Vartotojo aurete pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-04-22 20:31:24 | Nuoroda

Aš čia apie valstybės finansuojamą vietą kalbėjau

Žinutė parašyta: 2010-04-29 18:12:30 | Nuoroda

Aš darau matematikos ankstesnių metų egzaminus, skaitau lietuvos istoriją ir dar ruošiuos "Skirgailą" ir "Mažvydą" perskaityt dar kartą Žinoma, svarbiausia pamokas lankau, nes ten pagrindinis kartojimas vyksta.

Žinutė parašyta: 2010-04-30 10:33:10 | Nuoroda
Smeterling rašė:
aurete rašė:

Aš darau matematikos ankstesnių metų egzaminus, skaitau lietuvos istoriją ir dar ruošiuos "Skirgailą" ir "Mažvydą" perskaityt dar kartą Žinoma, svarbiausia pamokas lankau, nes ten pagrindinis kartojimas vyksta.

manai bus Skirgaila ir Mažvydas?

Manau, nes pernai dramos nebuvo tai gal šiemet bus. Beto Marcinkevičiaus jubiliejus...

Žinutė parašyta: 2010-05-02 10:10:46 | Nuoroda
Aivaras77 rašė:

Mes dar einam tik antra pasaulini kara. Cia normalu ? Man atrodo, kad bus labai mazai laiko kartotis.

Tai 11-12 klasė ir yra kartojimas, nes visą istoriją baigėm su 10 klasės baigimu Mes tai jau baigėm prieš savaitę tą kartojimą ir padarysim dar per mėnesį kartojimo kartojimą. Jei einat dabar tik antrą pasaulinį, tai taip išeina reiks savaraniškai dar pakartot jei noro yra.

Žinutė parašyta: 2010-05-02 18:43:52 | Nuoroda
Aivaras77 rašė:

Turbut taip ir bus :) Yra to noro, reik skaityt i prieky turbut.

Tai nebutinai į priekį skaityt, nes gi mokykloj vis į priekį einat. Jei nori pasimokyti savarankiškai tai reikia nuo knygos priekio skaityt

Žinutė parašyta: 2010-05-03 20:58:43 | Nuoroda
Aivaras77 rašė:

Klausimas tiems, kas rase samprotaujamaji rasiny per egzamina arba rasys: dabar tik pamaciau, kad egzamine po rasinio temomis yra parasyta ir siuloma kuo pasiremti, tai jei pasiremi kazin nemazina balo uz tai ? (speju ne). Idomu jei argumentuotum vien tai kas siuloma, kiek gautum :D

Ne nemažins, o įskaitys kaip argumentą. Bet reikia protingai tomis ištraukėlėmis pasiremti. Mano mokytoja dažnai prašo platesnį kontekstą pristatyt nei išraukėjėj ir tik tada gauni balus kaip už svarų argumentą (bet jei tarkim įvestis iš kokio Fausto, o nesi skaitęs viso kūrinio, tai nieko tau nepadės ta ištaruka).

Žinutė parašyta: 2010-05-03 21:00:37 | Nuoroda

Kažkaip daug čia humanitarų. Nejaugi niekas daugiau į matematikos informatikos fakultetą VU neplanuojat stoti?

Žinutė parašyta: 2010-05-04 20:48:12 | Nuoroda

Aš tai kai nuo 6klasės pas tą pačią mokytoją mokausi tai kažkaip išmokau rašyt taip, kaip jai patinka. Bet kai skaitys kita mokytoja neaišku kaip gali įvertint. Ypač jeigu ant kokios menininkės paklius

Žinutė parašyta: 2010-05-05 20:51:30 | Nuoroda
vitae rašė:

Aš pritingiu :) Mokausi tik tada, kai nueinu pas korepetitorius. Namuose sunku susikaupti, vis kažkur nuklysta mintys... Daugiau dėmesio skiriu anglų kalbai. O matematika išvis skaudi tema, prisėdu spręst ir verkt norisi, kaip atrodo, kad nieko nemoku ir neatsimenu..,. O lietuvių tai vakarais pradėjau skaitinėti iš naujo svarbiausius kūrinius, kuriais ketinu remtis per rašinį.

Tiek to ir ruošimosi. Noriu, kad viskas greičiau ateitų ir greičiau praeitų...

Aš tai atvirkščiai darau nei tu: daug laiko matematikai ir mažai anglų, nes vos pusvalandžiui prisėdu, atrodo kaip 2val.  O paskutiniam tavo sakiniui pritariu

Žinutė parašyta: 2010-05-07 15:14:23 | Nuoroda
witiulka rašė:

Kaip vertintumėte mokytoja, kuris rašiniui ruošia duodamas tokias temas:

Pasaulis kaip kalejmas A. Škėmos romane "Balta drobulė",

Kodėl Mažvydo kančia prilyginama dieviškajai kančiai?,

Kodėl 7-9 dešimtmetyje lietuvių prozoje stipresnė lyrinė, o ne epinė tendencija?

Aš vienintelė iš savo grupės rašysiu rašinį ir žinokit, kad rankos svyra kai tau paduoda tokį rašinį parašyti....

Užuojauta dėl tokių temų. Paskutinė tema tai išvis į teorijos klausimą labiau panaši, nei į rašymo temą.

Žinutė parašyta: 2010-05-10 18:18:09 | Nuoroda
Smeterling rašė:

kaip mokotes tekstinius uždavinius spresti? ar cia logikoj esmė?

Dažniausiai tokie uždaviniai sprendžiami susidarant lygtis ar nelygybes tai tam reikia logikos, o kad tą lygtį išspręsti reikia žinių.

Žinutė parašyta: 2010-05-14 17:28:02 | Nuoroda

Aš tai kokias 2 val per dieną matematikai skiriu, o kokia valanda anglų su lietuvių. Istoriją tai kai turiu noro paskaitinėju

Žinutė parašyta: 2010-05-22 20:53:52 | Nuoroda
syptsypt rašė:
newminde rašė:

Dėl matematikos ir informatikos mokymo. 
matematikos paskaitos kokios ? sausa teorija? ar dėstytojai sugeba sudominti studentus ? kiek laiko tenka praleisti prie kyngų ? mokantis pastoviai per diena po kokias 3h imanoma gerai išsilaikyti šioje sryityje ? 
studentai atsiliepkite . 

laba, ar paskaitos tave sudomins labai priklauso nuo tavęs pačios, vienam jokia, kad ir labiausiai pritaikoma matematika niekada nepatiks, kitam ir ta sausa teorija visai įdomi, nepažįstu visų mif dėstytojų, bet iš savo patirties galiu pasakyt, kad būna, jog ir sudomina, bet būna ir nei kiek...pvz mane asmeniškai labai sudomino diskrečioji matematika, bet nei kiek geometrija, na mintį turbūt supratai. O dėl sausos teorijos mokymosi, tai taip, ją mokintis reikia, juk ir būna teorijos ir pratybų paskaitos atskirai. Mokantis pastoviai per dieną kokias 3 valandas TIKRAI galima puikiai išsilaikyti šioje srityje ( tikrai nesimokau kasdien, bet turiu gerą vidurkį). Beje, nuo kitų metų keičiasi studijų programa, gali pasižiūrėti čia www.mif.vu.lt/katedros/mmk/progra/MIM-2010.htm  mano supratimu į gerąją pusę :)

Tai jeigu jau metematikos informatikos mokyme reikia 3 val mokytis kasdien tai kiek reiks mokytis jei į finansų ir draudimo matematiką įstosiu??? Baisu daros...

Žinutė parašyta: 2010-05-23 13:33:04 | Nuoroda
ajipotU rašė:

As nenustebciau,jei butu koks Donelaitis ar Sruoga. Taipogi Aputis,Skema ir Radauskas.  Nelabai tikiu,kad gali buti Biliunas,kuris buvo jau du metus is eiles. Pati labiau noreciau Apucio,Kreves,Marcinkeviciaus ar V. M. Putino,va tada tai butu sekme :)

Sutampa mūsų norai. Aš irgi manau geriausiai galečiau parašyt iš "Skirgailos", "Mažvydo", o jei būtų Putino "Altorių šešėly" tai irgi apsidžiaugčiau

Žinutė parašyta: 2010-05-23 13:36:24 | Nuoroda
syptsypt rašė:
aurete rašė:
syptsypt rašė:
newminde rašė:

Dėl matematikos ir informatikos mokymo. 
matematikos paskaitos kokios ? sausa teorija? ar dėstytojai sugeba sudominti studentus ? kiek laiko tenka praleisti prie kyngų ? mokantis pastoviai per diena po kokias 3h imanoma gerai išsilaikyti šioje sryityje ? 
studentai atsiliepkite . 

laba, ar paskaitos tave sudomins labai priklauso nuo tavęs pačios, vienam jokia, kad ir labiausiai pritaikoma matematika niekada nepatiks, kitam ir ta sausa teorija visai įdomi, nepažįstu visų mif dėstytojų, bet iš savo patirties galiu pasakyt, kad būna, jog ir sudomina, bet būna ir nei kiek...pvz mane asmeniškai labai sudomino diskrečioji matematika, bet nei kiek geometrija, na mintį turbūt supratai. O dėl sausos teorijos mokymosi, tai taip, ją mokintis reikia, juk ir būna teorijos ir pratybų paskaitos atskirai. Mokantis pastoviai per dieną kokias 3 valandas TIKRAI galima puikiai išsilaikyti šioje srityje ( tikrai nesimokau kasdien, bet turiu gerą vidurkį). Beje, nuo kitų metų keičiasi studijų programa, gali pasižiūrėti čia www.mif.vu.lt/katedros/mmk/progra/MIM-2010.htm  mano supratimu į gerąją pusę :)

Tai jeigu jau metematikos informatikos mokyme reikia 3 val mokytis kasdien tai kiek reiks mokytis jei į finansų ir draudimo matematiką įstosiu??? Baisu daros...

nesijaudink, nereikia tiek :) (mano supratimu)  

Tai manau jei jau pavyks įstot, tai pavyks ir mokytis, nes vadinasi, kad visi panašių gabumų įstoja. O jei nepavyks, tai vadinasi būtų per sunku buvę

Žinutė parašyta: 2010-05-23 20:56:12 | Nuoroda

Tai jeigu į fdm neįstosiu tai manau į ekonometriją tikrai pavyks. Nebent jau labai kaip sakai galvą per egzaminus skaudėtų

Žinutė parašyta: 2010-05-23 20:59:29 | Nuoroda

Aš irgi noriu tokį gauti. Puse darbo jau padaryta. Vidurkiai 9-10

Žinutė parašyta: 2010-05-30 10:31:56 | Nuoroda
Caramel90 rašė:

šiandien sulaukiau pastabos: tu viena iš ramiausių mano matytų abiturienčių :D priėmiau tai kaip komplimentą, nes save įtikinau kad neveltui 2 metus nuoširdžiai dirbau ir mokiaus , kad lemiamu metu susikirsčiau ;) šiuo metu skaitinėju teoriją nors ją jau beveik mintinai moku :D šiaip esu tikra kad panikos mano galvoje nebus iki nakties iš sekmadienio į pirmadienį :D

O aš kaip tik manau, kad šiandien vakare ir bus didžiausia baimė, o kai gaunu užduotį tai baigiasi dažniausiai visos baimės, nes pradedu gilintis į darbą ir tiek.

Žinutė parašyta: 2010-05-30 20:26:16 | Nuoroda

Tai sėkmes visiem ryt, kad pavyktų parodyti, ką per 12metelių išmokom

Žinutė parašyta: 2010-05-30 20:34:00 | Nuoroda
swlabr rašė:

o kiek tikitės gaut iš lietuvių?  

85-95proc.