Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2010-05-14
18:39:22
| Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
na kaip? jauciates pasiruose? as "suvalgiau" krontu vadovelius, istorija.politologija konspektus, persprendziau knygute "i egzamina be baimes", paskaitinejau lietuvos istorijos knyga, dar laukia saltiniu knyga, zemelapiai ivairus ir, jei spesiu, politologijos zinynas. jei gausiu maziau, nei 90-nusisausiu vietoj. tik su politologija sunkokai, nzn, ka mokytis, bet tiek jos ir tera egze... aš tai ruošiuosi ruošiuosi knygų nevalgau - neskanu joke šiaip jau pasimečiau kelintą kartą kartojam kai kuriuos dalykus .. db darausi visko konspektą - naudinga tuo. kad skaitau knygas, o rašydama geriau įsimenu, be to prieš egzaminą naudinga paskaitinėt bus, o ne ištisas krūvas knygų. Mano planuose Petreikio permesti akimi užduotis dar ir mylimieji žemėlapiai bei karikatūras pasižiūrėt iš įvairių pratybų, o prieš pat egzaminą draugauti su valstybinėmis užduotimis. Daugiau jau net ir nežinau ką padaryti galima. |
||
Žinutė parašyta:
2010-05-21
12:16:51
| Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
AušraL rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:
na kaip? jauciates pasiruose? as "suvalgiau" krontu vadovelius, istorija.politologija konspektus, persprendziau knygute "i egzamina be baimes", paskaitinejau lietuvos istorijos knyga, dar laukia saltiniu knyga, zemelapiai ivairus ir, jei spesiu, politologijos zinynas. jei gausiu maziau, nei 90-nusisausiu vietoj. tik su politologija sunkokai, nzn, ka mokytis, bet tiek jos ir tera egze... aš tai ruošiuosi ruošiuosi knygų nevalgau - neskanu joke šiaip jau pasimečiau kelintą kartą kartojam kai kuriuos dalykus .. db darausi visko konspektą - naudinga tuo. kad skaitau knygas, o rašydama geriau įsimenu, be to prieš egzaminą naudinga paskaitinėt bus, o ne ištisas krūvas knygų. Mano planuose Petreikio permesti akimi užduotis dar ir mylimieji žemėlapiai bei karikatūras pasižiūrėt iš įvairių pratybų, o prieš pat egzaminą draugauti su valstybinėmis užduotimis. Daugiau jau net ir nežinau ką padaryti galima. o ka is politologijos mokais? ir kiek planuoji gaut? tai daryk valstybinius, matysi, kaip seksis, jei nekaip-teks daryt kazka... man rasyt nepatinka, nes toks dvigubas darbas-ir skaityt, ir rasyt... as skaitau ir pasibraukiu, isimenu kazkaip, po kurio laiko vel akim permetu, rasyt nenaudinga man... o iš politologijos nieko per ne lyg daug nesimokau.. šiek tiek reikės permesti rinkimų įstatymus (sunervino per bandomąją užduotį buvęs paskutinis klausimas). Man rašyt šiek tiek pabosta, tačiau kadangi man tai labai į naudą, todėl pasikankinu. O planuoju kaip ir daugelis čia mūsų gauti na apie 90. aišku priklausys nuo to kas bus, yra kabliukų, kurių galiu nemokėti. |
||
Žinutė parašyta:
2010-05-21
12:18:26
| Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
kariaujantis rašė:
nu tų konkurentų visada panašiai. tik gal čia sutapimas, kad tiek apsireiškėm internete :) o mano tikslas taipogi virš 90. Svajonėse net virš 95. O kaip bus - bus matyt daug kas nuo sekmes priklauso, t.y. kokios uzduotys paklius. o ko nors is romos ir graikijos tikies? moki tas visas gerusijas, eklezijas ir pan? į tiek aš ir manau nesismulkins, tereikia tik susieti jas būtent su roma ar antika. o jei ir reiktų paaiškinti dažniausiai užtenka nurodyti, kad tai yra valdžios oraganas pvz Romoje. |
||
Žinutė parašyta:
2010-05-21
12:28:42
| Nuoroda
witiulka rašė:
Kaip vertintumėte mokytoja, kuris rašiniui ruošia duodamas tokias temas: Pasaulis kaip kalejmas A. Škėmos romane "Balta drobulė", Kodėl Mažvydo kančia prilyginama dieviškajai kančiai?, Kodėl 7-9 dešimtmetyje lietuvių prozoje stipresnė lyrinė, o ne epinė tendencija? Aš vienintelė iš savo grupės rašysiu rašinį ir žinokit, kad rankos svyra kai tau paduoda tokį rašinį parašyti.... tokių temų per samprotaujamąjį rašinį nesitikėk dažniausiai susiję su literatūra, menu, socialiniais dalykais. Tokios temos negali būti nes, tu turi remti konkrečių žmoių konkrečiais kūriiniais. Laisvasis rašinys (samprotaujamasis) yra toks, kur tu gali remtis įvairia savo patirtimi. don't worry |
||
Žinutė parašyta:
2010-05-21
12:30:24
| Nuoroda
vitae rašė:
Aš tekstinių negaliu pakęsti, net sąlygos skaityti nesinori... Dabar kasdien padarau po valstybinį egzaminą, tai praktiškai iki vidurio sprendžiu visai gerai. Poto pasidaro sunkiau, o tų paskutinių tai išvis neįkertu, jau ten kas per perliukai.... Žinoma, šiemet ir pats egzaminas kitoks gi bus, todėl žadu dar ir visus mokyklius egzus prasispręsti. Mūsų mokytoja sako, kad B lygio užduočių, tų elementriai paprastų, mes tiesiog nebemokame spręsti, nes du metus tik A lygį sprendžiam. Manęs tokios mintys visai nedžiugina yra labai gera knygutė išleista, kur pažymėtos B lygio užduotys |
||
Žinutė parašyta:
2010-05-21
20:44:43
| Nuoroda
SuperHP rašė:
Mano nuomone, jei moki spresti A lygio uzduotis, tai tikrai neturi kilti problemu su B lygio uzduotimis, nebent tas A lygio uzduotis esi ismokes spresti mechaniskai. O tikimybiu (kombinatorikos) tema tai ir man yra viena tu, kuri labai greitai pasimirsta. Deja, neretai būna taip, kad pvz perskaitai sąlygą ir bandai belenkokiu sunkiu būdu spręsti, o viskas yra gan paprasta. Kai pripranti prie sudėtingų, kartais kliūni ant tų lengvųjų. |
||
Žinutė parašyta:
2010-05-21
20:46:22
| Nuoroda
zirklūtes. rašė:
Na bet schizma buvo,kai tos dvi kryptys išsiskyrė, o ne kai susikūrė dar viena. Logiška šiaip būtų manyti,kad jis priėmė katalikybę,nes visokie galai,kuriuos jis nukariavo,buvo katalikai,ir išvis,stačiatikybė buvo labiau į Rytus. Bet aš kažkodėl 11kl užsirašius tai aiškiai buvau ir pasibraukus,hmmmm,reiks klaust visažinio mokytojo;) Jau kai pradedi gilintis į tai,ką mokais,tai ohoho o jūs manot, kad čia esminis dalykas? Daug svarbiau ką pati krikščionybė davė, o ne kurią jos atšaką priėmė. |
||
Žinutė parašyta:
2010-05-21
23:37:35
| Nuoroda
sanemis rašė:
AušraL rašė:
witiulka rašė:
Kaip vertintumėte mokytoja, kuris rašiniui ruošia duodamas tokias temas: Pasaulis kaip kalejmas A. Škėmos romane "Balta drobulė", Kodėl Mažvydo kančia prilyginama dieviškajai kančiai?, Kodėl 7-9 dešimtmetyje lietuvių prozoje stipresnė lyrinė, o ne epinė tendencija? Aš vienintelė iš savo grupės rašysiu rašinį ir žinokit, kad rankos svyra kai tau paduoda tokį rašinį parašyti.... tokių temų per samprotaujamąjį rašinį nesitikėk dažniausiai susiję su literatūra, menu, socialiniais dalykais. Tokios temos negali būti nes, tu turi remti konkrečių žmoių konkrečiais kūriiniais. Laisvasis rašinys (samprotaujamasis) yra toks, kur tu gali remtis įvairia savo patirtimi. don't worry Nesutinku. Žinoma, literatūrinio rašinio nebus. Savo patirtimi gali remtis, tačiau nerekomenduojama, nebus labai aukštas balas tada, privaloma literatūrinį kontekstą panaudoti, socialinį, kultūrinį, o asmeninis kontekstas - nebent trūksta žodžių... Atsiprašau, per skubėjimą tiesiog netiksliai išsireiškiau. Sakydama "įvairia savo patirtimi" daugiausia turėjau omeny būtent perskaitytas knygas, matytus filmus ir t..t. Pati rašau šį rašinį, tad puikiai žinau kurie kontekstai geriausia vertinami |
||
Žinutė parašyta:
2010-05-24
19:02:19
| Nuoroda
plukne rašė:
raudonas baigimo diplomas suteikia pirmenybe kai stojantieji surenka vienoda bala, taigi nera nieko nevertas : ) tikrai taip |
||
Žinutė parašyta:
2010-05-24
19:11:28
| Nuoroda
kariaujantis rašė:
gandai visada lieka gandais turiu pastebėti, kad ta procentaliai nurodyta egzamino sudėtis yra valstybinio egzamino programoje nurodyta. Taip kad džiaukitės, jog kažkas apšviečia, jei patys nesidomit iš ko egzas bus sudarytas p.s. viskas yra www.nec.lt |
||
Žinutė parašyta:
2010-05-24
19:14:10
| Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
zirklūtes. rašė:
Tai naujiena. Visąlaik būna tokios maždaug proporcijos. bet 10pr politologijos testo ar viso egzo? viso egzo |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-02
21:17:53
| Nuoroda
busimoji rašė:
Sveiki turiu klausimą iš politologijos - kas Lietuvoje yra vykdomoji valdžia? Visada atsakymą žymėdavau prezidentas ir vyriausybė, nes pagal mano žinias taip ir yra, tačiau NEC istorijos VBE pvz. radau šį klausimą ir pateikti atsakymai buvo tokie: A Konstitucinis Teismas. Tai kaip yra iš tikro? Šiame klausime Vyriausybė Bet iš tiesų abu. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-02
21:17:57
| Nuoroda
busimoji rašė:
Sveiki turiu klausimą iš politologijos - kas Lietuvoje yra vykdomoji valdžia? Visada atsakymą žymėdavau prezidentas ir vyriausybė, nes pagal mano žinias taip ir yra, tačiau NEC istorijos VBE pvz. radau šį klausimą ir pateikti atsakymai buvo tokie: A Konstitucinis Teismas. Tai kaip yra iš tikro? Šiame klausime Vyriausybė Bet iš tiesų abu. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-05
12:05:47
| Nuoroda
Ingridele rašė:
O man egzaminas buvo vienas is lengviausiu, buvau nuejus pas mokytoja sake gausiu 90+. Dziaugiuosi kad jus blogai paraset, mano darbas bus isskirtinis, gal ir 100 surinksiu. Ten reikejo loginio mastymo, o ne datas kalti , nemokat mokytis Ingridėle, gal jau tu atsigauk vieną kartą? Forumuose renkasi žmonės tokie, kurie nori pasidalinti savo klaidomis, pasimokyti iš kitų, padiskutuoti. O tu savo nesąmoningais savo išsišokimais viską gadini. Jei jau surinksi tuos savo 90+ ( kuo aš abejočiau, nes taip šnekantis žmogus dažniausiai nemąsto) , tai džiugu. Bet paskaičius tavo pasisakymus, atrodo, kad tu esi išlepintas vaikas, lankantis "prestižinę" mokyklą ir dar "geresnius" 80 metų su viršum korepetitorius ir esi tiesiog vargšas vaikas, kurį mokė tik kalti, ir dabar nagus graužiesi pamačiusi, jog kiti žmonės mąstyti moka. Atsiprašau, kitų forumiečių, bet ji jau man labai pabodo |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-06
18:58:24
| Nuoroda
Leeee rašė:
na dazniausiai ju neprireikia,ypac matlankio,na bet bent jau ne karto nebuwo kad kazka matuot reiktu ar su skriestuwu brezt,iswis tik [pr metais pirma karta reikejo grafikus nubrezt,tj kokia liniuote paimk,nors galima ir be jos apseit..;D ar tai pavyzdinėje ar tai bandomojoje šių metų užduotyje reikėjo matlankio, nes reikėjo skritulinę diagramą daryti |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-08
13:38:14
| Nuoroda
daliai specialybių ji yra gera, tačiau yra ir pasikeitusių dalykų, ir galbūt įvestų klaidų |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-09
17:57:48
| Nuoroda
KarabinaS rašė:
bus angliškas teksto suvokimas... o taip... šių metų egzaminų tendencijos ;D |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-22
20:29:32
| Nuoroda
vakarpuse4 rašė:
Mellinda rašė:
1. Viešoji komunikacija VDU (vf) 2. Viešoji komunikacija VDU (vnf) 3. Lietuvių filologija ir reklama VU (vf) 4. Lietuvių filologija ir reklama VU (vnf) 5.Lietuvių filologija VDU (vf) 6. Lietuvių filologija VDU (vnf) 7. Sociologija KTU (vf) 8. Sociologija KTU (vnf) 9. Sociologija VDU (vf) 10. Sociologija VDU (vnf) 11. Kompiuterinė lingvistika KTU ( vf) 12. Kompiuterinė lingvistika KTU (vnf) na šiaip, jei Tu taip surašyti norėjai tai puiku, bet norėčiau perspėti, kad nebūtų taip, kaip daugeliui pažįstamų. jei parašei pirma finansuojamą, o po to iškart nefinansuojamą, tai garantuoju, jei nepateksi pirmu numeriu, priims antru, nes ten finansuojama. Tad norėčiau patarti, kad iš pradžių reiktų surašyti finansuojamas, o po to tik VNF. Na, bet jei Tu taip norėjai surašyti, tada atsiprašau, už, galbūt, ne vietoj pareikštą komentarą. ) siūlys po 1vf ir vnf |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-22
21:14:48
| Nuoroda
1. Viešoji komunikacija VDU (vf) 2. Viešasis administravimas VDU (vf) 3. Politikos mokslai VDU (vf)
Dar nesu tikra dėl 2 ir 3 vietos. Tikslinsiu tuomet, kai žinosiu kaip sekėsi egzaminai |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-22
21:41:03
| Nuoroda
Erika rašė:
Įdomu matyti, kai žmonės pirmu numeriu rašo tą patį dalyką, kaip rašau ir aš (viešąją komunikaciją), gal čia būsimi bendrakursiai tikėkimės |