Vartotojo swishfoot pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-11 16:14:01 | Nuoroda
Čia visai ne į temą, bet kadangi nėra kur parašyti, paklausiu... Tai vat, kokias knygas skaitote anglų kalba, kurios yra pakankamai įdomios, neypatingai sunku skaityti(turėjau omeny autorius ne iš 16\17 amžiaus, o modernus)? Gal kas pasūlys autorių, knygų pavadinimų? Pasiėmiau tokių kaip Charles Dickens, tai kalba jau tokia pasenusi, daug idiomų ir pan. Dėkui už informaciją :)
Žinutė parašyta: 2010-07-11 22:35:51 | Nuoroda
Na chebryte dėkui už pasiūlymas, turėsiu omeny. :D Šiaip mėgstu ir siaubiakus, ir įvairaus žanro knygas, svarbiausuia autoriaus originalumas, žinoma. Įdomūs jūsų siūlomi rašytojai, tik dėl Harakumi abejoju ar surasiu savo bibliotekėlėje :)
Žinutė parašyta: 2010-07-11 22:45:21 | Nuoroda
astro75 rašė:
swishfoot rašė:
astro75 rašė:

Paskutinį išsprendžiau gerai. Praradau 2-4 taškus kitur ir gavau tik 96% 

žmonės praradę vienodą taškų kiekį gali gauti skirtingą procentą, žinoma skirtumas minimalus. O dabar pagalvok, ar reikėtų tau papildomo įrašo į brandos atestatą?

Koks dar papildomas įrašas? Beje nesakiau, kad rašysiu apeliaciją.

Apeliacijos rezultatas.
Žinutė parašyta: 2010-07-12 19:50:06 | Nuoroda
Pašoviau 86, aš myliu anglų ;D Labiausiai nerimavau, tiek daug gavau. VU tegu jau laukia manęs, nes aš ateinu :DDDD
Žinutė parašyta: 2010-07-12 19:55:29 | Nuoroda
MMaya rašė:

Sveiki,

mano prigasdino, kad i ISM valstybes finansuojama vieta (mano atveju, noreciau i ekonomika) galima istoti tik su visais simtukais. Realiai vertinant, ar turiu galimybe istoti su savo balais (i VF)? Noreciau cia studijuoti, bet jei nelabai issimokeciau uz mokslus. Tai va, dabar baisu darosi.:)

Deja, pagal ISM balų skaičiuoklę turi 20.30 (skaičiavau su istorijos 10 A lygiu), todėl visiškai finansuojamos vietos vargu ar galima tikėtis, nes reikia ne mažiau 20.5, tačiau gali gauti nuolaidą nuo 25 iki 50 procentų. Sėkmės!
Žinutė parašyta: 2010-07-12 20:09:33 | Nuoroda
Jau nusprendžiau, kokiam universitete studijuoti ekonomiką, tik va norėtųsi išsigryninti. Taigi VU vs ISM ekonomika, kas gi pranašesnis, kuo, kokie atskirų universitetų esminiai pliusai ir minusai?
Žinutė parašyta: 2010-07-12 20:11:42 | Nuoroda
Indra rašė:

80;dd ir as patenkinta. mintyse as jau UK (sun) reikejo is visu egzu 75%, taigi jau istojau :D

Sveikinu, o žadi grįžti? :D
Žinutė parašyta: 2010-07-12 21:01:11 | Nuoroda
tavo atveju turėtum laisvai įstoti į vf, o tai padengs dalį studijų kainos. Asmeniškai neskaičiavau kiek, bet perskačiusi temą nuo pradžių gal surasi atsakymą:D
Žinutė parašyta: 2010-07-12 21:24:40 | Nuoroda
RikArdO rašė:
Smeterling rašė:
RikArdO rašė:
Nepavyzdinga rašė:
Marijus A. rašė:
Nepavyzdinga rašė:

nu rankiniu man negerai. kur yra koke nors svetaine?

www.baluskaiciuokle.lt

nesamone sita:D

sąmonė ir dar kaip, ji gerai skaičiuoja. Aš rankiniu būdu skaičiavau, tokį patį gaunu kB :)

ne, ji blogai skaiciuoja

nemoki skaičiuot vadinasi :)

Juk dar ISM, VGTU, VU TVM tinklapiuose yra balų skaičiuoklės ir visos geros;D
Žinutė parašyta: 2010-07-13 21:48:26 | Nuoroda
Čia tai geras :D Kai kurie forummo gyventojai tapo įžymybėmis, gerai, kad mane neįtraukė į straipsnį ;DDDDD
Žinutė parašyta: 2010-07-13 21:52:01 | Nuoroda
kc rašė:

Mokausi ISM'e ir kol kas labai rimtų nusiskundimų neturiu. Žinoma yra šiokių tokių minusų, tačiau juos stengiamasi šalinti, be to, nėra aukštosios mokyklos Lietuvoje, kuri būtų tobula, o ISM universitetas - žiūrintis į naujoves ir skatinantis verslumą.

Tie, kurių KB šiais metais bus daugiau nei 20,5  - gausit 100 proc nemokamą mokslą. Visi likę, turintys aukštus KB - valstybės finansavimą, kuris beje, nepadengs visos studijų kainos. Praeitais metais mes stodami iškart gavome ir papildomą nuolaidą už aukštus stojamuosius balus iš pačio universiteto (25, ar 50proc), tačiau šiais metais, kiek žinau, jų nebedalins stojimo metu, o tik po pirmos sesijos, atsiradus rotacijos sąrašams. (Tuomet bus galima gauti 25,50 ar 100proc nuolaidą už mokslą vienam semestrui.)

Kokie gi tie minusai? Ką studijuoji? Kiek grupėje žmonių?
Žinutė parašyta: 2010-07-13 21:54:56 | Nuoroda
SOLID rašė:
Faker'e. rašė:

As taip pat zadu rasyti MRU verslo sistemu kurima ir valdyma, bet neapsisprendziu ar rasyti ji i pirma vieta, ar finansu ekonomika. ;]

ta pati dilema:) Bet as kazkaip uzsimaniau i nauja specialybe.. gal todel kad avantiuru megejas esu, o gal del alkocholio poveikio daromo sveikatai:D

Patariu blaiva galva spręsti tokius klausimus, nes paskui pakliūsi ten, kur nenorėjai. :D
Žinutė parašyta: 2010-07-13 22:00:58 | Nuoroda
Jei kalbi apie VU TVM, tai ne kas... teko išgirsti daugiau kritikos negu kažko pozityvaus.
Žinutė parašyta: 2010-07-13 22:12:16 | Nuoroda
Kur ISM studentai? Pasirodykit!!! :D
Žinutė parašyta: 2010-07-13 22:17:28 | Nuoroda
Siandien_sviecia_saule rašė:

Labai malonu, kad atsirado ekonomistų. Minėjai, kad ,,Dar va atsirado ketvirtam kurse privaloma praktika kelių mėnesių, tai irgi džiugina'' galima truputį plačiau? Dar kaip ten su literartūra, ar užtenka, ar nėra sovietinė su pageltusiais lapais kaip kalbama? Dar be studijų ar jūs įtraukiami į kokią veiklą, pvz, komandinius projektus, konkursus?

Privaloma praktika reiškia, kad paskutiniais metais antrą semestrą faktiškai nebelieka paskaitų (tik 1 pasirenkamasis dalykas, bet ir tą, susitarus su dekanatu galima atsikelt į ankstesnius metus).  Tiesiog eini dirbti - atlikti praktiką. Kažkokius variantus pasiūlo pats universitetas, bet ir pats gali susirast. Praktika iš viso trunka 2 ar tris mėnesius, tiksliai nežinau, bet jau įgauni kažkokių praktiškesnių žinių susijusių su specialybe, nes praktikos vieta turi atitikti tai, ką mokais, t.y. negali eit į maximą ir sėdėt kasoj. Aišku, pinigų dažniausiai nieks nemoka, bet pabaigęs universitetą bent šį tą gali įrašyti į CV, o jei dar gerai užsirekomenduoji praktikos vietoj gali ir likt dirbt. Aišku, jeigu yra noro, visada galima ir pačiam ieškotis praktikos anksčiau, tiesiog jei jau nesusirandi darbo kažkokio ir manai, kad pravers. Pvz, aš šią vasarą atliksiu praktiką banke (tik gaila, kad universitetas jos neužskaitys, bet vis šis tas pradžiai).

Dėl knygų. Dažniausiai jų užtenka, retais atvejais, išduoda biblioteka kažkokią knygą tik mėnesiui, bet kaip su manim sutiktų daugelis EF studentų, neretai tos knygos net nebūna atsiverčiamos, nes dažniausiai užtenka dėstytojų konspektų, nes paskaitos dažniausiai pristatomos su powerpoint'u, o vėliau dėstytojai juos persiunčia studentams. Kiti dėstytojai atsiunčia savo konspektą pagal savo programą ir to dažniausiai užtenka pasiruošti egzaminui. Vienintelis vadovėlis tikrai pageltusiais puslapiais buvo Rumšo aukštoji matematika. Gal kokių 1976 metų leidimo, o naujo niekas neleidžia, bet ir tai visi jį gavo, o vėliau dar ir internete buvo išplatinta kompiuterinė versija.

Dėl užklasinės (jei taip galima sakyt) veiklos, tai irgi labai individualus dalykas. Kiek aš per astaruosius du metus pastebėjau nemaža dalis ekofako studentų yra tiesiog abejingi tam, kas reikalauja papildomo laiko ir negarantuoja geresnio egzamino įvertinimo. bet tiems kam ne dzin ir nori daugiau žinių, tikrai yra veiklos. VU turi studentų investicinį fondą, kasmet atrenkama 7 studentų valdyba, kurie turi kažkokią sumą pinigų ir tvarko savo portfelį siekdami pelno. Taip pat EF turi turbinę studentų atstovybę, kurie organiuoja nemažai renginių, beigi rūpinas, kad studentai būtų išgirsti - dalyvauja dėstytojų atestaciniuose posėdžiuose ir stengiasi "atsikratyt" dėstytojų, kurie prastai dėsto ir dėl kurių krenta studijų lygis. Tiems, kas susidomėję mokslų irgi yra kas veikti - rengiamos tarptautinės olimpiados, pvz - ekonometrijos, taip pat mokslinės konferencijos, kur studentai gali pristatyt savo mokslinius darbus, ką dėstytojai skatina pridėdami papildomų balų prie egzamino. O bendrai paėmus, šiaip universitete vyksta labai daug renginių/paskaitų/seminarų. Pvz, karjeros dienos, šiemet vyko įvarios paskaitos, kaip parašyti gerą CV ir motyvacinį, apie lyderistę, apie marketingą ir t.t. taip pat ekskursijos į įvairias gamybines įmones, bankus, audito įmones, darbo pokalbis gyvai vyko. Žodžiu, jei tik yra noro, bus ką veikti ir po studijų :)

Aij, dar dėl komandinio darbo, tai jo irgi pakankamai daug. Nes dažniausiai paskaitoms reikia rupšti grupines analizes, pristatymus. Aš savo "atkentėjau" per anglų paskaitas. Bent jau pas mano grupės dėstytoją, kiekvieną pusmetį mus suskirstydavo dar į mažesnes grupeles po 4-5 žmones ir turėdavome atlikinėti įvairias užduotis - vykti į įmonę ir imti interviu, pristatyti neegzistuojantį produktą, sukurti reklamą kažkokiam produktui, pristatyti kažkokios šalies verslo kultūrą, taip pat spręsti atvejo tyrimus ir t.t. 

Kodėl sakai, kad atkentėjai dėl komandinio darbo? Išeina, kad nelabai ten bendraujate, o tik konkuruojat tarpusavyje? Tada ir mokymasis savaime darosi nekokibiškas. Žinoma, reikia konkuruoti, bet ne tiek, kad reikėtų kentėti... Ir dar vienas klausimas. Ar teko VU studentams laimėti kokius tarptautinius konkursus, kur galima rasti šitą informaciją?
Žinutė parašyta: 2010-07-13 22:51:40 | Nuoroda
Thotu rašė:

Mano rezultatai jau senai yra lamoje prisegti prie pageidavimų sąrašo, nes baigiau anksčiau už jus. Neskelbia ten jokių kb ar ko, nieko ten įdomaus, tiesiog po užpildytų prašymų lentele bus darviena lentele su jūsų pažymiais ir egzaminų rezultatais ir viskas.

Tikrai? mano dar ne.... O kodėl?
Žinutė parašyta: 2010-07-14 09:49:39 | Nuoroda
Thotu rašė:
swishfoot rašė:
Thotu rašė:

Mano rezultatai jau senai yra lamoje prisegti prie pageidavimų sąrašo, nes baigiau anksčiau už jus. Neskelbia ten jokių kb ar ko, nieko ten įdomaus, tiesiog po užpildytų prašymų lentele bus darviena lentele su jūsų pažymiais ir egzaminų rezultatais ir viskas.

Tikrai? mano dar ne.... O kodėl?

Nes gal dėl to, kad tu baigei šiais metais mokyklą ir jūsų rezultatų dar neprisegė ( nors turėjo pagal lamą jau šiandien tai padaryti). O aš nešiau pati savo atestatą, nes baigiau ne šiais metais ir man iš karto po kelių valandų jau viską įvedė.

Aiškutis :))
Žinutė parašyta: 2010-07-14 10:05:16 | Nuoroda
MMaya rašė:

Nors cia apie universitetus kalbama, bet siaip ar taip, klausimas is tos pacios srities:

Koks jusu poziuris i visas dabartines kalbas apie stojimus i specialybes, susijusias su ekonomika ir verslu? Tarkim mane labai labai daug kas atkalbineja (ir gana kategoriskai), kad as nestociau i ekonomika, nes TIKRAI liksiu bedarbe (pagal visus dabartinius duomenys labai daug baigusiuju panasias spec. nesusiranda darbo).

Bent jau man dabar (iki liepos 19d., kol dar glaima keisti pasirinkimus) yra didele dilema: ar palikti ekonomika pirmu pasirinkimu, ar keisti i kazka kita. Nesu tas zmogus, kuris visa gyvenima tik ir svajojo apie tokia specialybe, bet man tai gan idomu, be to, bent jau as taip manau, ateityje tikrai bus galima rasti, ka dirbti. Taigi, ka manot?:)

Tokiais svarbiais klausimais tau niekas neturi teisės nurodinėti, ką studijuoti, nebent tai būtų draugiškas patarimas, pagrįstas TIKRAIS faktais. Matai, baugusieji ekonomiką mažai kas dirba tikrais ekonomistais(ne vieną ir ne du kartus tuo įsitikinau), nes tai labai plati specialybė, kuri atveria daugybę galimybių dirbti nuo buhalterio iki, tarkim, kokiu vadybininko ar kokio vadovo. Kadangi apie tai svajojai, siek savo tikslo, juk mėgiamas darbas yra žymi laimingo gyvenimo dalis, todėl jei nepriimsi iššūkio, gali neturėti antros progos. Gyvenimas juk tik vienas duotas, todėl reikia imti daugiau negu jis duoda, mano nuomone :D Kalbant apie bedarbystę, tai socialiniuose moksluose ji yra didelė, sunku man čia įžvelgti kokia darbdavių graibstomą specialybę, tokios jau tokelės. Reziumė, galvok savo galva, it's your choice! :)
Žinutė parašyta: 2010-07-14 10:10:59 | Nuoroda
kc rašė:
swishfoot rašė:
kc rašė:

Mokausi ISM'e ir kol kas labai rimtų nusiskundimų neturiu. Žinoma yra šiokių tokių minusų, tačiau juos stengiamasi šalinti, be to, nėra aukštosios mokyklos Lietuvoje, kuri būtų tobula, o ISM universitetas - žiūrintis į naujoves ir skatinantis verslumą.

Tie, kurių KB šiais metais bus daugiau nei 20,5  - gausit 100 proc nemokamą mokslą. Visi likę, turintys aukštus KB - valstybės finansavimą, kuris beje, nepadengs visos studijų kainos. Praeitais metais mes stodami iškart gavome ir papildomą nuolaidą už aukštus stojamuosius balus iš pačio universiteto (25, ar 50proc), tačiau šiais metais, kiek žinau, jų nebedalins stojimo metu, o tik po pirmos sesijos, atsiradus rotacijos sąrašams. (Tuomet bus galima gauti 25,50 ar 100proc nuolaidą už mokslą vienam semestrui.)

Kokie gi tie minusai? Ką studijuoji? Kiek grupėje žmonių?

Na iš mano pusės žvelgiant, tai minusai būtų tokie, jog nevienodi "svoriai" egzaminų ir perlaikymų (pastarieji dažniausiai būna lengvesni). Taip pat kartais ne visai aišku kaip koks dėstytojas vertina ir pan...ar šiokios tokios bėdos su vizituojančiais dėstytojais (kursas per spartus ir pan. egzaminas ir mid - term'as būna kelių savaičių bėgyje) . Studijuoju tarptautinį verslą, studentų pradžioje buvo 120, po pirmo semestro buvo likę apie 85, o dabar truputį dar mažiau.

Ta prasme, tie, kurie perlaikė, gali gauti didesnį balą, už tuos kurie neperlaikinėjo? Jei ne paslaptis, į vf ar vnf įstojai?
Žinutė parašyta: 2010-07-14 10:23:12 | Nuoroda
1) ISM ekonomika (Vilniuje) vf NL 2) VU ekonomika (Vilniuje) vf NL 3) MRU verslo sistemų kūrimas ir valdymas 4) VU vadyba ir verslo administravimas (Vilniuje) vf NL 5) MRU finansų ekonomika bf NL 6) VGTU Transporto inžinerinė ekonomika ir vadyba vf NL Bet čia dar daug gali pasikeisti:D