:19 | Nuoroda

Na, mano istorija tokia: iš pradžių ieškojau informacijos internete, radau keletą naudingų svetainių, kur išmokau raidyną:

SUPERINIS DALYKAS >>> www.avashy.com/hindiscripttutor.htm

GAL PRAVERS >>> www.linguanaut.com/hindi_keyboard.htm

O šiaip... galiausiai nusipirkau R. Singh vadovėlį. Taip taip, teisingai supratai, vadovėlis lietuvių kalba :) Tikrai netikėta, bet gana nebloga knyga, kurią VU knygyne nusipirkau vos už 13 Lt. :P

www.patogupirkti.lt/book/book.asp?isbn=9789955333661

www.leidykla.vu.lt/rengiami/?tx_ttproducts_pi1%5BbackPID%5D=13&tx_ttproducts_pi1%5Bproduct%5D=721&tx_ttproducts_pi1%5Bsa%5D=20

Esu mačiusi Vilniaus centriniame knygyne tą vadovėlį dar. Tai tiek :) Savarankiškai pradmenis pasidaryti tikrai galima. Sėkmės.

Žinutė parašyta: 2011-06-23 00:04:29 | Nuoroda

Bandysiu į indologiją. Indija susidomėjau kaip atsvara Vakarų nihilizmui. Kažkiek jau domėjausi, bandau pati mokytis hindi kalbos, šiaip baugina sanskritas, bet tikiu, kas viskas bus gerai.

Žinutė parašyta: 2011-06-24 21:50:21 | Nuoroda

Kaip malonu :)

Na, aš ne į sinologų gretas taikau, bet vis tiek įdomu, kaip ten bendras vaizdas OC. Jau esamus orientalistus kamantinėju nebe pirmą kartą, bet įdomios įvairios nuomonės :) Kaip kokybė? Kaip dėstytojai? Kaip krūvis? Įdomus ir sinologiškas žvilgnis. ;D ačiū.

Žinutė parašyta: 2011-07-03 18:43:19 | Nuoroda
Žvėris rašė:

Ar yra VU galimybė pirmame kurse patekti į dvivietį ar visus sukiša į triviečius? Galima rinktis su kuo gyventi?

Na, teoriškai įmanoma, praktiškai - tik vėlesniuose kursuose, nebent nebus bendrabutyje daug gyventojų ir už 150Lt dviese gyvensite triviečiame, kaip man buvo Baltupių bendrabuty.

Kažkas apie Baltupių bendrabutį klausė. Tai privalumų daugiau nei trūkumų. Vienas trūkumų, kad skirtingai nei Saulėtekio gyventojai, baltupiečiai turi žymiai rečiau važinėjantį viešąjį transportą (kas 10-30 minučių), tuo tarpu, Saulėtekyje jie važiuoja kas kelias minutes. Baltupių privalumas tas, kad kambariai žymiai didesni nei Saulėtekyje, bendrabutis pakankamai ramus, daug blokų būna nepilnai apgyvendinti, todėl galima kaitalioti kambarius. Griežtokas administratorius, kuris būna tikrina pirmakursius rugsėjį, bet po to - nebe. :D Arti yra parduotuvių, šiaip pakankamai rami vieta.

Žinutė parašyta: 2011-07-07 12:42:28 | Nuoroda
čiungačianga rašė:

Instrukcija, ar yra tarakonų? ;D

Aš nesutikau nė vieno. :DDDDDDDD

Žinutė parašyta: 2011-07-15 21:27:17 | Nuoroda
Chill - out rašė:

Gal kas planuoja šiais metais stoti į indologiją?

Aš. ;)

Žinutė parašyta: 2011-07-15 21:30:28 | Nuoroda

Pritariu Govindai. Sąlyginai taip, kai kurios specialybės yra perspektyvesnės, nes yra daugiau darbo vietų, kad ir, tarkim, kokiems informatikams, tačiau pagalvokime: studijuoja žmogelis jam ne itin mielą, tačiau PERSPEKTYVIĄ specialybę, po to gauna gana neblogai apmokamą darbą, tačiau... kas pamaitins nuobodulyje, pilkume ir savirealizacijos ilgesyje skendinčią sielą? Popieriukai su skaičiais to nepadarys...

Žinutė parašyta: 2011-07-15 23:20:25 | Nuoroda
Govinda rašė:

Tai gerai, kad faini - kam tas kuklumas... :D Egzaminai gerai, bet geografijos metinio neturiu, o jis sudaro 0,2 balo, tad mano KB net su tokiais egzaminų rezultatais krinta iki 17,...

O Tu turėtumei galimybę studijuoti mokamoje vietoje? :)

Žinutė parašyta: 2011-07-15 23:43:38 | Nuoroda

Kažkaip balo skaičiavimą nuo pernai pakeitė... ;DDDD www.lamabpo.lt yra ta naujoji skaičiuoklė, tai galima tiksliai susiskaičiuoti. ;)

Žinutė parašyta: 2011-07-16 00:04:41 | Nuoroda
Govinda rašė:

O, atidarė... KB - 17,84. Viltis miršta paskutinė... :)

Tikrai nėra mažas balas... :)

Žinutė parašyta: 2011-07-16 00:21:16 | Nuoroda

O kokios Tavo alternatyvos? :)

Bet pala, Tu turi antrosios užsienio kalbos pažymį? :)

Žinutė parašyta: 2011-07-16 11:49:30 | Nuoroda

Naudos tikrai daug, nes, tarkim, aš pernai stojau į filosofiją, ir teturėjau B matematikos lygį, irgi dešimtuką, tačiau tai man nesutrukdė turėti labai aukštą stojamąjį. Šiemet mano, šįsyk geografijos, pažymys taip pat yra B lygio. :)

Žinutė parašyta: 2011-07-16 12:10:04 | Nuoroda
Dovilez rašė:

idomu kodel lamoj neatsiranda musu egzaminu rezultatai

Pernai viskas buvo tvarkoje, viliuosi, kad ir šiemet tai tik techninės kliūtys. Bet man irgi darosi neramu, suprantu....