Vartotojo bambukaz pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-03-08 19:52:27 | Nuoroda

pabandyk ir pamatysi. nuo individo priklauso. o ar tau pavyks, niekas negali pasakyti

Žinutė parašyta: 2010-03-16 19:32:53 | Nuoroda

relax, take it easyyyy, and dont stress

Žinutė parašyta: 2010-03-18 21:59:54 | Nuoroda

ragas, jau dvi savaites nebesimokau istorijos :) ką daryt? :D čia man vienam pavasaris? asdfsgkl;jergpjspjdgpgjo

Žinutė parašyta: 2010-03-21 17:45:08 | Nuoroda
5thseason rašė:

Sveiki, konkurentai.. (:
Va ir man teks paragaut istorijos egzamino duonos.. Na mes dabar einame šaltajį karą.. Ir kiekvieną savaitę rašom tai iš senovės visos, tai iš viduramžių ar naujųjų laikų.. Kažką prisimeni, pakartoji, o būna užkabini ir neliesto ko. Čia kažkas minėjo, kad nebebus Senovės kažkurios dalies, nežinau kaip jum, na bet man atrodo pražūtinga imt ir numot ranka... Vis dėlto gi viskas prasideda nuo būtent senovės ir lipa pakopom iki mūsų laikų.. Kaip namą pastatysi be pamatų? (;

Matei naują istorijos programą? Nematei. Tada nueik ir pažiūrėk. O ten aiškiai parašyta, kad nėra tarpuupio. Viskas prasideda nuo Atėnu ir Romos.

Žinutė parašyta: 2010-03-22 14:02:14 | Nuoroda
witiulka rašė:

aš manau, kad tiesiog idės klausimą iš bendro konteksto ir tiek ;]

kaip suprast iš bendro konteksto?

Žinutė parašyta: 2010-03-22 14:04:30 | Nuoroda
ddollar rašė:

Spaudos draudimo laikais lietuvių kalbą gelbėjo knygnešiai ir mamos “vargo mokykla”. Kas tęs šią misiją globalizacijos eroje? Argumentuokite. Ką patartumėt kalbėt apie tai? :)

Aš kalbėsiu šita. Ižanga. Dėstymas ir Pabaiga :D O realiai tai reikia paminėti savo kalbėjime apie knygnešius apie vargo mokyklas, daraktorius, apie Rimšos skulptūra "Vargo mokyla". taip pat tavo manymu kas dabar saugoja/saugos mūsų kalbą nuo globalizacijos :)

Žinutė parašyta: 2010-03-24 14:03:18 | Nuoroda

prgnozuoti tai abėjoju ar įmanoma, čia greičiau galim tik spėlioti :) o norėčiau spėti jog būtų koks antras pasaulinis karas :D arba Lietuva tarpukariu.

Žinutė parašyta: 2010-03-24 14:07:30 | Nuoroda

tas pats. O perspektyvos nepasakyčiau kad ypatingos su politologija. Nors apskirtai su bet kokiom studijom tu neturi užtikrintų perspektyvų, visur reikės kovoti, dirbti ir mokytis, jei nori ką pasiekti :)

Žinutė parašyta: 2010-03-25 14:00:11 | Nuoroda

tai ko praeitą egzaminą nedėjo 1009 Lietuvos vardo paminėjimo?

Žinutė parašyta: 2010-03-25 19:56:22 | Nuoroda

sirgadamas rašiau įskaita šnd, galvojau neišlaikysiu, bet pasirodo visi 12tokai išlaikė pas mus :)

Žinutė parašyta: 2010-03-27 14:02:53 | Nuoroda

šiemėt 2010, daug datų jubiliejiniu galima sugalvoti :) 1990. 1940. 1410.. Žodžiu visos datos kurios baigiasi su 0 gali būti jubiliejinės ;))

Žinutė parašyta: 2010-03-29 19:03:37 | Nuoroda

kas apie knygnešius ir globalizacijos erą iš kalbos šnekėsit? PM padiskutuosim :D

Žinutė parašyta: 2010-03-30 18:50:30 | Nuoroda

Čiurlionį. ČIurlionio menu Japonai žavisi

Žinutė parašyta: 2010-03-30 23:54:36 | Nuoroda

Na komunizmas rytuose įsigalėjo raudoniečiams vėjant nacius iš rusijos, aišku rusai vijo juos iki pat berlyno tuo pačiu užimdamos teritorijas. Nu ir dabar nebepamenu, Potsdamo, berods, konferencijoje buvo nutarta, dėl okupacijos zonų, taip sovietai įsigalėjo rytuose ir turėjo savo įtakos zoną. Taip ir kūrė ten komunizmą viską diktuodami iš Maskvos.

NATO, tai karinis blokas, JTO, tai Tautų sąjunga, siekanti palaikyti taiką pasaulyje. Europos taryba buvo labiau paremta kultūros klausimais. Vieniti Europa kultūriškai. Europos bendrija yra Europos sąjungos pradininkė, tai ekonominis susivienijimas, dabar tiksliai nepamenu kelintais metais susikūrė. :) Nu čia galima žymiai plačiau, bet kadangi naktis ir tingiu vartyti knygas, tai sorry :D padėjau kiek žinojo užmigusios smegenys, gal atsiras kurie mane pataisys, nes kitur gal blogai išsireiškiau :)

Žinutė parašyta: 2010-04-01 12:24:57 | Nuoroda
witiulka rašė:
ingree rašė:

Manau jubiliejinių datų (kaip nepriklausomybės atkūrimo 20-metis) nebus, nes visi jų per daug tikisi.

čia irgi geras pastebėjimas, nes praeitais metais visi galvojo apie 1009m ir nebuvo, beje turiu savo pastebėjima nežinau ar pritarsite... jaunųjų istorikų olimpiados temos taip pat nebūna egzamine? praeitais metais olimpiados tema buvo 1009m iki 1430m, o šiemet nuo 1918-1940 ir 1988-2004m. kaip jūs manote?

Nu jo, gali būti. Bet egzaminus ir olimpiadas ruošia skirtingos komisijos. Nebent egzaminų komisija atsižvelgs į tai, kad olimpiadininkai gerai tas temas yra išmokė ir specialiai jų nedės. Bet realiai aš tai nesupykčiau, jog įdėtu, nes dabar pats gvildenu Lietuvos tarpukarį olimpiadai :)

Žinutė parašyta: 2010-04-02 00:13:28 | Nuoroda
Metal Face Doom rašė:

O kada JTO panaudojo karinę jėgą? Lyg Korėjoje?

Kad JTO nenaudoja karinės jėgos. Jie nebent palaiko taikos misijas. Kaip ten jie vadinami "žydraisiais šalmais" berods :D Korėjoje  kovojo komunistai su kapitalistais ir JAV buvo savo pajėgas atsiuntusi, padėti Pietų Korėjai

Žinutė parašyta: 2010-04-02 00:14:56 | Nuoroda
Smeterling rašė:
infyou rašė:

apskritai,kokia reali nauda is kalbejimo abiturientui?Tik delto kad graziau atrodys atestatas?

dėl to, kad mokėtume viešai sakyti kalbas

Jo, nes reikia gi pasakyti kalbą keliant tostą.

Žinutė parašyta: 2010-04-03 12:08:47 | Nuoroda
aurete rašė:
bambukaz rašė:
witiulka rašė:
ingree rašė:

Manau jubiliejinių datų (kaip nepriklausomybės atkūrimo 20-metis) nebus, nes visi jų per daug tikisi.

čia irgi geras pastebėjimas, nes praeitais metais visi galvojo apie 1009m ir nebuvo, beje turiu savo pastebėjima nežinau ar pritarsite... jaunųjų istorikų olimpiados temos taip pat nebūna egzamine? praeitais metais olimpiados tema buvo 1009m iki 1430m, o šiemet nuo 1918-1940 ir 1988-2004m. kaip jūs manote?

Nu jo, gali būti. Bet egzaminus ir olimpiadas ruošia skirtingos komisijos. Nebent egzaminų komisija atsižvelgs į tai, kad olimpiadininkai gerai tas temas yra išmokė ir specialiai jų nedės. Bet realiai aš tai nesupykčiau, jog įdėtu, nes dabar pats gvildenu Lietuvos tarpukarį olimpiadai :)

Smagu, kad ir čia olimpiadininkai lankos Aš irgi į respublikinę važiuosiu, bet labai daug nesiruošiu, nes 12klasėj laiko tikrai nedaug. Svarbu sudalyvaut ir tiek... Nors mokytoja kalbėjo, kad siaip nebūna istorijos olimpiadoj kažko įdomaus pvz. kaip lietuviu olimpiadoj, kad visokių pramogų buvo numatyta. Gal tu jau pernai dalyvavai ir gali kanors papasakot?

Nebuvau, šiemėt pirmas sykis :) šiaip jo, ir aš girdėjau, kad nieko ypatingo ten nesuorganizuoja :) tik man įdomu kur apgyvendina visus ten? o šiaip ir aš daug nesiruošiu, dabar per atostogas vieną knygą per prievartą perskaičiau apie tarpukarį, dar reikėtų apie sąjūdį ir užteks :)

Žinutė parašyta: 2010-04-03 19:52:48 | Nuoroda
aurete rašė:
Alanas rašė:

E, olimpiadininkai, kiek tasku jus surinkot antrajame (miesto) etape?

Nedaug.. Maždaug 95, bet provincijoj I vietai pakankamai buvo nes II vieta vos 80 surinko. O tu irgi dalyvausi respublikinej?

Tai aš irgi provincijoje ir aš tik 81 surinkau, o antra vieta surinko 80, trečia 79 :) O virš 90 manau vidurkis yra, ir tai gan aukštas balas.

Žinutė parašyta: 2010-04-05 15:30:18 | Nuoroda
aurete rašė:
Alanas rašė:

As pats esu is Siauliu, tai pas mus 1 vieta uzeme 85 taskai.

As pats asmeniskai surinkau 69 tsk bus likau 6-as berods.

Tai +-10 tašku manau ir nuo vertinimo labai priklauso. Manau mano darba labai palankiai vertino mokytoja

Kažin kada programa bus ar kažkas tokio? :) nes skaitymo, kuris bus vėliau už ist olimpiada, jau yra. Kažkaip man atrodo istorijos olimpiada dideliu organizuotumu nepasižymi :)