Vartotojo aurete pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-08 13:32:38 | Nuoroda
tillary rašė:
NONcom rašė:

O taško D koordinatės (16;7)

tai gal atvirksciai (7 ir 16) as neprisimenu kiek gavau

O aš gavau D(10; -5)

Žinutė parašyta: 2010-06-08 13:34:29 | Nuoroda
NONcom rašė:
aurete rašė:
Dainius rašė:
NONcom rašė:

Ingridėle, galiu pasakyti, slėpkis su savo tais šimtukais, niekam jie neįdomūs. Atsakymus iš lempos muši ir po to dar sakai tipo "12 yra 1,2", kai pamatei, kokius atsakymus kiti rašo :D Išvis, jei šimtukus surinkai, eik į "studentams" skiltį, nes tu jau praktiškai studijuoji, kur nori. Ačiū už tavo vargą giriantis. 

O apie egzą, tai nustebino, kad jis tikrai nebuvo sunkus. Prasimečiau su paskutiniu uždaviniu, sprendžiau labai ilgai, o kai susidariau lygčių sistemą, tai jos išsigandau :D Per paskutinį uždavinį nespėjau priešpaskutinio išspręsti, bet jau niekis, būna visiems. Kiti uždaviniai nesunkūs, bet tiksliai žinau, kad yra kur padariau klaidų. Ten su tikimybėm kur buvo, tai antroj užduoty niekas nenaudojo niutono binomo? Ta prasme C vieneto nuo 5 x p^1 x q^4?. Gavosi atsakymas 80/243. ;O. Šiaip stebėtinai daug visokių išvestinių, integralų, paprastų artimetinių veiksmų tiesiog. :) Na bet parašiau ir gerai, nukrito dar vienas akmuo. Jau bus kaip bus, bet visiems linkiu kuo geresnių rezultatų. Išskyrus Ingridėlę, nes ji ir taip šimtą gaus, nėra ko linkėti. :D

Aš taip pat gavau 80/243 :)

Pagal niutono binomą gavai, kad vieną kartą ras mašiną, o ne bent vieną

Tai kaip gaut bent vieną? Logiškai mąstant, jei vieną kartą ras, tai ir bus taip. Kad rastų daugiau kartų, tikimybė mažesnė. :) Kaip tu sprendei tada?

Paskaičiavau, kad tikimybė, kad neras nė karto yra 2/3 pakelta 5 ir tada tą skaičių atėmiau iš 1(priešingas įvykis juk)

Žinutė parašyta: 2010-06-08 13:39:16 | Nuoroda
MacKestas rašė:
Deivizs rašė:
Strujus rašė:
Himalaya rašė:

Bliam, aš ten su vektoriais D koordinatę gavau trupmeninius skaičius, kažkokius nesąmoningus

Aš gavau D ( 10 ; -5 ) :)

Aš irgi

O aš beveik įsitikinęs, kad D(16;7) :)

Žodis beveik reikšmingas

Žinutė parašyta: 2010-06-08 16:34:03 | Nuoroda

Kaip manot, ar 1 taška praradus bus įmanoma 100proc. surinkt, ar bus kaip pernai, kad jei nori 100proc. tai visus taškus reikėjo surinkt?

Žinutė parašyta: 2010-06-08 16:37:49 | Nuoroda
SuperHP rašė:
aurete rašė:

Kaip manot, ar 1 taška praradus bus įmanoma 100proc. surinkt, ar bus kaip pernai, kad jei nori 100proc. tai visus taškus reikėjo surinkt?

Pernai galejo 1 taska prarasti. Siemet tuo labiau bsu galima, nes kartu ir b-lygininkai laike...

Tai bet lengvesnis egzaminas, nei pernai. Juk atsiras tokių, kurie nė vieno nepraras. jei tokių bus apie 200 ir viskas

Žinutė parašyta: 2010-06-08 16:39:02 | Nuoroda

Manau pereinamasis koks 9 ar 10 turėtų būti

Žinutė parašyta: 2010-06-08 16:42:26 | Nuoroda
Kriause rašė:

O ats prie kiekvieno uzdavinio priraset?

As tai prie keliu pamirsau. ;/

Gal nemazins?

Rašiau prie kiekvieno, bet manau neturėtų mažint. Žiūrint, kad taisys darbą

Žinutė parašyta: 2010-06-08 16:43:33 | Nuoroda
fina rašė:

tai surinkusi 32taskus galiu tiketis tik 30 procentu? :(

Manau gali tikėis apie 50, bent jau seniau panašiai būdavo. O dabar priklausys nuo to, kaip B lygiui sekėsi.

Žinutė parašyta: 2010-06-08 16:48:57 | Nuoroda
Kriause rašė:
aurete rašė:
fina rašė:

tai surinkusi 32taskus galiu tiketis tik 30 procentu? :(

Manau gali tikėis apie 50, bent jau seniau panašiai būdavo. O dabar priklausys nuo to, kaip B lygiui sekėsi.

Tikekimes, kad ne kaip... :D Zinau, kad nemoralu, bet juk visi norim geriau islaikyti.

Aš irgi daug darbo įdėjau ruošdamasi ir tikiuos labai gerai išlaikyt. Nors suprantu, kad ir licėjaus mokiniai sudėtingus uždavinius sprendė ir nusipelnė to 100proc.

Žinutė parašyta: 2010-06-14 20:37:09 | Nuoroda
jusste rašė:
strelyte rašė:

labai gera daina mums visiems. ypac tiems, kuriems siandien paskutinis egzaminas buvo. sveikinu ;]

www.youtube.com/watch?v=cxG4kOkup5A&feature=related

(Y)

Dar viena daina ta proga:)  http://www.youtube.com/watch?v=AeTgx_pj6m8

Žinutė parašyta: 2010-06-14 21:09:35 | Nuoroda
shamanee rašė:

nusprendžiau padaryti gerą darbą ir apšviesti jus apie šias studijas. esu trečiakursė ekonometrė, tai tikrai daug žinau.

visų pirma čia yra labai sunku, jei stoji turi susitaikyti, kad daug ko nesuprasi ir neišlaikysi egzaminų (pati stodama netikėjau dėl sunkumo). matematikos daug, programavimas praverčia, tačiau jo nemokant galima praslysti, prie kompiuterių dirbimo irgi daug. Taip pat daug sausos teorijos, kurią reikia kalt, dažnai egzamino išlaikymas priklauso nuo sėkmės. pirmas kursas yra žiauriausias, siekia, kad pats išeitum. na, bet kai sakoma, šaknys karčios, bet vaisiai saldūs (aišku ne 100procentų).

Konkursas didelis, pati istojau su 99 matematikos ir 86 lietuvių, Finansų draudimo matematikoj dar didesnis konkursas. Jei galvojat kurią programą rinktis, rinkitės ekonometriją, nes čia daugiau praktinių žinių gali įgauti ir 2-3 kurse suvoki, kur gali pritaikyti tas žinias. Finansistai gauna daugiau teorijos, pas juos visada daug geresni balai, todėl reikia ypatingai stengtis.

Beje finansistai ir ekonometrai beveik visada kartu turi paskaitas, paruošimas abiejų programų panašus.

Ačiū už informaciją. Po anglų egzamino jau mažėja viltys įstoti į finansų ir draudimo matematiką tai gali būti, kad ir ekonometrijoj atsidursiu, nes pernai nebuvo labai aukšti balai ten. Beto gal gali patart kur gyvenamos vietos geriau ieškot: arčiau Baltupių ar Naujamiesčio?

Žinutė parašyta: 2010-06-14 21:10:54 | Nuoroda
TheFenix rašė:

Ačių už info, tik dar galėjai pasakyti universitetą kuriame mokaisi. Ir labai jau sudominai kiek žmonių atkrenta po pirmo kurso? O dėl dalykų, tai ar aš nelabai supratau ar reikia tik dviejų? O kaip Anglų egzamino balai?

Seniau anglų nereikėjo kiek aš žinau, o mums jau reikės.

Žinutė parašyta: 2010-06-15 12:50:09 | Nuoroda
TheFenix rašė:
aurete rašė:

Na pagaliau nors vienas žmogus atsirado, kuris į panašias specialybes galvoja stot kaip aš.  Aišku, kad vengdama konkurencijos turėčiau sakyt, kad neverta, nestok, bet kažkaip tikrai kvaila būtų  Manau, kad verta stot.

ne viena taip mąstai, prisijungsiu ir aš :)

O į kokią specialybę labiausiai norėtum? Žadi bendrabutyje gyventi?

Žinutė parašyta: 2010-06-15 20:11:46 | Nuoroda
LePatatine rašė:

Finansų draudimo matematikoje, jei turi bent kažkokią galvą, tikrai nėra tragiškai sunku. Aišku, norint būti geriausiųjų penkete reikia tikrai pasėdėti. Tik tiek, kad tokiu atveju reikės paskaitose atidžiai sėdėti ir nepraleisti

O tu studijuoji finansų ir draudimo matematiką? Kuriam kurse?

Žinutė parašyta: 2010-06-15 20:16:29 | Nuoroda
amare rašė:

Pasakau tiek, kiek žinau, neplūskit manęs.

Antrame rašinyje reikėjo parašyti it straipsnį, išreiškiant savo nuomonę.  Pavadinimas yra aiškus :"The best profession to choose". Tai nėra teiginys, su kuriuo galėtum sutikti arba nesutikti. Tai tėra tavo straipsnio pavadinimas. Net parašyta, kad reikia bent dviejų argumentų, pagrįsiančių, kad tavo pasirinkta profesija yra geriausia. Pavyzdžiui, rašai, kad geriausia būti policininku, tada 2-3 dėstymo pastraipose argumentuoji kodėl (padedi žmonėms, atlieki svarbią prevencinę veiklą ir t.t.). Pabaigoje pasakai dar kartą, kodėl manai tai geriausia profesija jaunam žmogui, išryškini svarbiausią idėją. Tikri opinion compositions yra tie, bent tiek, kiek mane mokė ir žinau, yra tokie, kurie sukelia prieštaringas mintis: pavyzdžiui, "Zoos are unnecessary. They should all be closed", "Teenagers are too concerned about fashion" ir t.t. Šiaip mano gerbiama mokytoja sako, kad geriausia pasirinkti vieną poziciją - pritari teiginiui arba nepritari. Taip pat, žinoma, galima rašyti, kad pritari, parašai du argumentus už ir vieną prieš, jog galėtum pasakyti, kodėl kai kurie nepritartų tavo idėjoms.

Bet apskritai, be abejonės, ir šiame rašinyje kas parašė kontrargumentą irgi, manau, yra teisūs, jie sugeba, vadinasi, plačiai žvelgti į duotą temą. Nenorėjau pasirodyti nei protinga, nei ką, tiesiog gal ką nuraminsiu.

Mane nuraminai:) Kai po egzamino pakalbėjau su klasiokais ir dauguma sakė, kad nenurodė tikslios profesijos tai buvau jau išsigandus, nes gaila 18 taškų prarast vien dėl rašinio ne į temą.

Žinutė parašyta: 2010-06-16 11:16:20 | Nuoroda
shamanee rašė:

vujaj, mifas visdar populiarus :D as treciakurse ekonometre

po pirmo kurso sunku vaizda susidaryti finansu matematikoj ir ekonometrijoj, nes visdar nezinai, ka studijuoji. mokaisi tik bendrus visoms specialybems dalykus. antram treciam va jau supranti ka studijuoji. beveik visa laika paskaitas ekonometrai ir fdmai tri kartu.

neapsimoka cia stoti i mokama, nes neislaikyti egzamino nesunku, kartoti kursa irgi imanoma (gal pas finansistus tokiu maziau). as dabar studijuoju, kai reikia pasiekti 8 vidurki, tai is ekonometru viena pusmeti pasieke apie 20, kita jau tik 8 (studijuojanciu apie 44). karjeros galimybes tikrai neblogos, treciam kurse dirbanciu ekonometru kurkas daugiau nei finansistu (jie darbo neiesko), galima isidarbint pagal specialybe, bet yra dirbanciu ir ne pagal specialybe.

ypac puikios galimybes programu sistemoms ir daugumai informatiku (apie ta naujaja informatikos specialybe nieko nezinau), mat mifa remia didziausios programuotoju firmos, kurios idarbina tikrai daug studentu.

kils klausimu rasykit :)

Dėl to poluliarumo tai stojantiems nieko gero, nes konkurencija didėja. Dar norėjau paklausti dėl stipendijų. Kiek žmonių gauna stipendijas už gerą mokymasi ir kokio jos dydžio?

Žinutė parašyta: 2010-06-16 19:04:35 | Nuoroda
shamanee rašė:

pas mane pirmam kurse gavo puse, dabar max 8. as net apie tokia nesvajoju, nesugebu taip mokytis :D dabar geriausias pazymys yra 5 :D

Tai nežinau ir aš ar taip gerai mokytis sugebėčiau, bet visvien įdomu.

Žinutė parašyta: 2010-06-17 14:47:46 | Nuoroda

Buvau vakar pas savo anglų mokytoją ir ji sakė, kad reikėjo pasirinkti konkrečią profesiją ir pagrįsti, kodėl ji geriausia (aš taip ir dariau). O kiek taškų gaus tie, kurie kitaip suprato manau sužinos tik kai mokytojos konkrečiai susirinks taisyti darbus ir pamatys situaciją.

Žinutė parašyta: 2010-06-20 14:22:39 | Nuoroda
simačka rašė:

Ach, aš į finansų ir draudimo matematiką, bet kol nežinau rezultatų, tai ir lieka tik svajonėmis. Kadangi iš anglų lb gerai negausiu, teks stot į ekonomiką. :)

Labai panašiai mastau, nes su anglų irgi problemos Bet dar turiu vilties, kad gal kaipnors įstosiu į fdm, nes iš matematikos labai gerai turėčiau gaut, o lietuvių irgi neblogai tikiuos

Žinutė parašyta: 2010-06-20 14:34:18 | Nuoroda
Girtas Moskitas rašė:

shamanee, vis dar laukiu tavo atsakymo :)

Ir man tas pats įdomu