Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2010-06-22
13:12:43
| Nuoroda
Viliuosi, kad kitur tokios tvarkos nebus ;D
|
||
Žinutė parašyta:
2010-06-22
13:14:19
| Nuoroda
Z`ivile rašė:
Aš mokausi Finansų ekonomiką, antrą kartą nestočiau:) O kas konkrečiai netenkina? Kokybė ar aplamai atmosfera? |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-22
20:38:23
| Nuoroda
7day rašė:
Šita konkurencija žlugdo žmones morališkai. Ypač tuos, kurie jaučiasi superprotingi, kad pavydi dėl to, kad kitiems irgi gerai. Ką gi, lietuviai yra lietuviai. Nebeverkšlenkit, jei taip gerai viską atlikot, tai gausit tą 100 ar ten 95, o jei gausit mažiau, reiškia patys susimovėt, ir nereikia čia kaltint vertintojų nulaidžiavimų ir panašiai. Atrodo, baigia mokyklą, o vis dar vaikai.. Protingo žmogaus mintys, pagarba ;] |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-22
20:48:04
| Nuoroda
Smeterling rašė:
man kuo toliau, tuo sunkiau daros, kaip pasižiūriu kiek jau prašymų paduota... Kažin kodėl? Kokią specialybę nori studijuoti? |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-22
20:51:00
| Nuoroda
Visaine rašė:
Jei ne kaime gyveni, tai nieko. Kai kurie gyvena: Panevėžio rajonas, Raguvos paštas, Užunevėžių kaimas. a... dabar aiškutis! ;D |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-22
20:54:11
| Nuoroda
Tikrai, kaip Riomerio universitete? P.S., mano mokytoja, dėstytojaujanti jame, sakė, kad ten galima pigiai pavalgyti
|
||
Žinutė parašyta:
2010-06-22
20:57:56
| Nuoroda
Vytauto Didžiojo universitetas rašė:
Sveiki, Tuomet VF vieta atitenka tam asmeniui kuris pirma eiles tvarka mokejo uz mokslus. Ir negali būti jokios korupcijos ir jokiem draugam ar pan. ši vieta negali atitekti. Kaip nustatoma mokėjimo tvarka? |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-23
14:11:33
| Nuoroda
Alanas rašė:
Primetat - siandien nueinu i dienynas.lt ir pasiziuriu ten kokie antro pusmecio rezultatai. Kazkaip lb lb ilgai buvau nenuejes ir net savo metiniu tiksliai nezinojau. Nu ir ka - pasirodo is visu dalyku metiniuose turiu 9 arba 10, net ir LyTu (is kurio maniau, kad turesiu 8). Nu ir ka. Vadinasi, jeigu man is visu egzu bus bent po 50 proc., as gausiu ta raudonaji diploma. Cia koki fuxa busiu susukes, tj pz... DD Tikiuosi gausi raudonąjį diplomą Beje, kaip dėl to dienynas.lt kodo, ar reikia į mokyklą eiti dėl jo? Kažin ar mūsų mokykloje toks dalykas egzistuoja... |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-23
14:18:16
| Nuoroda
čiungačianga rašė:
7day rašė:
Šita konkurencija žlugdo žmones morališkai. Ypač tuos, kurie jaučiasi superprotingi, kad pavydi dėl to, kad kitiems irgi gerai. Ką gi, lietuviai yra lietuviai. Nebeverkšlenkit, jei taip gerai viską atlikot, tai gausit tą 100 ar ten 95, o jei gausit mažiau, reiškia patys susimovėt, ir nereikia čia kaltint vertintojų nulaidžiavimų ir panašiai. Atrodo, baigia mokyklą, o vis dar vaikai.. nepriimkit jūs visko taip asmeniškai man negaila, kad kažkas gaus aukštą balą, man tik nuolaidžiavimas atrodo neteisingas ir nepagrįstas. apskritai ant tų rezultatų nusišvilpt, kiek gausiu tiek gerai, o jei negerai kitąmet perlaikysiu tiesiog realiam gyvenime niekas tokių nuolaidų nedarys, jei suklys buhalterė ataskaitoje niekas jai galvos nepaglostys ir nesakys nieko baisaus, jei architektas pachalturins projektuodamas, lėks iš darbo ir t.t. ždž, būkit visi geriečiai gėlių vaikai, laimingai gyvenkit, taika ;* Kad tik neprašautum |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-23
14:24:20
| Nuoroda
Matyt, tam yra pagrindo, tačiau, mano giliu įsitinimu, viskas tavo rankose. Kad ir koks geras būtų universitetas, bet nepadrys tave puikiu studentu, jei pats to nenorėsi.
|
||
Žinutė parašyta:
2010-06-23
16:59:54
| Nuoroda
Kas studijuoja verslo finsų valdymą ar tarptautinį verslą atsiliepkite. Noriu sužinoti apie studijų kokybę išvis kokie privalumai ir minusai?
|
||
Žinutė parašyta:
2010-06-23
17:01:32
| Nuoroda
Kur dingo visi ekonomistai? ;D
|
||
Žinutė parašyta:
2010-06-23
17:05:33
| Nuoroda
Riomerio ekonomistai kaip jums sekas?
|
||
Žinutė parašyta:
2010-06-24
10:59:47
| Nuoroda
Tomis rašė:
Šiaip jau palyginus Studijų programas, nežinau, kaip tau, bet ISM tikrai atrodo jau kad turi geresnį programą lyginant su VU... Na reklama ar nereklama, man asmeniškai dzin.. Tiesiog, nereikia čia stumti.. Visi žino, kad geriausia ekonomikos mokykla yra RYGOJE :) Įdomu pamatyti tuos visus laikančius SSE geriausiu universitetu, sorry, bet prajuokinai. Tikriausiai tokia nuomonė iš SSE kolegų(reklamuotojų) susikūrei... Pastebėkime, kaip aktyviai forumuose reklamuojama ir visur sakoma, kad stokite tik į Rygą. Šiaip jau geriems dalykams reklamos nelabai reikia... bet čia jau SSE nuopelnas. Apie kokybę kalbėti tai išvis manau lygu barščių virimui... Na o kainos ohoho... Prisiminkime, kad Latvija bankrutavusi šalis, tai ar tikrai norite ten studijuoti? |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-25
13:02:27
| Nuoroda
Nepavyzdinga rašė:
sveiki, kai pildot ta prasyma internetu, o kur reikia sumoket uz ji pinigus? ir kaip sumoket? nes as nesuprantu Registracija yra nemokama |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-25
13:09:01
| Nuoroda
Manau, kad pravers ;D
|
||
Žinutė parašyta:
2010-06-25
14:10:29
| Nuoroda
“Šiaip jau geriems dalykams reklamos nelabai reikia...”. Kodėl tada Harvard Business School reklamuojasi?
Mokykla mokyklai nelygu, tad SSE iki Harvard'o labai jau toli... Nevykęs palyginimas, iš didelio rašto, išėjom iš krašto.
“Prisiminkime, kad Latvija bankrutavusi šalis, tai ar tikrai norite ten studijuoti?” O vat čia jau tu nusišneki kaip reta.
Matosi, kad nežinai kas yra bankrotas.
Čia mane pribloškei... Matosi tavo ,,universitetas,,(mokykla) toks geras, kad nesužinai(tarkim iš dėstytojų), kad Latvija yra bankrutavusi šalis(kaip ir Islandija), kurios finansų valdymo sektorių perėmęs Tarptautinis valiutos fondas. Bet tavo nuomone čia nusišnekėjimas, ar ne tiesa? Mažiau skaityk Financial times, o savo aplinka pasidomėk. Tarp kitko buvau Litexpo parodoje ,,Kur stoti'', kalbėjau su vienu iš SSE Rygos... Iš jo žodžių buvo aišku, kad studijų kaina šiemet dar augs... Žinoma, bankrotas čia niekuo dėtas, toliau gyvenam lyg nieko nebuvus. Imame paskolas ir atidirbinėjame Latvijos bankams. Neblogas bizniukas.
“Įdomu pamatyti tuos visus laikančius SSE geriausiu universitetu”. Pakalbėk su didžiausių tarptautinių kompanijų atrankų vadovais.
Kai jau tokie ,,specializuoti'' absolventai išleidžiami(praktikantai), tai aišku juos priims į darbą, tokia situacija ir Lietuvoje, kur įvairiausi verslo kolegijų studentai jau studijuodami dirba ir nemažai užsidirbinėja. Įsivaizduoji, kad iš kolegijų(nekalbu apie univerus) nelaukia diplomo?
ISM universitetas, kurio absolventai sėkmingai įsidarbina tarptautinėse kompanijose kaip L'Oreal, Ernst & Young... ir ne bet kuo, o logistigos, rinkodoros, projektų vadovais... ir galėčiau vardint dar ir vardint. Pagal reitingą kažkur tarp 200 ekonomikos mokyklų. Bet žinant kad ten stoja turtingieji beveik su mokykliniais egzais, tai šiokių tokių abejonių kyla. Tai kad reitingas labai jau slidus dalykas ir kad Pagal Financial times yra SSE 12 vietoje gali reikšti tik arba realią situaciją( kuo abejoju), arba pinigingų švedų nuopelnas. Taigi nesidžiauk taip jau savo reitingu.
Apskritai nors ir dauguma savo minčių pateiki argumentuotai ir konstruktyviai, susidaro įspūdis, jog vaizduoji kažkokį visažinį antžmogį. Kad jau studijuoji SSE tai jau viską taip žinai geriau už ne studentą ir galima svaidytis nusišnekėjimais? Nusileisk truputį... Per aukštai jau pasikėlęs. Nors ir bandžiau iš pradžių pagarbiai diskutuoti, bet sorry neišėjo.
|
||
Žinutė parašyta:
2010-06-25
14:14:06
| Nuoroda
Truputį ne taip norėjau parašyti, bet manau, kad suprasi.
|
||
Žinutė parašyta:
2010-06-25
14:22:28
| Nuoroda
Labai malonu, kad atsirado ekonomistų. Minėjai, kad ,,Dar va atsirado ketvirtam kurse privaloma praktika kelių mėnesių, tai irgi džiugina'' galima truputį plačiau?
Dar kaip ten su literartūra, ar užtenka, ar nėra sovietinė su pageltusiais lapais kaip kalbama?
Dar be studijų ar jūs įtraukiami į kokią veiklą, pvz, komandinius projektus, konkursus?
|
||
Žinutė parašyta:
2010-06-26
22:46:38
| Nuoroda
Girtas Moskitas rašė:
Swishfoot, tavo pasisakymas apie reklamavimasi buvo labai absoliutinis, dėl to ir mano pavyzdys buvo toks pats Aišku kad HBS yra žymiai žymiai aukštesnio lygio. Tiesiog norėjau pasakyti, kad reklamuojasi visi, ir ypač „geri dalykai“ labai dažnai yra reklamuojami. Dėl bankroto, neaiškink man, prašau, daugiau apie Latvijos bankrotą. TVF Latvijai suteikė paskolą, ir kad gautų jos dalis, Latvija turi mažinti deficitą. Ta paskola ir yra tam, kad Latvija išliktų moki, galėtų mokėti už savo skolas, obligacijas (kitaip tariant, nebankrutuotų). O kad padėtis nelengva, čia jau visiems aišku, tačiau tai nėra bankrotas. Tavo konspiracijos teorijos apie keliamo mokesčio sąsajas su bankais taip pat iš piršto laužtos. SSE Riga yra valdoma švedų SSE (51% akcijų priklauso jiems), ir mokesčio kelimas buvo suplanuotas jau prieš kelis metus (ir buvo keliamas palaipsniui iki tokio koks yra dabar (daugiau nekils)), dėl to, kad švedų SSE buvo įsipareigojusi pinigais remti SSE Riga, o dabar finansavimas iš ten sumažintas, tačiau planuojama kad švedų SSE bus dar labiau įtraukta į Rygos reikalus (galbūt netgi gausime švedų SSE diplomą). „Įsivaizduoji, kad iš kolegijų(nekalbu apie univerus) nelaukia diplomo?” Tiesą sakant, nelabai supratau, ką nori tuo pasakyti Reitingai. Tame pačiame reitinge SSE lenkia, o FT reitinge ISM net nėra. Sutinku, kad reitingai tai ne viskas, tačiau taip pat jie ir nėra laužiami iš piršto. Nemanau kad tie patys London Business School, Harvard Business School ar Insead puikuojasi reitingų viršūnėse šiaip sau (tik vėl nepagalvok, kad lyginu SSE su šiom institucijom). “Pinigingi švedai”. Vėlgi, tuščios konspiracijos teorijos... Gal jie nupirko SSE vietą reitinge? Noriu kad suprastumėt mane teisingai, aš tikrai neteigiu kad Lietuvos universitetuose negalima nieko pasiekti. The sky is the limit, ir stengiantis gali sužibėti bet kur, ir pralenkti ne tik baigusius SSE, bet ir Harvardą Aišku,kad tarp baigusių ISM, VU ar kitą universitetą yra puikių žmonių, kurie pasiekė labai labai daug. Tačiau man čia iškyla du klausimai. 1. Visų pirma, ar jie pasiekė tai ką turi dėl to, kad universitetas jiems suteikė puikias žinias ir išsilavinimą, ar dėl to, kad jie patys buvo labai aktyvūs, ėjo dirbti, užsiėmė įvairia veikla, tobulėjo savarankiškai ir taip įgijo pranašumą prieš kitus? Pastaruoju atveju iškyla klausimas, koks tada universiteto vaidmuo tokioje situacijoje? „Diplomas“? 2. Ar visi sugeba patys, be universiteto ir konkurencingos aplinkos spaudimo, tobulėti? Kiek tokių, kurie baigia tą patį ISM eina dirbti į tavo išvardintas ir panašias „kietas“ kompanijas? O kiek „nusėda“ arba laukia kol koks pažįstamas kur įkiš?Palyginimui, šiais metais praktiškai visi baigę SSE lietuviai jau dirba tikrai gerose kompanijose arba tęsia studijas Europoje (taip pat labai gero lygio universitetuose (Bocconi, švedijos SSE, Esade)). Tiesiog noriu atkreipti dėmesį į tai, ką Jums suteiks universitetas. Jeigu jūsų pačių papildoma veikla jums prideda daugiau vertės negu universiteto suteikiamas išsilavinimas, kokia to išsilavinimo vertė Jums? Mano giliu įsitikinimu, tai reklama reikalinga arba ypač geriems ,,produktams'' , arba ypač blogiems. Na, tu vėl mėgsti absoliutinti... Nematau reikalu šituo klausimu toliau diskutuoti. Su bankrotu nesutinki - nesigilinsiu, čia prasidės diskusija be galo(sunkūs laikai, visi išgyvena krizę, bla bla bla ir kt.). Tiesiog jau off topic totalus. Ekonomikos ekspertai nuspres... Dėl mokesčių kėlimo padariau prielaidą(ne tavo vadinamos konspiracijos, o gal vėl absoliutinė tezė?), vėlgi tik išgirdau iš SSE studento, todėl tarkim galėčiau ir sutikti su tavo dėstoma teorija... O dėl dvigubo diplomo tavo SSE mokyklą ISM jau lenkia, nes ISM yra galimybė gauti dvigubą diplomą. Yra pasirašytos sutartys su Abertay Dundee bei Edinburgh Napier universitetais, UK.(Pliusas ISM, minusas SSE:D) Apie kolegijas tikriausiai nenorėjai suprasti, užmerkei akis - tiek to. Kalbėjau apie darbą kolegijose, ne universitetuose, įdėmiai perskaityk citatą :,, Įsivaizduoji, kad iš kolegijų(nekalbu apie univerus) nelaukia diplomo? " Taigi lyg ir kospiraciniai išvedžiojimai. Kad darbo patirtis yra svarbi, tarkim tam pačiam CV čia visiškai sutinku ir neturiu ką pridurti. Reitingas, kaip ir minėjau, labai slidus dalykas. Pagal Eduniversal ISM turi net 4 palmės šakeles, o tuo tarpu tavo išgirta SSE mokykla vos 3, kaip ir VU TVM. Tai kaip šitą paaiškintum, atsitiktinumas ar klaida? Bet juk tavo nuomone čia tik konspiracijos... Juk minėjai, kad reitingai ne iš piršto laužti... Apibendrinus, kur, ką, kaip studijuoti sprendžia kievienas individualiai, jei turi kiek išmonės, o ne vien iš forumų,reitingų, kalbų, reklamų, ypač reklamuotojų ar kitokių įtaigos priemonių. Ar tikslinga studijuoti SSE, jei tą patį ar daugiau galima gauti(nesakau kad visada) Lietuvoje. Ar kaina yra verta SSE diplomo, diplomas - protų nutekėjimo? |