Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2010-06-01
19:50:35
| Nuoroda
blem, pasakykit man dabar. skaitau vieną konspektų knygą. ten rašo: "1789m rugsėjį po ilgų svarstymų buvo priimta Prancūzijos Konstitucija" wtf? poto rašo "1791m konstitucija nustojo galiojusi". Bet gi ATR konstitucija,buvo pirmoji europoje, kuri priimta 1791 gegužės 3dieną. Čia tokia grubi klaida knygoje, kuri gali suklaidinti abiturientą belekaip ir sušikti rezultatus ar čia aš kažkokio kampo nepagaunu? |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-01
20:21:42
| Nuoroda
klaida tiesiog vadovėlyje buvo, kitoje vietoje jau rašė 1791 priimta. bet kaip galima suklaidinti mokinį.. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-01
20:30:47
| Nuoroda
melynakoala rašė:
Man tai ir blogiausia interpretacija gyvenime buvo Kai perskaičiau pabaigoj tik tada supratau, kad visišką atpasakojimą prigrūstą citatų parašiau... be jokių vertybių ar idėjų, pagrindinių minčių... protas buvo kažkur dingęs tas 3h turbūt mano struktūra nusižiūrėjai :D the same here aš skaitant juodraštyje ir švaraštyje net bijojau suvokti, ką parašiau tad nebesigilinau, nes vistiek laiko jau nebebūtų perkurti, tai tik klaidas taisiau ir tiek |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-01
20:35:24
| Nuoroda
melynakoala rašė:
Čia toks kvailokas klausimas Kada kryžiuočių ordinas tapo Prūsija, jei taip galima sakyt? hmm :D geras. ma atrodo per reformacija, nes jie tapo liuteronais, bet nežinau tiksliai kada. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-01
21:28:24
| Nuoroda
melynakoala rašė:
o tai kaip ten su ta reformacija paprastai ir aiškiai? religinis sąjūdis prieš esamą krikščionybės tvarką |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-02
11:03:05
| Nuoroda
kazkasbelekas rašė:
Eij chebra, padekit ;] rasiau skemos interpretacija, bet jos nebuvau pasikartojes ir nelabai ka is jos pamenu... taigi, variau mazdaug taip, kad pagrindiniai veikejai yra geri draugai, kuriems jokios bedos, konfliktai ar net auxoxolis nebaisus ir ju draugyste per tvirta, kad tai juos isskirtu, dar pabreziau, kad vartojama ironija, kai apie lietuva kalbama eilerasciuose, lietuva yra gerbiama, neleidzia meluoti apie ja, pagrazinti per daug, kokia ji nera... konteksto 0 bus... Labai nusisnekejau? jauciu, kad taip... reikia jau pratintis prie perlaikymo kuris vyks 07d.... pasidalinkit savo nuomone ir tuo jei esate ta kuriny perskaite.... jo čia įdomiai parašei ypač apie gerus draugus :D ribetos ten krč yra |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-02
11:08:37
| Nuoroda
žinok aš pats nemoku interpretuoti ir visiškų nesamonių pribūriau tai nieko negaliu pasakyti. pats bendro kontekso nežinau gerai bet neatrodo kad jie ten geri draugeliai būtų: D |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-02
11:43:33
| Nuoroda
liepos pradžioje |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-02
13:38:24
| Nuoroda
Vailet rašė:
Na o kokius du istorinius įvykius nurodėte autoriaus ne tiesiogiai minėtus? Spaudos draudimo laikotarpis ir tautinis atgimimas. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-02
13:43:47
| Nuoroda
Joncee rašė:
kariaujantis rašė:
Vailet rašė:
Na o kokius du istorinius įvykius nurodėte autoriaus ne tiesiogiai minėtus? Spaudos draudimo laikotarpis ir tautinis atgimimas. O Spaudos draudimo metai irSovietmetis netinka ? na, nežinau. sovietmetis tai jau visai kitas laikotarpis |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-02
14:46:54
| Nuoroda
aš net nežinau ką reiškia ortodoksai. Nes kiek skaičiau tai yra ir judaizmo ortodoksai ir pnš. tai čia kaip suprantu kaip ir atsikyreliai kokie ar kokia religijos atšaka |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-02
19:04:36
| Nuoroda
zirklūtes. rašė:
na esu tikra,kad kažkas ir 1562 vyko. nesvarbu;) ooooo.....kai suėmė 1934 Noimaną ir Zasą ir buvo ekonominis spaudimas iš Vokietijos... Tai perorientavo rinką į Didžiąją Britaniją ir kas ten su tais atlyginimų mokėjimais valstybiniams tarnautojams? Jie gavo atlyginimus žemės ūkio produkcija ar kaip? ir iki kada? :DD tu pala, gal olimpiadai ruošiesi? :D aš iki tiek respublikinei olimpiadai ruošdamasis nesigilinau |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-02
19:39:02
| Nuoroda
melynakoala rašė:
O šaltasis karas iki 1989 ar 1990? :] nėa konkrečios datos, kada šaltasis karas baigėsi. galima laikyti ir 1990 berlyno sienos griuvima, 91 kai išyra ssrs šiaip šaltasis karas baigiasi 9 ir 10dešimtmečio sandūroje |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-02
19:41:46
| Nuoroda
tai visada buvo Vokietijos, Rytų Prusijai priklausė. O po pirmo pasaulinio atiteko Prancūzijos globai |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-02
19:41:50
| Nuoroda
tai visada buvo Vokietijos, Rytų Prusijai priklausė. O po pirmo pasaulinio atiteko Prancūzijos globai |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-02
19:55:59
| Nuoroda
živilė rašė:
Tai kad ne visada, nuo 1422m. nu netaip pasakiau, bet didžiuma laiko Vokietijai priklausė :) |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-02
20:15:41
| Nuoroda
živilė rašė:
As toki neprotinga klausima turiu: kuo is esmes skiriasi pirma sovietizacija 40-41 metais ir antroji 44-90m.? Isskyrus trukme, ar esama kokiu skirtumu? nu per tą sovieticaziją visko nespėjo visko padaryti, tai aišku kažkokie skirtumai bus. tarkim kolektivizacija pradėta vyykdyti tik 1947 bet čia neesminiai dalykai manyčiau |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-02
21:52:27
| Nuoroda
laipsnis rašė:
Truputi apie istorinius laikotarpius..Kada klausime, pamaciau "Kuriam istoriniam laikotarpiui....?" tai iskart galvoju cia viduramziai,naujieji/naujausieji amziai na ir teisinga linkme galvojau. Kitame zemelapyje papuole kitas klausimas: „Kaip vadinamas istorijos laikotarpis...?“ Vel galvoju,kad cia is tos pacios tirados (viduramziai,naujieji..), taciau siuo atveju buvo Didieji geografiniai atradimai.Tai kaip atskirti, tarkim siuo atveju ko jie nori is manes ar „Naujuju amziu“ ar tu „Didziuju geografiniu atradimu“ .. nejaugi nuo zodziu kuriam ir kaip ;s nes man tai cia tas pats klausimas,tik kitais zodziais suformuluotas. aš kažkada su panašiu paradoksu buvau susidūręs. Šiaip tai laikotarpis tai tarkim kaip ir sakei didieji geografinia atradimai, JAV pilietinis, II pasaulinis, Šaltasis karas ir t.t ir t.t. o jei jau epochos tai jau senovė viduramžiai, naujieji ir naujausieji |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-02
21:55:06
| Nuoroda
Klavišas rašė:
1920–1926 m. Lietuvoje: kuris teisingas ? B atmetimo būdų galima. VDU vardas berdos 4tajame dešitmetyje tik buvo suteiktas, Tarpukariu Lietuvoje civilinės metrikacijos išviso nebuvo Varniuose buvo įsteigta darbo stovykla. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-02
22:13:44
| Nuoroda
laipsnis rašė:
kariaujantis rašė:.
aš kažkada su panašiu paradoksu buvau susidūręs. Šiaip tai laikotarpis tai tarkim kaip ir sakei didieji geografinia atradimai, JAV pilietinis, II pasaulinis, Šaltasis karas ir t.t ir t.t. o jei jau epochos tai jau senovė viduramžiai, naujieji ir naujausieji Nu cia confuse, juk abejais atvejais prase "laikotarpio" ,apie epocha neuzsiminta, tik klausimai truputi kitaip skamba, gilinausi i ju ta esme,tai man jie kaip ir toki patys,tik va viename kazkaip uzkoduota epocha ,o kitame jau laikotarpis.. dar reikia pagal šaltinius žiūrėti. kažkurį egzą dariau, tai nagrinėjau kodėl klausdami laikotarpio atsakymas buvo naujausieji berods :) tai ten iš dviejų laikotarpių berods buvo šaltiniai tai vieno laikotarpio niekaip nebūtų ėję parašyti, todėl reikėjo rašyti epochą. taip supratau aš :D |