Vartotojo Thotu pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-15 15:36:46 | Nuoroda

Metai

Žinutė parašyta: 2010-06-15 15:39:23 | Nuoroda
Sviatosa rašė:
Smeterling rašė:

aš aplamai noriu baigt universiteta, jei iš pradžių neišeis , tai gal veliau, po kolegijos stoti..

Tada galima arba i islygiamasias, ir veliau i magistra (taciau istot bus is tikruju sunku,nes didele konkurencija..), arba tiesiog i ta pacia ar panasia specialybe is naujo...

Iš naujo tai čia iš viso nesąmonė ir nelogiška - jei neįstosi į norimą specialybę dabar, tai po trijų metų taip pat bus tas pats, nebent visųs egzaminus perlaikytum ar kaip. Aš čia kažkaip iš viso problemos nematau, juk Lietuvoje į universitetus pakliūti taip lengva. Jei visgi mokysies kolegijoje, tai po to metus galėsi pasiimti metus išlyginamųjų universiete savoje specialybėje ir turėsi aukštąjį

Žinutė parašyta: 2010-06-15 18:03:07 | Nuoroda

lamos bpo svetainėj :P

Žinutė parašyta: 2010-06-15 18:12:02 | Nuoroda
Argentum rašė:

Studijuoju MRU :) universitetas išties šaunus :) Kol kas jokių nusiskundimų nėra. Pirmą pusmetį turėsite studijuoti su teise nesusijusius dalykus, kaip logiką ir mokslo metodologiją, specialybės kalbą, filosofiją ir pan. O toliau jau gilinsitės į teisės teoriją, administracinę teisę, civilinę teisę, baudžiamąją teisę ir pan :) Taip pat MRU siūlo daug veiklos, pradedant šokiais (tautiniais ar pramoginiais) ir baigiant tarptautiniais projektais ;D Tikiuosi, kad su jumis susitiksiu jau Rugsėjį :)

Šakės tau dabar:D

Kiek paskaitų būna per savaitę?

Rimtai jokių teisinių dalykų nėra pirmam pusmetyje? Kiek man teko girdėti teisės teorija jau ir pirmam pusmety būna, ar aš klystu? Bleeemba, aš jau Vaišvilos vadovėlį atmintinai moku

Gal ir kvailas klausimas, bet man , didžiausiai miego karalienei, itin svarbu - nuo kelių paskaitos? Prašau prašau pasakyk, kad nuo devynių...

Ar įstosiu į mokamąsu 17, 80balu?

Teko girdėti, kad logika nerealiai lievas dalykas. Tiesa?

Kaip su anglu?

Žinutė parašyta: 2010-06-15 22:22:09 | Nuoroda
Ledutte rašė:
lintu13 rašė:
Supah rašė:

nors ir liko tik stojamieji, bet pamačius kiek į mano norimą spec. žada stoti, net susiparinau.. ; /

Aš teisėn stoju, va kam kam, tai tiem, kas kartu su manim stoja parintis reik :D Užsilenks greit programa nuo stojančių į teisę

Taigi lintu13 cituoju (kai paklausiau ar stos į teisę ):   "Ne, ne į teisę"  

Na, kiek aš atsimenu ( nepamenu kurioje temoje, todėl net neieškojau), tu klausei, ar aš teisę mokiausi, aš atsakiau, kad ne teisę. Tokio klausimo, kurį tu tipo pacitavai, iš viso neatsimenu ;}

Žinutė parašyta: 2010-06-16 01:58:27 | Nuoroda

Ne nū taip, visi mes bijome, bet kai  pvz nl pažymėtas žvaigždute ir belieka tik akis mestelti šiek tiek žemiau, kur parašytas paaiškinimas, o ne klausti tokio dalyko, nežinau kaip tau, bet man tai kvaila ir tiek. Aišku, galiu neskaityti temos, bet aš skaitau, nes tikrai domiuosi šiais stojimais ir yra žmonių, kurie tikrai tą daro. O yra tokių, kurie absoliučiai tingi daryti kažką , o ypač mąstyti, blemba, juk kam to reikia, ane? Ir šiaip, absoliučiai viskas, nū absoliučiai absoliučiai viskas yra parašyta taisyklėse lama bpo tinklapyje, tiesiog žmogau nueik ir paskaityk , o ne lauk, kad už tave tai padarys kiti. Gal aš ir perdedu, bet čia yra temos flūdinimas ir ateis žmogus su rimta problema ir bandys jos ieškoti atsakymose ir tai nebus įmanoma padaryti per tokius idiotiškus klausimus. Ir nežinau, gal čia tik man vienai taip atrodo, bet žmogus, kuris baigė mokyklą ir išsilaikė brandos egzaminus ir kuriam liko mėnuo iki stojimų į universitetus, turi žinoti, ką reiškia nuolatinės studijos, tau taip neatrodo? Arba bent jau jei nežino, tai išmoksta susižinoti?

Sori chebra, tiesiog kažkaip man keista, kad taip neatsakingai žiūrite į tokius dalykus. Fsio, nebesikišu.

Žinutė parašyta: 2010-06-16 20:34:52 | Nuoroda

Čia yra specialybė be specialybės

Žinutė parašyta: 2010-06-16 21:47:10 | Nuoroda

JOa, buvau. Aišku gali, juk jokio skirtumo ;}

Žinutė parašyta: 2010-06-16 21:49:46 | Nuoroda
anonimiška rašė:
lintu13 rašė:
Argentum rašė:

Studijuoju MRU :) universitetas išties šaunus :) Kol kas jokių nusiskundimų nėra. Pirmą pusmetį turėsite studijuoti su teise nesusijusius dalykus, kaip logiką ir mokslo metodologiją, specialybės kalbą, filosofiją ir pan. O toliau jau gilinsitės į teisės teoriją, administracinę teisę, civilinę teisę, baudžiamąją teisę ir pan :) Taip pat MRU siūlo daug veiklos, pradedant šokiais (tautiniais ar pramoginiais) ir baigiant tarptautiniais projektais ;D Tikiuosi, kad su jumis susitiksiu jau Rugsėjį :)

Rimtai jokių teisinių dalykų nėra pirmam pusmetyje? Kiek man teko girdėti teisės teorija jau ir pirmam pusmety būna, ar aš klystu? Bleeemba, aš jau Vaišvilos vadovėlį atmintinai moku

Gal ir kvailas klausimas, bet man , didžiausiai miego karalienei, itin svarbu - nuo kelių paskaitos? Prašau prašau pasakyk, kad nuo devynių...

Kaip su anglu?

tai rimta teisininkė būsi, jei Vaišvilą cituot sugebėsi.:D

JOa, kur gi ne :D

Žinutė parašyta: 2010-06-16 22:02:44 | Nuoroda

Koks fail. Bet gi jo vadovėlis yra įtrauktas į programą, tai kaip čia dabar? Nesutaria man atrodo tie dėstytojai patys tarpusavyje

Žinutė parašyta: 2010-06-17 01:16:28 | Nuoroda

Am, minutę :D Niekam žodžiu nebuvau įdomi.

O jei rimtai, bent jau mru komisija (ypač tas bičas, atsakingas už 'senesnius būsimus studentus') atrodė taip, kad jam ant visko nusišikt. Prieini, pasisveikini, jis tau linkteli, tu pasimeti, jis patikrina tavo lama bpo prašymą, tu nusišypsai, jis liepa nueiti ana ten pasidaryti atestato ir paso kopijos, tu nueini, graži mergaitė tau padaro tas kopijas, tu grįžti su kopijom, paduodi ir lyg kažko dar norėtųsi, tada pagauni to bičo žvilgsnį, sakantį ' nū, ko dar reikia', dar sykį pasimeti ir va toks pasimetęs ir kvailai besišypsantis išeini. Minutė, atsakau

Žinutė parašyta: 2010-06-17 01:18:26 | Nuoroda

Na, cituoti patikėk nesiruošiu, sori, dar nesu ant tiek pamišus :D O jei rimtai, įdomus tas vadovėlis ir ką čia bepadarysi, ten visi apibrėžimai surašyti labai aiškiai, teks mokytis

Žinutė parašyta: 2010-06-17 13:04:54 | Nuoroda

Nueik į lama bpo tinklapį ir skiltyje 'bendro priėmimo tvarka' rasi atsakymus dėl priėmimo. Dėl universiteto, tai reikia klausti pačio universiteto, bet man atrodo, kad negalima studijuoti dviejuose skirtinguose universitetuose vienu metu, tai reiškia, kad tau reikia nutraukti sutartį su savo senuoju universitetu. Bet man tik taip atrodo, todėl patarčiau viską susižinoti pačiam.

Žinutė parašyta: 2010-06-17 13:06:02 | Nuoroda
Sventas rašė:
Sventas rašė:

Noriu pasitikslinti :). Pildant laukeli „Kita informacija“, tereikia nurodyti uzsienio kalba ir viskas? Kam ten palikta vietos darbo sutartis D: Nesuprantu...

Ups darbo stazas* :D

Na jei tu dirbi, tai nurodyti, kiek laiko.

Žinutė parašyta: 2010-06-17 22:19:45 | Nuoroda

Jie tikriausiai juokauja

Žinutė parašyta: 2010-06-18 09:44:08 | Nuoroda
Alanas rašė:

Jop, jau kaip tik siandien uzpildziau:

1. Politikos Mokslai VU (VF)

2. Politikos Mokslai VDU (VF)

3. Teise VU (VF)

4. Teise MRU (VF)

5. Istorija VU (VF)

6. Istorija VDU (VF)

7. Psichologija VU (VF)

8. Psichologija MRU (VF)

9. Psichologija VDU (VF)

Pasikeitimu nebeplanuoju

Patarčiau išbraukti istoriją iš sąrašo, totaliai ir net nebegalvoti.  Mega epic fail, o ne specialybė. Kaip hobis gal ir nieko. Bet studijuoti neįdomu, daug dalykų, su istoriją nesusijusių. Išvis, įstosi į istoriją, o teks mokytis kalbas, nes tai bus vienintelės paskaitos, per kurias kažko mokoma ir kurios griebs, dėstytojai dažniausiai pasitaikys absoliučiai neadekvatūs ir pasimetę gyvenime (kai kurie labai seni), vadovėliai seni ir išviso, labai trūks mokomosios medžiagos ir po pirmosios sesijos apniks klausimas - tai ką aš veiksiu ją pabaigęs? Vat mane irgi apniko tas klausimas. Ilgai ramybės nedavė. Iki tol nedavė, kol spjoviau ir here I am ;}}}

Žinutė parašyta: 2010-06-18 20:35:06 | Nuoroda
jacikaas rašė:
Chille rašė:

Kokio noro.. pazintys ir nieko daugiau :D noret gali daug, bet... vienas is 1000 jei ne daugiau ilenda kur vien atkaklumo deka :)

O tai atkaklumas ne nuo noro tepriklauso? Jei norėsi, prasisuksi bet kur, kad tik pragyventum ir pinigų užsidirbtum.

Nusiimk rožinius akinius. Jei taip kiekvienas pagal norus prasisukinėtų, tai visi būtumėm milijonieriais. Taip, reikia turėti noro dėti pastangas ir tt, bet visgi reikia gerai pagalvoti, į kur tą norą nukreipti.

Žinutė parašyta: 2010-06-18 20:40:38 | Nuoroda
Argentum rašė:
lintu13 rašė:
Argentum rašė:

Kaip su anglu?

Man asmeniškai per dieną būna dvi - trys paskaitos/seminarai ( viena paskaita pusantros valandos). Bet čia nėra ko džiaugtis, nes būna pvz viena paskaita ir du seminarai. Per paskaitas tik klausaisi ir pasižymi kažką, o per seminarus jau rodai savo išmintį. Per savaitę maždaug keturios paskaitos ir septyni seminarai.  Paskaitos prasideda nuo 8 val. Kadangi dabar esu pirmame kurse, tai langų beveik nėra ir kasdien nuo 8 val. ryto.

Teisės teorija yra jau pirmame kurse. Jei moki Vaišvilą, tai melskis, kad patektum pas tą dėstytoją, kuriam patinka, kad cituosi būtent Vaišvilą :) Nes pasitaiko ir tokių fruktų, kurie nori, kad mokėtum būtent tai, ką jie kalba, o ne Vaišvila... Teisės teorija bus visus metus.

Logika daug kam pakiša koją. Bet nieko neįmanoma ten nėra :)

Anglų mokysitės pusantrų metų. Lygis... Na kontroliniai būna iš match, chose, insert from word box ir neseniai pasirodė nauja užduotis - lietuviškus terminus išverst į anglų kalbą :)

Dėl balų nieko negaliu pasakyti, nes stojau praeitais metais. Kiek žinau, dabar buvo kažkas pakeista dėl jūsų egzaminų ir tai gali turėti įtakos balams :) taigi tikrai dėl balų nieko nežinau :)

Pirmas pusmetis bus toks... Net nepajusit, kad studijuojate teisę (išskyrus teisės teoriją) :D Antrame pusmetyje pas mane atsirado Administracinė teisė, Konstitucinė teisė, Atkuriamasis teisingumas... Aš studijuoju ne "gryną" teisę, bet teisę ir Penitencinę veiklą. Mūsų studijuojami dalykai beveik nesiskiria, tik tiek, kad mes daugiau info gauname apie kalėjimus, o jus gausit lotynų kalbą ir pan alternatyvas :)

Jei norite pamatyti šių metų tvarkaraščius, juos galite rasti MRU puslapyje :). www.mruni.eu

Papasakok plačiau apie seminarus. Kaip jie vyksta? Užsuosamos temos jiems pasiruošti ar tai vyksta diskusijos tipu? Šakės, jau seminarų skaičius man neįsivaizduojamas

Žinutė parašyta: 2010-06-19 08:42:24 | Nuoroda
Argentum rašė:

Viskas priklauso nuo dėstytojo. Vieni mėgsta klausinėti. Yra seminarų planai, pagal kuriuos ir reikia ruoštis. taigi vieni klausinėja pagal planus. Kažkas panašaus į tardymą. Kiti mėgsta diskusijas - ypač filosofai :) Dar yra tokių, kurie seminaro pabaigoje liepia išsitraukti lapelius ir atsakinėti raštu į klausimą, tad juos surenka ir įvertina. Naujausias atvejis yra power point prezentacijos, arba referatas kokia nors plačia tema, kurį reikia pristatyti visai grupei. Referatas būna vienas, o power point vienam dalykui teko daryti gal keturis kartus :)

Jėzau, jau net nepamenu kaip tuo power'iu naudotis :D Aš kai mokiausi vu, seminarų būdavo du tris per pusę metų, dėl to čia taip dėl jų skaičiaus ir nusistebėjau.

O žiūūrėk, kaip ten su ta informatika? Labai žiauru? Blemba, taip nemėgstu informatikos..

Žinutė parašyta: 2010-06-19 08:45:41 | Nuoroda

Ai ir dar - filosofija privaloma ar tai žygiuoja su pasirenkamais dalykais? Beje, o kaip su pasirenkamais dalykais?

(sakiau, kad bus šakės tau:D)