Vartotojo grytė pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-11 02:36:00 | Nuoroda
samsung4u rašė:

tai pasidomek ir pranesk man,gal cia man visi meluoja ;) 

nu tai kad va aš vasarai likus barake gyvent, nu ir va niekur nieko nepastebėjau. vis tiek manau jei jau būtų kokie nors perkraustymai ir panašiai, tai skelbimai būtų iškabinti ir taip toliau, bet pas mus nieko. nu bet aš jau kaip ir sakiau gyvenu atrenovuotam, tai gal čia tik pas mus tylu. šiaip tai kamčiatkoj barakus pamažu visus bando atremontuot. per pernai atremontavo tą kuriame aš gyvenu, per mokslo metus vieną gretimai esantį, nu ir kai va tą gretimą remontavo tai nieko niekur nekraustė, na nes kambarių niekas vistiek neremontuoja ir neremontuos, o kai remontuojami koridoriai ir bendros patalpos, na tai juk vis tiek savo kambariukuose galima gyvent.: ) o tas draugas, kur sakei, tai nežinai kuriam jis bendrabuty gyvena ar ką studijuoja?

Žinutė parašyta: 2010-07-11 12:42:06 | Nuoroda
vikuteich rašė:

kuo tau ism geriau?ten net nevalstybinis universitetas o daugiau studijų lietuvoje anglų kalba tai nežinau

o tas kad nevalstybinis, tai nėra blogiau. tiesiog kiek esu girdėjusi, tai ism'e rimčiau žiūrima į viską ir diplomas labiau pripažįstamas nei tvm'o. tiesiog patariu labiau pasiklausinėt pas jau studijuojančius ar baigusius.: )

Žinutė parašyta: 2010-07-11 13:43:54 | Nuoroda
aviator rašė:
vikuteich rašė:

tvm gi vu diplomas, beto stočiau anglų kalba kur kb tikrai aukšti, tad ir studentai motyvuotio tu gal ism mokaisi?

Ji teisėj mokosi, o kad pamatytum ir žinotum, kas per nesąmonė yra TVM ir kas iš po to, kai baigi jį, nereikia nei studijuot tenai. Tikrai patariu neužsiciklinti ties juo, ypač jei tavo rezultatai tokie geri - aišku, jei jie realūs. Jei realūs, tau Lietuvoj beveik viskas jau pasiekiama :)

aš irgi laikausi tos nuomonės, kad turint tokius rezultatus kaip tavo, na tai tikrai siūlyčiau neapsiriboti tvm'u.: )

Žinutė parašyta: 2010-07-11 13:45:05 | Nuoroda
aviator rašė:
grytė rašė:
Vytis rašė:

kuriame kurse? gal man padesi su uzrasais kokiais ar pan? :D as labai dekingas:D

pirmą baigiau. tu tik pirma įstok, o užrašus tada jau kaip ir galėsiu pažadėt. savų konspektų beveik neturiu, bet kompiterinių variantų einančių 'iš kartos į kartą' tai tikrai netrūksta, ai ir dar žinoma galėsiu patart, kuriais labiau pasitikėt, o kuriais netaip.: ) 

:D Tai kad tų konspektų pirmam semestre, jaučiu, tik politikoj pas Namavičių prireiks, daugiau visur viską patys dėstytojai duos, ir tie egzai dar juokingi (be TT ir PT) - ypač Machovenko :D

nu kam dabar sakyt kad tie egzai juokingi, jei prieš juos laikant ir juos laikant jie tokie tikrai neatrodė. juk mum būnant fux'ais jie atrodė baisūs baisūs (ypač teorija ir politika), nu ir reikia suprast, kad dabar laikius antrą sesiją, jau gali palygint, kad pirma nebuvo baisiai sunki, nu bet kai neturi su kuo lygint ir kai yra pirmoji sesija gyvenime, nu tai viskas atrodys tikrai baisu.: ) o dėll konspektų na tai geriau jau susirinkt visus įmanomus ir atsirinkt ko tau pačiam reikia, o ko ne, negu kad neturėt nieko ir tik prieš egzus pirmą kartą susirast konspektus, kuriuos galėjai turėt ir paskaitinėt visą semestrą.: )

Žinutė parašyta: 2010-07-11 14:41:08 | Nuoroda
aviator rašė:
grytė rašė:
aviator rašė:
grytė rašė:
Vytis rašė:

kuriame kurse? gal man padesi su uzrasais kokiais ar pan? :D as labai dekingas:D

pirmą baigiau. tu tik pirma įstok, o užrašus tada jau kaip ir galėsiu pažadėt. savų konspektų beveik neturiu, bet kompiterinių variantų einančių 'iš kartos į kartą' tai tikrai netrūksta, ai ir dar žinoma galėsiu patart, kuriais labiau pasitikėt, o kuriais netaip.: ) 

:D Tai kad tų konspektų pirmam semestre, jaučiu, tik politikoj pas Namavičių prireiks, daugiau visur viską patys dėstytojai duos, ir tie egzai dar juokingi (be TT ir PT) - ypač Machovenko :D

nu kam dabar sakyt kad tie egzai juokingi, jei prieš juos laikant ir juos laikant jie tokie tikrai neatrodė. juk mum būnant fux'ais jie atrodė baisūs baisūs (ypač teorija ir politika), nu ir reikia suprast, kad dabar laikius antrą sesiją, jau gali palygint, kad pirma nebuvo baisiai sunki, nu bet kai neturi su kuo lygint ir kai yra pirmoji sesija gyvenime, nu tai viskas atrodys tikrai baisu.: ) o dėll konspektų na tai geriau jau susirinkt visus įmanomus ir atsirinkt ko tau pačiam reikia, o ko ne, negu kad neturėt nieko ir tik prieš egzus pirmą kartą susirast konspektus, kuriuos galėjai turėt ir paskaitinėt visą semestrą.: )

Kaip pirmoji sesija - sunki, gal ir per drąsiai čia pasakiau, bet toks efektas man iš po antros sesijos. Bet taip visiems bus - manau, Gryte, kad tas pats ir tau ;)

Bet kokiu atveju - smagiausias yra tas laukimas iki mokslų, paskui kažkaip viskas greitai atsibosta - bent jau man - ir tie referatų rašymai įkyrūs pasidaro :)

ai man tai ir tas laukimas samgus buvo ir patys pirmi metai buvo smagūs dėl to, kad viskas radikaliai kitaip, ir mokymosi sistema, ir paskaitos, ir paties atsakomybė ir gyvenimas atskirai ir dėstytojai, ir dalykų kaita ir viskas. ir dzin kad mokintis reikia rimčiau ir referatai rimtesni, na bet viskas tikrai žymiai patraukliau nei mokykloj.: )

Žinutė parašyta: 2010-07-11 23:03:01 | Nuoroda

jau dabar prasidės visuotinė panika 'ar aš su tokiu kb įstosiu? pasakykit, kad įstosiu!':D  

Žinutė parašyta: 2010-07-11 23:13:44 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:

i vf, beje

pirmas patarimas, jei norit sulaukti spėjimų įstosit ar ne: pasiskaičiuokit savo kb ir klauskit ne 'ar įstočiau su tokiais rezultatais' o 'ar įstočiau su tokiu kb'.: ) na nes niekas čia neskaičiuos koks jūsų kb ir ar įsotsit ar ne, na nes vien iš egzaminų reultatų sunku nustatyti įstotum ar ne, na nes gali būt labai įvairių variantų, tarkim aš įstojau į vf, nors vieną iš egzų (anglų) išlaikiau tik 60. tai va, koks tavo kb?: )

Žinutė parašyta: 2010-07-11 23:26:22 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
grytė rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:

i vf, beje

pirmas patarimas, jei norit sulaukti spėjimų įstosit ar ne: pasiskaičiuokit savo kb ir klauskit ne 'ar įstočiau su tokiais rezultatais' o 'ar įstočiau su tokiu kb'.: ) na nes niekas čia neskaičiuos koks jūsų kb ir ar įsotsit ar ne, na nes vien iš egzaminų reultatų sunku nustatyti įstotum ar ne, na nes gali būt labai įvairių variantų, tarkim aš įstojau į vf, nors vieną iš egzų (anglų) išlaikiau tik 60. tai va, koks tavo kb?: )

ryt anglu egza suzinosiu, jei 80, ko labai tikiuos, nors labai nesitikiu, tai 19,32. bet bijau, kad nekiltu labai

na 19,32 tai jau toks slidokas variantas. o tu su šita studijos.lt  skaičiuokle skaičiavai?

Žinutė parašyta: 2010-07-11 23:30:50 | Nuoroda

aš tai manau, kad reikia mažiau čia ginčytis ir nervintis kuris universitetas kuo geresnis. gyvenkime draugiškai.: ) kaip pavyzdį galima imti kad ir tą ELSA organizaciją. joje yra ir vu studentai ir mru ir vdu, ir visi sugyvena draugiškai, kartu organizuoja renginius, ir vietoj to kad ginčytųsi, kurių universitetas geresnis, tą laiką išnaudoja protingai ir tinkamai.: )

Žinutė parašyta: 2010-07-11 23:53:37 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
grytė rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:
grytė rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:

i vf, beje

ryt anglu egza suzinosiu, jei 80, ko labai tikiuos, nors labai nesitikiu, tai 19,32. bet bijau, kad nekiltu labai

na 19,32 tai jau toks slidokas variantas. o tu su šita studijos.lt  skaičiuokle skaičiavai?

jo, ir 0,2 pridejau. o tikrai mazino vietas i vf???

tikrai nežinau. kažkaip man kaip šiemet neaktulau, tai nežinau. radau kažkur kad pagal planą vu yra 158 vf vietos, bet 2ia berods ir nuolatinių ir ištestinių studijų, tai tiksliai nieko nežinau.

Žinutė parašyta: 2010-07-12 14:53:28 | Nuoroda

na aš irgi manau, kad aukščiau 19,50 konkursinis balas kilti neturėtų.: )

Žinutė parašyta: 2010-07-12 15:20:12 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:

o su 19,38 istosiu? :D

ne, neįstosi.

Žinutė parašyta: 2010-07-12 18:04:34 | Nuoroda
aviator rašė:
Thotu rašė:
aviator rašė:

Gana čia blevyzgų ir betikslių kalbų, geriau pažiūrėkit, kokia mūsų rotacija ir kiek yra skolų po antros sesijos - graudžiai juokinga :D

klevas.vu.lt/pls/klevas/ni$rotacija_public.print_clob_pub?p_rotacija_progr_id=79587

O  tų žiauriai prie galo tai nesuprantu, kaip neišmeta, vidurkis trys, omfg lol fail :D

Tai čia vienetai yra, bet pasižirūėk, kiek krito vidurkis po pirmos sesijos ir dabar palyginus, be to, dar vienas dalykas - maksimalus vidurkis 9,10, kur kituose fakultetuose žymiai didesni ir žymiai daugiau susispietusių prieky su gerais vidurkiais :)

o pats kelintas rotacijoj?: ) ir šiaip tai šis pusmetis tai žiaurus: daugiau nei pusė kurso turi bent po vieną skolą.:D

Žinutė parašyta: 2010-07-12 18:07:43 | Nuoroda
House'as rašė:

Sveiki. Mano rezultatai: istorija - 99m lietuvių ir anglų po 98, matematikos A lygiu 9, kaip manot dar turiu šansų čia įstoti? Mane labai gąsdina tai, kad VU kelia didžiulius reikalavimus, daug ten patenka iš teisininkų šeimų, o mano rezultatai mane labai nuvylė, tai kaip manot, ar dar lieka man šansų ar jau galvoti apie MRU?

bet tu tai rimtai arba bandai čia pasityčioti iš bėdavojančių dėl savo balų, arba tau jau su galva nelabai gerai jei galvoji, kad turėdamas kb didesnį už dvidešimt, gali neįstot į vu teisę.:D nu bet jeigu kas tai dar antru numeriu įrašyk mokamą. nu ką gali žinot, gal neužteks dvidešimt kb.:DD

Žinutė parašyta: 2010-07-12 18:16:14 | Nuoroda

va radau rašo kad registruojant dokumentus reikia paso ir atestato, o pasirašant sutartį su univeru reikia paso, atestato, vienos nuotraukos ir mokėjimo kvito. o bendrabučio prašant tai čia jau priklauso nuo universiteto ir nuo paties situacijos. jei turi kokių lengvatų tai tada aišku pasiimi ir jas liudijančias pažymas, bet va tarkim vu tai nieko kiek pamenu nereikėjo. jei įstojai į nemokamą ir jei gyveni toliau kaip šimtas km nuo vilniaus tai tiesiog atėjęs pasirašyt sutarties su univeru, tau pasakys kur paskui nueiti ir ten turėsi parašyti prašymą dėl barako.: )

Žinutė parašyta: 2010-07-12 18:18:58 | Nuoroda
aviator rašė:
grytė rašė:
aviator rašė:
Thotu rašė:
aviator rašė:

Gana čia blevyzgų ir betikslių kalbų, geriau pažiūrėkit, kokia mūsų rotacija ir kiek yra skolų po antros sesijos - graudžiai juokinga :D

klevas.vu.lt/pls/klevas/ni$rotacija_public.print_clob_pub?p_rotacija_progr_id=79587

O  tų žiauriai prie galo tai nesuprantu, kaip neišmeta, vidurkis trys, omfg lol fail :D

Tai čia vienetai yra, bet pasižirūėk, kiek krito vidurkis po pirmos sesijos ir dabar palyginus, be to, dar vienas dalykas - maksimalus vidurkis 9,10, kur kituose fakultetuose žymiai didesni ir žymiai daugiau susispietusių prieky su gerais vidurkiais :)

o pats kelintas rotacijoj?: ) ir šiaip tai šis pusmetis tai žiaurus: daugiau nei pusė kurso turi bent po vieną skolą.:D

Aš 64, nukrito vidurkis, bet kilau per 30 pozicijų :D Kelinta tu? Aišku, tu jau būsi tarp tų 24 laimingųjų :)

O su tom skolom tai čia yra žiauru, nemaniau, kad tiek žmonių net po tris skolas turės

nei praeitą semestrą nei šį tarp tų laimingųjų nepatekau. o šį pusmetį tai dar ir nukritau per vienuoliką vietų.:D nu bet kadangi aš esu laiminga nes nesimokinus išsilaikius tokią žiaurią sesiją, nu tai man labai tinka mano vieta.:D

Žinutė parašyta: 2010-07-12 18:23:42 | Nuoroda
aviator rašė:
grytė rašė:
aviator rašė:
grytė rašė:
aviator rašė:
Thotu rašė:
aviator rašė:

Aš 64, nukrito vidurkis, bet kilau per 30 pozicijų :D Kelinta tu? Aišku, tu jau būsi tarp tų 24 laimingųjų :)

O su tom skolom tai čia yra žiauru, nemaniau, kad tiek žmonių net po tris skolas turės

nei praeitą semestrą nei šį tarp tų laimingųjų nepatekau. o šį pusmetį tai dar ir nukritau per vienuoliką vietų.:D nu bet kadangi aš esu laiminga nes nesimokinus išsilaikius tokią žiaurią sesiją, nu tai man labai tinka mano vieta.:D

Tai sakyk tą vietą, čia diplomatiškai aplink nevaikščiodama :D

pirmam ketvirtyje.: ))

Žinutė parašyta: 2010-07-12 18:39:32 | Nuoroda
aviator rašė:
Thotu rašė:

Reiškias man tiesą sakė, kad lengva teisėje, jei įstoji į mokamą, po pusmečio ar dviejų į nemokamą pereiti, tiek vu, tiek mru, vahahaa, gerai tada. Nu sori aišku, man labai gaila tų, kurie žiauriai nusimokė, bet šiais metais tie, kurie pirmam kurse nusimokys (esantys nemokamam), nebus gailimi tų, kurie mokamam gerai mokysis ir gaus jų vietą. Kaip jau sakiau - vahahaha :)

Tu akivaizdžiai perkaitai :D Kur garantija, kad tu, besimokydama mokamam, nesusirinksi iš VISŲ dalykų skolų?

ir dar ta smulkmenėlė, kad tas perėjimas bus tik po dviejų su puse metų, ir dar ta smulkmenėlė, kad bus vedamas bendras viso kurso vidurkis ir turės kažkurio iš nemokamų vidurkis būt dviem balais mažesnis už bendrą kurso vidurkį, ir tada jis iškris į nemokamą ir tada tu, jei būsi geriausias iš mokamų galėsi pereiti į nemokamą. taigi dar nesijuok nieko nežinodamas, na nes tam kad pereitum iš mokamo į nemokamą turi tiek visko nutikt, kad čia ne juokai.:D

Žinutė parašyta: 2010-07-12 18:41:33 | Nuoroda
Thotu rašė:
aviator rašė:
Thotu rašė:

Reiškias man tiesą sakė, kad lengva teisėje, jei įstoji į mokamą, po pusmečio ar dviejų į nemokamą pereiti, tiek vu, tiek mru, vahahaa, gerai tada. Nu sori aišku, man labai gaila tų, kurie žiauriai nusimokė, bet šiais metais tie, kurie pirmam kurse nusimokys (esantys nemokamam), nebus gailimi tų, kurie mokamam gerai mokysis ir gaus jų vietą. Kaip jau sakiau - vahahaha :)

Tu akivaizdžiai perkaitai :D Kur garantija, kad tu, besimokydama mokamam, nesusirinksi iš VISŲ dalykų skolų?

Pats tu perkaitai, aš apie galimybes kalbu :D Matai, kas kam rūpi. Visko būna, nieko nesakau. Esmė tame, kad visgi galimybė pereiti į nemokamą yra nemaža.

galimybė yra tikrai maža. atsimenu kaip visų veidai persimainė, kai fuksų stofkėj žmonės iš vusos paaiškino kaip labai menkos yra galimybės pereit iš mokamo į nemokamą ir kad tai bus geriausiu atveju tik po dviejų su puse metų (vu teisės atveju). taigi, kaip ir sakiau, nesijuok, jei nežinai realios situacijos.: )

Žinutė parašyta: 2010-07-12 18:56:47 | Nuoroda
Thotu rašė:

Vu gal taip, Romery ir po pusmečio pereit galima, jei kas pameta savo krepšelį kur nors ten kaip nors. Kiek teko girdėti. Ai žodžiu, koks skirtumas ;} Bile galimybė yra.

na tai pametimas yra tik tokiu atveju, jei kas nors iš nemokamų tiesiog išstoja na ir jo krepšelis lieka laisvas.: )