Vartotojo bambukaz pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-04-05 16:06:02 | Nuoroda
aurete rašė:
bambukaz rašė:
aurete rašė:
Alanas rašė:

As pats esu is Siauliu, tai pas mus 1 vieta uzeme 85 taskai.

As pats asmeniskai surinkau 69 tsk bus likau 6-as berods.

Tai +-10 tašku manau ir nuo vertinimo labai priklauso. Manau mano darba labai palankiai vertino mokytoja

Kažin kada programa bus ar kažkas tokio? :) nes skaitymo, kuris bus vėliau už ist olimpiada, jau yra. Kažkaip man atrodo istorijos olimpiada dideliu organizuotumu nepasižymi :)

Aš irgi dienotvarkės laukiu, bet gali būti, kad pasirodys tik maždaug savaitei iki olimpiados likus.

Tai vistiek šioje savaitėje jau turėtų pasirodyti :)

Žinutė parašyta: 2010-04-05 18:03:44 | Nuoroda
Smeterling rašė:
justelyte rašė:

o kaip manot,šiais metais bus lengviau ar sunkiau patekti į vf vietą?

tikiuosi, kad bus lengva..nors pagalvojus šiais metais nera labai stiprūs abiturientai, aišku yra ir lb pasiruošusių, bet manau, kad nebus sunku..

+ nemažai kas į užsienį išvaro, tia mažesnė konkurencija :)

Žinutė parašyta: 2010-04-11 20:17:07 | Nuoroda
aurete rašė:
bambukaz rašė:
aurete rašė:
bambukaz rašė:
aurete rašė:
Alanas rašė:

As pats esu is Siauliu, tai pas mus 1 vieta uzeme 85 taskai.

As pats asmeniskai surinkau 69 tsk bus likau 6-as berods.

Tai +-10 tašku manau ir nuo vertinimo labai priklauso. Manau mano darba labai palankiai vertino mokytoja

Kažin kada programa bus ar kažkas tokio? :) nes skaitymo, kuris bus vėliau už ist olimpiada, jau yra. Kažkaip man atrodo istorijos olimpiada dideliu organizuotumu nepasižymi :)

Aš irgi dienotvarkės laukiu, bet gali būti, kad pasirodys tik maždaug savaitei iki olimpiados likus.

Tai vistiek šioje savaitėje jau turėtų pasirodyti :)

Nepasitvirtino tavo nuomonė, nes dar nėra tos dienotvarkės

gal pamiršo organizatoriai apie ją: D

Žinutė parašyta: 2010-04-15 16:01:23 | Nuoroda
aurete rašė:
Laura18 rašė:
Caramel90 rašė:
aurete rašė:
ugniss rašė:

na va įskaitą kalbėsiu pirmą dieną ir pati pirma. žiesim kaip čia bus ;D

Aš irgi taip pat

aš irgi :D mokytoja guodė, kad atkalbėsim savo ir viskas, bet vis vien psichologiškai sunku nusiteikti :D tai kaip planuojat ruoštis? 

As irgi eisiu pati pirma pirmaja diena :DD Bet gal taip ir geriau, nes maziau nervu kainuos :)

Aš irgi džiaugiuos, kad pirma eisiu

Prisdedu prie pirmųjų :D Geriausia pirmama eiti. Nes mažiau streso pajusi, ir šiaip mokytojai neturės tavęs su kuom lyginti :)

Žinutė parašyta: 2010-04-17 23:08:46 | Nuoroda
Sauza rašė:

Mane žiauriai veikia žmonių kliedesiai , kad teisininku neapsimoka būti , nes išėjus į gatvę , kas antras sutiktas žmogus bus teisininkas . Čia matyt dėl to , kad teisė - mano mylimiausia specialybė ,ir nors dar metai liko iki mokyklos baigimo tvirtai žinau , jog bandysiu stoti į VU , o jeigu nepateksiu , šausiu į UK :) Riomerį kaip ir matyt kiekvienas VU fanas labai menkinu :D Čia matyt tas pats kaip Kauniečiai nekenčia Vilniaus ir atvirkščiai , nieko nepadarysi :)

Visgi mane neramina vienas klausimas , teisininke planuoju būti iš pašaukimo , o ne dėl to , kad turiu krūva pažystamų šioje sferoje (tiesa, kelis turiu , bet vargiai jie man galės padėti) , taigi ar labai sunku bus prasimušti vienai ? Ar jau pradėt iškot draugų teisininkų tarpe ? :D 

Ir pabaigai turiu klausimą Donatus , Tu istojai į VU TF su tokiais egzu balais kokie parašyti po tavo postu ? Taprasme nėra neįmanoma įstoti į VU (aišku mokamai) su tokiu istorijos egzu kaip tavo jeigu kiti balai bus aukštesni ?

Sakyčiau kvailas klausimas. Niekados nežinosi koks konkursas bus, kokie stiprūs ir silpni abiturientai, kurie sudaro tą konkursą ir kaip jie išlaiko egzaminus. Tad visados egzaminų kasmet rezultatai įstojusiųjų skirsis. Ir jis tikrai negalės atsakyti į tavo klausimą ar užteks mažėsnio IST balo, jei kiti bus aukštesni ir pnš :)

Žinutė parašyta: 2010-04-18 15:52:33 | Nuoroda
Majamm rašė:

Sveiki visi:)

Kiek vidutiniskai per diena skiriate laiko istorijai? ar kiekviena diena taip nuosekliai mokinates?

Kuriose temose jauciates stipriausiai, kuriose silpniausiai?

Dar nesikartoju, bet artimiausiu laiku reiks. Gal jau kitoje savaitėje pradėsiu. Bet kažin ar kasdien ją kartosiu. O silpniausias esu senovės istorijoje, stirpiausias naujausiuose amžiuose. Kaip ir dauguma turbūt :)

Žinutė parašyta: 2010-04-18 18:24:17 | Nuoroda

Gal kas gali patarti kokia interpetacijų knygute ruošiantis lietuvių kalbos egzaminui, taip pat ir ką nors su teksto suvokimais?

Žinutė parašyta: 2010-04-18 20:41:19 | Nuoroda
aurete rašė:
Majamm rašė:

Kiek vidutiniskai per diena skiriate laiko istorijai? ar kiekviena diena taip nuosekliai mokinates?

Aš tai daug neskiriu, nes mokytoja dažnai duoda konspektus ir sako, kad egzaminas ne olimpiada ir daug skaityti nebūtina. Svarbiau suprasti.  Manau stipriausia esu XX amžiuje, nes dabar jį mokomės ir nieko nepamiršau dar.

Na taip. Sutinku. kaip sekėsi olimpiadoje? :)

Žinutė parašyta: 2010-04-18 20:55:39 | Nuoroda
aurete rašė:
bambukaz rašė:
aurete rašė:
Majamm rašė:

Aš tai daug neskiriu, nes mokytoja dažnai duoda konspektus ir sako, kad egzaminas ne olimpiada ir daug skaityti nebūtina. Svarbiau suprasti.  Manau stipriausia esu XX amžiuje, nes dabar jį mokomės ir nieko nepamiršau dar.

Neblogai. 37 likau. Saugiai per viduriuką. Mokytoja patenkinta liko tai ir man gerai kaip visai ne istorikei. O tau kaip? Kas olimpiadoje labiausiai patiko? Kaip filmas?

41 likau :D panašiai :) šiaip rezultatu irgi ganėtinai patenkintas :) o filmas tai kžn :) pradžios nemačiau, tik gala tepamačiau, bet komjaunuoliams skirtas jis :D kas patiko.. :) ai nžn. Patiko pats šaltinių ir testo rašymas, nes šiaip nieko gero nebuvo. o tau? 

Žinutė parašyta: 2010-04-19 15:45:06 | Nuoroda
aurete rašė:
bambukaz rašė:
aurete rašė:
bambukaz rašė:
aurete rašė:
Majamm rašė:

Neblogai. 37 likau. Saugiai per viduriuką. Mokytoja patenkinta liko tai ir man gerai kaip visai ne istorikei. O tau kaip? Kas olimpiadoje labiausiai patiko? Kaip filmas?

41 likau :D panašiai :) šiaip rezultatu irgi ganėtinai patenkintas :) o filmas tai kžn :) pradžios nemačiau, tik gala tepamačiau, bet komjaunuoliams skirtas jis :D kas patiko.. :) ai nžn. Patiko pats šaltinių ir testo rašymas, nes šiaip nieko gero nebuvo. o tau? 

O tai net aplenkt tave sugebėjau taškeliu kokiu Dėl filmo tai kokias 20min stengiaus suprast apie kurį laiką jis, nes kažkokia neaiški pradžia buvo (gal gerai, kad nematei). Seime visai patiko pasivaikščiot, nes nebuvau buvus tai yra dabar nors kuo pasigirt klasiokams Šiek tiek gaila, kad vakare kambary su kambariokėm prasėdėjau ir su daugiau žmonių nesusipažinau...

ir šiaip, jei gerai pamenu, man atrodo, prie vieno stalo valgėme :D jei tu iš joniškio berods

Žinutė parašyta: 2010-04-23 22:42:24 | Nuoroda
Metal Face Doom rašė:

NEMIEGAM ISTORIKAI : D Kam , kur ir kada priklausė Vilniaus kraštas?

kam tas "kur?" Nuo 1920 spalio mėnesio iki 1939 rugsėjo 17d lenkams priklausė. Nuo Rugsėjo 17d iki spalio 10d sovietams. Nuo 1939 spalio 10d sovietai ant popieriaus gražina Vilniaus kraštą Lietuvai, aišku tik vėliau Lietuvos kariuomenė įžigiuoja į Vilniu, bet formaliai manau nuo spalio 10d Vilnius jau Lietuvos buvo

Žinutė parašyta: 2010-04-23 23:06:15 | Nuoroda
Caramel90 rašė:

sveiki ;) taigi turiu tokią bėdą, pradėjom istorijos kurso kartojimą ir kadangi stengiamės viską išeiti neapsistojam ties konkrečiom temom ilgesniam laikui, taigi pajutau kad turiu diiiiiiidelę spragą vienam laikotarpy, o tas laikotarpis yra ganėtinai platus : Vakarų Romos žlugimas ir kas seka po to su ta valstybę, niekaip nepavyksta suprasti kas ten dėjosi po to žlugimo, kaip susikūrė ta frankų imperija, šv. romos imperija tikrai jaučiu kad man ten nieks neaišku, gal kas atsiųst ar papasakot kaip lengviau perprasti?

Tai tikrai ne mano arkliukas ir duag ko nežinau bet bandysiu padėti. Taigi 476m suiro Vakarų Romos imperija. Taip ir pasibaigė Romos era, nėra daugiau apie ją ką žinoti. 486m Chlodvigas po Suasono mūšio sukūrė frankų valstybę. Taigi, tikliai nežinau tos vietos, bet man rodos buvusioje Romos imperijos dalyje buvo Popiežiaus sritis ar kažkas tokio, nu žodžiu Romoje :D O toliau visur vakarinėje Europoje plytėjo Frankų valstybė.800m Karolis didysis karūnuotas imperatoriumi ir taip Frankai tapo imperija. Bet 846, po Verdeno sutarties Karlolio didžiojo vaikai pasidalino Frankų imperija ir įkūrė tris valstybes - Italiją, Vokietiją, Prancūziją. 962m Vokietijos teritorijoje Otonas I sukūrė Šv. Romos imperiją.

Žinutė parašyta: 2010-04-24 15:34:35 | Nuoroda
Bū rašė:

O gal kas galėtų papasakoti šaltojo karo esmę?

Tai šitas labai aiškiai vadovėliuose arba internete parašyta

lt.wikipedia.org/wiki/%C5%A0altasis_karas

Žinutė parašyta: 2010-04-27 15:00:13 | Nuoroda
Bū rašė:

1. Wikipedia naudotis nepatartina.

2. Realiai geriau kai paprastai paaiškina, kaip žmogus pats supranta ,o ne mėto linkus, kur ta pati informacija, kur vadovėly.. Tai jei pats žinai, kam bruki tą šlamštą?

1. Kodėl nepatartina?

2. O ko ten nesuprasti? Kuo aiškių aiškiausiai leituviškai parašyta.

Žinutė parašyta: 2010-04-29 10:19:27 | Nuoroda

į pamokas einu, taip ir ruošiuosi

Žinutė parašyta: 2010-04-29 17:17:35 | Nuoroda

kaip ruoštis lietuvių egzaminui be įžangų kalimo?

Žinutė parašyta: 2010-04-29 19:18:29 | Nuoroda
LadyBug rašė:

maziau sedek prie kompo ir maziau svaik apie stebuklingus mokymosi budus, na ir manau puikiai pasiruosi tam lt egzui :DDdd

o kas čia svaigsta?

Žinutė parašyta: 2010-05-01 10:51:05 | Nuoroda
sanemis rašė:

Suvokimą savarankiškai galima mokintis, nusipirk pratybas su atsakymais ir padirbėk. Svarbiausia turėti įgūdžių, praktikos, tada jau lengviau gaudaisi tekste ir egzamine. Aš per lietuvių egzaminą suvokime, manau, apsižioplinau, buvau kažkaip pavargęs po rašinio, ten pribraukiau, sumaišiau klausimus, tai šiek tiek apmaudu buvo, svarbiausia turėti kantrybės ir atsiduodi egzaminui :D (nors palyginus dar nemažai gavau pernai - 75) 

Kokias pratybas teksto suvokimui? Reiktų man kažko panašaus

Žinutė parašyta: 2010-05-11 13:33:45 | Nuoroda

šiemėt gal bus su Lietuvos tūkstanmečiu :)

Žinutė parašyta: 2010-05-11 13:40:02 | Nuoroda
Moncceee rašė:

kodel manai kad su 1000meciu? juk jis turejo tada anais metais buti:) na bet nezinau, gal ir teisus jus

na matai, kaip tik vengiama dėti jubiliejines temas, nes visi jų labiausiai tikisi. O įdeda jas pavėluotai, kai jų mažiausiai tikimasi :) nu čia mano hipotezė :D