Vartotojo AušraL pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-22 21:41:42 | Nuoroda
Tomis rašė:

į viešąją komunikaciją paduota daugiau prašymu nei į žurnalistiką Vu ;D 

nuo žurnalistikos galbūt atbaido stojamasis :D

Žinutė parašyta: 2010-06-23 14:49:24 | Nuoroda
lintu13 rašė:
AušraL rašė:

1. Viešoji komunikacija VDU (vf)

2. Viešasis administravimas VDU (vf)

3. Politikos mokslai VDU (vf)

Dar nesu tikra dėl 2 ir 3 vietos. Tikslinsiu tuomet, kai žinosiu kaip sekėsi egzaminai :)

Tu viešąjį administravimą parašei aukščiau nei politikos mokslus? :ooooo OMG. Apkeisk, negaliu žiūrėti :D O jei rimtai, siūlyčiau gerai apgalvoti. Nes blemba, politikos mokslai juk taipįdomu, o viešasis administravimas, čia tipo kokia specialybė? Ne specialybė čia, o nesąmonė. Gausi administratorės diplomą ir verksi supratusi, kad keturis metus praleidei veltui, nes šiais laikais įsidarbinti 'viešajame sektoriuje'( ar kaip ten tą daigtą pabaigę viešąjį administravimą studentai vadina ( common, nu common tikrai)) to administratoriaus diplomo nereikia ir gali bet kas. Ai žodžiu, sekmės tau gerai egzus išlaikyti ir tikiuosi papulsi į tą pirmą vietą arba gausi labai gerusrezultatus ir nuspręsi stot politikon, va :D

Amen

Man ir labai keistai atrodo, nes apie politikos mokslus galvoju nuo 9-10 klasės :D o šiaip viską (netgi tas 3 spec.) sudėliosiu 100proc. tik kai rezultatus žinosiu :D

Žinutė parašyta: 2010-06-24 17:41:15 | Nuoroda

Manyčiau praktikos trūkumas ir yra didžiausias minusas. Su tokiais dalykais kaip nekompetetingi dėstytojai manau susiduria ne tik Lietuvos universitetai :)

Žinutė parašyta: 2010-06-25 19:58:18 | Nuoroda
naintyna rašė:

Ar visi turi laikyti anglų kalbos testą? Ar tik tie, kurie nenori universitete jos mokytis?

O kas būna, jei neišlaikai? :)

Visi turi laikyti :)  tiesiog juo nustatomas tavo lygis , dar atsižvelgiant į egzamino rezultatus ir tada būni į jį paskiriama :)

Žinutė parašyta: 2010-06-25 20:01:41 | Nuoroda
signatavicius rašė:

sveiki, norejau paklaust:

1) ar pirmus du metus studijuojami vien bendrauniversitetiniai dalykai ar ir šiek tiek profesiniu?

2) kai po 2 metu skaičiuojamas vidurkis, pagal kuri žiurima duoti krepseli ar atimti, jis skaičiuojamas paskutinio semestro ar visu keturiu?

3) kada vyksta anglų/informatikos testai ir iš ko jie susideda?

4) jeigu istočiau į aplinkotyra vf, kuri priskiriama fizinių mokslų sričiai, ar po metų ar dviejų galėčiau pereiti į biologija vf? juk mokomasi iš esmės tas pats

5)kada paskelbiama kas gavo bendrabučius?

6) baigus aplinkotyra ir ekologija + gretutines pedagogikos, kokių dalykų mokytoju galima dirbti? biologija/chemija/fizika?

daugoka klausimų pradėjo kilti :)

1) yra ir profesinių

3) jei niekas nepasikeitė jie vyksta pirmąją rusėjo savaitę :)  anglų testas tai atsisėdi prie kompiuterio ir darai užduotis :) (teko jį jau laikyti - tikrai nėra sunkus :) ) Informatikos testas man pačiai įdomus, nes dar tik gal prieš pora savaičių sužinojau, kad jį reiks laikyti, o informacijos nelabai randu

apie kitus dalykus nežinau, teks laukti VDU :)

Žinutė parašyta: 2010-06-30 15:12:32 | Nuoroda
Gintaras ☺ rašė:

Sveiki gal kas gali man atsakyt i kelius neaiskius klausimus?

1. kada reikia sumoket pinigus uz paraiska duodant internetu?

2.kada zinot ar paraiska ar issiusta? ar tiesiog ja uzpildzius reikia palikt ir bus jau uzskaityta?

Dekui laukiu protingu atsakymu :)

1. Reikės mokėti registracijos mokestį į konkretų universitetą

Žinutė parašyta: 2010-07-03 13:30:52 | Nuoroda
vdu_fizika rašė:
eziukas ruke rašė:

Sveiki, būkit geri, parašykit studijuojantieji ar ką nors apie šia studijų programą žinantieji  Man apskritai keista kad tokia spec. yra VDU...be to gal žinot ar sunku ten būtų matematikos gerai neikertantiems žmonėms???

Sveikas. Studijuoju šią specialybę. Kasmet vis populiarėja ji. Nuo kitų universitetų skiriasi, jog yra siekiama suteikti ne koki siaurų profilį, o platų fizikinį mąstymą. Studijos tikrai nėra sunkios, pas mus ruošiasi ir keli iš ktu pereit :) Dėl matematikos, tai universitetas tam ir yra, jog išmoktum to ko nemoki. Žinau, jog kitais metais matematiką pirmakursiams dėstys matematikos katedros vedėjas K. Padvelskis, tai jis tikrai gerai ir linksmai išdėsto paskaitas, tad jei gerai pasiskaitai, tai atsiskaitymai nėra tokie sunkūs.

Padvelskis oi labai linksmas :) Šiemet jis vedė abiturientams skirtas konsultacijas ... nė viena paskaita neprailgdavo! :) 

Žinutė parašyta: 2010-07-03 15:26:29 | Nuoroda
zirklūtes. rašė:
tai tik žegnotis lieka ir dėkot,kad tėvai laiku pagimdė:D

va čia tai pritariu... kuo toliau, tuo daugiau reformų daroma, tačiau jos ne visada pasiteisina. Užjaučiu tuos, kurie egzaminus laikys ateityje - jiems bus daug blogiau nei mums.  Švietimo sistema su pagreičiu ima ristis žemyn :(

Žinutė parašyta: 2010-07-03 16:14:45 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:

apskritai... uz testa nieko gyvenime lengviau nesu macius. dokumentai tai isvis... tas pats per ta pati/... painterpretuot keliu dokumento zodziu nemokat??? be to, einat laikyt VALSTYBINIO, tad ruoskites viskam. nesuprantu, jei blogai paraset, nebutina sakyt, kad sunkus. jezau, neprilausomybes kovu nemokat? nezinot ar neismastot ju reiksmes lietuvai? nieko nenumanot apie zemes reforma? pirma kart matet italijos ir vokietijos suvienujimus? jei taip, tai kam tada zyst, kad sunku? o jei tiesiog atmintinai iskalet datas ir informacija, tai nera ko dabar zyst, kad va kaip buvo sunku, pamastyt ten biski tereikejo.

Sutinku su tavimi tik iš dalies. Taip - testas tikrai buvo lengvas. O dėl dokumentų - per ne lyg daug interpretacijos. Taip, reikia būti gabiam ir būti iškalus ne tik datas, tačiau kodėl į egzaminą dedami ne esminiai dalykai? Italijos, Vokietijos suvienijmai? WTF? Žemės reforma? Kur tikrai svarbūs istorijos įvykiai ir klausimai apie juos?

Man asmeniškai daug labiau patiko bandomoji užduotis. Taip ji buvo sunkoka, bet prisiverčiau dauug pamąstyti berašydama ir praradau vos kelis taškus. Deja su egzu bus šioks toks fail,nes tikėjausi lb aukšto rezutato :(

Žinutė parašyta: 2010-07-03 16:17:46 | Nuoroda
zirklūtes. rašė:

šiaip jo,kiek miglotai prisimenu iš fizikos pamokų, tai per amžius jį bandė sukurti ir niekam nesigaudavo, tai kaip čia taip tau pavyko?

Aš ir va dabar prisiminiau, jog mums dar fizikos mokytojas įrodinėjo, jog amžinoj variklio neįmanoma sukurti... :) 

Žinutė parašyta: 2010-07-03 19:05:09 | Nuoroda
Rojus rašė:
AušraL rašė:
zirklūtes. rašė:

šiaip jo,kiek miglotai prisimenu iš fizikos pamokų, tai per amžius jį bandė sukurti ir niekam nesigaudavo, tai kaip čia taip tau pavyko?

Aš ir va dabar prisiminiau, jog mums dar fizikos mokytojas įrodinėjo, jog amžinoj variklio neįmanoma sukurti... :) 

Niekam nepavyko ankščiau ir niekam nepavyks jei mąstysime uždarai. Jeigu norime ką nors pasiekti, reikia būti optimistais. Manau fizikai neatkreipia dėmesio į šiolaikies technologijas, o jos plačios. Aš nesakau kad tas variklis nerudyja, viskam reikia priežiuros. Trintis ir žemės trauka yra pagrindinis stabdis mūsų technologijomis. Todėl reikia dėt pastangas. Kaip pasakytu vienas mano geras draugas "think out of the box".

Šiaip jeigu išties tai, ką skelbiesi padaręs tikrai padarei - sveikinu. Lauksim daugiau žinių, apie tavo nuopelnus.  Puiku, jei gabus jaunimas ras būdų save realizuoti. P.s. ketini likti Lietuvoje?

Taip fizikai kartais neįvertina šiuolaikinių technologijų, na o kadangi mano mąstymas netinkamas fizikai (kad ir kaip man ji 11-12 klasėje patiko) dėl to ir nekišu nosies ten :)

Žinutė parašyta: 2010-07-03 19:10:08 | Nuoroda
peliukas rašė:

O gal kas zino del tu prasymu stot i universitetus: ar tas pats jei paduodi prasyma pirmas ,ar paskutinis? Nes kiek zinau jau dabar galima siust prasymus, bet dar rezulatu nezinau savo:)

Visiškai nesvarbu. Aš ir nežinau , bet jau užpildžiau - juk pasirinkimus galima laisvai , kad ir kas 5 minutes keisti :)

Žinutė parašyta: 2010-07-03 19:13:45 | Nuoroda
Aivaras77 rašė:
sarma rašė:
mindmai rašė:

Norejau pasiteirauti, jei as prasyme pirmoje vietoje nurodziau VPU kuno kulturos specialybe VF, toliau iki 9 vietos kitas VF studijas ir 10 vietoje vel VPU kuno kulturos specialybe tik jau VNF (9 VF studijas ir 1 VNF )  ,  bet as labai noriu i VPU istoti, tai man ir siulys daleiskim VF kuno kultura ir VNF kuno kultura tame paciame universitete? Cia daleiskim jeigu siulytu..

Taip, jei parašei kūno kultūrą VF ir VNF, jei tik užteks tavo balų, gausi turbūt į abu pasiūlymus :).

Abu pasiulymus ??? O tai siulo ne vienas studijas ? as kaip suprantu eina nuo virsaus ir skaiciuoja ir i kuria patenki nuo virsaus ta ir siulo, tai jis gal bus pakviestas i kokia tik 6 specialybe jo pasirinkta VF, o ne ta 10VNF, ar kazko nesuprantu ?

Jei tavo balas patenka į parašytas vf vietas tau bus tokia viena pasiūlyta, jei dar rašei ir vnf, ir tavo balas ten taip pat patenka (kas aišku logiška) - tau bus pasiūlyta ir vnf vieta. Išvada, jei rašei ir tokias ir tokias studijas turėsi galimybę  rinktis , ar mokėti , ar ne   ;)

Žinutė parašyta: 2010-07-04 13:44:25 | Nuoroda
Aivaras77 rašė:

O jeigu tokia situacija: 1. Vadyba VF  2. Teise VF  3.Vadyba VNF. Tai jei zmogaus balo uztenka Teisei VF, tai jam jas siulys, o ar siulys vadybos vnf jei uztenka balo ?

Taip siūlys vieną vf ir vnf, jei tavo balas atitinkamas :)

Žinutė parašyta: 2010-07-04 13:50:40 | Nuoroda
Ezeriz rašė:

tiesiog yra taip: gali gauti 4 pasiūlymus daugiausiai:

1. Universitetinės studijos VF

2. Universitetinės studijos VNF

3. Kolegijoje studijos VF

4. Kolegijoje studijos VNF 

o jei nepasirenkate kurios nors iš tokių tipų tai ir gausite mažiau variantų. Pvz aš pasirinkau 5 universitetines studijas VF tai ir gausiu tik 1 pasiūlymą daugiausiai.

Deja, nebus siūlomi 4 variantai, net jei ir supildei į kolegijas vf ir vnf ir universitetus vf ir vnf. Bus siūloma tik viso labo vf ir vnf pagal tai ką parašei. Jei rašei tik vf tai siūlys tik 1 variantą.

www.lamabpo.lt/BP2010_tvarkos_aprasas.pdf

6 puslapis 2.6 punktas ;))

Žinutė parašyta: 2010-07-04 13:59:16 | Nuoroda
Laurynas rašė:
AušraL rašė:

o kokie kiti variantai pas tave ? ;)

Na pirmu nr. rašysiu politologiją, antru viešajį administravimą, trečiu istoriją :)

Tu ? :)

Mano pasirinkimai šiek tiek pasikeitė :) Viešąją komunikaciją parašiau 1nr, bet kadangi ten priima tik 30 studentų.. antru nr politikos mokslus, o trečiu viešąjį  :) 

Žinutė parašyta: 2010-07-04 18:22:32 | Nuoroda
naintyna rašė:

O kur tu radai parašyta, kad priima tik 30 studentų į viešają komunikacija?

Aš bandžiau aiškintis kur kiek priima, bet nelabai pavyko.

Apie kitas studijas parašyta neradau , tačiau apie Viešąją Komunikaciją  yra čia

www.mediastudies.lt/node/474

Žinutė parašyta: 2010-07-04 18:26:18 | Nuoroda
RikArdO rašė:
AušraL rašė:
Ezeriz rašė:

tiesiog yra taip: gali gauti 4 pasiūlymus daugiausiai:

1. Universitetinės studijos VF

2. Universitetinės studijos VNF

3. Kolegijoje studijos VF

4. Kolegijoje studijos VNF 

o jei nepasirenkate kurios nors iš tokių tipų tai ir gausite mažiau variantų. Pvz aš pasirinkau 5 universitetines studijas VF tai ir gausiu tik 1 pasiūlymą daugiausiai.

Deja, nebus siūlomi 4 variantai, net jei ir supildei į kolegijas vf ir vnf ir universitetus vf ir vnf. Bus siūloma tik viso labo vf ir vnf pagal tai ką parašei. Jei rašei tik vf tai siūlys tik 1 variantą.

www.lamabpo.lt/BP2010_tvarkos_aprasas.pdf

6 puslapis 2.6 punktas ;))

nu blem ir vel šitos nesąmonės, vienur vienaip rašo, kitur kitaip... kuo dabar tikėti????

Tikėti šiuo puslapiu, nes čia yra lamabpo.lt nuostatai. O kur kitaip rašo? Anksčiau buvo sakoma tai, tačiau aš ir lamai rašiau ir man pasakė, būtent šitaip :)

Žinutė parašyta: 2010-07-04 18:26:53 | Nuoroda
Ezeriz rašė:

Tai sakykim parašiau į universitetus VF ir kolegijas VF tai jei įstoju į universitetą jau antro pasiūlymo iš kolegijos net nebegaunu?

Nebegauni.

Žinutė parašyta: 2010-07-04 20:12:50 | Nuoroda
Dayzas rašė:

Aušra, gal gali duoti  emaila pas ka informavaisi?