Vartotojo Smeterling pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-04 15:09:52 | Nuoroda

Ne nuo mokytojos priklauso įgytos žinios, o nuo tavo pastangų norėti išmokti, pačiam paskaityti knygas ir suprasti..išsianalizuoti, nenorek , kad viskas būtų paduota, kaip ant lėkštutės

Žinutė parašyta: 2010-06-04 18:23:37 | Nuoroda
Sviatosa rašė:
Smeterling rašė:

Išgazdinai tu čia mane.. tai "mano" profesija, nebijau aš to juodo darbo (esu dirbus), bet papraščiausiai slauga netaip įsivaizdavau..juk ten yra  kelios kryptys : vaikų slauga, anesteziologija, onkologinė..ne jau pasirinkus tarkim anesteziologija, mane taip pat pristatys prie patalynės keitimo? Bet juk čia tikrai padėjejų darbas..o kas vaistus leidžia? žaizdas perišinėja? galų gale slaugo? Įdomiai čia..

Niekas juk nesako, kad visa gyvenima teks ta daryt =>  cia yra mano asmeniniai pastebejimai, ka pati esu macius Vilniaus ligoninej.
Bet dar kiek kalbejau su slaugos studentem is VU, jos sako, kad zaizdu perrisinjimas - cia bus ju darbas, atseit kolegijos studentems iki to toli.
taciau viskas vistiek priklauso tik nuo praktikos ar darbo vietos  - gali ir vu baigiusia grazuole nusiust palakstyt su naktipuodziu.

Žinutė parašyta: 2010-06-14 11:46:07 | Nuoroda
Sviatosa rašė:
giedruže rašė:

Kaip manote, kur būtų geriau studijuoti kineziterapiją - universitete ar kolegijoje?

Univere. Taciau jei nori veliau negauti darbo - tiesiu taikymu i kolegija. (nes nuo siu metu visi, norintys islaikyti darba, shurulino i islyginamasias).

Univiere univiere..taip išein , kad jei esi pabaiges kolegija, tau šakes..stok iš kart į darbo birža, tai visi stojam į universiteta, ir tada pažiūrėsim koks bus konkursinis balas ten

www.vgpul.lt/lt/skyriai-ir-kontaktai/ist-bio/krutines-chirurgijos-skyriaus-slaugytojos/

dauguma šių slaugytoju yra baigusios kolegija, nu ir ka? tikrai gera darba turi . Aplamai gave univiero diploma , taip pat kartais neturi daro...

Žinutė parašyta: 2010-06-14 11:59:43 | Nuoroda
Sviatosa rašė:
Smeterling rašė:
Sviatosa rašė:
giedruže rašė:

Kaip manote, kur būtų geriau studijuoti kineziterapiją - universitete ar kolegijoje?

Univere. Taciau jei nori veliau negauti darbo - tiesiu taikymu i kolegija. (nes nuo siu metu visi, norintys islaikyti darba, shurulino i islyginamasias).

Univiere univiere..taip išein , kad jei esi pabaiges kolegija, tau šakes..stok iš kart į darbo birža, tai visi stojam į universiteta, ir tada pažiūrėsim koks bus konkursinis balas ten

www.vgpul.lt/lt/skyriai-ir-kontaktai/ist-bio/krutines-chirurgijos-skyriaus-slaugytojos/

dauguma šių slaugytoju yra baigusios kolegija, nu ir ka? tikrai gera darba turi . Aplamai gave univiero diploma , taip pat kartais neturi daro...

ne apie slaugytojus zmogus klause. as atsakiau taip,kaip yra valstybinese istaigose su anksciau mineta specialybe nuo siu metu - jei neturi univero diplomo, arba leki lauk, arba eini islyginamuju ir tada stoji i magistra.
O tai, kad gauti darba labiau padeda asmenines savybes ir t.t, jau buvo sakyta anksciau.

Aš žinau, kad ne apie tai, bet tu taip nuvertini kolegijas, kad ... siaubas

Žinutė parašyta: 2010-06-14 20:22:09 | Nuoroda

"taciau univera baiges bent zinos, kokius raumenis tempia ir kas juose vyksta"

taip išeina, kad kolegijoje pasako atsilenk taip padaryk anaip, o mokytis nereikia..kiek girdejau iš pažįstamu mokomasi kolegijose tikrai daug,tik tiek kad diplomas "žemesnis"

Tarkim jei aš praktika atlieku vienoje ligonineje, ir man sekasi gerai, tai po studiju didesne tikimybe, kad mane ten ir priims dirbti, nes mano darbo įgudžius jau matė

Žinutė parašyta: 2010-06-14 22:07:55 | Nuoroda
Sviatosa rašė:
Smeterling rašė:

"taciau univera baiges bent zinos, kokius raumenis tempia ir kas juose vyksta"

taip išeina, kad kolegijoje pasako atsilenk taip padaryk anaip, o mokytis nereikia..kiek girdejau iš pažįstamu mokomasi kolegijose tikrai daug,tik tiek kad diplomas "žemesnis"

Tarkim jei aš praktika atlieku vienoje ligonineje, ir man sekasi gerai, tai po studiju didesne tikimybe, kad mane ten ir priims dirbti, nes mano darbo įgudžius jau matė

o tavo nuomone, univero studentai praktikos neatlieka? :D ne nuo 2 semestro, bet ir jos pakanka. BE TO : po kolegijos bakalauro taves i jokia ligonine nebepriims. Nebenta padejeju (jei Lietuvoje tokias pareigas kada nors isteigs).

Ta prasme visiškai?;D

Žinutė parašyta: 2010-06-14 23:18:57 | Nuoroda
Karolukas 1991 rašė:

Manau visu pirma reikia pasidometi studiju kokybe   norimos specelybes  ,kiek universitete, kiek kolegijoje ir  palyginti kur salygos geresnes . Nes tikrai yra atvejų kai  kolegijos inventorius , laboratorijos yra daug naujesnes ir kokybiskenis nei universiteto , bet aiškus yra kolegiju kurios niekada nepasivys universitetu  savo mokymo kokybe .

Taip, bet kaip matome yra įsikandusiu tik į diplomą...

Žinutė parašyta: 2010-06-15 13:01:30 | Nuoroda

na vistiek žadu siekti daugiau..tai dėkui už info

Žinutė parašyta: 2010-06-15 13:14:28 | Nuoroda
Sviatosa rašė:
Smeterling rašė:

na vistiek žadu siekti daugiau..tai dėkui už info

Sekmes

O jei aš stoju į Universiteta, bet neįstoju, tai paskui galiu su kolegijos bakalauru stoti i univ. tik aišku kita specialybe?

Žinutė parašyta: 2010-06-15 13:19:28 | Nuoroda

na ten kažkaip buvo parašyta, kad likus 24h iki birž.16 nebegalima, bet nžn

Žinutė parašyta: 2010-06-15 13:36:55 | Nuoroda

aš aplamai noriu baigt universiteta, jei iš pradžių neišeis , tai gal veliau, po kolegijos stoti..

Žinutė parašyta: 2010-06-15 13:56:48 | Nuoroda

kokia užsienio  kalba nori mokytis

Žinutė parašyta: 2010-06-15 15:12:58 | Nuoroda

islygiamasias , - kiek čia būtu mokymosi metu?

Žinutė parašyta: 2010-06-15 16:29:10 | Nuoroda
lintu13 rašė:
Sviatosa rašė:
Smeterling rašė:

aš aplamai noriu baigt universiteta, jei iš pradžių neišeis , tai gal veliau, po kolegijos stoti..

Tada galima arba i islygiamasias, ir veliau i magistra (taciau istot bus is tikruju sunku,nes didele konkurencija..), arba tiesiog i ta pacia ar panasia specialybe is naujo...

Iš naujo tai čia iš viso nesąmonė ir nelogiška - jei neįstosi į norimą specialybę dabar, tai po trijų metų taip pat bus tas pats, nebent visųs egzaminus perlaikytum ar kaip. Aš čia kažkaip iš viso problemos nematau, juk Lietuvoje į universitetus pakliūti taip lengva. Jei visgi mokysies kolegijoje, tai po to metus galėsi pasiimti metus išlyginamųjų universiete savoje specialybėje ir turėsi aukštąjį

Matau šviesa tunelio gale , dėkui

Žinutė parašyta: 2010-06-16 14:16:36 | Nuoroda
absoliutlyorganic rašė:
Gabrielle* rašė:
absoliutlyorganic rašė:

keičia esmę, nes nuo šių metų skalpuoja už formulės ir sutrumpinimus kaip medz. konc. CO2 O2 reik rašyti ANGLIES DIOKSIDAS DEGUONIS MEDŽIAGŲ KONCENTRACIJA ir tt nebent pačioje užduoty yra lygtis

tai atseit nuliai, jei antro klausimo antram molekulines formules parašiau?

taip

O aš manau, kad ne, čia yra tas pats, ir butu nelogiška gauti nulį taškų. beto nera nurodyta, kad parasyti žodžiais.

Žinutė parašyta: 2010-06-16 14:48:05 | Nuoroda
absoliutlyorganic rašė:
Gabrielle* rašė:
Smeterling rašė:
absoliutlyorganic rašė:
Gabrielle* rašė:
absoliutlyorganic rašė:

keičia esmę, nes nuo šių metų skalpuoja už formulės ir sutrumpinimus kaip medz. konc. CO2 O2 reik rašyti ANGLIES DIOKSIDAS DEGUONIS MEDŽIAGŲ KONCENTRACIJA ir tt nebent pačioje užduoty yra lygtis

tai atseit nuliai, jei antro klausimo antram molekulines formules parašiau?

taip

O aš manau, kad ne, čia yra tas pats, ir butu nelogiška gauti nulį taškų. beto nera nurodyta, kad parasyti žodžiais.

būtent, juk dėk kiekvieno niekalo įspėjama yra, o dėl to tai juo labiau bent mokytojai ausis išūžę būtų..

na ne aš taip sugalvojau, man biologijos mokytoja taip pasakė kuri dirba vyr vertintoja 7metus jau ;)

o mum tai nesake, tikuosi cia tik tavo mokytojos išmislai

Žinutė parašyta: 2010-06-16 14:58:35 | Nuoroda
zvyrius rašė:
Giedre A. rašė:
zvyrius rašė:
Gabrielle* rašė:
giedruže rašė:

O kaip atsaket 5 kalusima? :)

1. melsvai pilkas

2. nes tėvai buvo melsvai pilki, dauguma palik irgi, margi pasireiškė tik F1 kartoj, todėl margas recesyvinis, melsvai pilkas - dom

3. Aa, Aa

4. jei heterozigotas, pusė palikuonių bus pilki, pusė margi, jei dominant homozigotas, visi pilki (bet nesupratau šito klaus, ko nori)

5. parašiau 2n, iš tikro n

2n pagal mane nes 2 mejoze dar nepasibaigusi. metafaze tik antra faze.

100 procentu n,nes knygoje pasižiūrėjau

pats galvok tu. is pradziu buna lastele 2n. Replikacija 4n. mejoze 1 pasidaro dvi po 2n, ir tada jei baigtusi mejoze 2 butu po n.

o tu knygoj paziurėk, ats: n

Žinutė parašyta: 2010-06-16 14:59:41 | Nuoroda

Man bent jau buvo egzaminas sunkus, nei kraujotakos, nei nervu...vien ekologija

Žinutė parašyta: 2010-06-16 15:01:47 | Nuoroda

i egzamina be baimes

Žinutė parašyta: 2010-06-16 15:31:13 | Nuoroda
zvyrius rašė:

toj knygoi yra klaidu. kaip is n  gaunasi n? :D

ten viskas yra gerai