Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2011-03-28
15:04:46
| Nuoroda
sveika, nesu pasiėmusi, bet ketinu. Krūvis priklauso nuo to kokias gretutines pasiimi, ta prasme, nuo dalykų, kuriuos turi mokytis, bet realiai prisideda 1-2 dalykai per semestrą |
||
Žinutė parašyta:
2011-03-28
15:07:20
| Nuoroda
Markizja rašė:
Kuo dirba baigusieji komunikacija? Darbas būtų žurnalistikos arba viešųjų ryšių sferose. |
||
Žinutė parašyta:
2011-05-04
11:21:37
| Nuoroda
Orchideja rašė:
Ar tiesa, kad baigusieji mokyklą su pagyrimu gauna 2 papildomus balus stojant į VDU?:) Kadangi dabar stojimas yra bendras į visus universitetus, konkretus universitetas negali skirti papildomų balų, kurie nebūtų skiriami visur. Tad papildomus balus gauna tik olimpiadų laimėtojai ir t.t. |
||
Žinutė parašyta:
2011-05-04
11:22:05
| Nuoroda
svous rašė:
Aš planuoju čia stoti. Šaunu Į kurią specialybę? |
||
Žinutė parašyta:
2011-05-04
11:25:53
| Nuoroda
amelie rašė:
Sveiki. Noriu pasidomėti, kaip yra su tuo anglų kalbos testu. Mokykloje aš nuo 4 iki 12kl mokiausi vokiečių kalbą, 6 -11kl teko paragauti ir rusų kalbos, tačiau prie anglų kalbos niekada nesu prisilietusi. Moku ja susikalbėti,tačiau gramatiniai dalykai besimokant savarankiškai mane, deja, aplenkė. Ar vis tiek teks laikyti šį testą? Beje, dar vienas klausimas. Teko girdėti, jog kalbų mokymasis VDU yra mokamas. Ar tai tiesa? Nes būtų tikrai puiku toliau gilinti žinias vokiečių kalboje...nemokamai. :) Anglų kalbą mokytis teks, jeigu jos neteko ragauti mokykloje, tuomet praeisi 4 lygius universitete Nesu tikrai ar būtina testą laikyti, galbūt iškart gali užsirašyti į 1 lygį Čia jau reikės pasikonsultuoti plačiau VDU mokamos ne visos kalbos. Tačiau vokiečių kiek žinau yra mokama. O į kokią programą ketini stoti? Yra tam tikos programos, kur užsienio kalba yra kaip specialybinis dalykas ir už jąmokėti nereikia |
||
Žinutė parašyta:
2011-05-05
14:10:27
| Nuoroda
amelie rašė:
Na, pirmojoje vietoje visgi viešoji komunikacija. Tai labiausiai mano lūkesčius pateisinanti specialybė. Ne tokios viliojančios, tačiau alternatyvios specialybės būtų viešasis administravimas, politologija, neseniai apie gryną istoriją pradėjau galvoti (bet čia tik apmąstymas. Bijau, kad tai gali būti tik įdomu, tačiau neperspektyvu). Na,tarkime, kad vokiečių kalbos VBE išsilaikau gana neblogai, ar ir tokiu atveju tektų mokėti? Anglų kalba mane jau seniai vilioja kaip mokslas, tačiau nesinori pamiršti ir vokiečių kalbos, juk mokiausi ją aštuonerius metus, paskutiniu metu ji man net pradėjo patikti Na, o jeigu jau kalbam apie pinigus, tai kiek apytiksliai kainuoja kokios nors užsienio kalbos mokymasis? O būsimoji komunikatorė ) Lauksim lauksim ;] Anglų kalbą krimti vis tiek reikės nuo pradžių, o už vokiečių reikės mokėti. Šiaip semestras kalboms, kurios yra mokamos, kainuoja 250 lt Mano nuomone, tai tikrai nėra daug ) |
||
Žinutė parašyta:
2011-05-06
18:11:07
| Nuoroda
Sandrittta rašė:
tai cia nebutinai nuo pirmu metu tik galima pasiimt?galima ir veliau? galvoju gal is pradziu paziuret ar pagrindini kruvi panesiu,o tada apie gretutines galvot nebūtinai ;] |
||
Žinutė parašyta:
2011-05-06
18:14:32
| Nuoroda
Bebukas rašė:
AušraL rašė:
Jei laikai matematika ir fiziką, tai tiktų mechanikos specialybės, o jei labai mėgsti matematiką - aukštoji matematika ir pan. Pritariu, kad nereikia per daug žavėtis socialinėmis specialybėmis. O kur pati istojai? nes balai auksti , idomu butu suzinoti:))) Pati stojau į viešąją komunikaciją. Taip taip, socialiniai mokslai, o sakau jais nesižavėti, bet. Žinau, kam esu gabi ir tiesiog negalėčiau studijuoti technologinių mokslų, o taikomoji matematika taip pat visiškai netraukė ;] Mano nuomonė, jeigu tik įdomu statbos, elektrika ar kt ten ir reikia stoti, o ne kaip kai kurie galvoja, ai ką aš čia vargsiu su fizikom, stoju į kokią ekonomiką ir pan ;] |
||
Žinutė parašyta:
2011-05-06
18:25:11
| Nuoroda
amelie rašė:
Šiuo metu įnirtingai stengiuosi, kad tapčiau komunikatore, nors iš tiesų nelabai pasitikiu savo jėgomis. Tačiau nelieka nieko kito, kaip tik investuoti naktis ir dienas į savo ateitį ir tikėtis geriausio. Na, 250lt už mokymąsi nėra tiek daug. Tai irgi būtų investicija į ateitį, kuri, reikia tikėtis, bus naudinga. :> Labai linkiu prisijungti prie komunikatorių būrio, tik patarimas - mažiau nepasitikėjimo , o ir naktų investavimas ne visada geriausia išeitis Viskas turi būti gerai, reikia tuo tikėti. Daugiau optimizmo, juk pavasaris (ir nesvarbu, kad šalta ;D ) |
||
Žinutė parašyta:
2011-05-06
18:49:31
| Nuoroda
..I.. rašė:
Aš tau aiškinu, kad negalioja šita reforma ir trijų valtybinių reikia tik i NEmokamas vietas. Tikrai taip. 3 valstybinių reikia jei sieki vf vietos, kitu atveju gali turėti ir vieną ar 2, bet reikai nepamiršti, kad VDU taiko minimalų KB - 8 |
||
Žinutė parašyta:
2011-05-06
19:09:27
| Nuoroda
amelie rašė:
AušraL rašė:
amelie rašė:
Šiuo metu įnirtingai stengiuosi, kad tapčiau komunikatore, nors iš tiesų nelabai pasitikiu savo jėgomis. Tačiau nelieka nieko kito, kaip tik investuoti naktis ir dienas į savo ateitį ir tikėtis geriausio. Na, 250lt už mokymąsi nėra tiek daug. Tai irgi būtų investicija į ateitį, kuri, reikia tikėtis, bus naudinga. :> Labai linkiu prisijungti prie komunikatorių būrio, tik patarimas - mažiau nepasitikėjimo , o ir naktų investavimas ne visada geriausia išeitis Viskas turi būti gerai, reikia tuo tikėti. Daugiau optimizmo, juk pavasaris (ir nesvarbu, kad šalta ;D ) Man mokymasis naktimias pasiteisina, greičiausiai tokia jau esu - naktinė pelėda. :> Bandau pasitikėti savimi. Va, rytoj vokiečių kalbos egzaminas, šiurpuliukas jau krečia, bet raminu save, kad nesu visiška nemokša. Mokiausi visą laiką, o ne paskutinėmis naktimis, belieka tikėtis geriausio.. O pasirodo yra daugokai tokių pelėdų ;D Aš ir viską naktim darau dabar, vidurinėj tai tik rašinius naktim rašydavau - geriausiai galvodavos ;D |
||
Žinutė parašyta:
2011-05-06
19:10:00
| Nuoroda
AušraL rašė:
amelie rašė:
AušraL rašė:
amelie rašė:
Šiuo metu įnirtingai stengiuosi, kad tapčiau komunikatore, nors iš tiesų nelabai pasitikiu savo jėgomis. Tačiau nelieka nieko kito, kaip tik investuoti naktis ir dienas į savo ateitį ir tikėtis geriausio. Na, 250lt už mokymąsi nėra tiek daug. Tai irgi būtų investicija į ateitį, kuri, reikia tikėtis, bus naudinga. :> Labai linkiu prisijungti prie komunikatorių būrio, tik patarimas - mažiau nepasitikėjimo , o ir naktų investavimas ne visada geriausia išeitis Viskas turi būti gerai, reikia tuo tikėti. Daugiau optimizmo, juk pavasaris (ir nesvarbu, kad šalta ;D ) Man mokymasis naktimias pasiteisina, greičiausiai tokia jau esu - naktinė pelėda. :> Bandau pasitikėti savimi. Va, rytoj vokiečių kalbos egzaminas, šiurpuliukas jau krečia, bet raminu save, kad nesu visiška nemokša. Mokiausi visą laiką, o ne paskutinėmis naktimis, belieka tikėtis geriausio.. O pasirodo yra daugokai tokių pelėdų ;D Aš ir viską naktim darau dabar, vidurinėj tai tik rašinius naktim rašydavau - geriausiai galvodavos ;D p.s.sėkmės egzamine ;] |
||
Žinutė parašyta:
2011-05-06
19:16:19
| Nuoroda
Aš taip pat VDU pirmakursė. Kadangi tik čia ir stoti norėjau, džiaugiuosi, kad ir įstojau. Ir man čia nerealiai patinka Su dėstytojais (bent jau kiek aš susiduriu) galima bendrauti kaip su sau lygiais, nei ten žiūri į tave kaip kvailelį nei ką. Ir pats faktas, kad gali rinktis dalykus, susidaryti tvarkaraštį labai patinka - pavyzdžiui dabar penktadienį turiu tik vieną paskaitą, ir nuo 11 būnu laisva. Kitą semestrą turėsiu trečiadienį laisvą Veiklos po paskaitų, jei tik yra noro, taip pat apstu. Nekalbu apie tai, kad paskaitos nėra privalomos - eini, nes to nori, paskui mėnesiukas atostogų (asmeniškai man jo net ir per daug ;D ) , daug universitetų į kuriuos gali išvykti su ERASMUs programa. Taip pat man labai patinka, kad būna daug svečių iš užsienio, ar žurnalistų (studijuou viešąją komunikaciją, tad man aktualu), kurie skaito paskaitas. Žodžiu, viskas super ) |
||
Žinutė parašyta:
2011-05-07
14:40:15
| Nuoroda
svous rašė:
AušraL rašė:
svous rašė:
Aš planuoju čia stoti. Šaunu Į kurią specialybę? Pirmoj vietoj kol kas viešoji komunikacija yra. Tik bijau nusivilt, nors čia manau bet kur stojant bijočiau to. Dar mąstau apie politologiją. Nusivilti? Hm, o ko tikiesi? |
||
Žinutė parašyta:
2011-05-09
13:40:30
| Nuoroda
Armani01 rašė:
Sveiki, Norejau suzinoti,kaip galima pereiti i kita specialybe? As mokausi KK ir noriu pakeisti specialybe bei issaugoti krepseli. Ar tai imanoma? Ar nereiks moketi pinigu uz prasimokytus metus? Ir ar galima butu perstoti tik toje pacioje kolegijoje, o gal galima ir i kita? Butu gerai gauti informacijos iki stojimu pabaigos siemet Aciu Siūyčiau psikonsultuoti savo kolegijoje Su universitetais žinau, kad įmanoma persineši krepšelį, su kolegijom tikr.tas pats Bet visas sąlygas, ką reikia daryti ir pan, turėtų paaiškinti kolegijoe |
||
Žinutė parašyta:
2011-05-10
00:21:18
| Nuoroda
sanemis rašė:
Armani01 rašė:
Sveiki, Norejau suzinoti,kaip galima pereiti i kita specialybe? As mokausi KK ir noriu pakeisti specialybe bei issaugoti krepseli. Ar tai imanoma? Ar nereiks moketi pinigu uz prasimokytus metus? Ir ar galima butu perstoti tik toje pacioje kolegijoje, o gal galima ir i kita? Butu gerai gauti informacijos iki stojimu pabaigos siemet Aciu Pereiti turbūt galima, bet kolegijoje žmonės mokosi tris metus, o universitete - keturis, tad jei persineštumėt krepšelį, už vienus metus jums reiktų susimokėti iš savų pinigų. Kiek supratau jis nori pereiti į kitą kolegiją. Iš kolegijos į univerą kiek žinau pereiti negalima. |
||
Žinutė parašyta:
2011-05-11
09:19:12
| Nuoroda
Armani01 rašė:
Taip, noreciau pereiti i kita kolegija. Tik as prasimokiau ten metus laiko, ar man nereiks uz juos susimoket? Universitetuose galima persinešti krepšelį, manau, įmanoma ir kolegijose. Bet tiksliai nežinau, tad kaip jau minėjau, teiraukis kolegijoje pas save, arba toje, į kurią nori |
||
Žinutė parašyta:
2011-05-16
14:42:18
| Nuoroda
amelie rašė:
Sveiki. Koks numanomai galėtų būti viešosios komunikacijos pereinamasis balas į vf? Paskutiniojo balas 2010metais buvo 16,86, bet čia jei neklystu per trečiąjį etapą papuolė O koks bus maždaug šiemet bus, gal VDU patys tiksliau ką nors nuspėję yra - lauk kol atrašys :) |
||
Žinutė parašyta:
2011-06-20
23:58:14
| Nuoroda
Adele=) rašė:
sveiki.pakslausiu Jusu,nes nerandu informacijos kitur. kai pildau prasyma LAMA bpo.tarkim anglu kalba VDU. ir duoda pasirinkti 2 prioritetus. Tai jei as noriu i nuolatines studijas,tai man uztenka tiesiog pazymeti 1 prioritete NL ir viskas?2 nezymeti? Jei nenori išręstinių studijų, 2 prioritetą palieki laisvą |
||
Žinutė parašyta:
2011-06-20
23:59:40
| Nuoroda
Philosophus rašė:
Ar galima studijuoti bet kokias gretutines studijas, nelygu, kokius egzaminus laikei ar pažymius turėjai? Tikrai taip. Pvz nelaikęs informatikos egzamino, gali imti gretutines informatikos. Tačiau reikia gerai pagalvoti, ar nebus sudėtinga mokytis |