Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2010-06-19
19:16:00
| Nuoroda
Argentum rašė:
Galite rinktis - anglų, vokiečių arba prancūzų kalbas Filosofija yra privaloma, taigi nuo jos niekaip neišsisuksite Informatika yra viena iš alternatyvų. Gausite rinktis vieną iš dviejų ar trijų dalykų. Tai vadinama alternatyvomis Prie viso šito (tvarkaraščio ir pasirinktos alternatyvos) dar yra ir laisvai pasirenkamų dalykų tvarkaraštis. Kadangi įprastas tvarkaraštis sudaro tik 152 kreditus, o per keturis metus reikia surinkti 160 kreditų, tai 8 kreditus gausite iš laisvai pasirenkamų dalykų tvarkaraščio. Iš ten pasirenkate tai, kas jums patinka. Pvz. : finansininkai šį pusmetį su mumis mokėsi apie kalėjimus Taigi laisvai galima rinktis bet ką, net jei tai ir nesiderina su jūsų studijuojamu dalyku Oh šūdas, filosofija, jau ko ko nekenčiu. O kaip ten su anglu? Privaloma vaikščioti, dėstytojai labai griežti? Na, tiesiog kaip vyksta paskaitos? Užduoda daug namų darbų, daug tenka kalbėti? |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-19
21:14:02
| Nuoroda
VISUS ATSAKYMUS RASITE LAMA BPO TINKLAPYJE. NEPATINGĖKITE PAJUDINTI SAVO SMEGENŲ LĄSTELIŲ IR PASIEIŠKOKITE PATYS ARBA BENT JAU TEMĄ PRAVERSKITE, O NE KLAUSINĖKITE TO PATIES. BLEMBA, KIEK GALIMA KARTOTI |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-23
00:57:08
| Nuoroda
AušraL rašė:
1. Viešoji komunikacija VDU (vf) 2. Viešasis administravimas VDU (vf) 3. Politikos mokslai VDU (vf)
Dar nesu tikra dėl 2 ir 3 vietos. Tikslinsiu tuomet, kai žinosiu kaip sekėsi egzaminai Tu viešąjį administravimą parašei aukščiau nei politikos mokslus? oooo OMG. Apkeisk, negaliu žiūrėti O jei rimtai, siūlyčiau gerai apgalvoti. Nes blemba, politikos mokslai juk taipįdomu, o viešasis administravimas, čia tipo kokia specialybė? Ne specialybė čia, o nesąmonė. Gausi administratorės diplomą ir verksi supratusi, kad keturis metus praleidei veltui, nes šiais laikais įsidarbinti 'viešajame sektoriuje'( ar kaip ten tą daigtą pabaigę viešąjį administravimą studentai vadina ( common, nu common tikrai)) to administratoriaus diplomo nereikia ir gali bet kas. Ai žodžiu, sekmės tau gerai egzus išlaikyti ir tikiuosi papulsi į tą pirmą vietą arba gausi labai gerusrezultatus ir nuspręsi stot politikon, va Amen |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-23
01:16:33
| Nuoroda
Nežinau, ar tokia tema kada nors buvo sukurta, bet labai tingėjau išekoti ir visgi sukūriau naują. Taigi, mėgstu šiuose forumuose paskaityti ne tik apie tą specialybę, apie kurią domiuosi, bet ir abskritai apie visas, apie kurias daug kalbama - politiką, ekonomiką, mediciną ir etc. Dauguma jūsų minite (kalbėdami apie tą ar apie aną) kad jums trūksta moksle kokybės. Vu anas blogai, romery dar kitas ir taip be galo be krašto visoj Lietuvoj. Taigi, man tada įdomu - o kaip jūs įsivaizduojate kokybišką mokslą? Iš viso, kame ta kokybė? Aš pavyzdžiui negalėčiau taip drąsiai teigti, kad ten ir šen trūksta kokybės. Aš studijavau istoriją ir man tiesiog nepatiko, būtent kažkas, o ne tas, kad ten nėra kokybės. Ir vėl iš šito peršasi klausimas - kokybė moksle, čia kas? Brangūs vadovėliai? Čia jūsų erdvė reikštis, man (na, tikiuosi visiem) tikrai įdomios jūsų vizijos apie kokybišką mokslą Lietuvoje.
|
||
Žinutė parašyta:
2010-06-23
20:53:21
| Nuoroda
Šiaip stoju teisėn, bet teisę ir valdymą pasilikau kaip atsarginį variantą. Taigi, vatafak čia tas valdymas? Papasakok, kas čia yra - teisė ir vldymas, negaliu suprasti. Teisė plius vadyba? Ir šiaip, girdėjau, kad dėstytojai į tokius studentus kreivokai žiūri ir teisininkais nelaiko. Tiesa? |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-23
20:59:10
| Nuoroda
Argentum rašė:
Anglų gauname lapus su tekstais. Į juos gilinamės ir diskutuojame tomis temomis. Šiaip būna taip, kad puse miega, pora paveblena ir dėstytojai gerai Bet patarčiau nuo pirmų dienų kalbėtis su dėstytoja, nes tuomet ji tiesiog pasirašo įskaitą ir nereikia į ją eiti Anglų ir kitos užsieno kalbos trunka pusantrų metų - tris semestrus. Kiekvieną semestrą būna kokia nors užduotis. Pirmą semestrą buvo parašyti summary ir power point. Antrame semestre - summary ir oral presentation. Tikrai nėra sunku, jei moki bent kiek anglų kalbą. Juolab, kad dabar gilinsitės ne į laikus, gramatiką ar ką panašaus, o į žodyną. Ir būtent į teisės žodyną - teismai, teisės sistemos ir pan Labai tau ačiū :} O kaip su egzaminais, ar labai daug medžiagos prisikrauna, kaip išvis sekasi mokytis? Ir kaip dėstytojai? |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-23
22:59:33
| Nuoroda
samotas rašė:
taip, teise ir vadyba, ruosia teisininkus, su vadovavimo pagrindais, kad butu lengviau isidarbinti valstybinese institucijose ir pan. Kad istojau i sia specialybe, o ne i gryna teise visiskai nesigailiu, nes cia daug idomiau ir pradedu suprasti, jog bus daug daugiau sansu ateityje isidarbinti. Ne palaptis,kad teisininku dabar kjp sieno, tdl geriau 2in1. Su gautu diplomu galesi dirbti viska ta pati ka ir baigusi gryna teise, tik plius dar turesi suvokima apie vadovavima, tdl galesi pretenduoti i vietas, kur reikalingas vadybinis issilavinimas. O kad destytojai kreivai ziuri tj visiska nesamone, viskas labai puiku, su daugeliu bendrauji kjp su busimais kolegomis, laisvai diskutuoji ir pan. Bet teisininku dirbti negalėsi be magistratūros, bet kiek teko girdėti, magistratūra tikrai skiriasi nuo teisininkų ir jei jau net balai žymiai mažesni ten stojant, tai atitinkamai ir visas lygis kitoks. Na nežinau, čia gal tik paranoja, bet teisė yra visgi teisė ir tas two in one nieko gero nežada, nes reiškias nei į vieną sritį pakankamai nesigilinama. Na žodžiu, kaip yra taip yra. O dėl to požiūro tai man teko girdėti ne iš vieno grynos teisės studento, kad romerio dėstytojai į valdininkus ir visus kitus tipo 'teisininkus' kreivai žiūri. Gal kas ir nusišnekėjo, nežinau :} O dabar pagalvojau, kad man paranoja tame, kad aš pati asmeniškai labai nemėgstu dalyko su kažkuo dar sujungto. Nu tos pačios idėjos. - Ką mokais? - Teisę ir valdymą - Whaaat?.. Žodžiu, manau supratot mintį :} Na, bet jei jau man likimas susiklostys ne patekt kur tikrai noriu, o patekt čia, reiškias reikės išmokti ką atsakyti į tą 'whaaat'. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-23
23:00:56
| Nuoroda
Ai ir dar - tau nešalta? |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-24
15:12:10
| Nuoroda
Svarbus, bet reikia galvoti realiai :} Nes dažniausiai vien noro nepakanka. Aš čia ne dėl kolegijų ar universitetų, kaip jau sakiau, pas kiekvieną savi privalumai,o aplamai. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-24
15:19:39
| Nuoroda
Čia iš tikro tikrai yra atviras klausimas ir kiekvienam jis atsiveria skirtingai, todėl man ir įdomu. Nes dažniausiai mes girdime tik skundus, bet šalia nebūna paminėti argumentai. Kartais susidaro toks įspūdis, kad posakis ' ai čia mokslas nekokybiškas' tampa lyg ir kažkokia pateisinama priežastis tingėjimui mokytis. Aš pavyzdžiui kokybišką mokslą suprantu taip - universitetas įdeda visas pastangas suteikti tau pačias geriausias galimybes mokytis tą dalyką, kurį tu pasirinkai studijuoti. Vat prie šito ir priskirčiau tokius dalykus, kaip laboratorijos, knygų gausa (normalių knygų, ne penkiasdešimties metų senumo)ir tt be galo kas priskiriama prie materialiųjų dalykų. Pas mus labai trūksta nuoširdumo tiek iš pačios įstaigos, tiek ir iš dėstytojų. Viskas vyksta primityviu ir greitu būdu. Ir dar kasman atrodo - Lietuvoje nu žiauriai trūksta praktikos. Kažkaip pas mus visi vadovaujasi vien teorija ir vadovėliais, o kas iš jos, kai nežinai, kaip ją pritaikyt. Užsieny mokyklose vaikai gauna daugiau praktikos nei studentai pas mus universitetuose. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-24
21:20:18
| Nuoroda
Argentum rašė:
Egzaminai priklauso nuo dalyko. Pvz.: psichologija buvo tik pusmetį, tai medžiaga buvo paskaitų skaidrės. jos pilnai užteko. teisės teorija buvo visus metus - medžiaga iš Vaišvilos knygos ir dėstytojos duoti nutarimai, įstatymai bei pora kitų knygų. Pažiūrėkite pagal kreditų skaičių. Kuo daugiau kreditų, tuo daugiau medžiagos bus Dėstytojai, tai jau atskira kalba Čia tokia flora ir fauna, kad galima papulti pas bet ką Pirmą pusmetį mum labai nepasisekė, nes susirinko tokia dėstytojų fauna.. Visi legendiniai dėl sukirtimų skaičiaus Bet jei bent kiek pasimokai ir per daug neišsišoki pas juos, tai lengvai praslysi Šiaip yra labai labai labai mielų dėstytojų. Ir tokių žymiai daugiau nei susiraukusių O kad jums būtų drąsiau rugsėjo pirmą eiti į universitetą, siūlyčiau rugpjūčio pabaigoje padaryti susitikimą Žinoma, visi nesusirinks, bet bent dešimt tikrai ateis O kai kažką pažįsti, tai žymiai drąsiau būna O psichologija tai eina kaip pasirenkamas dalykas? Nu žiūrėsim kaip čia bus, įstoti pirma reik, palinkėk sekmės:p |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-24
21:23:23
| Nuoroda
Erika rašė:
Manau, kad kokia bebūtų studijų kokybė, viskas priklauso nuo besimokančiojo. Žinoma, daug kas priklauso ir nuo kitų čia paminėtų faktorių, tačiau tik tie, kurie nenori ar pritingi mokytis, gali sakyti, kad kalti dėstytojai, blogi vadovėliai ir panašiai. Mokykloj, kaip ir kolegijoj, kaip ir universitete tie, kas nori mokytis, ras iš ko, ras pas ką pasiklausti, pasitarti, galima mokytis papildomai, ne tik tai, ką dėsto Nū sori, žmogus sumoka dešimt tūkstančių į metus ir turi dar galvoti, sukti galvą kaip ir iš ko mokintis? Va kur problema. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-24
23:45:33
| Nuoroda
Chebra, nukrypom nuo temos Ne apie savarankiškumą eina kalba. Čia ir taip aišku, kad jei nieko nedarysi, nieko ir negausi. Aš kalbu apie priemones, kurios padeda tai gauti. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-25
11:45:07
| Nuoroda
Perspektyvų jokių, čia iš karto pasakau. Istorija yra toks dalykas, kuriam turi jausti didžiulį pašaukimą. Jei tau ji tik patinka ar gerai seksi mokykloje, tai nestok. Nes tik iš didelio pašaukimo eisi aklai ir tau nerupės, kad pabaigus praktiškai darbo lietuvoje susirasti nėra. O tęsti mokytis užsienyje yra beveik neįmanoma, nes ten kažkaip neatitinka kreditų skaičius, nes pas mus per daug lietuvių istorijos kreditų, o lietuvos istorija patikėkit nieko užsienyje nereiškia. Nežinau, pabandysiu taip abstrakčiai papasakoti, bet šiaip klauskit, ko reik. Pirmas kursas bus toks bandomasis ir neįdomus. Iš viso galvosite, kad mokotės ne istoriją, o anlgų, nes anglų bus vienintelė paskaita, per kurią griebs, į kurią teks vaikščioti kas kartą, nes žymimas lankomumas, kuri nervuos žiauriai. Vu anglų dėstytojai mano, kad studentai yra vis dar mokiniai ir juos reikia prižiūrėti, reguliuoti. Išvaro iš auditorijos jei kalbat ir tt. Žodžiu, mokykla. Ai ir dar vėluot negalima į anlgų paskaitas nes nebepriims. Taaaaip, pirmame pusmetyje bus vienintelė įdomi paskaita - LDK istorija, kad ir kaip neįmanoma tuom patikėti. O įdomi bus dėl dėstytojo Petrausko, kuris yra pats geriausias ir įdomiausias dėstytojas, kokį tik buvau sutikusi visame istorijos fakuletet. Jaunas, energingas, imlus studentams, protingas ir žiauriai pasinešęs. Antrame pusmety jis dėstys viduramžius, kurie dėl jo irgi bus įdomiausia paskaita. Taip pat mokysitės tokius dalykus, kaip istorijos įvadas (pirmam pusmety mokys rašyti visokius rašinius, vedžios po archyvus, labai nuobodi paskaita, bet ją ves Panelė Skurvydaitė, kuri yra nuostabi dėstytoja, labai rafinuota, kieta, bet sąžininga; antram pusmety tai bus paskaita košmaras, į kurią niekas nevaikšto), priešistorė, kurią dėstys du dėstytojai, į vieno iš jų paskaitas taip pat niekas neina ir priešistorės egzaminas yra tikras siaubas pirmakursiams ir daugiau nei pusė jo neišlaiko. Taip pat įdomūs pasirenkamieji dalykai, pavyzdžiui religijų istorija, kurią ves filosofų dekanas Dubnikas, labai keistas ir įdomus žmogus. Bet paskaitos įdomios, egzaminas lengvas. Ką iš karto patarčiau nedaryti pirmakursiams - nesirinkti kaip pasirenkamo dalyko geografijos. Verksit, raudosit, tupėsit skolose ir pražilsit. Nes visgi išmokti visus lietuvos vienkiemius, kaimus ir miestelius (atsakau, visus) ir tai atsiskaityti nebus lengva. O kur dar upės, ežerai ir panašus siaubas. Daugiau nei pusė kurso gavo skolas, iš jų dar pusė kartojo kursą. Čia nebent jei jūs totalūs nou laiferiai ;} Aplamai kalbant, šiame dalyke yra daugiau minusų, nei pliusų. Jau vien ta mintis, kad studijuoji tik dėl išsilavinimo, kad darbo susirasti praktiškai neįmanoma, varys į neviltį. Labai trūks visiems vadovėlių, nusipirkti jų beveik niekur nėra, teks išleisti milijonus pinigų ant vadovėlių kopijavimo. Dauguma dėstytojų bus nuobodūs ir seni ir kas skaudžiausia, tokie dėstytojai yra pagrindinių dalykų (pvz naujausių laikų istorijos dėstytojas yra totalus senukas, pastoviai nusipezantis, į kurio paskaitas niekas neina). Iš viso, erzindavo toks dalykas - ateini į paskaitą, tau duoda sąrašą knygų ir iki pasimatymo per sesiją. Tu žmogau studijuoji, pinigus moki, bet nežinai už ką. Aš nežinau, jei jau taip norit, stokit, linkiu jums visiems sekmės ir laimės :} Ir klauskit, jei kas konkrečiai domina |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-25
11:46:10
| Nuoroda
KarabinaS rašė:
bambukaz rašė:
Sveiki, Gal kas studijuojate, ar gal kas iš jūsų pažįstamų studijuoja ir esatę girdėję atsiliepimų apie VU istoriją? Asmeniškai aš galvoju, jei studijuoti istoriją, tai tik VU. Žinau, perspektyvos ne kokios, bet ką gali žinoti.. Perspektyvos nepriklauso nuo specialybės tipo,o no pačio žmogaus noro dirbti pagal specialybę.. Bet tu tai pakvaksėt megėjas, ko nesupranti :} Nieko, pastudijuosi, preis meteliai, kiti, nebetaip kalbėsi. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-25
14:10:11
| Nuoroda
Baik tu, aš labai laimingas žmogus, tiesiog aš į viską žiūriu realiai, ir jeigu sakau, reiškias žinau, ką sakau. Dauguma istorikų dbaar indus londone plauna. Jūs elementariai atsidarykite bet kokį cv tinklapį ir tikrai nerasite nei vieno darbo pasiūlymo istorikui. Net dirbantys toje sferoje žmonės sakė, kad istorikų lietuvai nereikia, yra keli ir viskas. Jūs patys pagalvokite. O jei jau taip mirštate dėl istorijos, neįsivizduojate savęs kitur, aš patarčiau rinktis kultūros istoriją ir antropologiją, su šia specialybe paltesnės galimybės, čia yra praktika, čia puikiai studentai profiliuojami. Viskas nukreipta būtent į turizmą, kad yra paklausu. O šiaip, tai tik mano nuomonė ;} |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-26
22:43:55
| Nuoroda
kodel rašė:
kazkas sake kad baigus kolegija buna 2x geriau nes gauni praktikos ir teoriniu ziniu. o pasakykit man, kas is tos praktikos? Man atrodo, kad praktika skirta nebent paskatinti studentus geriau mokytis ir pailseti, ir daugiau nieko. Juk patys pagalvoj, galvojat darbdavys priimdamas jus i darba tikesis kad nuo pat pirmos dienos dirbsit 100%? O gal turedami praktikos, bet maziau teoriniu ziniu galvojat kad busit pranasesni uz toki kuris turetu daugiau ziniu? na nsmn. net ir sunkiausia darba dirbti galima per savaite ar dvi ismokti, o tokiame darbe kaip pvz teise, tu privalai taikyti savo zinias dirbant. aisku daug kas kalba kad del praktikos stot i kolegijas apsimoka, bet tai butent todel jos ir pritraukia vis daugiau zmoniu baigus kolegija geriau butu toliau mokytis universitete. negalvokit kad uzteks vien kolegijos lietuvoje. o ta praktika jokio pranasumo nesuteikia. Kas iš tos praktikos? Kvailas klausimas. Čia tik tau taip atrodo, kadatėjęs į darbą viską išmoksi per savaitę. Taip, jei kalbi apie sekretorės ar administratorės darbą. O ką sakyti apie daktarus? Žmones, dirbančius su vaikais? Teisininkus? Ar penkis metus atkalęs teisininkas tau yra normalus, kuris nė nežino, kaip atrodo teismas, ar kaip? Nelabai supratau tavo teiginio. Praktika reikalinga, žiauriai reikalinga. Aišku, žiūrint kam. Jei mokaisi filologiją, tai neįsivaizduoju, kokia čia praktika galėtų būti. Arba pvz paaiškink man kas yra žurnalistas be praktikos? Praktika yra viskas, kiekvienas idiotas gali perskaityti vadovėlį, bet ne kiekvienas gali jį pritaikyti, kai reikia situacijoje. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-29
19:50:28
| Nuoroda
RikArdO rašė:
lintu13 rašė:
Čia yra specialybė be specialybės kodel taip teigi? Todėl kad gausit neva administratoriaus diplomą. Ir ką? Administratoriaus darbas tokio diplomo nereikalauja, belekas gali jais būti. Na nežinau, kažkokia kvaila specialybė, moko visko po truputį ir nieko konkrečiai, o kiek teko girdėti, tas niekada nepasitvirtina. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-29
21:16:31
| Nuoroda
RikArdO rašė:
lintu13 rašė:
RikArdO rašė:
lintu13 rašė:
Čia yra specialybė be specialybės kodel taip teigi? Todėl kad gausit neva administratoriaus diplomą. Ir ką? Administratoriaus darbas tokio diplomo nereikalauja, belekas gali jais būti. Na nežinau, kažkokia kvaila specialybė, moko visko po truputį ir nieko konkrečiai, o kiek teko girdėti, tas niekada nepasitvirtina. bet kažkodėl paklausa į šias studijas šiais metais yra viena iš didžiausių, anksčiau taip nebuvo nemanau, kad žmonės kvaili.. Tai aš ir nesakau, kad kvaili ;} O paklausi todėl, kad pigi ir lengva įstoti |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-30
21:21:34
| Nuoroda
amstrongass rašė:
turiu klausima viena, ar imanoma stoti i universiteta baigus vienuolika klasiu ? Ne, nes tik po dvylikos klasių būna nrandos egzaminai |